Straling

Grootste onderzoek ooit bevestigt link tussen mobiele straling en kanker. Zo kun je het risico eenvoudig verlagen

Help anderen door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee grote studies hebben een link gelegd tussen de straling van mobiele telefoons en een verhoogd kankerrisico. Het gaat om de grootste onderzoeken die ooit zijn gedaan.

Het ene onderzoek, gedaan door het Amerikaanse National Toxicology Program, liet zien dat de straling het risico van tumoren in het hart van mannetjesratten verhoogt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Tijdens het tweede onderzoek, uitgevoerd door het gerenommeerde Italiaanse Ramazzini-instituut, troffen wetenschappers ook tumoren aan in het hart van ratten die waren blootgesteld aan straling.

Voldoende bewijs

Zo’n 2400 proefdieren werden hun hele leven 19 uur per dag blootgesteld aan waardes die onder de huidige limiet liggen.

“Deze studies bevatten voldoende bewijs om het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) op te roepen hun conclusies over het kankerrisico van mobiele straling bij mensen te herzien,” zei hoofdonderzoeker Fiorella Belpoggi.

“Overheden moeten de regels verscherpen om het volk te beschermen tegen deze schadelijke straling,” zei Ronald Melnick van Environmental Health Trust.

Andere soorten

In eerdere studies werd ook al een link tussen mobiele straling en tumoren gevonden.

Uit onderzoek bij mensen bleek eerder dat mobiele straling het risico op goedaardige gezwellen verhoogt.

“Blootstelling van het hele lichaam verhoogt de kans op deze tumoren elders, zoals in het hart, en ook de kans op andere soorten kanker in diverse organen,” zei David Carpenter van de Universiteit van Albany.

Verminderen

Je kunt de blootstelling aan straling verminderen door een oortje te gebruiken en door niet in een afgesloten ruimte of kelder te bellen (omdat de telefoon dan meer straling genereert).

Daarnaast is het aan te bevelen om een stralingsarme huistelefoon te gebruiken en een babyfoon die zichzelf uitschakelt als het stil is.

[Environmental Health Trust, RD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
helder
helder
6 jaren geleden

De sterkste bescherming tegen stralingen is de zwarte toermalijn. Is ook afdoende tegen negatieve uitstraling van bepaalde mensen. Echt waar. Deze edelsteen geleidt straling de grond in. Als je hem draagt kan je zelfs last ervaren van zijn sterke werking. Je voelt het. Als je deze steen gebruikt kan je geen andere edelstenen in de buurt hebben want ook deze straling en werking buigt de toermalein af dus zijn ze niet werkzaam.

Frans
Frans
6 jaren geleden

Het massamoorden gaat maar door.

Nehemia
Nehemia
6 jaren geleden

Je kan zelfs een telefoonhoorn voor je mobiel kopen. Zo hoef je je gsm niet tegen je oor te houden. Alle kleine beetjes helpen nietwaar?

Theo Hooijer
Theo Hooijer
6 jaren geleden

Iedereen die nog een mobiel heeft -en gebruikt heeft het niet begrepen en is nog steeds zwaar verslaafd, hoe goed je er ook mee omgaat, je bent verslaafd anders leg je hem toch wel weg?
Geloof me; er is ook een leven zonder die apparatuur:-) en die is een stuk rustiger en gezonder!

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x