Mens en Dier

Er zijn de afgelopen jaren meer ‘complottheorieën’ uitgekomen dan beloftes van Mark Rutte

Help door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

De Nederlandse regering stuurt zeven bewindslieden naar Davos voor de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum, waaronder premier Rutte en ministers Hoekstra en Kaag. Het is een plek waar invloedrijke mensen elkaar op een informelere manier treffen, wat de kritiek oplevert dat het WEF in het geheim te veel macht uitoefent.

“Wat ze daar bespreken – vierdaagse werkweek, afschaffen van cash geld, afschaffen van eigendomsrecht, de volgende pandemie, The Great Reset – is geheim,” stelt Kamerlid Wybren van Haga (BVNL). “Notulen worden niet verstrekt?!”

Tweede Kamerlid Derk Jan Eppink (JA21) voegt toe: “Toch bezwaarlijk dat kernleden van het kabinet naar Davos reizen; in een parlementaire week en evenmin verslag uitbrengen van wat ze doen.” Volgens Eppink ondermijnt dat de democratie.

Dat is ‘veel’

Tijdens zijn wekelijkse persconferentie na de ministerraad deed premier Rutte complottheorieën over Davos en de Bilderbergconferentie af als ‘onzin’. Maar het is ‘uiteindelijk ook een keuze’ van iemand om in een complottheorie te geloven, aldus Rutte.

Ruim één op de vijf Nederlanders gelooft dat een kleine groep mensen in het geheim belangrijke besluiten neemt in de wereldpolitiek. Dat is ‘veel’, zei Rutte. De theorieën gaan vaak over een geheime elite, die feiten verdraait of verzwijgt om een eigen doel te behalen.

Letterlijk feiten

De ‘complottheorieën’ die […] worden genoemd, zijn gewoon letterlijk feiten, reageert jurist Sietske Bergsma. Over Davos zegt ze: “Hij blijft daar heengaan om instructies te krijgen. Misschien krijgt hij dit jaar weer eens een nieuwe tas, die oude moet toch al versleten zijn.”

Het Haagse raadslid Ralf Sluijs (Hart voor Den Haag) haakt hierop in: “Voorlopig zijn er de afgelopen jaren meer ‘complottheorieën’ uitgekomen dan beloftes van Mark Rutte.”

4.9 145 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
106 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
23 dagen geleden

Die slotzin is wel zeer pakkend.
Van complottheorieën wordt altijd gezegd dat ze “onzin” zijn, maar als er al meer “onzin” nu waar is gebleken dan officiële communicatie, dan kunnen we toch wel zeggen dat er iets aan de hand is.

roro 237
roro 237
23 dagen geleden

Davos is gewoon een wereldwijd en belangrijk complot!

Victor Hugo
Victor Hugo
23 dagen geleden

sluit ze allemaal op in Davos en laat ze daar hun verdere leven lekker samen kletsen, dat “praatclubje”!

Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
23 dagen geleden

De politieke leugenkampioen van Nederland zorgt er in Davos voor dat Nederland in de uitverkoop gaat.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

106
0
We lezen graag je reactie!x