Gezondheid

Hoofdpijn is geld waard

Help door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Nederland lijden miljoenen mensen aan een vorm van (chronische) hoofdpijn.

Mensen die last hebben van hoofdpijn zoeken vaak geen medische hulp omdat het slikken van pijnstillers, die in elke drogist en apotheek vrij verkrijgbaar zijn, vaak een snelle oplossing is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Deze oplossing is echter ook meteen de meest ongezonde en daarbij werkt het slikken van een pijnstiller slechts zeer tijdelijk.

Volgens Nat Blau van de Londense Migraine Clinic is hoofdpijn een kwaal die bijna iedereen treft en bij zowat bij alle volkeren op aarde voorkomt, behalve bij Eskimo’s. Er zijn meerdere vormen van hoofdpijn, zoals bijvoorbeeld migraine en spanningshoofdpijn, en ook meerdere oorzaken voor deze kwaal.

De afgelopen decennia zijn er ontelbare onderzoeken geweest naar de oorzaken van hoofdpijn en migraine. Zo lijken serotonine-tekort, verkramping, vernauwde bloedvaten, stress, boosheid, angst, slaapgebrek, alcohol, het eten van ijs, suiker, hitte, licht en lawaai de meest voorkomende oorzaken van hoofdpijn te zijn.

In geval van bijvoorbeeld alcoholconsumptie en de welbekende ‘kater’, die een gevolg is van de deïntoxicatie, lijkt hoofdpijn enigszins logisch verklaarbaar. Hoewel het niet verklaarbaar is waarom de één daar wel en de ander daar geen last van heeft. Nog minder verklaarbaar is hoofdpijn die ogenschijnlijk ‘zomaar’ uit de lucht komt vallen.

Weet wat je eet

In de voedingsindustrie worden tegenwoordig chemische toevoegingen gebruikt waarvan in veel gevallen niet is gekeken naar de effecten op de menselijke gezondheid op de lange termijn. Ook door het gebruik van deze toevoegingen kan hoofdpijn ontstaan. Een simpele speurtocht via Google brengt een berg aan informatie naar boven over de bijwerkingen van bijvoorbeeld MSG (beter bekend als E621, ve-tsin of mononatriumglutamaat), aspartaam, kleur- en geurstoffen, waarbij de bijwerking ‘hoofdpijn’ vaak de boventoon voert.

Doordat deze additieven in soepen, sauzen, snoepgoed, chips, vleeswaren, en kant-en-klaarproducten gestopt worden is het risico op hoofdpijn krijgen door je voeding erg groot. En vervolgens grijpt men massaal naar de pijnstillers, als lapmiddel om die vervelende hoofdpijn maar weer te onderdrukken.

Hoofdpijn levert geld op

We kunnen ons afvragen waarom er nog steeds geen blijvende oplossingen zijn voor hoofdpijn. Het antwoord hierop wordt mogelijk gegeven door de farmaceutische industrie zelf. Op de website pharma.about.com lezen we dat er in 2015 wereldwijd naar schatting circa 70 miljard dollar omgezet zal worden aan onder andere pijnstillers die zonder recept verkrijgbaar zijn, door de zogenaamde ‘over-the-counter drug’-industrie. Zou er een eenmalige definitieve oplossing zijn tegen pijn, dan zou deze geldstroom snel opdrogen. Mogelijk dat dit één van de oorzaken is dat er vanuit Big Pharma geen betere alternatieven gemaakt worden.

Moeten we pijn blijven lijden?

Pijn is een signaleringssysteem van het menselijk lichaam dat er iets aan de hand is. “Als we eenmaal weten wat de oorzaak is van de pijn en we de juiste actie ondernomen hebben, dan mag wat mij betreft de hoofdpijn best wel verdwijnen,” aldus Michel Lejeune, expert op het gebied van het menselijk onderbewustzijn en oprichter van Trancewerk, de grootste aanbieder van onder andere hypnosesessies in Nederland en België.

“Pijn is iets wat in ons brein geïnterpreteerd wordt. Ken je het verschijnsel dat je je voet stoot en dat je pas enkele tellen later de pijn voelt? Het signaal heeft namelijk even tijd nodig om aan te komen in het brein en daar geïnterpreteerd te worden als pijn.” Volgens Lejeune is het deze interpretatie waar we iets mee kunnen.

“We hebben inmiddels vele jaren ervaring met hypnose en pijnbestrijding en we kunnen er op een simpele, 100% gezonde manier, voor zorgen dat hoofdpijn verdwijnt en vaak ook weg blijft. Het is onnodig om telkens maar weer chemische pillen te kopen en te blijven slikken terwijl er een veel beter alternatief is.”

“De sessie die we bij onze cliënten gebruiken heeft een groot effect op de levenskwaliteit van mensen, omdat hoofdpijn op de meest ongepaste momenten kan toeslaan. Deze sessie helpt niet alleen hoofdpijn bestrijden, maar ook voorkomen. Duizenden mensen zijn op deze manier van de pijnstillers afgekomen en genieten van een beter leven. Het is één van de meest succesvolle, en tevens meest gezonde manieren om in onze drukke wereld blijvend van hoofdpijn af te komen”.

Trancewerk biedt de sessie ‘Vrij van hoofdpijn en migraine’, vanaf vandaag tot en met maandag 30 september 2013 aan voor slechts 10 euro. Klik hier om deze sessie te downloaden.

Gerelateerd:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Linda
Linda
10 jaren geleden

Olijfolie met groene mint op slapen smeren. Tegen migraine.

Catharina R
Catharina R
10 jaren geleden

ow dan ben ik rijk ik mag een dag blij zijn het niet te hebben .

Vonzie
Vonzie
10 jaren geleden

De opa van mijn zusje weet niet wat hoofdpijn is. Die heeft het nog nooit in zijn leven gehad. Veel hoofdpijnen zijn het gevolg van spanning. Ook al denk je dat je geen last hebt van spanning en/of stress.

Back to top button