Binnenland

Kamerleden eisen vertrek Rutte: ‘Weer een schoffering voor alle slachtoffers’

Help mee door dit met iedereen op je socials te delen!

Premier Rutte heeft in het gaswinningsdossier ‘niet het verschil gemaakt’ voor de Groningers. Tot die conclusie komt de parlementaire enquêtecommissie die onderzoek heeft gedaan naar de gaswinning.

De premier heeft zich meerdere keren verontschuldigd voor de gang van zaken rond de gaswinning. Deze excuses hebben niet geleid tot een wezenlijke verandering waar Groningers iets aan hebben gehad, staat in het rapport. De premier wekt wel verwachtingen, maar maakt die vervolgens niet waar.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

De commissie schrijft dat de belangen van de Groningers stelselmatig zijn genegeerd bij de gaswinning en dat geld verdienen altijd boven veiligheid ging.

Opstappen

De minister-president noemt de conclusies van de parlementaire enquête ‘hard’ en ‘pijnlijk’, maar weigert verder commentaar te geven. Hij zei dat hij eerst het volledige rapport wil lezen.

Diverse Kamerleden eisen dat hij vertrekt. “Wat? Rutte weet al 12 jaar wat er aan de hand is! Wat is dit voor reactie? Weer een schoffering voor alle slachtoffers. Opstappen!” reageert BBB-voorvrouw Caroline van der Plas.

“Premier Mark Rutte heeft de ‘ernst en urgentie’ van de problemen in Groningen jarenlang ‘zwaar onderschat’, stelt de enquêtecommissie in een vernietigend rapport. Voor BVNL is het duidelijk dat Rutte verantwoordelijkheid moet nemen door het enige juiste te doen: opstappen,” stelt Kamerlid Wybren van Haga.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Debat aangevraagd

Ook PVV-leider Geert Wilders vindt dat Rutte zijn biezen moet pakken. “Het belang van de Groningers is jarenlang bewust genegeerd. Onvergeeflijk. Nu snel orde op zaken stellen voor Groningers. En diegene die tijdens dit jarenlange drama premier was en faalde is premier Rutte. Hij moet nu zijn hoofd buigen voor de Groningers en aftreden!” twittert hij.

“Twaalf jaar lang is Rutte de constante factor. Groningers worden door zijn beleid de vernieling in geholpen. Nu zeggen dat je het allemaal nog niet weet en niet willen reageren is laf en kwetsend. Trek je conclusies,” aldus SP-Kamerlid Sandra Beckerman, die laat weten dat er een debat is aangevraagd.

4.9 151 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

181 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
1 jaar geleden

Kaag, kom d’r maar in!

Jean
Jean
1 jaar geleden

nazi`s geven niet op.

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden

Die gaat niet aftreden ook niet gedwongen,hij is op en top een narcist.En daar komt nog bij hij is een WEF puppet die de agenda 2030 moet leiden.Alleen een REVOLUTIE is de oplossing het VOLK moet het gaan doen heel de 1e en 2e kamer schoonvegen.

Ron d'Hondt
Ron d'Hondt
1 jaar geleden

Eerst zien, dan geloven….

Back to top button
181
0
We lezen graag je reactie!x