Homepagina » Mens en Dier » Als er een grote ramp aanstaande is krijgen veel mensen voorspellende dromen en visioenen. Hoe is dit te verklaren?
Als er een grote ramp aanstaande is krijgen veel mensen dromen en visioenen. Hoe is dit te verklaren?

Als er een grote ramp aanstaande is krijgen veel mensen voorspellende dromen en visioenen. Hoe is dit te verklaren?

Veel mensen krijgen visioenen als er een ramp in aantocht is, meestal in de vorm van voorspellende dromen. Het komt ook voor dat deze fenomenen zich manifesteren op het moment dat de persoon wakker is.

De Franse astronoom Camille Flammario verzamelde getuigenissen tijdens de Eerste Wereldoorlog over voorspellende of telepathische fenomenen.

Hij schreef dat hij grote hoeveelheden brieven had gekregen die verhaalden over telepathische boodschappen die waren verstuurd vanaf het slagveld.

Slagveld

‘Mevrouw D.’ was bezorgd om haar man omdat ze al geruime tijd niets meer van hem had vernomen. Op 25 augustus 1914 kreeg ze een brief van hem en was ze weer gerustgesteld.

Later die dag, precies om 15.00 uur, stond ze plotseling op en viel ze flauw na een luide schreeuw. Toen ze weer was bijgekomen vertelde ze dat ze had gezien hoe haar man op het slagveld was gesneuveld.

Het bleek dat haar man op 25 augustus om 15.00 uur was gestorven.

Gestikt

Yale-psychiater Bernard Beitman besloot hier ook onderzoek naar te doen nadat hij op een dag het gevoel kreeg alsof hij stikte.

Hij kwam er later achter dat zijn vader precies op dat moment was gestikt.

Nachtmerrie

Op 9 september 2001 werd de 29-jarige Andrew Bailey schreeuwend wakker na een nachtmerrie waarin de Dood hem kwam halen.

“Andrew zei steeds dat hij voor zijn dertigste zou overlijden,” zei zijn vrouw Miosotys Fernandez tegen de Birmingham Mail.

Bailey stierf twee dagen na de nachtmerrie tijdens de aanslagen in het World Trade Center.

Toen zijn vrouw later in zijn kast keek was ze geschokt. Zijn portemonnee, creditcards en horloge lagen er nog, alsof hij wist dat hij die dag zou sterven.

Tweede aanslag

Bonnie McEneaney verloor haar man tijdens de aanslagen in New York en had een soortgelijke ervaring. Ze nam contact op met andere nabestaanden en kwam tot de ontdekking dat veel meer mensen zoiets hadden meegemaakt.

Haar man, Eamon McEneaney, zei vaak dat hij jong zou sterven, kort na het jaar 2000. In de weken vóór 9/11 was hij meer gespannen, zei ze tegen de Daily Mail.

Hij bleef maar praten over een tweede aanslag op het World Trade Center (in 1993 was de noordelijke toren getroffen door een bomaanslag).

Fysieke impact

De American Society for Psychical Research verzamelt dromen en visioenen die mensen hebben gehad over 9/11, maar heeft nog geen resultaten gepubliceerd.

Dr. Roger Nelson van het Global Consciousness Project kwam tot de ontdekking dat emoties tijdens belangrijke wereldgebeurtenissen een fysieke impact kunnen hebben.

[Epoch Times]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaya
Jaya
3 jaren geleden

Zo heb ik veel dromen over water en bestaat er een staatsgeheim dat de NL-zeedijken vanondere niet deugen.

Peer
Peer
Reactie op  Jaya
3 jaren geleden

Klopt, in het Noorden is weinig gedaan in tegenstelling tot de Deltawerken. Maar tegen een tsunami van 30 meter zijn ook die niet bestand. Ik word de afgelopen weken regelmatig s’nachts wakker. Heb (na)dorst en loop naar de koelkast om over de nacht 1 liter weg te drinken. Daarna draai ik nog onrustig wat door om om 8:30 uitgeput wakker te worden. Het is ons collectief bewustzijn wat ons herinnert aan eerdere poolverschui vingen.

Josy
Josy
Reactie op  Peer
3 jaren geleden

mensen met suikerziektes hebben ook vaak heel veel dorst en zijn vaak moe en hebben ook vaak moeite om de dag te beginnen

Freidenker
Freidenker
Reactie op  Jaya
3 jaren geleden

In Buch 3, der Dritte Weltkrieg van Jan van Helsing/Jan Udo Holey waarin tal van voorspellingen (bekende en onbekende) naast elkaar zijn gelegd is er sprake van dat de Russen aan het begin van deze oorlog één of meerdere atoombommen in de Noordzee gooien waardoor Londen, België en Nederland te maken krijgen met een gigantische tsunami.
Dit is voorspeld door 4 of 5 verschillende bronnen en heeft een Russische politicus iets soortgelijks al eens voorgesteld. Dus als het Westen de Russen maar lang genoeg blijft provoceren, dan zou het best wel eens kunnen gebeuren.

Dolex
Dolex
Reactie op  Freidenker
3 jaren geleden

Met een atoombom in de Noordzee heb je die Tsunami niet meer nodig.
Ze kunnen ‘m ook gewoon op land gooien trouwens.

Jeff
Jeff
3 jaren geleden

Ik denk dat we dat al heel lang in ons dna hebben, maar dat we dat met vele andere instincten weggemoffeld hebben. We krijgen de boodschap altijd, maar herkennen het niet meer als zodanig. Maar af en toe steekt ie dan toch weer de kop op.
Vele gevoelens zijn overlopen door techniek en materialisme. Bovendien zijn we allemaal zo bezig met onszelf doordat we moeten werken en bezig zijn met status, dat dat altijd ergens van ten koste gaat. Het gevoelsleven dus.
Als we straks weer naar niks vervallen en status weer plaats maakt voor overleven, komen ook die gevoelens weer terug. De vraag is, wat verkies je? alle gemakken van vandaag de dag of ga je voor de reden van het bestaan? Lastig he, want ik wil ze alle 2, maar besef me dat dat geen optie is (in deze maatschappij).

Josy
Josy
Reactie op  Jeff
3 jaren geleden

vergeet niet het onderwijs die zo gericht is dat bij alle instinkt van ons of hoe je het noemen wilt laat verdwijnen en dan nog de stralen die onze cellen en geest aantasten

Louise
Louise
3 jaren geleden

@ Jaya, misschien krijg je nog wel eens gelijk, ik hoor al jaren dat we met een overstroming te maken krijgen, maar geen datum…… Net las ik bij de voorspellingen voor 2018, jawel we krijgen ernstig wateroverlast , kust en slechte dijken…..dus tja….”kan natuurlijk ook later zijn, er is geen kalendertijd in de ruimte……….. Over het artikel hier boven mensen luisteren niet goed en dan hoor je niks, een mens krijgt waarschuwingen genoeg…..Ontspan en wees stil …..Wat niet betekent dat je de misère kan voorkomen…….

Jaya
Jaya
Reactie op  Louise
3 jaren geleden

Agenda21 kan makkelijk dit soort rampen veroorzaken.

Ultimate
Ultimate
3 jaren geleden

Een tijdje geleden werd op de televisie een serie uitgezonden in Belgenland genaamd: als de dijken breken.
Dit impliceert dat overheden op de hoogte zijn van mogelijk toekomstige rampen.
Zelf heb ik een keer nare dromen gehad over een vloedgolf die alles wegspoelt ( 3 a 4 keer heb ik het gedroomd ).
De vloedgolf die ik telkens zie is hoger dan 20 verdiepingen op een appartement, een groot deel van Nederland ligt onder de zeespiegel, ik wil geen bangmakerij onder de mensen brengen, wel zou ik ze willen vragen om over water rampen te denken net voor ze gaan slapen..

Hawks
Hawks
3 jaren geleden

Ik citeer: ‘Veel mensen krijgen visioenen als er een ramp in aantocht is, meestal in de vorm van voorspellende dromen.’. Lijtk mij lastig om dit te testen:

1. Stel je hebt droom A en er gebeurt geen ramp of zo, dan is het gewoon een droom. Dat is scenario 1. Dan heb je droom A en er gebeurt wel iets, dat je kunt koppelen aan die droom. Dat is scenario 2. Probleem is volgens mij dat we niet bijhouden hoe vaak en wanneer scenario 1 zich voordoet. Om aan te tonen dat er zoiets is als voorspellend dromen moet je alle dromen bijhouden, en vaststellen dat er andersoortige dromen zijn die zich alleen voordoen als er een ramp of iets dergelijks gebeurd.

2. Om het bovenste punt nog verder te compliceren, dromen zijn wel erg vluchtig. Zelf heb ik een aantal jaren geprobeerd een droomdagboek bij te houden> Da’s niet te doen. Je gaat je droom uitschrijven en voor je het weet vervliegen de details en ga je van alles invullen. Geen nood, dacht ik, dan spreek ik ze eerst in. Ook geen succes: het inspreken lukt nog wel, maar later op de dag kon iik er geen soep meer van brouwen, zo’n incoherent en vaag verhaal

Zelf denk ik dat dromen niets meer is dan het verwerken van de gebeurtenissen van gisteren. Een heleboel losse eindjes, waar je hersenen een verhaal van proberen te maken. En omdat we dan nog wat herinneringen aan die droom hebben wanneer we wakker worden vullen we in, heel veel in. En natuurlijk weven we daar realiteit doorheen. En zeg eens eerlijk: wie hier kan zich nog precies herinneren wat je 5 dagen/nachten geleden hebt gedroomd? En weet je dat echt zeker?

René
René
3 jaren geleden

dat is te verklaren doordat die mensen pas achteraf vertellen dat ze een visioen of droom hebben gehad over een ramp.
bij de mensen die vertellen over hun visioen of droom voor de ramp, is de ramp nog nooit gebeurd.

en bij diegene die beweren dat het wel zo is, is hun voorspelling zo vaag dat het altijd wel een keer uit komt.
zoals: ik droomde over een vulkaanuitbarsting; er zijn 1300 actieve vulkanen op de wereld.

trackback
Eindtijdsignalen en ander opvallend nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
3 jaren geleden
Shockley
Shockley
3 jaren geleden

Nooit dromen gehad over een watersnoodramp. En persoonlijk denk ik dat de meeste mensen dit dromen omdat het 1 van de meest realistische scenario’s is qua natuurramp voor Nederland. Een soort onbewuste collectieve angst dat zich ook uit in dromen. Paragnosten enz die hiermee komen aanzetten gebruiken dus naar mijn mening iets dat nogmaals een reëel scenario zou kunnen zijn.

Ben wel benieuwd naar andere voorspellingen voor 2018 dus kom maar op. Zeg er wel eerlijk bij dat ik het vooral als een soort jaarlijkse vermakelijke traditie beschouw. Zo voorspel ik dat we in 2018 nog meer polarisatie krijgen. En vooral provincialen versus randstedelingen. Dus het soort taferelen wat wij in de VS zien. Waar de westkust staten een moreel verheven houding hebben en menen de humane tak te zijn en de alles daarbuiten zien als domme rednecks en inhumane lui. Hetzelfde zal in Nederland meer en meer zichtbaar worden. Met name het Noorden in ons land zal zich keren tegen het verheven vingertje uit de randstad….Dat voel ik aan mijn water 🙂

Snoek
Snoek
3 jaren geleden

Heb een keer een black-out gehad met gevolg een auto die crasht, nog nooit een black out gehad, maar goed gelukkig mankeerde me niet veel maar je weet je moet mee naar het ziekenhuis voor onderzoek. Dus ik bel me vader en zegt zo van ik heb een ongeluk gehad daar en daar met de auto alles is verder goed maar ga nu naar het ziekenhuis voor onderzoek.

Dat is goed zegt me vader dan zie ik je zo wel want me Moeder heb een hartaanval gehad, mijn Oma maar die had anders ook nooit wat. Dus ik ga naar drachten met die Ambulance kom ik daar tegelijk met me Oma binnen rijden. De 1 een hart aanval en de ander crasht zijn auto i.v.m. met een black auto. Breek me klomp dat is maf ….

Richard
Richard
3 jaren geleden

Heb zelf wel eens zoiets meegemaakt een paar jaar geleden.
Op mijn werk bladerde ik op een maandagmorgen zo rond 11:00 uur in de krant. Mijn oog viel op een overlijdensbericht met daarin de naam van een goede kennis van me. Hij was oorspronkelijk geboren in de plaats waar ik werkte, maar was al jaren geleden verhuisd naar Amsterdam. Hij had hier wel nog veel familie. Ik kende hem goed via de motorclub waar we lid van waren. Ik herkende zijn naam in de advertentie, maar omdat hij hier veel familie had dacht ik dat het wel een familielid met dezelfde naam betrof. Bovendien was mijn kennis pas een jaar of 48.
s’avonds werd ik door de voorzitter van de motorclub gebeld… Mijn goede kennis was die ochtend tegen het middag uur op zijn werk plotseling overleden… Ik was niet verbaasd, wel verrast. Ik dacht meteen aan dat overlijdensbericht dat ik die ochtend had gezien. De volgende morgen zocht ik die krant weer op. En alle andere edities die ik kon viinden. Het overlijdensbericht kon ik niet meer vinden. Het overlijdensbericht stond pas dagen later in de krant.

x

Check Also

ESP

ESP – 4 Ongelooflijke voordelen van buitenzintuiglijk waarnemen

ESP is de afkorting voor Extra Sensory ...

wtc 7

WTC 7 niet ingestort door brand, concludeert studie: ‘Kolommen begaven het vrijwel gelijktijdig’

Wetenschappers van de vooraanstaande Universiteit van Alaska ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x