Homepagina » Mens en Dier » Als er een grote ramp aanstaande is krijgen veel mensen voorspellende dromen en visioenen. Hoe is dit te verklaren?
Als er een grote ramp aanstaande is krijgen veel mensen dromen en visioenen. Hoe is dit te verklaren?

Als er een grote ramp aanstaande is krijgen veel mensen voorspellende dromen en visioenen. Hoe is dit te verklaren?

Veel mensen krijgen visioenen als er een ramp in aantocht is, meestal in de vorm van voorspellende dromen. Het komt ook voor dat deze fenomenen zich manifesteren op het moment dat de persoon wakker is.

De Franse astronoom Camille Flammario verzamelde getuigenissen tijdens de Eerste Wereldoorlog over voorspellende of telepathische fenomenen.

Hij schreef dat hij grote hoeveelheden brieven had gekregen die verhaalden over telepathische boodschappen die waren verstuurd vanaf het slagveld.

Slagveld

‘Mevrouw D.’ was bezorgd om haar man omdat ze al geruime tijd niets meer van hem had vernomen. Op 25 augustus 1914 kreeg ze een brief van hem en was ze weer gerustgesteld.

Later die dag, precies om 15.00 uur, stond ze plotseling op en viel ze flauw na een luide schreeuw. Toen ze weer was bijgekomen vertelde ze dat ze had gezien hoe haar man op het slagveld was gesneuveld.

Het bleek dat haar man op 25 augustus om 15.00 uur was gestorven.

Gestikt

Yale-psychiater Bernard Beitman besloot hier ook onderzoek naar te doen nadat hij op een dag het gevoel kreeg alsof hij stikte.

Hij kwam er later achter dat zijn vader precies op dat moment was gestikt.

Nachtmerrie

Op 9 september 2001 werd de 29-jarige Andrew Bailey schreeuwend wakker na een nachtmerrie waarin de Dood hem kwam halen.

“Andrew zei steeds dat hij voor zijn dertigste zou overlijden,” zei zijn vrouw Miosotys Fernandez tegen de Birmingham Mail.

Bailey stierf twee dagen na de nachtmerrie tijdens de aanslagen in het World Trade Center.

Toen zijn vrouw later in zijn kast keek was ze geschokt. Zijn portemonnee, creditcards en horloge lagen er nog, alsof hij wist dat hij die dag zou sterven.

Tweede aanslag

Bonnie McEneaney verloor haar man tijdens de aanslagen in New York en had een soortgelijke ervaring. Ze nam contact op met andere nabestaanden en kwam tot de ontdekking dat veel meer mensen zoiets hadden meegemaakt.

Haar man, Eamon McEneaney, zei vaak dat hij jong zou sterven, kort na het jaar 2000. In de weken vóór 9/11 was hij meer gespannen, zei ze tegen de Daily Mail.

Hij bleef maar praten over een tweede aanslag op het World Trade Center (in 1993 was de noordelijke toren getroffen door een bomaanslag).

Fysieke impact

De American Society for Psychical Research verzamelt dromen en visioenen die mensen hebben gehad over 9/11, maar heeft nog geen resultaten gepubliceerd.

Dr. Roger Nelson van het Global Consciousness Project kwam tot de ontdekking dat emoties tijdens belangrijke wereldgebeurtenissen een fysieke impact kunnen hebben.

[Epoch Times]


Vind je deze info belangrijk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

17 reacties

 1. Zo heb ik veel dromen over water en bestaat er een staatsgeheim dat de NL-zeedijken vanondere niet deugen.

  12 likes
  • Klopt, in het Noorden is weinig gedaan in tegenstelling tot de Deltawerken. Maar tegen een tsunami van 30 meter zijn ook die niet bestand. Ik word de afgelopen weken regelmatig s’nachts wakker. Heb (na)dorst en loop naar de koelkast om over de nacht 1 liter weg te drinken. Daarna draai ik nog onrustig wat door om om 8:30 uitgeput wakker te worden. Het is ons collectief bewustzijn wat ons herinnert aan eerdere poolverschui vingen.

   7 likes
  • In Buch 3, der Dritte Weltkrieg van Jan van Helsing/Jan Udo Holey waarin tal van voorspellingen (bekende en onbekende) naast elkaar zijn gelegd is er sprake van dat de Russen aan het begin van deze oorlog één of meerdere atoombommen in de Noordzee gooien waardoor Londen, België en Nederland te maken krijgen met een gigantische tsunami.
   Dit is voorspeld door 4 of 5 verschillende bronnen en heeft een Russische politicus iets soortgelijks al eens voorgesteld. Dus als het Westen de Russen maar lang genoeg blijft provoceren, dan zou het best wel eens kunnen gebeuren.

   3 likes
 2. Ik denk dat we dat al heel lang in ons dna hebben, maar dat we dat met vele andere instincten weggemoffeld hebben. We krijgen de boodschap altijd, maar herkennen het niet meer als zodanig. Maar af en toe steekt ie dan toch weer de kop op.
  Vele gevoelens zijn overlopen door techniek en materialisme. Bovendien zijn we allemaal zo bezig met onszelf doordat we moeten werken en bezig zijn met status, dat dat altijd ergens van ten koste gaat. Het gevoelsleven dus.
  Als we straks weer naar niks vervallen en status weer plaats maakt voor overleven, komen ook die gevoelens weer terug. De vraag is, wat verkies je? alle gemakken van vandaag de dag of ga je voor de reden van het bestaan? Lastig he, want ik wil ze alle 2, maar besef me dat dat geen optie is (in deze maatschappij).

  9 likes
  • vergeet niet het onderwijs die zo gericht is dat bij alle instinkt van ons of hoe je het noemen wilt laat verdwijnen en dan nog de stralen die onze cellen en geest aantasten

   0 likes
 3. @ Jaya, misschien krijg je nog wel eens gelijk, ik hoor al jaren dat we met een overstroming te maken krijgen, maar geen datum…… Net las ik bij de voorspellingen voor 2018, jawel we krijgen ernstig wateroverlast , kust en slechte dijken…..dus tja….”kan natuurlijk ook later zijn, er is geen kalendertijd in de ruimte……….. Over het artikel hier boven mensen luisteren niet goed en dan hoor je niks, een mens krijgt waarschuwingen genoeg…..Ontspan en wees stil …..Wat niet betekent dat je de misère kan voorkomen…….

  5 likes
 4. Nooit dromen gehad over een watersnoodramp. En persoonlijk denk ik dat de meeste mensen dit dromen omdat het 1 van de meest realistische scenario’s is qua natuurramp voor Nederland. Een soort onbewuste collectieve angst dat zich ook uit in dromen. Paragnosten enz die hiermee komen aanzetten gebruiken dus naar mijn mening iets dat nogmaals een reëel scenario zou kunnen zijn.

  Ben wel benieuwd naar andere voorspellingen voor 2018 dus kom maar op. Zeg er wel eerlijk bij dat ik het vooral als een soort jaarlijkse vermakelijke traditie beschouw. Zo voorspel ik dat we in 2018 nog meer polarisatie krijgen. En vooral provincialen versus randstedelingen. Dus het soort taferelen wat wij in de VS zien. Waar de westkust staten een moreel verheven houding hebben en menen de humane tak te zijn en de alles daarbuiten zien als domme rednecks en inhumane lui. Hetzelfde zal in Nederland meer en meer zichtbaar worden. Met name het Noorden in ons land zal zich keren tegen het verheven vingertje uit de randstad….Dat voel ik aan mijn water 🙂

  2 likes
 5. Ik citeer: ‘Veel mensen krijgen visioenen als er een ramp in aantocht is, meestal in de vorm van voorspellende dromen.’. Lijtk mij lastig om dit te testen:

  1. Stel je hebt droom A en er gebeurt geen ramp of zo, dan is het gewoon een droom. Dat is scenario 1. Dan heb je droom A en er gebeurt wel iets, dat je kunt koppelen aan die droom. Dat is scenario 2. Probleem is volgens mij dat we niet bijhouden hoe vaak en wanneer scenario 1 zich voordoet. Om aan te tonen dat er zoiets is als voorspellend dromen moet je alle dromen bijhouden, en vaststellen dat er andersoortige dromen zijn die zich alleen voordoen als er een ramp of iets dergelijks gebeurd.

  2. Om het bovenste punt nog verder te compliceren, dromen zijn wel erg vluchtig. Zelf heb ik een aantal jaren geprobeerd een droomdagboek bij te houden> Da’s niet te doen. Je gaat je droom uitschrijven en voor je het weet vervliegen de details en ga je van alles invullen. Geen nood, dacht ik, dan spreek ik ze eerst in. Ook geen succes: het inspreken lukt nog wel, maar later op de dag kon iik er geen soep meer van brouwen, zo’n incoherent en vaag verhaal

  Zelf denk ik dat dromen niets meer is dan het verwerken van de gebeurtenissen van gisteren. Een heleboel losse eindjes, waar je hersenen een verhaal van proberen te maken. En omdat we dan nog wat herinneringen aan die droom hebben wanneer we wakker worden vullen we in, heel veel in. En natuurlijk weven we daar realiteit doorheen. En zeg eens eerlijk: wie hier kan zich nog precies herinneren wat je 5 dagen/nachten geleden hebt gedroomd? En weet je dat echt zeker?

  1 likes
 6. dat is te verklaren doordat die mensen pas achteraf vertellen dat ze een visioen of droom hebben gehad over een ramp.
  bij de mensen die vertellen over hun visioen of droom voor de ramp, is de ramp nog nooit gebeurd.

  en bij diegene die beweren dat het wel zo is, is hun voorspelling zo vaag dat het altijd wel een keer uit komt.
  zoals: ik droomde over een vulkaanuitbarsting; er zijn 1300 actieve vulkanen op de wereld.

  1 likes
 7. Heb zelf wel eens zoiets meegemaakt een paar jaar geleden.
  Op mijn werk bladerde ik op een maandagmorgen zo rond 11:00 uur in de krant. Mijn oog viel op een overlijdensbericht met daarin de naam van een goede kennis van me. Hij was oorspronkelijk geboren in de plaats waar ik werkte, maar was al jaren geleden verhuisd naar Amsterdam. Hij had hier wel nog veel familie. Ik kende hem goed via de motorclub waar we lid van waren. Ik herkende zijn naam in de advertentie, maar omdat hij hier veel familie had dacht ik dat het wel een familielid met dezelfde naam betrof. Bovendien was mijn kennis pas een jaar of 48.
  s’avonds werd ik door de voorzitter van de motorclub gebeld… Mijn goede kennis was die ochtend tegen het middag uur op zijn werk plotseling overleden… Ik was niet verbaasd, wel verrast. Ik dacht meteen aan dat overlijdensbericht dat ik die ochtend had gezien. De volgende morgen zocht ik die krant weer op. En alle andere edities die ik kon viinden. Het overlijdensbericht kon ik niet meer vinden. Het overlijdensbericht stond pas dagen later in de krant.

  1 likes
 8. Een tijdje geleden werd op de televisie een serie uitgezonden in Belgenland genaamd: als de dijken breken.
  Dit impliceert dat overheden op de hoogte zijn van mogelijk toekomstige rampen.
  Zelf heb ik een keer nare dromen gehad over een vloedgolf die alles wegspoelt ( 3 a 4 keer heb ik het gedroomd ).
  De vloedgolf die ik telkens zie is hoger dan 20 verdiepingen op een appartement, een groot deel van Nederland ligt onder de zeespiegel, ik wil geen bangmakerij onder de mensen brengen, wel zou ik ze willen vragen om over water rampen te denken net voor ze gaan slapen..

  0 likes
 9. Heb een keer een black-out gehad met gevolg een auto die crasht, nog nooit een black out gehad, maar goed gelukkig mankeerde me niet veel maar je weet je moet mee naar het ziekenhuis voor onderzoek. Dus ik bel me vader en zegt zo van ik heb een ongeluk gehad daar en daar met de auto alles is verder goed maar ga nu naar het ziekenhuis voor onderzoek.

  Dat is goed zegt me vader dan zie ik je zo wel want me Moeder heb een hartaanval gehad, mijn Oma maar die had anders ook nooit wat. Dus ik ga naar drachten met die Ambulance kom ik daar tegelijk met me Oma binnen rijden. De 1 een hart aanval en de ander crasht zijn auto i.v.m. met een black auto. Breek me klomp dat is maf ….

  0 likes
 10. Ik zie bijna mijn hele leven visioenen, dromen en beelden die na jaren lange ervaringen voorspellend blijken te zijn. Ook grote geestelijke rampen die er voor zorgen dat de mens onwetend zijn ondergang tegemoet gestuurd word. Zins 12 jaar zie ik ook voorspellende visioenen over een wezen dat het opperkwaad moet voorstellen en zwarte schimmen met vieze lach aanstuurd als hun koning/God om mensen kapot te maken. Iedere keer als deze voorspellingen uitkomen is er in mijn omgeving iemand die door jeugdzorg, william schrikker, rvdk, justitie, politie, gemeente en instanties met de meest ranzige leugens kapot gemaakt word. Ook worden hun kinderen dan ontvreemd van de ouders. Hier heb ik zelf nogal veel problemen mee om te kunnen accepteren. Als dit moet kloppen en de overheid met al zijn tools overal ter wereld demonen zijn die door het kwaad gestuurd worden, hoe moet dit dan ooit nog weer goed komen? En dan zou dit betekenen, dat er nooit een oorlog is geweest, alleen grote veranderingen in het systeem om mensen nog dieper de duisternis in te jagen.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

wtc 7

WTC 7 niet ingestort door brand, concludeert studie: ‘Kolommen begaven het vrijwel gelijktijdig’

Wetenschappers van de vooraanstaande Universiteit van Alaska ...

komplott

Komplott II nu voor iedereen gratis beschikbaar. ‘Dit is raar, very strange’

Theatermaker George van Houts durfde het aan ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.