Mens en Dier

Haai ‘redt’ man na vier maanden op zee

Help ons door deze info met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Toakai Teitoi dobberde 15 weken lang in een houten boot op zee toen hij plotseling werd geholpen door een haai.

De 41-jarige politieman en vader van zes uit Kiribati werd uiteindelijk opgemerkt door een vissersboot afkomstig van de Marshalleilanden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Op 27 mei jongstleden vloog hij van zijn thuiseiland Maiana naar Kiribati om aan het werk te gaan als politieagent. Na de ceremonie kreeg hij een film te zien over vier mannen uit Kiribati die verdwaald waren op zee. Slechts twee van hen overleefden de reis en spoelden zes weken later aan op het strand van Amerikaans-Samoa.

Geluid

Teitoi bedacht zich en besloot met zijn zwager terug te varen naar Maiana. Het tweetal stopte onderweg om te gaan vissen en overnachtte in de boot. Toen ze wakker werden ontdekten ze dat ze ver uit de kust waren gedreven. Ze kwamen al snel zonder brandstof te zitten.

“We hadden genoeg voedsel, maar geen drinken,” zei hij. De man begon te bidden, maar zijn zwager stierf op 4 juli. Het begon enkele dagen achtereen te regenen zodat Teitoi genoeg water kon opslaan.

Op de ochtend van 11 september zag hij in de verte een vissersboot, maar de bemanning kon hem nog niet zien. Teitoi was wakker geworden van een geluid onder de boot. Het was een twee meter lange haai die om de boot zwom en tegen de romp stootte. Op het moment dat de man de haai zag zwom het dier weer weg.

Vliegtuig

“Hij leidde me naar de vissersboot,” zei hij. “In de verte zag ik het achtersteven van een boot en ik kon zien dat de bemanning intussen met verrekijkers mijn kant op keek.”

Eenmaal aan boord van de Marshalls 203 vroeg Teitoi om een sigaret. De bemanning zei hem te wachten en gaf hem sap en wat voedsel. “Ik reis nooit meer per boot,” zei hij. “Ik pak in het vervolg het vliegtuig.”

Bron: AFP

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vonzie
Vonzie
11 jaren geleden

De bemanning zag de man toen die zich liet zien, de bemanning gooide voer in het water om de haai bij het bootje weg te lokken. Een haai stoot wel vaker tegen een ding om te zien naar prooi.

max
max
11 jaren geleden

ehhhh. ik snap het niet.ik maak uit niets op dat de haai de man heeft gered.(nog even terug gelezen en…inderdaad nog steeds niet.)gelukkig worden we binnenkort allemaal gered. hehehehehe,

Abel
Abel
11 jaren geleden

[quote name=”max”]ehhhh. ik snap het niet.ik maak uit niets op dat de haai de man heeft gered.(nog even terug gelezen en…inderdaad nog steeds niet.)gelukkig worden we binnenkort allemaal gered. hehehehehe,[/quote]

Als hij niet wakker was geworden van de haai, was de vissersboot weer verdwenen. Ze hebben hem vast zien staan.

Knaagdier
Knaagdier
11 jaren geleden

[quote name=”max”]ehhhh. ik snap het niet.ik maak uit niets op dat de haai de man heeft gered.(nog even terug gelezen en…inderdaad nog steeds niet.)gelukkig worden we binnenkort allemaal gered. hehehehehe,[/quote]
Van wat…?

Ach… this is getting too silly… get on with it… GET ON WITH IT!

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x