Homepagina » Mens en Dier » Haai ‘redt’ man na vier maanden op zee
Haai 'redt' man na 4 maanden op zee

Haai ‘redt’ man na vier maanden op zee

Toakai Teitoi dobberde 15 weken lang in een houten boot op zee toen hij plotseling werd geholpen door een haai.

De 41-jarige politieman en vader van zes uit Kiribati werd uiteindelijk opgemerkt door een vissersboot afkomstig van de Marshalleilanden.

Op 27 mei jongstleden vloog hij van zijn thuiseiland Maiana naar Kiribati om aan het werk te gaan als politieagent. Na de ceremonie kreeg hij een film te zien over vier mannen uit Kiribati die verdwaald waren op zee. Slechts twee van hen overleefden de reis en spoelden zes weken later aan op het strand van Amerikaans-Samoa.

Geluid

Teitoi bedacht zich en besloot met zijn zwager terug te varen naar Maiana. Het tweetal stopte onderweg om te gaan vissen en overnachtte in de boot. Toen ze wakker werden ontdekten ze dat ze ver uit de kust waren gedreven. Ze kwamen al snel zonder brandstof te zitten.

“We hadden genoeg voedsel, maar geen drinken,” zei hij. De man begon te bidden, maar zijn zwager stierf op 4 juli. Het begon enkele dagen achtereen te regenen zodat Teitoi genoeg water kon opslaan.

Op de ochtend van 11 september zag hij in de verte een vissersboot, maar de bemanning kon hem nog niet zien. Teitoi was wakker geworden van een geluid onder de boot. Het was een twee meter lange haai die om de boot zwom en tegen de romp stootte. Op het moment dat de man de haai zag zwom het dier weer weg.

Vliegtuig

“Hij leidde me naar de vissersboot,” zei hij. “In de verte zag ik het achtersteven van een boot en ik kon zien dat de bemanning intussen met verrekijkers mijn kant op keek.”

Eenmaal aan boord van de Marshalls 203 vroeg Teitoi om een sigaret. De bemanning zei hem te wachten en gaf hem sap en wat voedsel. “Ik reis nooit meer per boot,” zei hij. “Ik pak in het vervolg het vliegtuig.”

Bron: AFP

Gerelateerd:

 Vind je dit waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Social Media
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

12 reacties

 1. De bemanning zag de man toen die zich liet zien, de bemanning gooide voer in het water om de haai bij het bootje weg te lokken. Een haai stoot wel vaker tegen een ding om te zien naar prooi.

  0 likes
 2. ehhhh. ik snap het niet.ik maak uit niets op dat de haai de man heeft gered.(nog even terug gelezen en…inderdaad nog steeds niet.)gelukkig worden we binnenkort allemaal gered. hehehehehe,

  0 likes
 3. [quote name=”max”]ehhhh. ik snap het niet.ik maak uit niets op dat de haai de man heeft gered.(nog even terug gelezen en…inderdaad nog steeds niet.)gelukkig worden we binnenkort allemaal gered. hehehehehe,[/quote]

  Als hij niet wakker was geworden van de haai, was de vissersboot weer verdwenen. Ze hebben hem vast zien staan.

  0 likes
 4. [quote name=”max”]ehhhh. ik snap het niet.ik maak uit niets op dat de haai de man heeft gered.(nog even terug gelezen en…inderdaad nog steeds niet.)gelukkig worden we binnenkort allemaal gered. hehehehehe,[/quote]
  Van wat…?

  Ach… this is getting too silly… get on with it… GET ON WITH IT!

  0 likes
 5. Nix meer boot, gewoon lekker op de fiets..

  0 likes
 6. Beetje slap artikeltje, Niburu is toch nit overgenomen door de CIA toch?!

  0 likes
 7. De haai, de man in nood, plus de reddingswerkers, allemaal op één plaats tegelijk.Heeft de man in nood ff mazzel.Ik kom ook altijd auto,s tegen in de bocht, en slechts weinig voor de bocht.Heb ik even pech!

  0 likes
 8. Je zou je afvragen wat voor haai het was in die buurt komt de Verpleegsterhaai voor die graag speelt en zeker niet gevaarlijk is voor de mens ik heb dat gezien op Tahiti dat de kinderen er gewoon mee speelden maar de Maco komt daar ook voor en die wil je echt niet tegen komen

  0 likes
 9. Waarom moet je water opvangen als je met je boot op het water drijft? dat kan je toch ook gewoon drinken ook al is dat een beetje zout.

  0 likes
 10. Door het drinken van zeewater droog je veel sneller uit en blijf je drinken met alle gevolgen van dien pure uitdroging daarom is het nodig verswater op te vangen

  0 likes
 11. Hahaahahahaha ik moet gewoon lachen om dit artikel. Even serieus wie dit gelooft HOOOOOIIIII

  film, zwager dood, 4 weken op zee, haai red man, Hooooiii

  Beste sander, In dat soort gebieden is het water juist verre van zout niet het favoriete drankje maar redelijk drinkbaar.

  0 likes
 12. ja zal wel een vegetarier geweest zijn die haai ROFL

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

zwarten

Meer blanken dan zwarten gedood door politie in 2019 (en meer onwelgevallige cijfers)

Wie graag wil weten wat er precies ...

libanese

Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...