Mens en Dier

Harde uithaal naar Rutte: ‘Jij moet zo nodig oorlog voeren en de Groene Maffia pleasen’

Help mee door dit met jouw kennissen op je socials te delen!

Premier Mark Rutte en VVD-prominent Edith Schippers hebben in een interview in De Telegraaf ‘hard uitgehaald’ naar PvdA en GroenLinks, die in de Eerste Kamer één fractie gaan vormen.

Rutte zei dat PvdA en GroenLinks ‘een graai in de portemonnee zullen doen door minstens negen belastingen te verhogen’. GroenLinks-leider Jesse Klaver en PvdA-fractievoorzitter Attje Kuiken reageerden laconiek op de aanval. Zij zeggen dat het tijd is voor een andere koers na 15 maart.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png
Neppe tweestrijd

“Als GroenLinks en PvdA de grootste partijen worden, ontwikkelen ze enorm veel zelfvertrouwen en ik vind dat de VVD die beweging nu al moet stoppen,” zei Rutte nog. Volgens hem moeten we in Nederland niet terug naar de dagen van Joop den Uyl.

Zijn uitspraken zijn opmerkelijk omdat de coalitie regelmatig steun zoekt bij GroenLinks en PvdA. CDA-minister De Jonge spreekt van een ‘neppe tweestrijd’.

Op social media heeft de VVD een foto geplaatst van premier Rutte met daarbij de tekst: “Je zult maar hard gewerkt hebben, met een hele gewone baan en je huis verkopen om kleiner te gaan wonen. Dan komen PvdA en GroenLinks langs.”

Dankzij jouw beleid

Gemeenteraadslid Tom de Nooijer reageert: “Gelooft iemand deze lachwekkende tegenstelling?” Universitair hoofddocent Martin Hoondert voegt toe: “De VVD jaagt de polarisatie aan.”

Columnist Marianne Zwagerman haalt hard uit naar Rutte: “Die mensen gaan kleiner wonen omdat ze hun huis niet meer warm kunnen stoken dankzij jouw beleid.”

“Want jij moet zo nodig oorlog voeren en de Groene Maffia pleasen in plaats van zorgen dat de hardwerkende Nederlander fijn kan leven,” voegt ze toe.


4.9 122 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

134 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maxime
Maxime
1 jaar geleden

Deze man heeft een groot gebrek. Een gebrek aan empathie met de gewone Nederlander. Hij zoent liever met Macron

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Loop er niet in, allemaal toneel in de aanloop naar de verkiezingen. FVD doet aan deze komedie niet mee en blijven de waarheid naar buiten brengen. Tijd voor een totale ommekeer in de politiek!

Ria
Ria
1 jaar geleden

Ik wil ze geen van allen tegen komen, de coalitie niet, ook niet groen links en PvdA. Ik kijk vooral naar het stemgedrag van de laatste 3 jaar.

Ron
Ron
1 jaar geleden

Geen vvd,cda,gl,PvdA,d66,cu stemmen.
Allemaal loze beloftes.

Back to top button
134
0
We lezen graag je reactie!x