Homepagina » Gezondheid » We hebben geen gezondheidszorg, maar ziekenzorg. Deze dappere dokter legt uit waarom er zo weinig gebeurt om ziektes te genezen
We hebben geen gezondheidszorg, maar ziekenzorg. Deze dappere dokter onthult waarom er zo weinig gebeurt om ziektes te genezen

We hebben geen gezondheidszorg, maar ziekenzorg. Deze dappere dokter legt uit waarom er zo weinig gebeurt om ziektes te genezen

We kunnen makkelijk korte metten maken met problemen als diabetes, hoge bloeddruk en andere aandoeningen. Dat gebeurt volgens dokter William Cortvriendt niet omdat jouw ziekte veel meer geld oplevert dan je gezondheid.

Nederland geeft veel geld uit aan de gezondheidszorg, zo’n 11 procent van het bbp oftewel 73 miljard euro per jaar.

Het aantal chronisch zieken in ons land ligt tussen de vijf en zeven miljoen mensen oftewel één op de twee volwassenen.

Misleidend

Medicijnen zijn vaak bedoeld om symptomen te onderdrukken en niet om ons weer gezond te maken.

De term gezondheidszorg is volgens Cortvriendt dan ook misleidend, aangezien het in feite om ziekenzorg gaat.

Bedrijven en beroepsgroepen hebben belang bij handhaving van de status quo, omdat zij veel geld verdienen aan zieke mensen.

Vervalsen

Veel ziektes worden veroorzaakt door ongezonde bewerkte voeding en gebrek aan beweging, stelt dokter Cortvriendt.

De voedselindustrie heeft er veel belang bij dat mensen ongezond voedsel blijven eten en weinig blijven bewegen.

Deze industrie huurt geregeld vooraanstaande wetenschappers in om onderzoek te vervalsen. Ook Big Pharma heeft er weinig belang bij dat deze miljardenindustrie wordt aangepakt.

Hoogste tijd

Dokters leren vrijwel niets over gezonde voeding en volgens Cortvriendt is het dan ook de hoogste tijd dat we de oorzaken van ziektes nu eens gaan aanpakken.

Al heeft de dokter er een hard hoofd in, gezien de grote belangen die ermee gemoeid zijn.

[HP/De Tijd]


Vond je dit artikel interessant? Deel het dan met je vrienden op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

18 reacties

 1. Dat is wat ik al jaren van de daken schreeuw. Slechts een enkeling die het daadwerkelijk horen wil.
  valse berichtgeving en geschiedvervalsing maakt dat mensen het klaarblijkelijk anders ervaren en blijven stelselmatig ontkennen dat ze bedonderd worden. Iets van cognitieve dissonantie schijnt te verhinderen dat de waarheid natuurgetrouw in beeld komt bij mensen, bang toe te moeten geven dat we ons leven lang al bij de neus genomen worden.

  11 likes
  • Precies exegese: mensen willen er gewoon niet aan dat ze in een leugenweb zijn gesponnen.

   De goede oude Mark Twain zei het zo mooi: ‘It’s much easier to fool a man than to convince him that he’s been fooled’.

   4 likes
   • Wie gaat er dan ook vanuit dat instituten als de media zo door en door verrot en leugenachtig zijn en een verborgen dubbele agenda hebben.
    Daar kom je toch niet op?

    3 likes
 2. Een groot deel van het probleem ligt ook bij (zieke) mensen zelf.
  De meeste mensen willen niet weten dat ze ziek worden van ongezond eten en ongezonde leefstijlen.
  Ze willen doorgaan met hun lusten bevredigen en hopen dat een dokter hen zo lang mogelijk staande houdt.
  Ik heb al heel veel mensen verteld dat ik diabetes had en daar met een gezond diet binnen 2 weken vanaf was. Maar wanneer je ze verteld wat ze er voor moeten laten (beter gezegd wat ze moeten veranderen) dan hebben ze geen interesse meer.
  Mensen willen geleefd worden, want dat is het makkelijkste en geeft bevrediging (niet verwarren met gelukkig zijn), en dan kunnen ze uitendelijk na een nutteloos en leeg leven vredig sterven.

  17 likes
 3. De voedselindustrie maakt ons ziek en de Big Pharma maakt ons NIET beter. Zo houden ze elkaar in balans.

  In Twente zei meneer Van Heek (textielbaron) vorige eeuw tegen de dominee/pastoor:
  “Als jij ze dom houdt, houd ik ze arm”.

  En… onze Mark – Pinokkio – Rutte doet `veel beloven en weinig geven, doet de gek in vreugde leven`.
  Dusssss…. beste mensen

  16 likes
 4. ik ga de discussie niet eens meer aan met mensen. veel medicijnen deugen gewoon niet en mensen moeten gewoon eens gaan kijken wat ze nu echt eten. ruim 15 jr geleden kreeg ik ziekte van graves. in het kort; de medicijnen die niet hielpen “tegendeel zelfs ” gooide ik aan de kant en ik heb bedankt voor een behandeling met radio actief jodium. ik ben mij gaan verdiepen in de materie en in voeding en heb het zelf opgelost, ik heb er nooit geen last meer van gehad. Wat denk je hoe het UMC Groningen daar mee omgaat; die zetten je in de computer als zorgweigeraar en vertellen dat het onmogelijk is om natuurlijk te herstellen van de ziekte van graves. ik moest drie jr geleden in het zelfde ziekenhuis zijn bij de kaakchirurg en die verontschuldigde zich met de boodschap dat hij mij niet mocht behandelen om het voorgaande.

  6 likes
  • Tsja @mhdv, enerzijds een wrang verhaal, anderzijds fantastisch dat je zelf de weg vond naar genezing. Ze zijn er nou eenmaal niet op uit om mensen te genezen maar om mensen zo veel mogelijk op te schepen met levenslange inname van medicijnen (lees langzaam gif met veel winst). Wat jij deed is dus in hun ogen pure broodroof. Dat mag natuurlijk geen gewoonte gaan worden.
   Heb je trouwens nog een welwillende kaakchirurg kunnen vinden of sta je landelijk op de zwarte lijst ?

   3 likes
 5. De beste medicijn/geneesmiddel ben JEZELF!

  Alles wat buiten jezelf ligt extern dus kan je beter vermijden sterker nog je hebt helemaal niks nodig dan alleen maar JEZELF! de oplossing vind je INTERN in JEZELF! Ga naar binnen en pak de oorzaak aan in JEZELF! Het is jouw eigen ego-mind die Je beperkt! Het is dan ook de bedoeling om naar je hart-ego te luisteren je ware zelf! Het is vrij simpel want alles is al aanwezig in JEZELF altijd zo geweest en Zal altijd zo zijn we zijn namelijk oneindig. Waarom omdat wij multi dimensionale wezens zijn van het licht met een ziel! Ken jezelf en je zal het universum kennen. Zorg voor jezelf houd van jezelf vertrouw op jezelf en leef je leven in plaats van geleeft worden door allerlij entiteiten! Of het nou goede pf slechte zijn maakt bij deze niet uit het gaat om JEZELF het is jouw leven jouw lichaam jouw altaar het heiligst wat er is!

  4 likes
 6. Bekende woorden “Mijn volk gaat verloren door gebrek aan kennis” en daar draait het om.
  Hou die “kennis” weg bij de mensen en ze vragen om een pilletje.

  Afgelopen 1/2 jaar nogal wat voedingssupplementen gekocht, maar het is nog niet zo van, he he dit gaat lekker zo.

  Lees hier maar weinig over MWO (zoek op; Lakhovsky) maar reeds na 2 behandelingen voel me direct beter, alsof ik energie over heb.

  Kan de supplementen meteen wegkieperen.

  1 likes
 7. Kort samengevat: We’re f*cked

  0 likes
 8. Hee Henk hartelijk dank voor de tip, hier had ik nog nooit van gehoord…..wel van bioresonantie …. nou ga ik binnenkort naar nieuwe natuurarts en die werkt met zo’n apparaat…… kijk natuurlijk moet je alles zelf doen, maar soms heb je een duwtje in de rug nodig, ben benieuwd 🙏

  0 likes
 9. het is ook héél moeilijk voor de meeste mensen om iets van wetenschap en techniek te begrijpen. na-apen gaat goed, maar als ze zelf moeten beginnen waarnemen en gevolgtrekkingen maken, gaat het mis.

  ik wil toch ook waarschuwen voor overdreven optimisme en ook bij gebruik van supplementen en dergelijk is inzicht, kennis en ervaring geboden zowel klinisch als op gebied van biologie, chemie, ziekteleer, fysica e.d. meer.

  de meeste dokters zijn simpel een doorgeefluik van de pharmaceutische industrie. ik denk dat ze beter iets hadden gestudeerd zoals filologie of geschiedenis, dan kun je toch minder verkeerd doen, denk ik.
  ach ja, die simpele zielen gaan het niet oplossen voor ons, we zullen het geleidelijk aan zelf moeten doen.

  0 likes
  • In die laatste zin @De Vriendt Koen, sla je de spijker ongenadig op zijn kop. We moeten het inderdaad gewoon zelf gaan doen. Echter daarvoor moeten mensen eerst gaan beseffen dat de overheid niet aan onze kant staat. Welbeschouwd is er nagenoeg niets of niemand die beschikt over enige macht of buitensporige competentie wat aan onze kant staat. Het meeste om je heen is er om ons te misleiden.Voorlopig leven we nog steeds in het domein van Baphomet.
   In het land van Baphomet wordt alles stelselmatig gesloopt door gewoon alles om te draaien of op zijn kop te zetten. Het occulte symbool van Baphomet hangt ook schaamteloos open en bloot te prijken in het torentje op het Binnenhof. https://www.youtube.com/watch?v=LT8n1xcLsr0

   Ten eerste : de leugen is de waarheid of de waarheid wordt als leugen gepresenteerd.
   Ten tweede: Doktoren vernietigen onze gezondheid.
   Ten derde : De advocatuur vernietigt de rechtvaardigheid.
   Ten vierde : Psychiatrie vernietigt onze geest.
   Ten vijfde : De wetenschappers vernietigen de waarheid.
   Ten zesde : De gevestigde media vernietigt informatie
   Ten zevende: Religie vernietigt onze spirituele kern.
   En ten achtste : onze overheden vernietigen onze vrijheden.

   Maar gelukkig is het tij eindelijk aan het keren, het besef begint (tergend) langzaam in te dalen bij de mensen en dat zal uiteindelijk de doodsteek worden voor dit verschrikkelijk verderfelijke systeem wat zo verschrikkelijk lang op verschrikkelijke wijze heeft kunnen handhaven. Laten we massaal beginnen met zo goed mogelijke voeding, dat zal al heel veel veranderen en rechtzetten. Stel niet het gemak voorop maar je gezondheid en welzijn, het aller kostbaarste wat een mens heeft.

   0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

arts

Arts met 29 dienstjaren: ‘Ik wil dat jullie de waarheid horen over dit virus’

Ik wil dat jullie de waarheid horen ...

gates

Ik weiger het Gates-vaccin. Politiek commentator staat op tegen globalisten

Ik weiger het Gates-vaccin. Ik buig niet ...