Gezondheid

Het beste middel tegen verkoudheid is niet wat je denkt

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We bevinden ons in de winterperiode en die gaat traditioneel gepaard met een aantal kwaaltjes of kwalen. Een verkoudheid heb je snel te pakken en een besmetting is sneller dan verwacht doorgegeven.

Professor geneeskunde David Agus van de Universiteit van Zuid-Californië, auteur van het boek ‘The end of Illness’, waarschuwt dat we voorzichtig moeten omspringen met deze ogenschijnlijk ongevaarlijke kwaaltjes. Op langere termijn kunnen ze namelijk zwaardere aandoeningen veroorzaken. Voorzichtigheid is daarom geboden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg

Mensen die goed slapen worden na blootstelling aan een verkoudheidsvirus drie tot zes keer minder vaak verkouden dan mensen met slaapproblemen. Dat ontdekten wetenschappers van de Carnegie Mellon University. Met een experiment hebben ze bewezen hoe belangrijk slaap is voor het functioneren van het immuunsysteem.

Als er een virus in je lichaam zit, kan je immuunsysteem beter terugvechten als je goed slaapt. Onderzoekers van de Universiteit van Lübeck hebben geconstateerd dat slaap cruciaal is voor de werking van het immuunsysteem.

Goed slapen kan er ook voor zorgen dat je niet ziek wordt als je in contact komt met een virus. Sheldon Cohen van de Carnegie Mellon University diende 153 mannen en vrouwen tussen de 21 en 55 jaar met neusdruppels het verkoudheidsvirus toe.

Van tevoren had Cohen de proefpersonen geïnterviewd over de tijd in bed en slaapefficiëntie (de werkelijke tijd in bed zonder wakker te liggen). Mensen die acht uur of langer sliepen, hadden drie keer minder kans om verkouden te worden dan mensen die minder dan zeven uur per nacht sliepen.

Als de deelnemers slecht sliepen of veelvuldig wakker werden, hadden ze bijna zes keer zoveel kans om verkouden te worden. “Deze studie gaat niet alleen over verkoudheid,” zei arts David Katz van de Yale-universiteit. “Het is een alarmsignaal voor iedereen die zichzelf van slaap berooft, want slaap houdt je immuunsysteem tip top in orde.”

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
richard11
richard11
9 jaren geleden

Verkoudheid wordt veroorzaakt door giftig ultrafijnstof. Als je met een handdoek over je hoofd boven een pannetje kokend water gaat hangen dan neemt de stoom voor een deel het ultrafijne stof op en adem je dat niet in. Zodra je daarmee stopt wordt je weer blootgesteld aan ultrafijnstof en ben je gewoon weer verkouden.

Door mijn jarenlange problemen met allergie en ultrafijnstof ben ik nu in staat een verkoudheid direct te stoppen met mijn zelfontwikkelde luchtreinigers.

Hier mijn video: Things you don’t know about the air you’re breathing today (Nederlands gesproken)
https://www.youtube.com/watch?v=fRjtO_yqN4k

Herman de Graaf
Herman de Graaf
9 jaren geleden

Zodra je de eerste verschijnselen van verkoudheid merkt, de keel en de voorhoofdsholten spoelen. Een bak met 2 liter lauw water en 2 eetlepels keukenzout. Eén neusgat dichthouden, dan voorover in de bak het water opsnuiven zodat de holtes vollopen. Daarna neus snuiten boven de gootsteen zodat de je neusgaten leegt. Doe dat voor beide neusgaten. Bij veel slijmvorming twee keer per dag.Hou dat een aantal dagen vol. Je zal merken dat de holtes en de keel schoner worden en de slijmvorming stopt. Het is in het begin even wennen om water via één neusgat op te zuigen. Maar het werkt. Het loont de moeite.

RRR
RRR
9 jaren geleden

Goede nachtrust is absoluut essentieel maar hoe lang die rust moet duren verschilt per mens.
Zelf slaap ik gemiddeld 6 uur per nacht, voldoende om de dag door te komen en om te trainen 3 a 4 x p.w.

Water drinken, groente, fruit en bewegen zijn net zo essentieel !
En ook hoe je in je vel zit, we zijn een drie-eenheid. Lichaam, ziel en geest.
Zorg dat die in balans zijn en je wordt niet ziek of maar voor korte duur 🙂

Marcel
Marcel
9 jaren geleden

Nou, dan moet het met mij wel goed komen als dit klopt. Ik slaap als een baby met een nieuwe speen de laatste tijd.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x