Straling

Primeur in Europa: verbod op wifi in Franse crèches vanwege straling

Help anderen door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Frankrijk is een wet aangenomen die wifi-installaties in kindercrèches verbiedt. De nieuwe wet geldt als een primeur in Europa. Het verbod op wifi in crèches is de opmerkelijkste maatregel die onderdeel vormt van de nieuwe wet die de bevolking beter moet gaan beschermen tegen elektromagnetische straling.

Vanaf nu is wifi in Frankrijk verboden op alle plekken waar kinderen jonger dan drie jaar worden opgevangen. In het wetsvoorstel werd ook gepleit voor een wifi-verbod in basisscholen. Dat voorstel werd niet opgenomen in de wet, maar wel wordt het gebruik van wifi op basisscholen beperkt. Als de wifi-verbinding niet wordt gebruikt, moet die worden uitgeschakeld.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

De wet omvat daarnaast een verbod op reclame voor mobiele telefoons voor kinderen. Het oorspronkelijke wetsvoorstel, een initiatief van het Franse parlementslid Laurence Abeille, ging nog een stuk verder in de maatregelen om elektromagnetische straling uit de samenleving te bannen.

De ‘wet Abeille’ betekent een belangrijke stap voorwaarts voor de gezondheid van de Franse bevolking, aldus het parlementslid. De Franse overheid gaat een grootschalig onderzoek voeren naar de impact van wifi-straling.

In België werden er lokaal al initiatieven genomen om risico’s van straling te vermijden. Zo is het in Gent sinds juni vorig jaar verboden om draadloos internet te gebruiken op crèches en basisscholen. Er zijn uit voorzorg maatregelen genomen omdat kinderen tot een hogere risicogroep behoren omdat hun hersenen nog in volle ontwikkeling zijn.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Elise49
Elise49
9 jaren geleden

Hier wil men alle kinderen aan de Squola. Nederland is de poort van de automatisering. Onze overheid houdt zich alleen bezig om de inwoners steeds verder te onderdrukken en ziek of zieker te maken. Met het verzinnen met allerlei pietluttige regeltjes en de macht steeds verder aan het bedrijfsleven te geven. Bij winkels waar vrijwel alleen rijke mensen kopen bv. Bijenkorf, daar zijn wel wifi vrije zones. Waarom daar dan wel?

Bertrolli
Bertrolli
9 jaren geleden

Mag hopen dat dit een begin is van het reduceren/verbieden van elektromagnetische straling.

Het nut van Wifi zenders op kindercrèches is mij eigenlijk niet duidelijk.
Kunnen de begeleiders dan lekker met de smartphone in de weer, of is het zoals in ieder huishouden gewoon een vervanging van bedraad internet.
Bedraad internet over het stroomnetwerk is mijns inziens de beste methode om toch redelijk mobiel te zijn en niet onderhevig te zijn aan hoogfrequente elektromagnetische straling. Gebruik dit zelf al jaren en heb nog nooit problemen gehad. Wifi levert veel meer connectiviteitsproblemen en de snelheid is vaak beduidend minder.
En natuurlijk niet te vergeten geen straling a la ‘Moskou signaal’.

Diahlia
Diahlia
9 jaren geleden

Juist overal wifi is beter. Je wilt toch bereikbaar zijn. In de trein is het ramp geen bereik. Overal wifi en als je geen wifi wilt dan gebruik je het toch niet..

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Is dit een mooi iets of een gemanipuleerd iets want is het nu echt slecht of word het ons gemanipuleerd.

Ik vind het altijd heel bijzonder dat zoveel mensen zich zo negatief kunnen uiten met een gemanipuleerd verhaal. Want hoe zit het nu werkelijk??

Wellicht mogen we dat niet eens vragen om het gemanipuleerde verhaal goed in omloop te houden.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x