Universum

Studie: Er zijn minstens twee verborgen planeten in ons zonnestelsel

Help ons door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Astronomen denken dat ver voorbij Pluto nog twee onbekende planeten staan. Ze stellen dat de omloopbaan van deze planeten door een externe kracht wordt beïnvloed. De theorie zou modellen van het zonnestelsel kunnen drastisch kunnen veranderen.

Sterrenkundigen van de Complutense-universiteit van Madrid en de Universiteit van Cambridge zeggen dat er tenminste twee extra planeten moeten zijn om de omloopbanen van extreme Transneptunische objecten te kunnen verklaren.

Deze objecten, die ETNO’s worden genoemd, draaien rond kleinere werelden zoals Pluto. Je zou verwachten dat de omloopbanen van deze ETNO’s willekeurig zijn. Verder zouden ze een glooiingshoek van 0 graden moeten hebben, maar die blijkt gemiddeld 20 procent te zijn.

“We denken dat onzichtbare krachten invloed uitoefenen op de omloopbanen van de ETNO’s,” zei coauteur van de studie Carlos de la Fuente Marcos. “De meest voor de hand liggende verklaring is dat er nog onbekende planeten zijn voorbij Neptunus en Pluto.”

“Het exacte aantal is niet bekend, maar uit onze berekeningen blijkt dat er tenminste twee planeten zijn, en waarschijnlijk meer,” voegde de astrofysicus toe. De theorie druist in tegen de voorspellingen die aan de hand van de huidige modellen over de vorming van ons zonnestelsel worden gedaan. Volgens die modellen zijn er geen planeten voorbij Neptunus die een cirkelvormige baan om de zon beschrijven.

Uit recente waarnemingen met de ALMA-radiotelescoop is echter gebleken dat planeten zelfs op vele honderden astronomische eenheden van het centrum van het zonnestelsel kunnen worden gevormd.

Afgelopen jaar ontdekten twee Amerikaanse wetenschappers een dwergplaneet in de Oortwolk. Ze denken dat de omloopbaan van deze planeet wordt beïnvloed door een superaarde, die mogelijk 10 keer zo groot is als onze planeet.

Het onderzoek is verschenen in het wetenschappelijke tijdschrift Monthly Notices Letters of the Royal Astronomical Society.

[Sinc]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
IkDusWeer
IkDusWeer
7 jaren geleden

Niburu en een zusterplaneet?

Herman de Graaf
Herman de Graaf
7 jaren geleden

“Verder zouden ze een glooiingshoek van 0 graden moeten hebben, maar die blijkt gemiddeld 20 procent te zijn.”

Enig idee wat daarmee wordt bedoeld in het artikel ?

Henk001
Henk001
7 jaren geleden

“Deze objecten, die ETNO’s worden genoemd, draaien rond kleinere werelden zoals Pluto.”
Dit is onzin. Deze ETNO’s draaien gewoon om de Zon in hun eigen baan.

dav
dav
7 jaren geleden

Astronomen denken…..Bla,Bla,Bla,Bla!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x