Buitenland

‘Het is een oorlogsgebied’: Zuid-Afrika gaat 25.000 troepen inzetten, land op rand van burgeroorlog

Help door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onlusten in Zuid-Afrika vanwege de opsluiting van oud-president Jacob Zuma hebben inmiddels zeker 117 mensen het leven gekost. President Cyril Ramaphosa heeft het leger ingeschakeld. De rellen begonnen in de regio KwaZoeloe-Natal, waar Zuma vandaan komt. Ook Gauteng heeft te maken met gewelddadige protesten en plunderingen van onder meer supermarkten en winkelcentra.

De 79-jarige Zuma heeft 15 maanden celstraf gekregen omdat hij niet meewerkte aan een onderzoek naar corruptie tijdens zijn presidentschap. De oud-president is nog steeds populair onder een groot deel van de bevolking. Zuma ontkent de beschuldigingen.

Oorlogsgebied

De plaatselijke krant Daily Maverick waarschuwt dat in delen van Zuid-Afrika brandstof- en voedseltekorten dreigen te ontstaan. Er worden noodpakketten overgevlogen naar KwaZoeloe-Natal, één van de provincies die het hardst getroffen is. Het land hangt een vreselijke humanitaire crisis boven het hoofd en dreigt een mislukte staat te worden.

Gauteng en KwaZoeloe-Natal zijn veranderd in een soort oorlogsgebied. Een burgeroorlog lijkt dichtbij. De overheid heeft reservisten opgeroepen en wil 25.000 troepen inzetten om het geweld de kop in te drukken.


“Het is een oorlogsgebied. Dorpen zijn verlaten, winkels geplunderd, lichamen liggen op straat,” zei John Steenhuisen, leider van oppositiepartij Democratische Alliantie, tegen de Financial Times.

Olieraffinaderijen zijn dicht, havens gesloten, de infrastructuur is beschadigd en pakhuizen zijn geplunderd. Volgens schattingen zijn in Durban alleen al 45.000 bedrijven verwoest. Supermarkten, apotheken en winkelcentra zijn geplunderd of hebben geen voorraden meer. Tekorten stapelen zich op.

Nhlanhla Lux, een inwoner van Johannesburg, zei tegen de Financial Times dat hij woensdag een aantal winkels heeft bewaakt met een handvol politieagenten en soldaten. “Het grootste winkelcentrum, waar de meeste mensen werken, is het enige dat nog overeind staat,” zei hij. Lux zei bereid te zijn om te sterven. “We staan op punt elkaar op te eten.”

Is er sprake van een burgeroorlog of een staatsgreep?


[Zero Hedge]

4.9 18 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

29 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jaap
Jaap
1 jaar geleden

Kunnen we als voorproefje zien wat er gebeurt als de massa in de wereld wakker wordt en erachter komt

  • dat ze de grootste groeps-zelfmoord ooit hebben gepleegd.
  • Dat we al eeuwen zo niet milennia als slaven onderdrukt worden door heel veel leiding-gevende personen

Infinite Love is Truth

Geen schaap
Geen schaap
1 jaar geleden

Die maffe preppers waren toch zo gek nog niet. Net zoals de complot theoristen of wappies. Dit is het begin van iets veel groters. Er staat een poolverschuiving gepland voor 2026, waarbij grote delen van Europa gaat slapen met vissen – om het maar zacht uit te drukken.

Zelfs in het landinwaardse Oymyakon worden nu maar matige temperaturen van 20 °C gehaald, waar het in een normale zomer bloedverziekend van 35+ heet kan worden.

Daarentegen zit Noord Canada met een bloedverziekende hitte van +50 waar het normaal 20 is.

Hevige regen in Zuid-Duitsland, de Ardennen en Limburg. Londen en NYC zijn overstroomd. Zware hagelbuien in Duitsland, Polen en Italië. En nog veel meer natuurgeweld wereldwijd.

Dit is niet te wijten aan klimaatverandering. Daarom dus de lockdowns. Houdt de burger gevangen in hun land, zodat ze geen kant op kunnen.

De politici dachten nergens aan, behalve zichzelf. Maar als ze straks gevangen zijn in hun bunkers, kunnen ze nergens meer heen door een woedende massa mensen en het water wat ze zal verdrinken.

Dirk
Dirk
1 jaar geleden

Een behoorlijke burgeroorlog

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

EENDRACHT MAAKT MACHT

Dit lijkt alleen maar het Voorland te zijn voor de Situatie in Europa…het gaat Binnenkort overal Los! ook in Nederland…de Mensen pikken het niet meer….En de Elite-Parasieten gooien Moedwillig Olie op het Vuur om hun Satanische Natte Droom Werkelijkheid te laten worden : Het installeren van hun Luciferiaanse Nieuwe Wereldorde…

Ps Hier worden tevens nog even mijn vermoedens & bewering bevestigd dat Mensen uit pure Wanhoop & door Honger gedreven elkaar letterlijk op zullen eten…Holodomor 2.0…géén Fictie maar keiharde Realiteit….

Back to top button
29
0
We lezen graag je reactie!x