Binnenland

HCQ (volgens De Jonge ‘kwakzalverij’) zorgt voor 53% minder IC-opnames

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het malariamiddel hydroxychloroquine (HCQ) heeft een gunstig effect bij coronapatiënten als ze het vanaf de eerste dag van de ziekenhuisopname toegediend krijgen, blijkt uit een studie in 14 Nederlandse ziekenhuizen. Bij patiënten die het middel kregen, was het risico om op de intensive care te belanden ruim de helft (53%) lager.

Het onderzoek is uitgevoerd door internist-infectiologen Jolanda Lammers en Paul Groeneveld van Isala in Zwolle. Zij zijn ervan overtuigd dat het gunstige effect van HCQ een gevolg is van het vroeg toedienen van het middel.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

FvD-voorman Thierry Baudet diende eerder dit jaar een motie in om HCQ beschikbaar te stellen voor huisartsen, omdat het volgens de partij een ‘verbluffend middel’ is. De PVV steunde hem. Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid deed het af als ‘een kwakzalvermotie’.

Hoog tijd voor een parlementaire enquête

De partij reageert: “Terwijl De Jonge ouderen zonder bescherming liet verzorgen; terwijl De Jonge weigerde de testcapaciteit uit te breiden omdat OMT-leden daar belang bij hadden, noemde hij onze motie om HCQ te onderzoeken ‘kwakzalverij’. Nu blijkt: het middel kan wel degelijk helpen!”

“Hoeveel levens had dit kunnen redden? Hoeveel economische schade had dit kunnen voorkomen? Het wordt nu hoog tijd voor een parlementaire enquête,” schrijft Europarlementariër Rob Roos (FvD).

Statenlid Daniël Osseweijer (FvD) voegt toe: “In maart al bekend, talloze internationale onderzoeksresultaten genegeerd, Thierry afgeserveerd met ‘kwakzalvermotie’ en dan nu ook nog ‘extra onderzoek nodig om resultaten te bevestigen’. Onvoorstelbare gang van zaken.”

5 5 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Henk
Henk
3 jaren geleden

Kijk er zijn natuurlijk wel problemen met hcq. Ten eerste het is heel erg goedkoop en dat is natuurlijk niet mooi voor de farmaceutische industrie want daar verdienen ze niets mee. Een ander probleem is meer voor hugo want als er een werkend medicijn is is er geen reden meer voor een spoedwet .

Hoge Noorden
Hoge Noorden
3 jaren geleden

Het bewijs van de werking van HCQ en effectiviteit ervan ligt hem in de combinatie met zink, dus belangrijk om dat ook erbij te vermelden.

Karel
Karel
3 jaren geleden

Heel lang de gevangenis in.

andré
andré
3 jaren geleden

Neurenberg komt er aan !

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x