Buitenland

Niets te zien hier: nieuwe auto’s uitgerust met kill switch

Help anderen door dit met iedereen op je social netwerk te delen!

In 1998 werd een aflevering van de serie The X-Files uitgezonden, getiteld Kill Switch, over een kwaadaardige kunstmatige intelligentie. Hoewel dit sciencefiction lijkt, kan de Amerikaanse overheid autofabrikanten binnenkort mogelijk dwingen om auto’s te voorzien van een kill switch zodat de autoriteiten ze op afstand kunnen uitschakelen.

De Amerikaanse advocaat en politicus Bob Barr schrijft dat ver weggestopt in de infrastructuurwet die recentelijk is aangenomen in de Verenigde Staten, een passage staat over het installeren van een kill switch in alle nieuwe auto’s, trucks en SUV’s die in het land verkocht worden. De maatregel zou over vijf jaar van kracht worden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Het wordt nog beter

Er is natuurlijk niets tegen het uitschakelen van auto’s die worden bestuurd door criminelen. De vraag is alleen wat je verstaat onder crimineel gedrag. In september vorig jaar werd in Nieuw-Zeeland een auto aan de kant gezet door de politie. De inzittenden werden gearresteerd toen agenten ontdekten dat de kofferbak vol maaltijden van Kentucky Fried Chicken zat. Ze smokkelden fast food naar klanten in Auckland, dat in lockdown was, en handelden daarmee in strijd met de quarantaineregels. Kort daarvoor was het bezorgen van maaltijden nog een legale activiteit.

Het wordt nog beter. Barr wijst erop dat de kill switch het rijgedrag van de bestuurder moet monitoren. Met andere woorden: Big Brother kijkt continu mee.

Achterdeur

Er is nog meer. Het ‘veiligheidssysteem’ van de kill switch is open, wat betekent dat er een digitale achterdeur is. De politie of andere autoriteiten zouden die te allen tijde kunnen gebruiken. Zouden ze daar een bevel voor nodig hebben? Waarschijnlijk niet. Hackers zouden de achterdeur kunnen gebruiken om je voertuig uit te schakelen.

Barr stelt dat de privacy van Amerikanen hiermee ernstig wordt geschonden. Binnenkort ook bij ons?

[Motorious via Daily Caller]

4.9 104 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

120 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman R
Herman R
1 jaar geleden

😳🙈

Johan
Johan
1 jaar geleden

Ik heb hierover al lange tijd geleden gelezen. Dit is een onderdeel van de great reset agenda. Dat komt ook in NL of het nu wel of niet in een verkiezingsprogramma staat.

Annette
Annette
1 jaar geleden

Inderdaad! Een duidelijk verhaal over HOE onze zéér nabije toekomst er uit zal gaan zien, tenzij het criminele zootje dat ons momenteel “regeert” gestopt wordt.

HIER is ook weer het duidelijke bewijs, dat heel veel films en series, onder het mom van science fiction, niets anders waren dan ons voor te bereiden op een wereld, waar al deze zaken géén science fiction, maar pure werkelijkheid zouden worden.

Eén van de meest angstaanjagende films, die ik mij althans kan herinneren, is natuurlijk Soylent Green. Ik heb deze film samen met mijn man en oudste zoon járen geleden gezien. EEN keer en daarna nooit meer! Ik kan mij hem niet meer exact herinneren, maar eigenlijk WIL ik dat niet eens. Iedereen van jullie die hem OOK gezien heeft, snapt dan wel wat ik bedoel.

OOK in de populaire serie The X-files zaten natuurlijk al heel wat aspecten van HOE de kwaadaardige geesten zich de voor hun IDEALE wereld voorstelden.

Ik kan mij zelf maar één situatie voorstellen (en eigenlijk is dat heden ten dage zéér actueel) waarbij ik het een goed idee zou vinden om een auto van afstand te laten stoppen, zonder daarbij schade aan die betreffende auto EN andere weggebruikers te veroorzaken.

En DAT is bij een automobilist die plotseling de macht over het stuur verliest. Dat schijnt namelijk behoorlijk vaak te gebeuren. De oorzaak hoef ik eigenlijk hier niet te benoemen. DAT weten jullie allemaal al.

Ik heb al op verschillende informatiebronnen gelezen, dat er geluiden zijn om mensen, die de experimentele gentechinjecties hebben genomen, hun rijbewijs af te nemen. En dit natuurlijk omdat ze inmiddels een gevaar op de weg zijn.

Jullie lezen het al: ik denk er dus enigszins genuanceerd over. Sommige maatregelen KUNNEN dus op een positieve manier worden ingezet.

Marco
Marco
1 jaar geleden

Binnenkort ook bij ons? De vraag stellen, is hem beantwoorden

Back to top button
120
0
We lezen graag je reactie!x