Buitenland

Het praatclubje van Davos

Help mee door dit met kennissen op je social media te delen!

Met 1.700 privéjets is de globalistische elite deze week in Davos neergedaald voor de jaarvergadering van het World Economic Forum. Bewaakt door 5.000 Zwitserse soldaten zijn 2.500 bobo’s, waaronder regeringsleiders, CEOs van multinationals, selecte journalisten en hoofden van geheime diensten in gezelschap van royals en miljardairs in Davos bij elkaar om te bespreken hoe ze de WEF-agenda over ons kunnen uitrollen. Terwijl zij rondvliegen in hun privéjets en Japanse biefstukken eten, moeten wij uit de auto, zonder gas en van het vlees af. Op de agenda staat in ieder geval het monddood maken van kritiek en waarheidsvinding onder de noemer “desinformatie”, want we mogen hier niets van vinden.

Nog altijd regeert het grote geld de wereld. En het grote geld wil steeds méér. De elite heeft maar één doel: zichzelf rijker maken en de rest van de wereld armer. De Nederlandse kabinetsleden en de Europese commissarissen die deze week in Davos rondlopen zijn de overtuigde aanhangers van het globalisme. Zij kijken alleen nog door de ogen van het grote geld en verliezen het belang van hun eigen burgers uit het oog. De Tweede Kamer werd achteloos door minister Hoekstra geïnformeerd dat hij zijn bezoekje aan Davos belangrijker vond dan in de Tweede Kamer verantwoording af te leggen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Intussen houden de 705 leden van het Europees Parlement deze week in Straatsburg hun maandelijkse plenaire sessie, maar wij zitten hier slechts voor de bühne. Roberta Metsola, de voorzitster van het Europarlement, is in Davos. Ursula von der Leyen, de voorzitster van de Europese Commissie, is in Davos. Tijdens het belangrijkste debat in Straatsburg, het ‘key debate’, was de zaal nagenoeg leeg. Straatsburg en de verkozenen van het volk zijn immers niet belangrijk.

ra
Foto: Nagenoeg lege zaal (Marcel de Graaff)

Veel waarover hier, maar ook in de Tweede Kamer in Den Haag, gestemd wordt, is in Davos voorbesproken. Politici, zoals Metsola en Von der Leyen, maar ook de Nederlandse ministers Hoekstra, Kaag, Ollongren, Schreinemacher, zijn naar Davos om daar te horen hoe het globalisme verder kan worden gerealiseerd. Meer dan 50 staatshoofden en regeringsleiders, meer dan 300 ministers en kabinetsleden schurken zich deze week in Davos aan tegen het grootkapitaal. Maar globalisme betekent vooral winst voor de multinationals, de grote financiële spelers in de wereld.

En de gevolgen zijn voor u. U voelt het iedere dag. Het afgelopen jaar hebt u kunnen vaststellen hoe u steeds armer bent geworden. Alles wordt onbetaalbaar. Een natuurlijk fenomeen? Een economische wetmatigheid? Nee hoor, de energieprijzen zijn omhoog gejaagd door enorme groene belastingen om zogenaamd de planeet te redden. De kern van deze Green Deal, van het klimaatverdrag van Parijs, van het VN-klimaatverdrag is dat het gewone mensen straatarm maakt, maar dat de superrijken er alleen maar rijker door worden.

Dit valt gek genoeg samen met de klimaatinitiatieven van het WEF, waaronder ook “land-use transitions” vallen. Ook de Nederlandse regering werkt fanatiek mee aan deze verandering van grondgebruik. Boeren worden onteigend om gratis woningen voor immigranten te bouwen.

Er komen niet zomaar nieuwe woonwijken. Het WEF wil zogenaamde 15-minutensteden. Je moet binnen 15 minuten van huis op je werk of in de winkel zijn. Je mag slechts een paar keer per jaar buiten je 15-minutenzone komen. Je hebt dus geen auto meer nodig behalve die paar keer per jaar dat je uit je getto mag. Voor die uitjes huur je een auto.

Dat gewone mensen vervolgens niets meer bezitten en de rijken de dienst uitmaken, is ook al zo’n idee wat door de elite in Davos “besproken” werd. Het WEF lanceerde ook maar direct de slogan: You will own nothing but you will be happy. Jullie zullen niets bezitten maar gelukkig zijn. Of je gelukkig zult zijn, dat valt nog te bezien, maar dat je tegen 2030 niets meer zal bezitten, dat staat als het van de WEF afhangt vast.

De baas van het WEF, Klaus Schwab, laat zich erop voorstaan dat zijn leden deel uitmaken van vrijwel elke westerse regering, zoals Rutte, Kaag en Hoekstra, maar bijvoorbeeld ook de Canadese minister-president Trudeau en koningin Maxima. Het WEF is een fusie van de globalistische belangen van politiek en grootkapitaal en dat betekent het einde van de democratie.

Indien we willen dat onze kinderen in vrijheid kunnen leven, dan moeten we ons blijven verzetten: tegen gedwongen vaccinaties, tegen gedwongen onteigening, tegen digitale slavernij en een social credit-systeem. De keuze is eenvoudig. Of we leven in vrijheid; of we leven als slaaf, zonder bezit, zonder vrijheid.

Marcel de Graaff verzorgt wekelijks een column voor NineForNews.

4.9 171 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman R
Herman R
1 jaar geleden

Globalisme🌍 is belangrijker☝ dan democratie👨‍👩‍👧‍👦 denkt de elite💩

Jojo
Jojo
1 jaar geleden

GENOEG=GENOEG!!!!!!!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Marcel de Graaff is de beste voor Nederland , hij is altijd voor het VOLK !!
STEUN HEM !!

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Dat zijn ze inderdaad van plan…maken ze ook geen geheim van trouwens. Maar de vraag is wat gaat het in slaap gesukkelde volk er aan doen?

Back to top button
96
0
We lezen graag je reactie!x