Mens en Dier

Martin Bosma wijst Volt-Kamerlid terecht: ‘George Soros, jullie eigen sponsor, holt de rechtsstaat uit’

Help anderen door deze info met iedereen op je socials te delen!

Marieke Koekkoek (Volt) zei in de Tweede Kamer dat ‘de rechtsstaat wereldwijd onder druk staat’. Ze had het onder meer over conservatieve krachten die ‘in de vrije Verenigde Staten hun verachtelijke ideologie tentoonspreiden’.

“In Europa en in Nederland trekken we steeds vaker een steentje uit die Jengatoren van onze rechtsstaat. We gaan opportunistisch om met de mate van vrijwilligheid die de rechtsstaat ons biedt,” beweerde ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Volgens Koekkoek is de bescherming van de rechtsstaat ‘een taak van ons allemaal’. “Zolang alle machten hun rol goed uitvoeren, is onze papieren rechtsstaat ook in de praktijk een sterke rechtsstaat.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Criminaliteit neemt enorm toe

Het Volt-Kamerlid waarschuwde voor een ‘polarisatie die democratische rechtsstaten aan flarden scheurt’. “Deze dynamiek moeten we omkeren.”

Koekkoek werd op haar plek gezet door PVV-Kamerlid Martin Bosma. “We kennen Volt natuurlijk als een partij die gefinancierd is door George Soros. Mevrouw Koekkoek heeft het over de uitholling van de rechtsstaat in de Verenigde Staten. Ik deel die zorg,” aldus Bosma.

“Een van de manieren waarop Soros de rechtsstaat in de Verenigde Staten aan het uithollen is, is dat hij heel veel geld pompt in het laten verkiezen van tamelijk progressieve district attorneys, dus officieren van justitie, die heel – ook dat zeg ik weer in het Engels – soft on crime zijn. Dat betekent dat heel veel normafwijkend gedrag, heel veel criminaliteit, nu getolereerd wordt in de Verenigde Staten. Je ziet dat de criminaliteit in heel veel steden, zoals San Francisco en New York – in die laatste stad heb ik vier jaar mogen wonen – enorm toeneemt,” merkte Bosma op.

Eigen sponsor

“Dat is te danken aan het geld van meneer Soros, die al die officieren van justitie laat verkiezen met zijn geld. Hoe staat mevrouw Koekkoek tegenover het uithollen van de Amerikaanse democratie, de Amerikaanse rechtsstaat, door haar eigen sponsor?” vroeg hij aan Koekkoek.

“Als de vraag is wat ik vind van de verzwakking van de democratische rechtsstaat, dan zeg ik: dat vind ik een slecht idee. Dat was ook mijn inbreng. Als de vraag is wat ik vind van financiering door buitenlandse investeerders in zaken waar ze niks mee te maken hebben, dan zeg ik: ook dat vind ik een slecht idee. Ik zie niet helemaal in wat dat te maken heeft met de financiering van Volt. Maar goed, daar laat ik het maar even bij,” antwoordde het Volt-Kamerlid.

Bosma was door zijn interrupties heen. “Ach, wat jammer.”

4.9 110 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

61 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wakkere
wakkere
1 jaar geleden

koekkoek

DavidMills
DavidMills
1 jaar geleden

De enige verdediging die we zullen horen is dat het ‘complottheorieën’ zijn. De domheid van kwetterende Koekkoek is grenzeloos.

Ik verlang terug naar intelligente politici ongeacht kleur zoals Lubbers, Van Mierlo of nog beter een Helmut Schmidt. Dat was een gigant. Dit zijn allemaal WEF meelopers, idioten en graaiers.

Beautiful nature
Beautiful nature
1 jaar geleden

Koekkoek spreekt zichzelf tegen. Soros zorgt juist voor de verzwakking van de democratie.

Ron
Ron
1 jaar geleden

Ze zijn te dom. Denken dat ze een plaatsje kunnen krijgen bij de hoogste elite. Maak je ze toch niet wijs dat dat niet zal gebeuren. Ook die van Volt is een oliedom figuur.

Back to top button
61
0
We lezen graag je reactie!x