Homepagina » Buitenland » Nepagent CIA en ‘terrorisme-expert’ Fox News de bak in omdat hij het volk jarenlang heeft voorgelogen
Nepagent CIA en 'terrorisme-expert' Fox News de bak in omdat hij het volk jarenlang heeft voorgelogen

Nepagent CIA en ‘terrorisme-expert’ Fox News de bak in omdat hij het volk jarenlang heeft voorgelogen

Een ex-CIA-agent en terrorisme-expert die vaak te zien is op Fox News, blijkt helemaal geen CIA-agent te zijn geweest. Wayne Simmons (62) heeft in een Amerikaanse rechtbank schuld bekend aan fraude.

Simmons was sinds 2002 te zien op Fox News, het meest bekeken Amerikaanse nieuwskanaal. Meestal werd hij gepresenteerd als terrorisme-expert. Hij claimde tussen 1973 en 2000 voor de CIA te hebben gewerkt, maar dat blijkt nu gelogen.

Ironisch genoeg luidt de slogan van de nieuwszender Fair and Balanced (eerlijk en neutraal). Jarenlang mocht Simmons haat, leugens en oorlogstaal verspreiden via de zender.

Strenger politieoptreden

Tijdens een interview met Neil Cavuto vorig jaar claimde hij bijvoorbeeld dat in de Verenigde Staten tenminste 19 paramilitaire trainingskampen voor moslims operationeel waren. Voor die uitspraak bleek geen bewijs te zijn.

In een later interview pleitte Simmons voor strenger politieoptreden, ten koste van burgerlijke vrijheden. “De moskeeën vormen de broedplaats,” zei hij. “We weten dat het broedplaatsen zijn voor terrorisme.”

Nadat CIA-officier John Kiriakou het martelprogramma van de Amerikaanse overheid in 2007 ontmaskerde, rechtvaardigde Simmons het gebruik van marteling. Hij weigerde toe te geven dat waterboarding een vorm van marteling is.

Desinformatie

Ironisch genoeg droeg Simmons bij aan een onderzoek van Fox News in 2007 over een ex-FBI- en CIA-agent die schuldig was bevonden aan fraude en het stelen van geheimen.

Jarenlang kon Simmons desinformatie verspreiden en islamofobie aanwakkeren via het meest bekeken nieuwskanaal in Amerika. Vrijdag werd hij eindelijk veroordeeld. Simmons moet 33 maanden brommen.

Eén ding is zeker: Fox News en de federale overheid zullen hoogstwaarschijnlijk niets doen om de schade te repareren omdat hun doel inmiddels is bereikt, namelijk het verspreiden van verdeeldheid en haat.

[The Free Thought Project]


Vind je dit artikel waardevol? Deel het dan met anderen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

9 reacties

 1. Wayne Simmons is zeer zeker niet de enige. Udo Ulfkotte, zelf een bekende journalist, heeft enige tijd geleden zijn verhaal gedaan; hij en vele andere nieuwsreporters staan in dienst van de CIA om leugens te verkondigen, pro-Amerikaanse propaganda. Vandaag de dag is het hun favoriete roeping, Putin zwart te maken en om de emoties in Europa zodanig op te zwepen dat dit alles zal leiden tot een groot conflict tussen het Westen en Rusland, aldus Ulfkotte. Nadat hij zelf ontdekte waar al de anti-Russische propaganda heen zou leiden, kreeg Ulfkotte hier genoeg van en besloot alles als klokkeluider aan de grote klok te hangen. En misschien is dit de hoofdreden dat FOX NEWS en de Amerikaanse overheid niet de moeite zullen nemen, de schade te herstellen; sterker nog, ook ABC, CNN en de overige gevestigde Amerikaanse media zullen weinig of niets doen om de zaak eens goed recht te zetten, En dit is tevens van toepassing op de Europese media (waar het Putin en Rusland betreft.)

  http://achterdesamenleving.nl/europese-media-staan-onder-druk-van-de-cia-om-pro-vs-te-schrijven/

  5 likes
 2. “Simmons moet 33 maanden brommen.”

  33 maanden? Want, “2 jaar en 9 maanden”, dat is veel te verwarrend? Of krijgen we hier een knipoog van één of andere (vrije) metselbroeder?

  6 likes
 3. Benjamin Fulford latest news, met o.a dat het Pentagon gemeld heeft dat de Rötschilds complex in Switzerland gebombardeerd wordt met een raket ,ze hebben tot 25 July om bepaalde kunstschatten i.v.m historische waarde veilig te stellen.

  https://youtu.be/az3M3YaP2xQ

  5 likes
 4. FOX News , de TROS van onderbuikend Amerika.

  3 likes
 5. Als je de waarheid wil, dan moet je dat waard zijn!
  Dus zelf ook oprecht eerlijk zijn!
  En alleen de waarheid vragen van de Almachtige.
  Dan pas zal je derde oog opengaan!

  Er bestaat maar een ras!
  Of we kunnen het verknallen met leugens…
  Of bewijzen dat we kinderen zijn van ADAM!

  We only want the Truth for the sake of the good human spirit!

  2 likes
 6. Zouden we verder zijn met onze DNA-wetenschappen, dan zouden we Wayne Simmons kunnen onderwerpen aan een genetische manipulatie en zodat zijn DNA nooit meer aan fraude doet. Criminelen moeten als ziek worden gezien, aan DNA-herstel onderworpen en zodat ze niet de gevangenis in hoeven, maar in ‘herstelcentra’ worden behandeld.

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Coronavirus gemaakt in laboratorium, zegt deze voormalige CIA-officier

Het coronavirus is niet in de natuur ...

syrië

Syrië is het slachtoffer van een nooit eerder gezien wereldcomplot. Pater Daniël brengt aangrijpend verslag uit

Door pater Daniël Maes: Syrië is het ...