Buitenland

Nepagent CIA en ’terrorisme-expert’ Fox News de bak in omdat hij het volk jarenlang heeft voorgelogen

Help anderen door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een ex-CIA-agent en terrorisme-expert die vaak te zien is op Fox News, blijkt helemaal geen CIA-agent te zijn geweest. Wayne Simmons (62) heeft in een Amerikaanse rechtbank schuld bekend aan fraude.

Simmons was sinds 2002 te zien op Fox News, het meest bekeken Amerikaanse nieuwskanaal. Meestal werd hij gepresenteerd als terrorisme-expert. Hij claimde tussen 1973 en 2000 voor de CIA te hebben gewerkt, maar dat blijkt nu gelogen.

Ironisch genoeg luidt de slogan van de nieuwszender Fair and Balanced (eerlijk en neutraal). Jarenlang mocht Simmons haat, leugens en oorlogstaal verspreiden via de zender.

Strenger politieoptreden

Tijdens een interview met Neil Cavuto vorig jaar claimde hij bijvoorbeeld dat in de Verenigde Staten tenminste 19 paramilitaire trainingskampen voor moslims operationeel waren. Voor die uitspraak bleek geen bewijs te zijn.

In een later interview pleitte Simmons voor strenger politieoptreden, ten koste van burgerlijke vrijheden. “De moskeeën vormen de broedplaats,” zei hij. “We weten dat het broedplaatsen zijn voor terrorisme.”

Nadat CIA-officier John Kiriakou het martelprogramma van de Amerikaanse overheid in 2007 ontmaskerde, rechtvaardigde Simmons het gebruik van marteling. Hij weigerde toe te geven dat waterboarding een vorm van marteling is.

Desinformatie

Ironisch genoeg droeg Simmons bij aan een onderzoek van Fox News in 2007 over een ex-FBI- en CIA-agent die schuldig was bevonden aan fraude en het stelen van geheimen.

Jarenlang kon Simmons desinformatie verspreiden en islamofobie aanwakkeren via het meest bekeken nieuwskanaal in Amerika. Vrijdag werd hij eindelijk veroordeeld. Simmons moet 33 maanden brommen.

Eén ding is zeker: Fox News en de federale overheid zullen hoogstwaarschijnlijk niets doen om de schade te repareren omdat hun doel inmiddels is bereikt, namelijk het verspreiden van verdeeldheid en haat.

[The Free Thought Project]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ik
ik
6 jaren geleden

Benjamin Fulford latest news, met o.a dat het Pentagon gemeld heeft dat de Rötschilds complex in Switzerland gebombardeerd wordt met een raket ,ze hebben tot 25 July om bepaalde kunstschatten i.v.m historische waarde veilig te stellen.

https://youtu.be/az3M3YaP2xQ

Armonicus
Armonicus
6 jaren geleden

“Simmons moet 33 maanden brommen.”

33 maanden? Want, “2 jaar en 9 maanden”, dat is veel te verwarrend? Of krijgen we hier een knipoog van één of andere (vrije) metselbroeder?

Ton Nuiten
Ton Nuiten
6 jaren geleden

Wayne Simmons is zeer zeker niet de enige. Udo Ulfkotte, zelf een bekende journalist, heeft enige tijd geleden zijn verhaal gedaan; hij en vele andere nieuwsreporters staan in dienst van de CIA om leugens te verkondigen, pro-Amerikaanse propaganda. Vandaag de dag is het hun favoriete roeping, Putin zwart te maken en om de emoties in Europa zodanig op te zwepen dat dit alles zal leiden tot een groot conflict tussen het Westen en Rusland, aldus Ulfkotte. Nadat hij zelf ontdekte waar al de anti-Russische propaganda heen zou leiden, kreeg Ulfkotte hier genoeg van en besloot alles als klokkeluider aan de grote klok te hangen. En misschien is dit de hoofdreden dat FOX NEWS en de Amerikaanse overheid niet de moeite zullen nemen, de schade te herstellen; sterker nog, ook ABC, CNN en de overige gevestigde Amerikaanse media zullen weinig of niets doen om de zaak eens goed recht te zetten, En dit is tevens van toepassing op de Europese media (waar het Putin en Rusland betreft.)

http://achterdesamenleving.nl/europese-media-staan-onder-druk-van-de-cia-om-pro-vs-te-schrijven/

BerendW
BerendW
6 jaren geleden

FOX News , de TROS van onderbuikend Amerika.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x