Blog

Het toekomstperspectief van crypto

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De nieuwe ontwikkeling crypto heeft opschudding veroorzaakt op de wereld. Het heeft de mensheid een mogelijkheid gegeven om anders om te gaan met vermogen. Deze innovatie heeft een immense populariteit gewonnen en is nog steeds groeiende in populariteit.

Met behulp van een breder wordende inbreng en ondersteuning vanuit het bedrijfsleven, ontwikkelaars en grote namen wordt het breder gedragen en indirect leidt dit tot meer vertrouwen vanuit de maatschappij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Voor het traditionele systeem vormt dit een bedreiging, aangezien de kans bestaat dat het bankwezen en de overheid zijn grip verliest op de maatschappij door het verliezen van inzicht in wat er precies gebeurt.

Verandering zorgt voor opschudding

Crypto is een nieuw fenomeen wat in een dusdanig beginstadium zit dat de zekerheid ervan nog niet 100% is. Crypto zoals een solana coin is zich volop aan het ontwikkelen tot een volwassen systeem die de maatschappij volledig wil gaan ondersteunen op vele vlakken.

Denk hierbij aan het vervangen van de traditionele valuta, het beheren van data, mogelijk maken van transacties etc.

Verbod op crypto

De toekomstige onzekerheid van de blockchain heeft ertoe geleid dat overheden in bepaalde landen de crypto verbieden. Sinds 2018 is het aantal landen dat crypto als verboden ziet meer dan verdubbeld. Hierbij verkreeg het crypto verbod in China veel aandacht en had dit veel impact op de koers en het vertrouwen van crypto.

De financiering van criminaliteit, terrorisme en het witwassen van geld met behulp van crypto hebben de crypto tevens een slecht imago gegeven.

Het minen van crypto heeft tevens negatief nieuws opgeleverd en landen doen besluiten om crypto te verbieden, waarbij Zweden een verbod op het delven van cryptomunten heeft ingesteld aangezien de stroomvereisten en milieukosten zeer hoog zijn.

Mogelijkheden crypto

Het traditionele geldsysteem, het bankwezen biedt hedendaags nog weinig toegevoegde waarde voor de samenleving. De meeste banken bieden een garantie tot 100.000 euro waarbij de rentes dermate laag liggen dat het onaantrekkelijk geworden is om hier nog grote hoeveelheden geld te stallen.

De crypto daarentegen is niet tot nauwelijks gevoelig voor de inflatie, biedt een beloning voor het vermogen dat in crypto gestoken is in de vorm van staking.

Tevens is het voor de belegger aantrekkelijk gezien de mogelijke potentie van crypto door bijvoorbeeld chainlink kopen en in de toekomst dankzij de waardeverhoging van de markt het vermogen te zien groeien.

Binnen de maatschappij biedt crypto en blockchain mogelijkheden op steeds meer vlakken en dan met name het systeem van de samenleving. Denk hierbij aan het eenvoudiger beheren van data binnen organisaties.

Zorgdossiers binnen de zorg, contracten en persoonlijke gegevens, het ondersteunen van de financiële wereld, de notaris, accountant, controller etc. Zoals de overheid al voorsorteert op het doen verdwijnen van digitaal geld werkt de crypto hier ook aan mee aangezien crypto een digitaal betaalmiddel is.

Het besturen vanuit de cloud maakt het mogelijk dat crypto altijd beschikbaar is terwijl de traditionele pinautomaat of het bankwezen soms niet toegankelijk is voor gebruik wegens storing, onderhoud of een gesloten systeem.

Internationaal handelen wordt supersnel dankzij de hoge snelheid van transacties en lage kosten. De decentrale inrichting van de blockchain maakt gegevens betrouwbaar en ongevoelig voor cybercrime, storingen of aanvallen.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Lees ook
Close
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x