Propaganda

New York Times, CNN en andere brengers van nepnieuws niet welkom in Witte Huis

Help ons door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag zijn strijd tegen de media verder opgevoerd.

Journalisten van de New York Times, CNN en Politico zijn gisteren geweigerd bij een persconferentie in het Witte Huis. Ook de Los Angeles Times en BuzzFeed mochten niet naar binnen.

Verslaggevers van weekblad Time en AP, die wel waren uitgenodigd, bleven weg uit protest.

Verzinnen

Onlangs verklaarde president Trump een deel van de pers tot vijand van het volk. De New York Times en CNN maken zich schuldig aan het brengen van nepnieuws, zo zei hij.

Gisteren zei Trump dat de media geen anonieme bronnen meer zouden moeten gebruiken. Hij zei er niet bij of hij concrete maatregelen overweegt.

“Ik ben tegen mensen die verhalen en bronnen verzinnen,” zei hij tijdens een toespraak bij de Conservative Political Action Conference (CPAC) in Maryland.

Vijand van het volk

“We vechten tegen nepnieuws,” voegde hij toe. “Het is nep, nep, nep. Zij zijn de vijand van het volk.”

Hij benadrukte dat hij niet tegen alle media is. “De oneerlijke media hebben niet uitgelegd dat ik nepnieuws de vijand van de mensen heb genoemd. Ze vergaten het woord ‘nep’. En ineens leek het alsof ik tegen alle media was,” zei hij.

Protesteren

CNN sprak van een ‘onaanvaardbare ontwikkeling in het Witte Huis onder Trump’.

De hoofdredacteur van de New York Times schreef: “Zoiets is nog nooit gebeurd in onze lange geschiedenis met het Witte Huis. We protesteren hevig tegen de uitsluiting van de New York Times en andere nieuwsorganisaties.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maarten Vananderoye
Maarten Vananderoye
5 jaren geleden

Het prille begin van een soort van dictatuur loert om de hoek… Trump wil dus de pers naar zijn hand brengen en zijn leugens als waarheid toe eisen.
Rare mensen die Republikeinen. Jammer dat Sanders geen presidents(-kandidaat) had mogen zijn.

Straks gaat hij nog zo een pseudo-theorie als “platte Aarde” tot de ultieme waarheid omtoveren met Amerika in het midden van alles en gaat hij zichzelf als een god beschouwen boven het Amerikaanse volk. En de “negatieve” tegenhanger van god is de wereld daar buiten. Ons dus.

Arwijn
Arwijn
5 jaren geleden

Er zou een manier moeten zijn om anonieme bronnen te kunnen ‘vetten’, zonder dat hun data word vrij gegeven aan het grotere publiek. CNN maakt er een zooitje van.

bert s
bert s
5 jaren geleden

Ik heb niets met de mainstream media maar dit ruikt toch echt naar een dictator in wording. Zijn wil is wet en zijn mening is de waarheid. Hij vind het rechtssysteem belachelijk, grenzen op slot is pro Israël en vertrouwd zijn inlichtingendiensten niet, het kon zo een broer van Geert Wilders zijn.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
5 jaren geleden

LS…

Trump speelt gevaarlijk spel met de door Soros gefinancierde criminele nep nieuws mafia. Ook in Nederland worden de jongens en de meisjes van het nepnieuws zenuwachtig en worden hysterisch bij het noemen van de naam Trump ! Voorlopig moet ik er hartelijk om lachen !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

41
0
We lezen graag je reactie!x