Homepagina » Propaganda » New York Times, CNN en andere brengers van nepnieuws niet welkom in Witte Huis
New York Times, CNN en andere brengers van nepnieuws niet welkom in Witte Huis

New York Times, CNN en andere brengers van nepnieuws niet welkom in Witte Huis

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag zijn strijd tegen de media verder opgevoerd.

Journalisten van de New York Times, CNN en Politico zijn gisteren geweigerd bij een persconferentie in het Witte Huis. Ook de Los Angeles Times en BuzzFeed mochten niet naar binnen.

Verslaggevers van weekblad Time en AP, die wel waren uitgenodigd, bleven weg uit protest.

Verzinnen

Onlangs verklaarde president Trump een deel van de pers tot vijand van het volk. De New York Times en CNN maken zich schuldig aan het brengen van nepnieuws, zo zei hij.

Gisteren zei Trump dat de media geen anonieme bronnen meer zouden moeten gebruiken. Hij zei er niet bij of hij concrete maatregelen overweegt.

“Ik ben tegen mensen die verhalen en bronnen verzinnen,” zei hij tijdens een toespraak bij de Conservative Political Action Conference (CPAC) in Maryland.

Vijand van het volk

“We vechten tegen nepnieuws,” voegde hij toe. “Het is nep, nep, nep. Zij zijn de vijand van het volk.”

Hij benadrukte dat hij niet tegen alle media is. “De oneerlijke media hebben niet uitgelegd dat ik nepnieuws de vijand van de mensen heb genoemd. Ze vergaten het woord ‘nep’. En ineens leek het alsof ik tegen alle media was,” zei hij.

Protesteren

CNN sprak van een ‘onaanvaardbare ontwikkeling in het Witte Huis onder Trump’.

De hoofdredacteur van de New York Times schreef: “Zoiets is nog nooit gebeurd in onze lange geschiedenis met het Witte Huis. We protesteren hevig tegen de uitsluiting van de New York Times en andere nieuwsorganisaties.”

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • greg schreef:

  CNN en de NYtimes geven kritiek. Geen nepmieuws, maar kritiek. En daarom worden ze gecensureerd. Triestig.
  En ook triestig dat zoveel mensen hem geloven. De grootste leugenaar is immers Trump zelf. What happened in Sweden? ???

  17 likes
  • greg schreef:

   Michael en Gezinusk:waarom reageren jullie niet op mijn zin ‘”what happened in Sweden.”? Trump is een leugenaar. Het was niet “onhandig”het was een leugen van fox die in de propaganda van trump pastte. Meer dan de helft va wat trump zegt is een leugen Punt. http://www.politifact.com/personalities/donald-trump/

   Cnnbbc nytimes geven kritiek. Een youtubefilmpje en andere propaganda kunnen dat niet ontkennen.

   10 likes
   • arjen schreef:

    Ik begrijp het Zweden punt niet helemaal. Mag je een aanslag alleen een aanslag noemen als er een vliegtuig in een gebouw gevlogen wordt of zou het zo kunnen zijn dat er continue aanslagen op mensen worden gepleegd? Mag je dit niet een aanslag noemen? Met name als er vanuit een heilige oorlog gepropageerd wordt deze aanslagen individueel en met kleine stappen te doen? (verkrachtingen, auto mensenmassa)

    Punt is dat de media hun taak uit het oog verloren zijn. In plaats van informatief brengen van gebeurtenissen menen de media er een interpretatie van te mogen geven. Deze is met name eenzijdig en heeft als gevolg gehad dat hele volksstammen hun wereldbeeld gevormd hebben naar deze interpretaties. Nu er een andere wind waait menen de media deze andere wind te mogen veroordelen waarbij de eigen leer mag worden geaccentueerd door niet alle feiten te benoemen of verkeerd weer te geven.

    Wat jij noemt leugen is in feite een andere weergave van de werkelijkheid. Deze strookt niet met het bestaande wereldbeeld en roept dus weerstand op.

    Door het roepen “leugenaar punt uit” leef je naar mijn mening in een wereld waar geen discussie over mogelijk is zonder rekening te houden met het feit dat dit wereldbeeld niet perse correct is

    3 likes
   • Greg schreef:

    Ik herhaal ” trump is een leugenaar. Het was niet “onhandig”het was een leugen van fox die in de propaganda van trump pastte. Meer dan de helft va wat trump zegt is een letugen Punt. http://www.politifact.com/personalities/donald-trump

    Hij loog over Zweden. Er was niets gebeurd. Maar toch probrren zijn volgelingen de waarheid te verdraaien /

    6 likes
   • Gezinusk schreef:

    @greg. Ik had al verklaard dat zijn uitspraak over zweden niet handig was en kan je even goed aanpakken, maar dit valt in het niets met wat CNN de afgelopen dertig jaar op systematische wijze geflikt heeft.

    Eerder had ik al eens aangekaart dat het afwachten is welke kant het met Trump uitgaat maar zie het [zweedse issue] versus CNN en andere mainstream in een hele andere verhouding waarvoor je het volgende gezegde er bij kan halen; wel de splinter in het oog van een ander zien, maar niet de balk in het eigen oog.

    Anderzijds kan ik ook stellen dat Trump zich niet hoeft te verantwoorden omdat een reeks van presidenten het slechtste voorbeeld gaven in samenwerking met de mainstream media. Wie ben ik dan nog om te stellen he wat je nu doet kan niet door de beugel, Wall Steet doe er wat aan? Dat station waren ze daar al lang voordat Trump aan de macht kwam gepasseerd.

    5 likes
   • Indigochild schreef:

    Er waren wel rellen en aanslagen in Zweden .. onze media krijgen nieuws van reuters (globalisten agenda)en willen trump weghebben en Brexit terugdraaien maar zeker 50 % van de Amerikaanse bevolking gelooft helemaal niets meer van alle leugens vd mainstream . Dit is reen niet meer terug te draaien beweging geworden die over hele wereld zal zich zal uitbreiden

    2 likes
  • michael schreef:

   Nee greg, het nepnieuws en de kritiek zijn twee verschillende dingen. Wel even opletten wat er geschreven wordt. Ze geven kritiek dat ze er niet bij mochten zijn. Waarom mochten ze er niet bij? Omdat ze aantoonbaar al jarenlang leugens bedenken en verspreiden. Trump heeft 100% gelijk!

   19 likes
  • Gezinusk schreef:

   @Greg. Alleen maar kritiek? Maak dat de kat wijs. Er is de afgelopen dertig jaar zoveel bagger verzonnen door CNN, en of overgenomen zonder bronnen of feiten te checken en systematisch de wereld over verspreidt, dat dit commercieel nieuwsstadion eigenlijk al lang verbannen had moeten worden naar het rijk der fabelen.

   De wijze waarop ze met de eerste Golfoorlog de wereld manipuleerde is namelijk niet te beschrijven.
   https://www.youtube.com/watch?v=8V93dg7mM7Y

   Voorbeelden in overvloed zoals met het verhaal dat president George W. Bush een brief van een Amerikaans jongetje zou hebben gekregen die schreef dat hij het heel erg vond dat zijn vader tijdens een missie met het marine corps in Irak was omgekomen, maar dat hij begreep dat hij het land diende voor de goede zaak.

   Deze zaak bleek al snel de cosa nostra in de vorm van de Amerikaanse elite te zijn die miljarden aan de oorlog in Irak verdiende, maar dit ter zijde, want toen onderzoeksjournalisten aan de slag gingen omdat ze argwaan roken bleek het jongetje helemaal niet te bestaan. Het hele verhaal was verzonnen en CNN maakte er een mooie dramatisch verhaal van die week in week uit werd herhaald. Een voorbeeld uit velen en als we afdalen tot dit niveau kom ik uit op een propaganda machine die nazi Duitsland in de tweede wereld oorlog in werking had gezet. Er is namelijk geen verschil!

   Je kunt kanttekeningen plaatsen bij Trump over de Zweedse kwestie. Had hij iets handiger moeten formuleren maar valt geheel in het niets wat CNN door de jaren heen geflikt heeft. Dit zijn geen nieuwsstations meer omdat het journalistieke gehalte 0,0 is. Het is in dienst van hele andere belangen die iedereen en alles er in mee poen te sleuren. Op heffen die handel en deel voor de toekomst zeer zware gevangenisstraffen uit aan degene die op gelijke wijze en in de vorm van mind control, want dat is het, hele populaties pogen te manipuleren en de dood in te jagen.

   15 likes
  • Indigochild schreef:

   In Zweden waten de hele week al rellen.. en zaterdag de grootste. Er mag n Zweden door de mainstream niet meer over bericht worden door de globalisten criminelen van Europa ..
   in 2017 gaat iedereen wakker gemaakt worden door the free speach movement . Dit pakt zich nu samen met Brexit trump en alle nieuwdenkenden, dit is in Amerika al groter dan de mainstream alle echte nieuws vinden we op internet tegenwoordig. De movement is niet meer te stoppen en zal groter en groter worden .. het vrije woord zal zijn werk doen

   4 likes
 • J. Hofmans schreef:

  Alleen ‘TRUMP NEWS’ is welkom. Het zal wel, lieve Trump.

  Wat ben je als mens toch achterlijk als je euforische gevoelens krijgt van deze huichelaar Trump. Hij laat jou – als een achterlijke die nooit een eigen mening heeft gehad in zijn/haar leven – denken dat hij de waarheid spreekt.

  Deze flapdrol krijgt niets voor elkaar.. dat hebben we nu in een aantal weken wel gezien.

  15 likes
  • michael schreef:

   Trump een flapdrol? Wat een onintelligente opmerking. Trump heeft nu al meer voor elkaar dan zijn voorgangers ooit durfden.

   16 likes
   • J. Hofmans schreef:

    @ Michael

    Oh ja? Noem maar een aantal dingen dan? En hoe heeft dat dan uitgepakt, in geval je met onzin komt aanzetten?

    Of heb je het maar over de dingen die hij ZEGT? Heftige zin hoor Michael: ‘nu al meer voor elkaar’.

    8 likes
  • Ino schreef:

   Meneer Hofmans, kunt u een keer ophouden met Trump bashen? Er zijn reeds voldoende propagandakanalen die zich hier mee bezig houden.

   7 likes
   • J. Hofmans schreef:

    Maak je niet zo druk. Ik heb een mening en die onderbouw ik ook steeds heel goed. En ook ben ik niet links of rechts. Tevens heb ik niets mat ALLE MSM.

    Trump wil als heilige overkomen en mij dingen vertellen die ik al wist, terwijl hij met het geld van zijn vader bezig was.

    7 likes
 • Franss schreef:

  Dat reageerders hier staan te juichen als Trump een van zijn waanzinnige ideeën uitvoert is nog te begrijpen. Maar als die reageerders lachend hun eigen ondergang steunen als Trump de rechters, vrije pers en parlement buiten spel wil zetten… onbegrijpelijk.

  17 likes
  • frans schreef:

   FRANSS,
   niets is wat het lijkt!!!
   Het gaat goed.
   Ieder moet op de achterste benen komen te staan!!
   Dat kan het volk dan zien.
   Het Amerikaanse volk moet wakker worden. en dat moet met veel, heel veel ‘lawaai”.
   Het Amerikaanse volk slaapt drie keer zo diep als dat het Europese volk dat doet.

   4 likes
   • Franss schreef:

    [ Het Amerikaanse volk moet wakker worden. en dat moet met veel, heel veel ‘lawaai”. ]
    Het Amerikaanse volk wordt met idioot Trump nog eens wakker van het ‘lawaai’ van een atoombom.

    Diegene die wakker zijn geworden zijn de Democraten die hun achterban hebben genegeerd.
    Diegene die wakker zijn geworden zijn de Republikeinen die zich wel voor hun kop kunnen slaan dat ze zo een dictator in hun partij hebben toegelaten.
    Diegene die wakker zijn geworden zijn de niet-stemmers die hebben nagelaten Trump tegen te houden.
    Diegene die wakker zijn geworden zijn de msm die Trump’s leugens ongefilterd hebben doorgegeven ten behoeve van de kijkcijfers/reclame-inkomsten.

    Diegene die nog steeds niet wakker zijn geworden zijn de Trump-stemmers. Zij slikken nog steeds het “geen daden maar woorden” beleid van führer Trump, net zoals Wilder’s volgelingen dat doen.

    9 likes
  • Ino schreef:

   Maak je niet dik, dun is de mode!

   0 likes
 • Caesar Lion Cachet schreef:

  LS…

  Trump speelt gevaarlijk spel met de door Soros gefinancierde criminele nep nieuws mafia. Ook in Nederland worden de jongens en de meisjes van het nepnieuws zenuwachtig en worden hysterisch bij het noemen van de naam Trump ! Voorlopig moet ik er hartelijk om lachen !

  17 likes
 • Freduardo schreef:

  Wel eens naar CNN gekeken?
  Trump heeft 100% gelijk.
  De triomfantelijke gezichten als ze weer eens negatief over Trump kunnen berichten spreekt boekdelen.
  Een walgelijke zender is het.
  En dan te bedenken dat de leugenpers hier heel veel van CNN zonder meer overneemt.
  Journalisten zonder enige ruggengraat.
  Geen enkel zelfreinigend vermogen hebben ze.

  17 likes
 • bert s schreef:

  Ik heb niets met de mainstream media maar dit ruikt toch echt naar een dictator in wording. Zijn wil is wet en zijn mening is de waarheid. Hij vind het rechtssysteem belachelijk, grenzen op slot is pro Israël en vertrouwd zijn inlichtingendiensten niet, het kon zo een broer van Geert Wilders zijn.

  16 likes
 • Arwijn schreef:

  Er zou een manier moeten zijn om anonieme bronnen te kunnen ‘vetten’, zonder dat hun data word vrij gegeven aan het grotere publiek. CNN maakt er een zooitje van.

  8 likes
 • exegese schreef:

  Mooi te zien dat de smerige leugenfabriek ook gewoon genegeerd kan worden. Ze zullen hem dat echter zeker niet in dank afnemen. Ik ben benieuwd hoe ze dit denken op te lossen. Trump heeft in ieder geval wel lef, dat kan hem niet ontzegd worden. Ga er maar eens aanstaan om een dergelijk gigantische macht met woord en daad te bekritiseren. Hun honger naar wraak zal gigantisch Zijn.

  15 likes
 • Maarten Vananderoye schreef:

  Het prille begin van een soort van dictatuur loert om de hoek… Trump wil dus de pers naar zijn hand brengen en zijn leugens als waarheid toe eisen.
  Rare mensen die Republikeinen. Jammer dat Sanders geen presidents(-kandidaat) had mogen zijn.

  Straks gaat hij nog zo een pseudo-theorie als “platte Aarde” tot de ultieme waarheid omtoveren met Amerika in het midden van alles en gaat hij zichzelf als een god beschouwen boven het Amerikaanse volk. En de “negatieve” tegenhanger van god is de wereld daar buiten. Ons dus.

  12 likes
 • ja idd schreef:

  Trump heeft volkomen gelijk! zelfs Trump wordt zwart gemaakt door de NEP MEDIA wat de klok slaat!!

  12 likes
 • Rene schreef:

  Ja de media is de propagandamachine van de machtswelustige elite. En Trump wil meer kernkoppen dan welk land dan ook en de hele militaire macht uitbreiden want Zoals hij stelde Amerika moet het machstigste land op deze bol zijn en worden ????? Of bedoeld hij over de wereld heersen?. Ben benieuwd of de mens het verleden als leerzaam beschouwd zoniet zal hij zich herhalen en in die geschiedenis werd de media ook gebruikt om het volk te mannipuleren. Trump heeft een kort lontje dulld geen. tegenspraak. Ik vrees dat de mens niet vab het verleden geleerd heeft

  6 likes
  • Maarten Vananderoye schreef:

   Ik vrees dat er sommige “complot-liefhebbers” zijn die beweren dat de geschiedenis op zich al Fake is… verzonnen door een of andere militaire, industriële of politieke elite die de mensheid voor de gek te houden… Of om in het meer pseudo-wetenschappelijke/religieuze wereldje te blijven: dat buitenaardsen of God(en) die de wereld voor de domme te houden om zichzelf te beschermen of zoiets…

   Wat is nu fake nieuws eigenlijk? De ene zegt dit de andere zegt dat en weer een andere vind dat hij/zij het bij het rechte eind heeft (en ga zo maar door).
   Wie heeft gelijk de meerderheid of een minderheid?
   De ratio of de intuïtie? De optimist of de pessimist? De wetenschap of de religie? De meester of de slaaf? Ja. Wie heeft gelijk?

   Zeker niet Trump, mij dunkt. Dat is een “paranoïde kwaadsprekende narcist” volgens heel wat psychologen en psychiaters.

   Hoe het ook zij. Zijn argwaan en zijn grote mond trekt sommige mensen aan. En neen. Hillary was ook niet de oplossing voor wereldvrede.
   We zullen de komende er mee moeten leven. Blaffende honden bijten niet zegt het spreekwoord. Maar het kan wel een aanloop vormen tot meer wantrouwen en agressie van anderen.

   3 likes
 • Rob Steenwinkel schreef:

  Trump heeft 100% gelijk!

  8 likes
 • Richard schreef:

  Groot gelijk heeft hij. Zij zijn gevaarlijk als dodelijk gif.
  Oppakken die verraders en standrechtelijk executeren, samen met hun bazen en bovenbazen.

  5 likes
 • Het licht wint schreef:

  niets is wat het lijkt op dit moment.volgens mij is de verkiezing v Trump een militaire coup van officieren die hier al jaren op broeiden.iemand met een veel kleiner verkiezings budget,90% v d media tegen zich en zelf een groot deel van zijn eigen partij tegen zich en dan toch winnen is haast onverstelbaar.maar het leger zag gewoon in dat er ingegrepen moest worden tegen de clinton’s en bushes en ander tuig!..ik denk dat er nu een strategie wordt ontvouwd die deze netwerken en de mensen erachter voorgoed v het ‘politieke’ verdwijnen!…hij heeft laatst laten vallen dat de doodstraf voor pedofilie serieus te overwegen.dat maakt heel wat mensen angstig.

  3 likes
 • Indigochild schreef:

  Er is wereldwijd een nieuwe beweging aan het ontstaan .. trump.. Brexit … het vrije woord en het vrije denken geen gern ruimte meer voor de fake mainstream media , npo cnn newyorktimes.. allemaal politiek gekleurde journalisten die gern ruimte meer krnne voor het vrije denken en het vrije woord .. allemaal fake fake fake
  Steeds minder mensen kunnen het journaal Jinek of cnn nog serieus nemen
  Dit is het begin van de revolutie en deze is niet meer te stoppen door helemaal niemand

  3 likes
 • luna schreef:

  heerlijk deze ontwikkelingen.. kijk maar eens naar het plasfilmpje met die zeik paa(l)Y
  wat is wel waar en wat niet doet er geen eens meer toe.. Trump kiepert de wereld een trilling in die hard nodig is!
  Of je hem nu wel of niet ” mag ” .. hij is denk ik onwijs slim en strategisch om de ” vos ” (fox e.a.) het kippetje voor te hebben ” gehouden “.. en net op tijd als de vos wil toehappen, trekt trumpie het heerlijke kippetje onder zijn snuit vandaan..
  En.. dat heeft ie goed gedaan, want trump laat de media er IN TRAPPEN en niet andersom!!

  ik weet, ieder denkt er het zijn / haar over, maar 1 ding is zeker: het beste nieuws is als er IETS LEUKS is te vermelden.. ( en dan bedoel ik niet de oranjes o.a. !!!!)

  Afgelopen avond .. eindelijk genoten van de film Lucy..
  Op het eind zegt ze : 1 miljard jaar geleden begon ” het leven “.. je weet nu wat je te doen hebt!
  Echt super film, best wel creepy maar goed verhaal met mooie sf

  fijn weekend allen

  2 likes
 • Bernhard Schat schreef:

  Ohm namo narai !!

  Nog even een gecensureerde aanvulling op mijn verhaaltje van de vorige week .
  ” Vlieg op l[*]l ” !

  Verdwenen Vietnamese kinderen waren meerderjarig – Drenthe …

  http://www.dvhn.nl/drenthe/Verdwenen-Vietnamese-kinderen-waren-meerderjarig-22011668.html

  5 dagen geleden … Tientallen Vietnamese kinderen verdwenen uit opvangcentra van Zorggroep Jade in Zuidlaren en Vries. Nu blijkt het gros meerderjarig te zijn …

  Verdwenen Vietnamese vluchtelingen waren meerderjarig – RTV …

  http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/118798/Verdwenen-Vietnamese-vluchtelingen-waren-meerderjarig

  5 dagen geleden … De Vietnamese vluchtelingen die eind 2015 verdwenen uit opvangcentra van Zorggroep … Verdwenen Vietnamese vluchtelingen waren meerderjarig … Meneer Van Mourik en zijn kinderen werden verrast (foto: RTV Drenthe).

  P.s. Vietnam is inmiddels ook een boerenstaat geworden …
  Aldus de boerenknecht .

  Sri sri Magnitude
  [AardbevingsGroninger/Donder en bliksem predikant ]

  1 likes
 • Hawks schreef:

  Ik vraag me toch af hoe dat werkt hoor. Kom je net van een journalisten opleiding af, en ga je werken voor een kleine krant, je werkt je het apelazarus, maar het is allemaal OK. Jouw stukken zijn kritisch, informatief en je gaat de controverse niet uit de weg.
  Je werkt met gelijkgezinden, en jouw krant gaat prima. Prijs na prijs, en de kamervragen die jullie artikelen weten op te roepen! Man, jullie weten zelfs een corrupte regering ten val te brengen, en terecht.
  En dan roept de hoofdredacteur jullie bij elkaar: ‘Mijlpaal! We hebben 500.001 abonnementen! We zijn groot, we zijn mainstream. Gaaf! En, oh ja, vanaf nu gaan we DUS alleen nog maar nepnieuws verspreiden.’. Echt, werkt het zo? En blijven mensen dan nog als journalist werken voor zo’n krant?

  Overigens probeerde Trump jr (aka Wilders) het ook, vandaag. Het boefje! Wat een verspreking: ‘ Lang voordat ik mijn partijpunten in elkaar schroefde riep Fortuyn al wat ik nu roep(toeter).’ Jaja, Fortuyn en van Gogh waren waarlijk allebei politici…

  Gelukkig zijn de lezers van dit forum kritisch genoeg om Trump jr te doorzien.

  1 likes
 • henk schreef:

  Toren van babel of toren van babbel?

  0 likes
 • x

  Check Also

  fauci

  Glazen bol? Fauci waarschuwde in 2017 voor ‘onverwachte uitbraak’ van nieuwe ziekte

  Anthony Fauci, de Amerikaanse Jaap van Dissel, ...

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  >