Propaganda

New York Times, CNN en andere brengers van nepnieuws niet welkom in Witte Huis

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdag zijn strijd tegen de media verder opgevoerd.

Journalisten van de New York Times, CNN en Politico zijn gisteren geweigerd bij een persconferentie in het Witte Huis. Ook de Los Angeles Times en BuzzFeed mochten niet naar binnen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Verslaggevers van weekblad Time en AP, die wel waren uitgenodigd, bleven weg uit protest.

Verzinnen

Onlangs verklaarde president Trump een deel van de pers tot vijand van het volk. De New York Times en CNN maken zich schuldig aan het brengen van nepnieuws, zo zei hij.

Gisteren zei Trump dat de media geen anonieme bronnen meer zouden moeten gebruiken. Hij zei er niet bij of hij concrete maatregelen overweegt.

“Ik ben tegen mensen die verhalen en bronnen verzinnen,” zei hij tijdens een toespraak bij de Conservative Political Action Conference (CPAC) in Maryland.

Vijand van het volk

“We vechten tegen nepnieuws,” voegde hij toe. “Het is nep, nep, nep. Zij zijn de vijand van het volk.”

Hij benadrukte dat hij niet tegen alle media is. “De oneerlijke media hebben niet uitgelegd dat ik nepnieuws de vijand van de mensen heb genoemd. Ze vergaten het woord ‘nep’. En ineens leek het alsof ik tegen alle media was,” zei hij.

Protesteren

CNN sprak van een ‘onaanvaardbare ontwikkeling in het Witte Huis onder Trump’.

De hoofdredacteur van de New York Times schreef: “Zoiets is nog nooit gebeurd in onze lange geschiedenis met het Witte Huis. We protesteren hevig tegen de uitsluiting van de New York Times en andere nieuwsorganisaties.”

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

41 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Maarten Vananderoye
Maarten Vananderoye
7 jaren geleden

Het prille begin van een soort van dictatuur loert om de hoek… Trump wil dus de pers naar zijn hand brengen en zijn leugens als waarheid toe eisen.
Rare mensen die Republikeinen. Jammer dat Sanders geen presidents(-kandidaat) had mogen zijn.

Straks gaat hij nog zo een pseudo-theorie als “platte Aarde” tot de ultieme waarheid omtoveren met Amerika in het midden van alles en gaat hij zichzelf als een god beschouwen boven het Amerikaanse volk. En de “negatieve” tegenhanger van god is de wereld daar buiten. Ons dus.

Arwijn
Arwijn
7 jaren geleden

Er zou een manier moeten zijn om anonieme bronnen te kunnen ‘vetten’, zonder dat hun data word vrij gegeven aan het grotere publiek. CNN maakt er een zooitje van.

bert s
bert s
7 jaren geleden

Ik heb niets met de mainstream media maar dit ruikt toch echt naar een dictator in wording. Zijn wil is wet en zijn mening is de waarheid. Hij vind het rechtssysteem belachelijk, grenzen op slot is pro Israël en vertrouwd zijn inlichtingendiensten niet, het kon zo een broer van Geert Wilders zijn.

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
7 jaren geleden

LS…

Trump speelt gevaarlijk spel met de door Soros gefinancierde criminele nep nieuws mafia. Ook in Nederland worden de jongens en de meisjes van het nepnieuws zenuwachtig en worden hysterisch bij het noemen van de naam Trump ! Voorlopig moet ik er hartelijk om lachen !

Back to top button
41
0
We lezen graag je reactie!x