Internet

Wordt 2024 het jaar van de WEF cyberattack? Wat kun je doen?

Help door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Door: Wesley Feijth

Een enorme cyberaanval die mogelijk een enorme impact heeft op verschillende infrastructuren die ons dagelijks leven beïnvloeden. Banken die niet meer bereikbaar zijn, het energie-netwerk dat niet voldoende meer functioneert, beïnvloeding van belangrijke supply-chains, bruggen die niet meer openen/sluiten, belangrijke Big Tech diensten die niet of slecht bereikbaar zijn. Het klinkt als een goed script voor een hele spannende film. Is dit echter slechts een fictieve situatie, of is dit mogelijk een scenario dat in de toekomst zomaar eens werkelijkheid kan gaan worden?

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Klaus Schwab, hoofd van het World Economic Forum, fantaseert al geruime tijd openlijk over zo’n mogelijk scenario. Laten we nog even deze video uit 2021 terugkijken:

‘De COVID-19 crisis zal gezien worden als een klein ongemak vergeleken met een enorme cyberaanval’ – Klaus Schwab

We schreven bij proprivacy.io al eerder over de waarschuwingen vanuit het WEF omtrent een mogelijke cyberaanval. Met de zogeheten Cyber Polygon werd er zelfs een cyberaanval (en de daarbij behorende consequenties) gesimuleerd.

In februari 2022 schreven we daarnaast al over de Cyberattack simulatie van het World Ecomomic Forum: De Cyber Polygon (midden 2020). Meer dan 120 organisaties uit 29 verschillende landen waren bij dit initiatief betrokken. Het online event had meer dan 5 miljoen kijkers uit 57 verschillende landen.

In maart 2023 schreven we ook nog het artikel over het ‘Global Cybersecurity Outlook 2023’ rapport van het WEF waarin gewaarschuwd werd voor een grote cyberaanval die binnen 2 jaar zou gaan plaatsvinden. Ondertussen zijn we alweer een jaar verder.

De informatie is misschien wel relevanter dan ooit tevoren. Ook raden we aan om onderstaande video van het YouTube account van het World Economic Forum nog eens te bekijken.

In het geval van zo’n enorme cyberaanval zullen alle apparaten van het internet losgekoppeld moeten worden. Een dag zonder het internet kost de samenleving dagelijks zo’n 50 biljoen dollar, aldus de video van het WEF.

Ook hier weer is het opvallend hoe de vergelijking gemaakt wordt met de corona-situatie. Het zijn onderwerpen die in geen enkel opzicht iets met elkaar te maken hebben, maar toch blijft het WEF maar hameren op een mogelijke ‘Cyber Pandemic’, waarom doen ze dit? Zoek op de term ‘Cyber Pandemic’ op het YouTube kanaal van het WEF en je vindt zo nog een aantal video’s.

Problem -> reaction -> solution

Los van de mogelijke consequenties van zo’n grootschalige cyberaanval, moeten we ons afvragen welke mogelijke oplossingen geïntroduceerd zullen worden als gevolg van zo’n aanval. Hier komen we weer terug bij de pandemie vergelijking. Het WEF heeft namelijk openlijk gepleit voor een nieuw ‘digitaal immuunsysteem’ voor het internet. Een kleine samenvatting: we hebben een probleem met digitale veiligheid (eens), verschillende buitenlandse actoren proberen onze systemen aan te vallen, om die reden moet iedereen zich identificeren op het internet. We moeten dus onze privacy op het internet volledig opofferen zodat we beter beveiligd kunnen worden door Big Tech/Big Gov. In onderstaande video bevestigd Schwab nog eens hoe hij denkt over privacy. In de nieuwe wereld bestaat zoiets als privacy niet, de nieuwe wereld is transparant, aldus Schwab.

In de nieuwe wereld moeten we transparantie accepteren. Als je niks te verbergen hebt heb je niks te vrezen. – Klaus Schwab

Wat in dit verhaal volledig ‘over het hoofd gezien wordt’, is dat privacy en veiligheid hand in hand gaan. Je hebt privacy nodig om veilig te kunnen zijn en je hebt veiligheid nodig voor je privacy. Voorbeeld: als je privacy in gevaar kom en en al je data op straat ligt kunnen mensen je op komen zoeken, je wachtwoord raden (gebruik een password manager!), je creditcard gegevens doorverkopen etc. En andersom: als je veiligheid in gevaar komt en je wordt gehacked, dan komt je privacy in gevaar doordat al je data op straat kan komen liggen. Het hele idee dat je het een voor het ander moet opofferen is dus complete waanzin. Privacy en veiligheid gaan hand in hand!

Cyberaanval in Oekraine

De grootste Oekrainsche mobiele newerk provider werd afgelopen december namelijk geraakt door een cyberaanval. Provider Kyivstar wordt gebruikt door meer dan de helft van de Oekrainers, namelijk 24,8 miljoen mensen. De aanval zorgde er voor dat niet alleen het mobiele netwerk, maar ook bankdiensten en het luchtalarm tijdelijk niet beschikbaar waren. De CEO van Kyivstar gaf aan dat de Russen achter de aanval hebben gezeten. Tot op heden is daar echter geen hard bewijs voor gepresenteerd.

Zeer opvallend, zeker als je je bedenkt hoe een alomvattende Cyberattack er volgens Schwab mogelijk uit zou kunnen zien. Hij wees eerder op ransomeware aanvallen die gericht zijn op ziekenhuizen, belangrijke infrastructuur, school systemen, het energie-grid, supply-chains en vele andere essentieel diensten. Volgens Schwab worden burgers in zo’n scenario beïnvloed door energie tekorten, uitgestelde medische behandelingen en vele andere effecten.

Het WEF ‘Partnership against cybercrime’ – opvallende lijst met namen

Om deze cyberaanvallen tegen te kunnen gaan (?) heeft het World Economic Forum een leuk werkgroepje in het leven gebracht. In deze groep bevinden zich een aantal zeer interessante namen. Wij hebben de belangrijkste er voor je tussenuit gepikt.

Grote banken en andere financiële diensten: Credit Suisse, World Bank, Bank of America, ABN Amro, Paypal, Mastercard, Chainalysis

Met andere woorden: Big Finance. Zijn deze financiële instellingen bij elkaar gekomen om ons werkelijk te beschermen tegen Cyber aanvallen? De tijd zal het leren. Het is hoe dan ook  een slecht idee is om al je vermogen op de bank te hebben staan en enkel van deze partijen afhankelijk te zijn. Denk goed na over een divers portfolio waarbij niet volledig afhankelijk bent van online bankieren. Bijvoorbeeld cash, fysiek goud/zilver, privacy crypto (wel online, maar zonder centraal beheer).

Het belang van privacy binnen cryptocurrency wordt steeds groter, want onze grote vriend Chainalysis zit ook in de WEF werkgroep. Chainalysis maakt er een sport van om crypto wallets te de-anonimiseren. Dit is mogelijk bij transparante blockchains zoals Bitcoin en Ethereum. In onze Crypto Privacy Cursus helpen we je om te ontsnappen aan de surveillance tentakels van Chainalysis! De volledige Crypto Privacy Cursus zal snel gelanceerd worden. Houd onze nieuwsbrief goed in de gaten.

Big Tech: Amazon Web Services, Microsoft

Amazon Web Services is een enorme hostingpartij van Amazon. In 2021 werd geschat dat zo’n 32% van al het internetverkeer via een server van Amazon verliep. Ben je web beheerder? Zorg er dan voor dat je je website niet bij Amazon Web Services hebt gehost. Uiteraard is ook Microsoft van de partij. Microsoft Windows staat ironisch gezien bekend als het meest gevoelige besturingssysteem als het gaat om malware en virussen. Gebruik je nog Windows? Denk er dan over om over te stappen op een Free and Open Source besturingssysteem als Linux.  Wij zijn zelf voorstander van het gebruik van Linux Fedora. Daarnaast draaien veel betaalautomaten op Microsoft Windows. Nog een reden om niet volledig van het reguliere financiële systeem afhankelijk te willen zijn. Wellicht alvast wat geld uit de muur trekken?

Andere online diensten: Cloudfare, Nord Security (NordVPN)

Cloudfare en NordVPN zijn opvallende namen in dit overzicht. Cloudfare is een dienst waarmee websites zichzelf kunnen beschermen tegen DDoS aanvallen. Cloudfare heeft daarbij toegang tot de DNS en heeft in feite de macht om websites onbereikbaar te maken. Ben jij webbeheerder? Dan kun je overwegen om eens naar een andere CDN provider als Bunny CDN te kijken. Daarnaast zijn wij absoluut geen fan van NordVPN. NordVPN is niet open source en gebruikt zeer agressieve marketing tactieken. In een apart artikel zullen we in de toekomst Nord Security nog eens ontleden. Gezien Nord dus ook betrokken is bij het WEF moet je je afvragen of je zo’n VPN wel kunt vertrouwen.

Geheime diensten: Europol, FBI, Israel National Cyber Directorate 

Geen verdere toelichting nodig lijkt me zo?

De noodzaak om je digitale privacy en veiligheid terug te pakken is groter dan ooit tevoren. Loskoppelen van Big Tech en Big Finance is de enige optie. Het is sowieso verstandig om zo min mogelijk ‘smart’ apparaten te hebben die afhankelijk zijn van het internet. We zijn er echter tegelijkertijd wel van het internet afhankelijk van geworden. Wij zijn er van overtuigd dat het mogelijk is om je privacy en veiligheid in de digitale wereld WEL te kunnen waarborgen. Sorry Klaus, maar wij gaan niet mee in je toekomstige projecties.

Pro Privacy Phone en toegang tot het Pro Privacy Platform

Dit is exact waar we onze klanten mee helpen bij proprivacy.io. Met de favoriete phone van Edward Snowden en de toegang tot het Pro Privacy Platform helpen we je je volledig los te koppelen van Big Tech. Het is tijd om digitale diensten te omarmen die mensen rechten als privacy, veiligheid en vrijheid van meningsuiting wel omarmen.

Je hebt geen technische kennis nodig om de telefoon te kunnen laten functioneren. Je gedrag op de telefoon heeft echter wel een grote invloed op de hoeveelheid privacy & veiligheid die je kunt bereiken. Om die reden krijg je bij aanschaf van de Pro Privacy Phone ook toegang tot ons Pro Privacy Platform. Hier beantwoorden we vragen als: ‘Hoe kan je veilig je wachtwoorden beheren?’, ‘Hoe kan je YouTube kijken zonder Google?’, ‘Hoe kan je alle muziek luisteren zonder Spotify?’, ‘Hoe kan je veilig en privacy-vriendelijk mailen?’, ‘Waar moet een goede VPN aan voldoen?’, ‘Hoe gebruik je TOR op de telefoon?’… en nog veel meer.

Op ons Pro Privacy Platform vind je:

  • Toegang tot onze uitgebreide GrapheneOS handleiding: door GrapheneOS alleen al te gebruiken maak je een grote stap, maar we leggen je ook uit met welke instellingen en opties je je privacy nog beter kunt waarborgen.
  • Een applicatielijst met privacy-vriendelijke apps die door ons goedgekeurd zijn. Deze lijst wordt constant door ons onderhouden.
  • Bijbehorende applicatie-handleidingen: wij leggen je precies uit hoe je deze apps kunt gebruiken om je privacy op de Pro Privacy Phone tot een nog hoger niveau te kunnen tillen. Deze handleidingen worden constant door ons onderhouden en ge-update.
  • Een start-handleiding waarin we je de basiswerking van de telefoon uitgebreid uitleggen.
  • Een verhuishandleiding om de overstap vanaf je iPhone of je Android zo gemakkelijk mogelijk te maken.
  • Persoonlijke ondersteuning via mail en telefoon: kom je ergens niet uit? Dan kan je gerust even contact met ons opnemen! We helpen je graag verder.

Het terugwinnen van je privacy is een leerproces waarin je zelf kunt bepalen hoe ver je wilt gaan. Wij nemen je bij de hand en loodsen je er doorheen!

De Pro Privacy Phone (inclusief toegang tot het Pro Privacy Platform) is deze week weer te koop. Met de favoriete phone van Snowden en onze bijbehorende ondersteuning kun jij je optimaal beschermen tegen de opkomende digi-dictatuur!

Pro Privacy Phone (inc. toegang Pro Privacy Platform) bestellen

4.7 67 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Advertorial

Deze advertorial is een gast-artikel. De inhoud van advertorials valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

63 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Robert
Robert
3 maanden geleden

Analoog gaan leven, het is lastig maar de enige optie.

roro 237
roro 237
3 maanden geleden

De NAZI`s hebben weer gewonnen!

Johan Duinkerken
Johan Duinkerken
3 maanden geleden

Wat als je een cyberattack combineert met een 2e plandemie?
Dan zal elk land omvallen en alleen degenen die zich voorbereid hebben zullen overleven. Van die overlevenden zullen degenen die het georganiseerd hebben de rest die nog overblijft dwingen om slaaf te worden of te sterven door dat vermaledijde prikje te nemen. Daar horen dan ook alle meelopers bij die teveel weten. Die zullen als eerste “geholpen” worden.

Het is nu de tijd op te preppen. Maar ook om iedereen die je lief hebt om te waarschuwen dat dit eraan zit te komen. Want als genoeg mensen hier tegenin gaan dan is er nog een kans om het te stoppen.

Betaal contant en koop bij het MKB
Betaal contant en koop bij het MKB
3 maanden geleden

Dus aan de ene kant cbdc promoten, lekker alles digitaal op 1 plek (mooi kwetsbaar, en interessant voor hackers) en aan de andere kant cyber angst opwekken.

2 tegenstellingen wat mij betreft.

Kortom, terug naar een analoog leven

Back to top button
63
0
We lezen graag je reactie!x