Gezondheid

Hoe broccolisap het lichaam helpt ontgiften

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De lucht in China is ernstig vervuild. Zelfs mensen die buiten de grote steden wonen hebben er last van. Wetenschappers van de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health in Baltimore hebben wellicht een oplossing gevonden voor de gezondheidsrisico’s die de slechte luchtkwaliteit met zich meebrengt.

Ze maakten een drankje op basis van broccolischeuten van drie tot vier dagen oud dat positieve effecten heeft op de gezondheid. Het is algemeen bekend dat groenten als broccoli kanker kunnen voorkomen. Dat komt met name omdat jonge broccoli rijk is aan glucorafanine.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Door het snijden of koken van broccoli wordt uit glucorafanine het stofje sulforafaan gevormd, een krachtige antioxidant. Dankzij deze verbinding kan het lichaam sneller ontgiften na het opnemen van verschillende schadelijke stoffen.

Voor het onderzoek dronken 291 Chinese mannen en vrouwen uit een rurale gemeente in de provincie Jiangsu 12 weken lang iedere dag een half kopje broccolisap, dat bestond uit gedemineraliseerd water, ananas, limoensap en broccoliplanten in poedervorm. Een deel van de groep proefpersonen dronk het drankje zonder broccolipoeder.

Na de 12 weken werd bij alle deelnemers een bloed- en urinemonster afgenomen. De onderzoekers kwamen tot de ontdekking dat de mensen die het drankje met de broccoli dronken tot 61 procent sneller de kankerverwekkende stof benzeen uit hun lichaam kunnen weren. Acroleïne, een andere gevaarlijke stof, verdween in vergelijking met groep die het drankje zonder broccolipoeder had genomen 23 procent sneller uit het lichaam.

“Deze studie laat zien dat er eenvoudige middelen bestaan om de gezondheidsrisico’s van luchtvervuiling op de lange termijn terug te dringen,” besloot hoofdonderzoeker Thomas Kensler.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnold 2
Arnold 2
9 jaren geleden

Oei, oei, oei, hier zal Big Pharma niet blij mee zijn. Kunnen ze niks aan verdienen.

steez
steez
9 jaren geleden

grappig..ik drink al maanden paar keer per week brocolieshake. het is even wennen, en of t die voordelen oplevert weet ik niet, maar t voelt goed aan. Meestal neem ik een banaan, en handjevol brocoli roosjes. Dan in de blender, soms nog xtra fruit erbij en blender maar. een brocoli, kost rond de euro, dus duur is t niet.

Voor mn gevoel doe ik het omdat de energie hier zo electro en smog vervuild is is dat het goed is dat mensen extra ondersteunende producten nemen. Als je op het platteland van italie woont is dat niet nodig, die mensen leven gewoon op witbrood en pasta. Scheelt echt enorm als je in zuivere lucht woont..

trackback
Tips om je lichaam te ontgiften - Gezonder LevenGezonder Leven
8 jaren geleden

[…] Broccoli zorgt ervoor dat leverenzymen correct functioneren tijdens de ontgiftingskuur. […]

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x