Binnenland

‘Hoe rechtser Nederland stemt, hoe linkser Nederland krijgt’

Help mee door dit met iedereen op je social media te delen!

De formatie zit muurvast en volgens bronnen komt een centrumlinks kabinet langzaam dichterbij. NSC, de partij van Omtzigt, beweegt geen millimeter.

Men houdt er rekening mee dat de bal bij Frans Timmermans van GroeLinks-PvdA komt te liggen. Mocht hij volgende week worden uitgenodigd voor een gesprek, dan wordt serieus verkend of de oud-Eurocommissaris niet het stuur van de formatie in handen moet krijgen, in plaats van PVV-leider Wilders.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Ik wist het. Ik zei het. Ik heb er eigenlijk nooit over getwijfeld. Nu een derde van de kiezers aangeeft op Wilders te stemmen, is de kans dat er een kabinet-Wilders komt, naar nul gedaald, en de kans op een kabinet Timmermans naar bijna 100 procent,” reageert journalist Joost Niemoller.

Coup door de linkse elite

Hij verwacht dat een nieuw kabinet onder leiding van Timmermans de volle vier jaar blijft zitten, uit angst voor de verkiezingen. “Met als belangrijkste reden: de oorlog tegen Rusland moet voortgezet worden.”

Neuroloog Jan Bonte spreekt van ‘een coup door de linkse elite’, waarbij Omtzigt het mogelijk gemaakt heeft dat de huidige regering gewoon door kon gaan met geld strooien, asielzoekers in groten getale binnenlaten, en de rest van hun desastreuze beleid doorzetten.

VVD-fractievoorzitter Yesilgöz werd zeer waarschijnlijk goed geïnstrueerd door demissionair premier Rutte om de boel zo lang mogelijk te vertragen, in ieder geval totdat hij tot secretaris-generaal van de NAVO zou worden benoemd. Want zolang er geen nieuw kabinet zit, kan hij rustig honderden miljoenen aan steekpenningen uitgeven om zijn nieuwe baan te kopen, aldus Bonte.

Een ramp voor het land

Het Haagse raadslid Ralf Sluijs merkt op: “Hoe rechtser Nederland stemt, hoe linkser Nederland krijgt.”

Hij vindt het ongelooflijk dat Omtzigt, de man die het vertrouwen in de politiek wil herstellen, de sleutels van het Torentje fluitend aan Timmermans lijkt te geven. “Een ramp voor het land. Of wat er nog van over is.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 162 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

156 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marco
Marco
1 maand geleden

Omtzigt is totaal niet geïnteresseerd in de staat van het land, zolang het maar ‘rechtsstatelijk’ is.

Helga
Helga
1 maand geleden

wie nu nog gelooft in stemmen en democratie, is van zn verstand beroofd. waarom zou timmerfrans zn lucratieve baan bij de eu opgezegd hebben? hij kreeg orders om nederland te vernietigen en dat gaat m doen ook..

ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Links rechts.

Totaal niet interessant. Zijn ook goeddeels achterhaalde begrippen daar je de indruk krijgt dat links tegenwoordig rechts is en rechts tegenwoordig links is denkende aan het Oekraïnedossier.

De onderscheid zou moeten gaan om: pro-totalitarisme en anti-totalitarisme, dus anti-vrijheid en pro-vrijheid.
Denk hierbij met name aan het coronagebeuren maar ook het in te voeren CBDC evenals de toeslagenaffaire dat optima forma Totalitaire logica in zich heeft zitten.

Alex Shao
Alex Shao
1 maand geleden

Fraude,zonder stemcomputers was dat wel anders!

Back to top button
156
0
We lezen graag je reactie!x