Natuur en Milieu

Cannabis ook legaal in Marokko?

Help door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Als het aan de Marokkaanse overheid ligt, wordt cannabis er binnenkort legaal verkocht.

Marokko hoopt er geld mee te verdienen en de rust na de turbulente Arabische Lente te laten wederkeren.

Leden van de partij van minister-president Abdelilah Benkirane en politici van de oppositie willen een wetsvoorstel formuleren waarmee het voor kwekers legaal wordt om cannabis te verkopen aan de overheid voor medicinale en industriële doeleinden. Op die manier worden de drugsbaronnen buiten spel gezet.

Repressief beleid

In Marokko leven zo’n 800.000 mensen van de opbrengst van de illegale cannabiskweek. De verkoop bedraagt maar liefst 10 procent van de economie van het land.

De kweek vindt voornamelijk plaats in het noorden van het land. Voor 2011 voerde Marokko nog een zeer repressief beleid tegenover de cannabiskweek. Duizenden hectare cannabis werd herleid en boeren werden aangespoord om olijven en amandelen te verbouwen.

Nationaal cannabisdebat

De legalisering van cannabis moet gaan resulteren in een stijging van het bbp met 23 procent. De overheid hoopt ook dat het de gemoederen in de onrustige gebieden kan bedaren.

“We moeten zeker zijn dat de wetgeving optimaal is,” benadrukt politicus Abdelahim Allaoui. Oppositielid Khadija Rouissi vindt het tijd voor een nationaal cannabisdebat: “We kunnen deze olifant in de kamer niet blijven negeren.”

Bron: Standaard.be

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Guusje
Guusje
8 jaren geleden

Legalisering cannabis moet gaan leiden tot stijging BBP van 23%?
Repressief drugsbeleid leidt tot hogere prijzen, legalisering tot veel lagere prijzen. Dat effect is enorm, omdat professionele megakwekerijen zich er dan op gaan storten. Het BBP zal dalen dus. Als ik de heledag dit soort berichten lees, krijg ik toch echt serieus het idee in een ‘idiocracy’ beland te zijn…

Polleke
Polleke
8 jaren geleden

Oei Guusje, ik ben bang dat die idiocratie eerder op jouw reactie van toepassing is.
Het is heel eenvoudig: als de overheid de kweek van cannabis overneemt, ontstaat er een systeem waarbij de kweek gecontroleerd gebeurt – enkel zuivere cannabis – , de politie kan zich met belangrijke zaken bezighouden EN de kosten zakken inderdaad want het aanbod stijgt en is ook nog eens legaal EN de btw – en andere heffingen zorgen ervoor dat de overheidsinkomsten stijgen EN er is automatisch een stijging van het BNP

Misschien toch eerst nadenken voor je zulke “idiocratische” onwaarheden verspreidt.

Guusje
Guusje
8 jaren geleden

[quote name=”Polleke”]Oei Guusje, ik ben bang dat die idiocratie eerder op jouw reactie van toepassing is.
Het is heel eenvoudig: als de overheid de kweek van cannabis overneemt, ontstaat er een systeem waarbij de kweek gecontroleerd gebeurt – enkel zuivere cannabis – , de politie kan zich met belangrijke zaken bezighouden EN de kosten zakken inderdaad want het aanbod stijgt en is ook nog eens legaal EN de btw – en andere heffingen zorgen ervoor dat de overheidsinkomsten stijgen EN er is automatisch een stijging van het BNP

Misschien toch eerst nadenken voor je zulke “idiocratische” onwaarheden verspreidt.[/quote]
Dus het volume x prijs (omzet) wordt veel lager, maar het BBP wordt hoger? Ja, omdat heel veel zwart geld omgezet wordt in…véél minder wit geld. Nou, wat zal daardoor de welvaart hard stijgen!
Misschien toch eerst nadenken voor je zulke “idiocratische” reacties geeft ;o)

M. Brandenburg
M. Brandenburg
8 jaren geleden

“Marokko hoopt er geld mee te verdienen en de rust na de turbulente Arabische Lente te laten wederkeren.”

Ze halen echte de Arabisch nachtmerrie waar velen vooraf al hadden gewaardschuwd voor de gruwellijke uitkomst als een lente?? Minder rechten voor vrouwen, minder democratie en meer overheersing op basis van een sprookjesboek, noemt men lente??? Het geeft de geestelijke gesteldheid weer vandegene die dit artikel heeft geschreven. Hoe anders kan je positief berichten over iets als iets verslavends als cannabis, immers als het echt voor de zogenaamde doeleinden als in de argumenten van de doelstellingen zou worden gebruikt, dan is het geen probleem om het te laten groeien zonder de verdovende bijwerking die het goedje bezit, zodat het makkelijker uit handen van kinderen en mensen met een zwakkere ruggegraat kan worden gehouden. En de andere versie kunnen we dan gecontroleerd laten groeien bij hen die er toezicht op hebben, zodat het werkelijk medicinaal worden kan worden gebruikt. Maar tot nu toe zijn het vooral Islamitische en socialitische landen die het verslavende goedje gebruiken om hun kwakkelende economie draaiende te houden, daarbij totaal geen probleem hebbend dat de troep wel heel makkelijk in handen van kinderen kan komen. De grens ondanks dat het illegaal is, is in Nederland zo schrikbarend laag, alsmede de mentaliteit van hen die het verkopen, dat we wel heel veel tieners de troep zien gebruiken. Leuke verzinsels hebben geen zin als argumenten, ik ben opgegroeitd tussen figuren die het deze versalavende troep gebruiken, en allemaal zonder uitzondering hebben met het spul een persoonverandering ondergaan, en normale gesprekken wanneer zij onder invloed zijn, hebben geen enkele zin, want hun geest is zo verruimt dat ze zich niet eens kunnen concentreren om een doordacht antwoord op sommige zaken te geven, dit heeft ook betrekking op één van mijn beste vrienden(helaas).

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

5
0
We lezen graag je reactie!x