Mens en Dier

Virus ontdekt dat ‘bijna de helft van alle mensen dommer maakt’

Help ons door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Amerikaanse wetenschappers hebben een virus ontdekt dat het menselijk brein aantast en ons dommer maakt. Onderzoekers van de Johns Hopkins Medical School en de Universiteit van Nebraska stuitten per ongeluk op het virus tijdens een studie naar microben die in de keel leven.

In het lichaam van de proefpersonen troffen ze DNA aan van wat later een algenvirus bleek te zijn. Ons lichaam bevat biljoenen bacteriën, virussen en schimmels. De meeste daarvan zijn ongevaarlijk, maar uit dit onderzoek blijkt dat sommige microben een schadelijk effect kunnen hebben op cognitieve functies.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Van de 90 proefpersonen testten 40 positief op het algenvirus. Mensen met het virus scoorden minder goed op tests die gericht zijn op visuele verwerking, ruimtelijk inzicht en aandachtsspannes. “Uit dit opvallende voorbeeld blijkt dat de ‘onschadelijke’ micro-organismen in ons lichaam gedrag en cognitie kunnen beïnvloeden,” zei viroloog dr. Robert Yolken.

“Sommige psychologische verschillen tussen mensen zijn te wijten aan genen van de ouders, maar andere worden veroorzaakt door micro-organismen in ons lichaam,” aldus Yolken. “Wie dommer lijkt, heeft misschien gewoon een virus.”

Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift PNAS.

[MailOnline, Independent, De Morgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
9 jaren geleden

Hieruit kun je concluderen dat diegene die zich verlaagd tot seks met domme mensen het risico loopt om zelf ook dom te worden… typisch.

Cynicastor
Cynicastor
9 jaren geleden

Natuurlijk…Eerst ontdekken ze dat obesitas aan een virus te wijten zou zijn, nu blijkt domheid ook aan een virus te liggen. Een gezondere levensstijl en wat meer lezen in plaats van dom kastje kijken zou die Amerikanen al enorm helpen. Niet alles maar domweg op een virus afschuiven. Dat is je kop in het zand steken voor de échte oorzaken.
Het zou me niks verbazen als één of andere farmaceut hierachter zit. Nu vast mensen laten warmdraaien, zodat ze straks massaal anti-domheidspilletjes gaan kopen.

Wim
Wim
9 jaren geleden

Doe me denken aan die fim The Slithers.

louis gieling
louis gieling
9 jaren geleden

zal toch voor al de Nederlandse regering treffen denk ik ?

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x