Gezondheid

Homeopathie werkt echt en is goedkoper dan reguliere zorg

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Ook al is het de vestigingsplaats van twee farmaceutische giganten, toch neemt Zwitserland een krachtig standpunt in ten voordele van de homeopathie.

De regering vergoedt dit nu via de nationale zorgverzekering. Uit de grondigste evaluatie die ooit door een overheidsinstantie is uitgevoerd kwam naar voren dat homeopathie echt werkt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Bovendien blijkt homeopathie veel kosteneffectiever te zijn dan de reguliere geneeskunde. Bijna twee derde van alle artsen in Zwitserland hecht waarde aan alternatieve geneeskunde, 40 procent maakt er gebruik van en 85 procent wil dat alternatieve therapieën worden opgenomen in het nationale vergoedingensysteem.

Ontmaskeren

In 1998 was de Zwitserse overheid al van plan de zorgverzekering uit te breiden met een aantal alternatieve behandelingen, zoals homeopathie, traditionele Chinese geneeskunde en kruiden- en antroposofische geneeskunde.

Wetenschappers van de Duitse Universiteit van Witten/Herdecke en de Pan-Medion Foundation in Zürich keken onder meer naar grote preklinische studies, gerandomiseerde dubbelblinde placebogecontroleerde onderzoeken bij mensen, systematische overzichtsstudies, meta-analyses en epidemiologische studies.

Onderzoek naar homeopathie wordt vaak gedaan door artsen en wetenschappers die niet weten welke behandelingen het beste werken bij welke patiënten. Veel grote studies die homeopathie lijken te ontmaskeren zijn daarom gedoemd te mislukken.

Beter en goedkoper

Na de analyse van alle gegevens kwam de groep onder leiding van Gudrun Bornhöft en Peter F. Matthiesen tot de conclusie dat homeopathische middelen van hoge potentie ‘regulerende en specifieke veranderingen in cellen of levende organismen’ kunnen veroorzaken. Daarnaast worden de effecten van homeopathische middelen ondersteund door klinisch bewijs en zijn ze veilig te noemen.

Er is volgens het tweetal voldoende bewijs voor de klinische werking en de veiligheid van homeopathie. Ze vinden homeopathie veel zuiniger in vergelijking tot reguliere behandelingen.

Daarnaast bleek dat artsen die gespecialiseerd zijn in homeopathie tenminste 15 procent goedkoper zijn dan reguliere artsen. Ook bij vergelijking voor behandelingen voor specifieke ziektes bleek homeopathie goedkoper. Homeopathie leidt bovendien tot minder afhankelijkheid van medicijnen.

Krachtig signaal

Ondertussen is de Europese Unie – aangespoord door de farmaceutische industrie – bezig voedingssupplementen en alternatieve therapieën te verbieden of drastisch aan banden te leggen. De Zwitsers geven een krachtig signaal af aan de farmareuzen, die continu proberen de alternatieve geneeskunde in diskrediet te brengen.

Bron: Medischdossier.org

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
nature
nature
10 jaren geleden

Natuurlijk werkt het. Het is in kaart gebracht sjamanisme. Het gebruik van onze natuurlijke bronnen.

Guusje
Guusje
10 jaren geleden

Onbegrijpelijk dat de EU verder gaat dan een monetaire samenwerking: de volgende stap zal zijn dat in alle Europese landen meer dan 50% van de kiezers tegen de EU zal zijn, de gevolgen laten zich raden. Zwitserland laat zien hoe het ook kan.

Peter68
Peter68
10 jaren geleden

Ja natuurlijk werkt het, gebruik het zelf al jaren deels ook omdat ik voor de meeste reguliere medicijnen immuun ben en omdat penicilline voor mij dodelijk is. Dankzij homeopathische middelen leef ik dus nog en heeft het mijn osteoporose kunnen stoppen. De reguliere gezondheidszorg heeft daar niet echt een middel voor. De teunisbloem uit mijn eigen tuin bood uitkomst. Koste me niks en de maatschappij ook niet. Weg met die reguliere rommel wat mij betreft en allemaal over op puur natuur waar dat mogelijk is.

Plien
Plien
10 jaren geleden

#3 Peter68 19-12-2013 13:44

Teunisbloem tegen osteoporose?
Ik had alendroninezuur 1 keer per week tegen osteoporose maar ben er nu al wel achter dat de bijwerkingen je 20 jaar ouder maken door gewrichtspijn en stijfheid in polsen & schouders ook spieren in handen stijf werden waardoor ik geen jam dekseltje nog open kon maken. Ben gestopt met die alendroninezuur en nu geen pijnlijke schouders, handen en stijfheid meer. Dus mocht je tip hebben hoe osteoporose tegen te gaan of tot stilstand te brengen heel graag!

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x