Homepagina » Buitenland » Honderden kourecords in Noord-Amerika: ‘Dit koude weer is NIET NORMAAL!’
kourecords

Honderden kourecords in Noord-Amerika: ‘Dit koude weer is NIET NORMAAL!’

In Canada en de Verenigde Staten is het al een tijd lang flink kouder dan normaal. Op sommige plekken was het tot wel 20 graden kouder. Tot in Texas en New Mexico gingen deze maand kourecords aan diggelen, staten waar het gebruikelijk pas veel later begint te sneeuwen, bericht Electroverse.

Er heeft zich de afgelopen dagen een reusachtig sneeuwdek gevormd in Noord-Amerika. Het groeide aan tot een oppervlakte van meer dan 11 miljoen vierkante kilometer, een absoluut record voor oktober, schrijft Weer.nl. Op diverse plaatsen zijn zelfs oude sneeuwrecords scherper gesteld. De sneeuw ging gepaard met extreem lage temperaturen.


In Missoula in de staat Montana hebben ze dit soort winterweer al meer dan 100 jaar niet meegemaakt, zo liet de Amerikaanse meteorologische dienst NWS weten.

“We hebben rond deze tijd van het jaar nooit eerder zoveel sneeuw gehad, in ieder geval niet in de afgelopen 100 jaar,” zei meteoroloog Jen Kitzmiller. Ook was het in Missoula in oktober nooit eerder zo koud als nu. In de afgelopen dagen zijn in de VS vele honderden kourecords gebroken.

“Dit koude weer is niet normaal!” twitterde de NWS:


Meteoroloog Maxwell Gawryla van AccuWeather zei begin deze week te verwachten dat er nog veel meer records zullen sneuvelen.

4.4 17 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jan V
Jan V
10 maanden geleden

‘De aarde warmt op’, maar ondertussen sneuvelen er weer eens kouderecords. Ook wij hadden dit jaar gewone temperaturen en neerslag. Wéér hebben de klimaatwappies het gelijk niet aan hun kant. Wat is dat toch met die paniekzaaiers?

Tom
Tom
10 maanden geleden

Dat komt omdat de aarde opwarmt.

ProAsfalt
ProAsfalt
10 maanden geleden

Dit baart mij pas zorgen.
Als de winters langer en strenger worden. Hoe moeten wij dan onze voedsel verbouwen?

Maar ja, daar denken de klimafatisten niet aan.

jenne aakster
jenne aakster
10 maanden geleden

Wij de mensheid hebben er waarschijnlijk 15 miljoen jaar overgedaan, om tot het huidige mens zijn te komen, de Media en de semi pseudo weer kenners, grapje, net als de Moslim wereld in opstand, terwijl onze mensen worden omgebracht, nota béne in hun eigen kerk, ik herhaal het steeds, als het je bij ons niet bevalt, kun je zo terug naar waar je van daan komt, over de transport kosten valt te praten, ik begeef me niet meer opstraat zonder mijn Sardijnse cadeau een mooie italiaanse stilletto, ooit van een oude Sardijnse vriend gekregen, met de woorden verdedig je zelf, een een ander doet dit niet, van de week weer bewezen oude man 73 dood getrapt op straat door jongens?, pas op Uw tellen het komt nader !

x

Check Also

hart

Rapport: Ruim 200 mensen met hartproblemen op spoedeisende hulp na mRNA-prik

De gezondheidsdienst van Ontario heeft vorige week ...

verzorgingstehui

‘4 bewoners verzorgingstehuis overleden na boosterprik, 7 ziekenhuisopnames’

Boosterprikken die in een verzorgingstehuis in Canada ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

46
0
We lezen graag je reactie!x