Buitenland

Honderden kourecords in Noord-Amerika: ‘Dit koude weer is NIET NORMAAL!’

Help ons door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Canada en de Verenigde Staten is het al een tijd lang flink kouder dan normaal. Op sommige plekken was het tot wel 20 graden kouder. Tot in Texas en New Mexico gingen deze maand kourecords aan diggelen, staten waar het gebruikelijk pas veel later begint te sneeuwen, bericht Electroverse.

Er heeft zich de afgelopen dagen een reusachtig sneeuwdek gevormd in Noord-Amerika. Het groeide aan tot een oppervlakte van meer dan 11 miljoen vierkante kilometer, een absoluut record voor oktober, schrijft Weer.nl. Op diverse plaatsen zijn zelfs oude sneeuwrecords scherper gesteld. De sneeuw ging gepaard met extreem lage temperaturen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png


In Missoula in de staat Montana hebben ze dit soort winterweer al meer dan 100 jaar niet meegemaakt, zo liet de Amerikaanse meteorologische dienst NWS weten.

“We hebben rond deze tijd van het jaar nooit eerder zoveel sneeuw gehad, in ieder geval niet in de afgelopen 100 jaar,” zei meteoroloog Jen Kitzmiller. Ook was het in Missoula in oktober nooit eerder zo koud als nu. In de afgelopen dagen zijn in de VS vele honderden kourecords gebroken.

“Dit koude weer is niet normaal!” twitterde de NWS:


Meteoroloog Maxwell Gawryla van AccuWeather zei begin deze week te verwachten dat er nog veel meer records zullen sneuvelen.

4.4 17 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jan V
Jan V
3 jaren geleden

‘De aarde warmt op’, maar ondertussen sneuvelen er weer eens kouderecords. Ook wij hadden dit jaar gewone temperaturen en neerslag. Wéér hebben de klimaatwappies het gelijk niet aan hun kant. Wat is dat toch met die paniekzaaiers?

Tom
Tom
3 jaren geleden

Dat komt omdat de aarde opwarmt.

ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Dit baart mij pas zorgen.
Als de winters langer en strenger worden. Hoe moeten wij dan onze voedsel verbouwen?

Maar ja, daar denken de klimafatisten niet aan.

jenne aakster
jenne aakster
3 jaren geleden

Wij de mensheid hebben er waarschijnlijk 15 miljoen jaar overgedaan, om tot het huidige mens zijn te komen, de Media en de semi pseudo weer kenners, grapje, net als de Moslim wereld in opstand, terwijl onze mensen worden omgebracht, nota béne in hun eigen kerk, ik herhaal het steeds, als het je bij ons niet bevalt, kun je zo terug naar waar je van daan komt, over de transport kosten valt te praten, ik begeef me niet meer opstraat zonder mijn Sardijnse cadeau een mooie italiaanse stilletto, ooit van een oude Sardijnse vriend gekregen, met de woorden verdedig je zelf, een een ander doet dit niet, van de week weer bewezen oude man 73 dood getrapt op straat door jongens?, pas op Uw tellen het komt nader !

Back to top button
46
0
We lezen graag je reactie!x