Homepagina » Buitenland » Honderden kourecords in Noord-Amerika: ‘Dit koude weer is NIET NORMAAL!’
kourecords

Honderden kourecords in Noord-Amerika: ‘Dit koude weer is NIET NORMAAL!’

In Canada en de Verenigde Staten is het al een tijd lang flink kouder dan normaal. Op sommige plekken was het tot wel 20 graden kouder. Tot in Texas en New Mexico gingen deze maand kourecords aan diggelen, staten waar het gebruikelijk pas veel later begint te sneeuwen, bericht Electroverse.

Er heeft zich de afgelopen dagen een reusachtig sneeuwdek gevormd in Noord-Amerika. Het groeide aan tot een oppervlakte van meer dan 11 miljoen vierkante kilometer, een absoluut record voor oktober, schrijft Weer.nl. Op diverse plaatsen zijn zelfs oude sneeuwrecords scherper gesteld. De sneeuw ging gepaard met extreem lage temperaturen.


In Missoula in de staat Montana hebben ze dit soort winterweer al meer dan 100 jaar niet meegemaakt, zo liet de Amerikaanse meteorologische dienst NWS weten.

“We hebben rond deze tijd van het jaar nooit eerder zoveel sneeuw gehad, in ieder geval niet in de afgelopen 100 jaar,” zei meteoroloog Jen Kitzmiller. Ook was het in Missoula in oktober nooit eerder zo koud als nu. In de afgelopen dagen zijn in de VS vele honderden kourecords gebroken.

“Dit koude weer is niet normaal!” twitterde de NWS:


Meteoroloog Maxwell Gawryla van AccuWeather zei begin deze week te verwachten dat er nog veel meer records zullen sneuvelen.

4.4 17 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jan V
Jan V
1 maand geleden

‘De aarde warmt op’, maar ondertussen sneuvelen er weer eens kouderecords. Ook wij hadden dit jaar gewone temperaturen en neerslag. Wéér hebben de klimaatwappies het gelijk niet aan hun kant. Wat is dat toch met die paniekzaaiers?

Tom
Tom
1 maand geleden

Dat komt omdat de aarde opwarmt.

ProAsfalt
ProAsfalt
1 maand geleden

Dit baart mij pas zorgen.
Als de winters langer en strenger worden. Hoe moeten wij dan onze voedsel verbouwen?

Maar ja, daar denken de klimafatisten niet aan.

Realistic
Realistic
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Zo kun je door gaan…. Lange hete zomers…Hoe moeten wij onze …..
Als gebruiken is een onzinnig iets. Mijn tante was mijn oom ALS ze een piemel had gehad.

Trix
Trix
Reactie op  ProAsfalt
1 maand geleden

Er is al een voedsel tekort in china en hier in india. De prijs van rijst is 20% hoger en zo ook voor de rest van de voedsel. Strenge winters betekent inderdaad nog meer voedsel tekort. Bereid je maar voor op de aankomende maanden . sla extra eten in , en vergeet een waterfilter niet. De aankomende jaren gaat het er niet beter op worden. 21 januari volgend jaar gaat de reset in. (Zie webaite IMF, FED , BINK ) hyper inflatie wereldwijd. Hahahaa wat een teringzooi gaat het nog worden

Sjazon
Sjazon
Reactie op  Trix
1 maand geleden

India produceert genoeg voedsel voor de eigen bevolking, las ik. Alleen hebben ze geen goede opslagfaciliteiten waardoor veel voedsel verrot of op andere manier verloren gaat.

jenne aakster
jenne aakster
1 maand geleden

Wij de mensheid hebben er waarschijnlijk 15 miljoen jaar overgedaan, om tot het huidige mens zijn te komen, de Media en de semi pseudo weer kenners, grapje, net als de Moslim wereld in opstand, terwijl onze mensen worden omgebracht, nota béne in hun eigen kerk, ik herhaal het steeds, als het je bij ons niet bevalt, kun je zo terug naar waar je van daan komt, over de transport kosten valt te praten, ik begeef me niet meer opstraat zonder mijn Sardijnse cadeau een mooie italiaanse stilletto, ooit van een oude Sardijnse vriend gekregen, met de woorden verdedig je zelf, een een ander doet dit niet, van de week weer bewezen oude man 73 dood getrapt op straat door jongens?, pas op Uw tellen het komt nader !

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  jenne aakster
1 maand geleden

Maar geen namen en of foto’s van deze jongens, om wat voor jongens gaat het? Noord Europese of …….. sorry ik durf het niet uit te spreken.

mikkie
mikkie
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
1 maand geleden

lichtgetinte????

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  mikkie
1 maand geleden

Juist jij mag nooit meer raden thx.

Beurskens J.
Beurskens J.
Reactie op  jenne aakster
1 maand geleden

15 miljoen jaar? serieus? ook op een overheidsschool gezeten met Marxistisch onderwijs?

Dirk
Dirk
1 maand geleden

Goh hoe zou het dan toch zitten met de opwarming van de aarde. In het verre verleden was Antarctica vrij van ijs en gewoon land. Zou het kunnen zijn dat de polen langzaam aan het veranderen zijn en dat de mens daar geen invloed op heeft? Het is maar een vraag.

Akkafietje
Akkafietje
Reactie op  Dirk
1 maand geleden

Natuurlijk niet, in die tijd was de wereld bevolking geen half miljard, en vrijwel geen auto’s.
Het komt alleen door meer straling v/d zon, en de stand v/d aarde

mikkie
mikkie
Reactie op  Dirk
1 maand geleden

De polen zijn al jaren bezig te shiften. Jaren geleden stond hier in Ninefornews, toen nog Niburu, dat de vliegbanen in Noord Amerika al verlegd werden.
Je moet maar zo denken..het ijs wat aan deze kant smelt, groeit aan de andere kant weer aan.
Dat wil niet zeggen dat het in klimaat in Nederland niet aan het veranderen is natuurlijk. En dat gaat niet van de ene dag op de andere.. Dat alles is gewoon de natuur.
Er is altijd 1 andere kant van de zon.

Erger, en hypocrieter, vind ik dat wij als burgers ALLES moeten veranderen-inleveren-betalen om die klimaatverandering tegen te houden terwijl, zelfs nu in die Corona hype, de hele zomer nog steeds 60,000 vliegtuigen PER DAG Nederland in en uit gingen..
Dat onze overheid nog steeds vergunningen uitgeeft voor enorme gif-afval-lozingen in de natuur. Kijk maar eens naar programmaas als ZEMBLA.
ONZE OVERHEID…DIE HET BESTE MET NEDERLAND EN DE NEDERLANDSE BURGERS VOOR HEEFT.
EN DAT ONZE BESTE KONING, ONS ALLER VOORBEELD, EEN HEEL VLIEGTUIG LAAT AANRUKKEN OM FF EEN ´WEEKJE GRIEKENLAND TE DOEN´. VOOR 1 GEZIN.

Trix
Trix
Reactie op  Dirk
1 maand geleden

Tijdens de ijstijd. 12.000 jaar geleden was er meer ijs op de noord pool dan op de zuidpool. Nu ligt er meer ijs op de zuidpool dan op de noordpool. We gaan binnenkort weer een kanteling mee maken. Visa versa. Up and down. Altijd al zo geweest en zal nog wel een tijdje zo door blijven gaan. (Zou me niks verbazen dat voor die 12000 jaar antartica vrijnvan ijs was. Cq zoals onze noordpool nu zeg maat)

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Dirk
1 maand geleden

De komst van een zeer sterke magnetische planeet die bij binnenkomen in ons heelal alle polen van onze planeten naar zich toe zal laten wijzen bij zijn rondje om de zon zullen er nieuwe evenaren op deze gebrand worden waardoor alles inderdaad iets zal verschuiven bij zijn vertrek weer uit ons heelal zullen de polen met veel schudden weer losgelaten worden waarbij ons zeewater tot over de hoogste bergtoppen zal spoelen de zondvloed. Dit alles zal ons verlossen van meer dan 7 miljard mensen en nare politici
Weg weg weg opweg naar een nieuw begin.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 maand geleden

Dat komt door opwarming

non conformist
non conformist
1 maand geleden

Nou mooi nu hier nog. Let’ s shatter the IPCC’s fraudulent climatechange Models.

vladi
vladi
1 maand geleden

Maar geo-engineering bestaat niet.

fff

mikkie
mikkie
Reactie op  vladi
1 maand geleden

Hoezo bestaat dat woord GEO ENGINEERING dan?

vladi
vladi
Reactie op  mikkie
1 maand geleden

ken je sarcasme?
ik heb jarenlang onderzoek gedaan,de lucht gefilmd,geconfronteerd,geflyerd en meer maar dat was onwettig.

fff

Gea Breuker
Gea Breuker
1 maand geleden

Wel… voor een kind in/uit 1898 zou het dan wel weer normaal zijn, die 4.5 inch..

Maar 11 miljoen km2 bedekt is wel heel veel landmassa aangezien geheel N-Amerika incl. Mexico 24 M km2 is. Beetje overdreven wellicht, beetje emo-links-groen-liberaal leugentje overheen gesausd, om de angst er in te krijgen?

Nou Al Gore, kom er maar in, wat is uw antwoord aub? Past het een beetje in het bericht van vorige week over zwak Noordpool ijs…?

g van peet
g van peet
Reactie op  Gea Breuker
1 maand geleden

Kijk op wintergek.nl en je weet alles over sneeuw en ijs…

Reliable Liar
Reliable Liar
1 maand geleden

Magnetische polen van de aarde zijn aam het verschuiven. Heeft het daar niet mee te maken?
Die klimaatdrammers zullen wel weer anders beweren …..

Akkafietje
Akkafietje
Reactie op  Reliable Liar
1 maand geleden

Het aardmagnetisme neemt zeer snel af, UV staling v/d zon wordt minder afgebogen.
We worden bruiner en het wordt warmer.
Leugenaars willen beweren dat de polariteit van het aardmagnetisme gaat omdraaien, dat zijn onze onbetrouwbare wetenschappers

Pluis
Pluis
Reactie op  Akkafietje
1 maand geleden

Even onderzoeken vóór je wat roept. De magnetische Polen zijn weldegelijk met een rotvaart aan het lopen, de zuidpool is al van Antarctica af richting Australië, de Noordpool is van Canada verdwenen en loopt nu naar Siberië. Men verwacht dat als de Polen op een bepaalde breedtegraad zijn, ze gaan “flippen”. Men verwacht dat er één onder India terecht komt en de ander ergens bij zuid Amerika. Tijdspad: tussen 2023 en 2027.

Pluis
Pluis
Reactie op  Akkafietje
1 maand geleden

Uit onderzoek blijkt dat tijdens de voorgaande pool shifts het aardmagnetisch veld sterk af nam en naar 0 ging. Net als nu.
Waarom zouden opeens de voorheen openbare data mbt het aardmagnetisch veld niet meer openbaar zijn? Wat mogen wij niet weten? Gelukkig is er een slimme jongen die zelf een aantal magnetometers heeft gebouwd, die meerapparatuur over de gehele wereld verspreidt heeft, en wekelijks een update geeft over de data.
Zie “Maverickstar reloaded” op YT.

mikkie
mikkie
Reactie op  Reliable Liar
1 maand geleden

Onze waddeneilanden verschuiven…oei.

x

Check Also

arts

Canadese toparts over corona: ‘Dit is de grootste hoax ooit’

Een arts uit het Canadese Edmonton heeft ...

great reset

Ze draaien er niet langer omheen: premier Trudeau zinspeelt op ‘Great Reset’

De ‘Great Reset’ was trending op Twitter ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

46
0
We lezen graag je reactie!x