Natuur en Milieu

VIDEO: Top 10 mysterieuze verloren werelden op aarde

Help door dit met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Filmmaker Hybrid Librarian neemt ons mee op een indrukwekkende reis naar de meest ontoegankelijke delen van de aarde. Dit zijn de meest mysterieuze plekken op aarde.

Melville Range, Australië

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Melville Range ligt op een gigantisch plateau in Queenland. Biologen ontdekten er afgelopen jaar een stuk regenwoud dat enkel bereikbaar is per helikopter. Er worden allerlei diersoorten gevonden, die nergens anders op aarde voorkomen.

Sima Humboldt, Venezuela

Sarisarinama Tepui is een 3500 meter hoge berg met twee grote zinkgaten: Sima Martel en Sima Humboldt. Die laatste is zo groot dat er op de bodem een compleet ecosysteem gevonden kan worden. Het zinkgat, dat in 1961 is ontdekt, wordt door lokale bewoners nog altijd gezien als een mystieke en duistere plek.

East Scotia Ridge, Zuidelijke IJszee

Diep in de Zuidelijke IJszee, tussen Antarctica en de punt van Zuid-Amerika, bevindt zich een ‘biotoop’ die in 2010 is ontdekt door een onderwaterrobot. Deze habitat wordt op een diepte van 2400 meter verwarmt door hydrothermale spleten, waar temperaturen kunnen oplopen tot 382 graden Celsius. Er worden enorme groepen onbekende diersoorten gevonden.

Hoogland van Palawan, Filipijnen

In 2007 ontdekten plantkundigen exotische flora op de top van Mount Victoria en Mount Sagpaw op het eiland Palawan. Er werden onder meer vleesetende planten gevonden die zich tegoed doen aan knaagdieren en kleine apen.

Mount Bosavi, Papoea-Nieuw-Guinea

Deze berg is een in elkaar gezakte kegel van een uitgedoofde vulkaan. In 2009 troffen wetenschappers er een divers ecosysteem aan. Ze ontdekten 40 unieke soorten, waaronder een gigantische rat van 82 centimeter groot.


Movile-grot, Roemenië

Deze grot bij Mangala werd in 1986 gevonden tijdens de bouw van een geothermische centrale. Op 30 meter diepte werd een ecosysteem gevonden dat al 5,5 miljoen jaar was afgesloten van de buitenwereld. Ondanks een gebrek aan zuurstof leven in deze giftige omgeving doorzichtige insecten.

Mount Roraima, Venezuela-Brazilië-Guyana

Met 2810 meter is dit ’s werelds hoogste tafelberg. Op de top van de berg regent het bijna iedere dag. De inheemse bevolking noemt de berg ook wel ‘moeder van alle wateren’.

Challenger Deep, Grote Oceaan

In Challenger Deep hebben gigantische amoebes zich op grote diepte aangepast aan de hoge druk. De plek is in het verleden slechts vier keer bezocht, waaronder één keer door regisseur James Cameron.

Hang Son Doong, Vietnam

De grootste grot ter wereld ligt verborgen in het oerwoud van het nationaal park Phong Nha-Ke Bang. De grot werd pas in 2009 verkend. Mensen durfden honderden jaren niet in de omgeving van de grot te komen omdat ze gebrul hoorden. Hang Son Doong heeft een eigen weersysteem, bos en rivier.


Vostokmeer, Antarctica

Het Vostokmeer is net zo groot als het Ontariomeer, maar twee keer zo diep. Het ligt al ruim 15 miljoen jaar verborgen onder een vier kilometer dikke laag ijs. Uit watermonsters is gebleken dat het meer wemelt van leven.

[News.com.au]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
GS88
GS88
9 jaren geleden

En ‘we’ voelen ons zo geweldig goed omdat we denken te weten wat zich er x aantal lichtjaar van ons gebeur(de)… terwijl we nog zo weinig weten over ons planeetje (of de werking van ons lichaam bijv.)

D’r is nog zoveel meer

Aardebewoner
Aardebewoner
9 jaren geleden

De Mensheid deels controlfreak als ze is denkt dat wij invloed hebben op het klimaat. Door dat controlfreakerige gezeur laten velen zich ook nog een schuldgevoel aanpraten (dat de mens schuldig is aan eventuele klimaatverandering). De aarde heeft zijn eigen dingen en de mensheid is slechts een mierenhoop met heeeeeeeeeeeeeel veel babbels en druktemakerij.

nexus
nexus
9 jaren geleden

al wat de mens ontdekt loopt gevaar je heb stammen die ze in eens ontdekken en voor dat je het weet valt de medi industrie op hun nek met alle soorten vaccins
en eigenlijk hadden ze de beste medi de natuur
zo ook de natuur zelf als daar vol op goud of wat dan ook zouden zitten zijn ze nog erger dan gieren.
en dat gaat dan ten koste van de ongerepte natuur waar de mens niet is geweest
zo gaat langzaam het geheim van de wereld heen . en alles kapot gemaakt door de mens
we gedragen ons zelf nog lager dan de dieren en die worden gezien als een ding

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x