Gezondheid

Honing: een krachtig middel tegen griep

Help mee door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het tijdschrift Archives of Medical Research is een fascinerende nieuwe studie verschenen over de kracht van honing. Het zoete broodbeleg kan een natuurlijk alternatief zijn voor griepremmers en heeft in tegenstelling tot bijvoorbeeld Tamiflu geen nare bijwerkingen.

Tijdens het onderzoek zijn niercellen van honden geïnfecteerd met de H1N1-stam A/WSN/3. Vervolgens werden de cellen blootgesteld aan verschillende soorten honing. Alle soorten bleken het virus te onderdrukken. Manukahoning werkte het krachtigst tegen het griepvirus.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De wetenschappers ontdekten ook dat manukahoning de groei van het virus kan voorkomen. Dit wijst erop dat deze honing mogelijk virusdodende eigenschappen heeft. De honing werd vervolgens vergeleken met de antivirale medicijnen zanamivir (merknaam Relenza) en oseltamivir (merknaam Tamiflu). De honing bleek de antivirale werking van beide middelen aanzienlijk te versterken.

De wetenschappers schrijven de antivirale eigenschappen van de honingsoorten deels toe aan de aanwezigheid van fytochemicaliën, met name flavonoïden en fenolzuren. Onafhankelijk onderzoek heeft al aangetoond dat rutine en chrysine, die in hoge concentraties worden gevonden in boekweit- en acaciahoning, een antibacteriële werking hebben. Manukahoning bevat bovendien methylglyoxaal, een stof die helpt bij de bestrijding van mond-en-klauwzeer.

De auteurs benadrukken dat we in een tijd leven waarin nieuwe griepremmers hard nodig zijn. In Japan is resistentie tegen Tamiflu toegenomen van 2,6 procent in 2007 tot 99 procent in 2008. Ze voegen toe dat manukahoning effectief zou kunnen zijn tegen H5N1 en H7N9, varianten van het vogelpestvirus dat gevaarlijk is voor mensen.

De onderzoekers concluderen dat honing in het algemeen en manukahoning in het bijzonder potentiële middelen zijn tegen het griepvirus. Andere natuurlijke middelen tegen de griep zijn: vlierbessen, groene thee en vitamine D.

Tot besluit concludeerde de Cochrane Collaboration, een internationaal samenwerkingsverband van wetenschappers, in april dit jaar dat de griepremmer Tamiflu niet werkt. Het middel beschermt niet tegen ernstige complicaties van de griep en remt de verspreiding van het virus niet af.

Nochtans hebben verschillende landen voor miljarden euro’s van het medicijn ingeslagen tegen de vogelgriep en de Mexicaanse griep.

[GreenMedInfo]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
enkidoe
enkidoe
10 jaren geleden

Helaas werkt het niet tegen mijn astma/allergie. Zo’n wondermiddel is het dus niet zoals vaak gemeld.

benhur
benhur
10 jaren geleden

@ Enkidoe , mijn vriendin had ook een astma allergie.
Later is uitgekomen dat dit voortkwam van kaarsen, binnenplanten, bloembollen en geurstokjes , verstuivers ( alles wat ook maar geur afgeeft.Door dit te vermeiden is ze er volledig vanaf. Bepaalde wasmiddelen en shampoos kunnen ook allergische reacties veroorzaken.Probeer zoveel mogelijk natuurlijke produkten te gebruiken en je zal zien dat je allergie verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x