Buitenland

Overwinning: Monsanto Protection Act komt te vervallen

Help mee door dit artikel met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De zogeheten Monsanto Protection Act komt te vervallen en wordt niet toegevoegd aan een nieuw wetsvoorstel om een ‘shutdown’ van de federale overheid te voorkomen.

Dat heeft de persvoorlichter van de Democratische senator voor de staat Oregon Jeff Merkley in een verklaring laten weten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De Republikeinen kwamen eerder deze maand met nieuwe wetgeving waarin de Monsanto Protection Act zou worden verlengd. De maatregel beschermt fabrikanten van genetisch gemodificeerde zaden tegen rechtszaken, ook al blijkt dat de gewassen schadelijk zijn.

Merkley heeft zich altijd openlijk verzet tegen de maatregel, die afgelopen maart stilzwijgend werd aangenomen. Merkley startte op internet een petitie tegen verlenging van de maatregel en diende tevergeefs een amendement in om de Monsanto Protection Act terug te draaien. Monsanto is het grootste zadenbedrijf ter wereld.

De senator is verheugd dat de omstreden maatregel aan het einde van deze maand komt te vervallen. “Deze geheime maatregel gaf de minister van Landbouw opdracht om de teelt van genetisch gemodificeerde gewassen toe te staan, ook al oordeelden rechtbanken dat ze een mogelijk risico vormen voor boeren, de natuur en de volksgezondheid,” zei hij. “Ik bedank de honderdduizenden Amerikanen die hard hebben gewerkt om dit verschrikkelijke voorstel van tafel te vegen.”

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hr
Hr
10 jaren geleden

Yes!! Dit doet me echt goed. Gelukkig lijkt men zich steeds bewuster te worden van dit soort zaken. En blijkbaar, zo nu en dan mondjesmaat en met alle voorzichtigheid in acht genomen lijken politici dit ook te beseffen.
Nu heeft men het toch even geflikt tegen monsanto. Lekker voor ze!

George
George
10 jaren geleden

De Democraten in de U.S.A. hebben dus alvast geen zin om het Romeinse Rijk achterna te gaan. Dronk men toen geen wijn uit bekers van lood? Met loodvergiftiging als gevolg.

Nibber
Nibber
10 jaren geleden

eindelijk!

Pieter
Pieter
10 jaren geleden

God zij dank

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x