Buitenland

Overwinning: Monsanto Protection Act komt te vervallen

Help ons door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De zogeheten Monsanto Protection Act komt te vervallen en wordt niet toegevoegd aan een nieuw wetsvoorstel om een ‘shutdown’ van de federale overheid te voorkomen.

Dat heeft de persvoorlichter van de Democratische senator voor de staat Oregon Jeff Merkley in een verklaring laten weten.

De Republikeinen kwamen eerder deze maand met nieuwe wetgeving waarin de Monsanto Protection Act zou worden verlengd. De maatregel beschermt fabrikanten van genetisch gemodificeerde zaden tegen rechtszaken, ook al blijkt dat de gewassen schadelijk zijn.

Merkley heeft zich altijd openlijk verzet tegen de maatregel, die afgelopen maart stilzwijgend werd aangenomen. Merkley startte op internet een petitie tegen verlenging van de maatregel en diende tevergeefs een amendement in om de Monsanto Protection Act terug te draaien. Monsanto is het grootste zadenbedrijf ter wereld.

De senator is verheugd dat de omstreden maatregel aan het einde van deze maand komt te vervallen. “Deze geheime maatregel gaf de minister van Landbouw opdracht om de teelt van genetisch gemodificeerde gewassen toe te staan, ook al oordeelden rechtbanken dat ze een mogelijk risico vormen voor boeren, de natuur en de volksgezondheid,” zei hij. “Ik bedank de honderdduizenden Amerikanen die hard hebben gewerkt om dit verschrikkelijke voorstel van tafel te vegen.”

Bron: Huffingtonpost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hr
Hr
9 jaren geleden

Yes!! Dit doet me echt goed. Gelukkig lijkt men zich steeds bewuster te worden van dit soort zaken. En blijkbaar, zo nu en dan mondjesmaat en met alle voorzichtigheid in acht genomen lijken politici dit ook te beseffen.
Nu heeft men het toch even geflikt tegen monsanto. Lekker voor ze!

George
George
9 jaren geleden

De Democraten in de U.S.A. hebben dus alvast geen zin om het Romeinse Rijk achterna te gaan. Dronk men toen geen wijn uit bekers van lood? Met loodvergiftiging als gevolg.

Nibber
Nibber
9 jaren geleden

eindelijk!

Pieter
Pieter
9 jaren geleden

God zij dank

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

17
0
We lezen graag je reactie!x