Homepagina » Buitenland » Hooggerechtshof Nieuw-Zeeland oordeelt: lockdown was ONWETTIG
nieuw-zeeland
Foto: Foundations World Economic Forum CC BY 2.0

Hooggerechtshof Nieuw-Zeeland oordeelt: lockdown was ONWETTIG

Nieuw-Zeeland verlengde onlangs de lockdown van zijn grootste stad Auckland met minstens 12 dagen, nadat 4 mensen positief waren getest op het coronavirus. Het ging om de eerste besmettingsgevallen in 102 dagen in het land. Twee van de besmettingen waren gevonden in de stad Tokoroa, ongeveer 210 kilometer ten zuiden van Auckland.

Terwijl de autoriteiten erachter proberen te komen hoe het virus is teruggekeerd naar Nieuw-Zeeland, heeft het hooggerechtshof van het land geoordeeld dat de eerste lockdown, van 26 maart tot 3 april, onwettig was, geen juridische basis had en inbreuk maakte op de rechten en vrijheden van mensen.

Inwoners van Nieuw-Zeeland moesten thuis blijven en riskeerden straffen als ze zich niet aan de lockdownmaatregelen hielden. Het hooggerechtshof zei dat de overheid eerst een wet had moeten invoeren. Aangezien dat niet is gebeurd, was de lockdown in strijd met de Nieuw-Zeelandse grondwet.

Claim indienen

De lockdown leidde bovendien tot een inperking van ‘bepaalde rechten en vrijheden die gewaarborgd zijn door de grondwet’. Het gaat hierbij onder meer om vrijheid van beweging en vrijheid van vergadering en vereniging.

Premier Jacinda Ardern kondigde op 23 maart aan dat het land na 48 uur op slot zou gaan, maar de wet werd pas op 3 april van kracht. Iedereen die tussen 26 maart en 3 april is gearresteerd of vastgehouden als gevolg van de lockdown kan nu een claim indienen. “Zelfs arrestaties die na 3 april zijn verricht, zijn mogelijk onterecht,” schreef professor Kris Gledhill van de Auckland University of Technology.

Nederlandse lockdown

Ondertussen zijn in Nieuw-Zeeland de verkiezingen uitgesteld en is er een wet aangenomen die huiszoekingen mogelijk maakt. Premier Ardern heeft openlijk gezegd dat mensen verplicht in door het leger bewaakte ‘quarantainehotels’ moeten blijven tot ze zich laten testen.

Wellicht dat juristen op basis van dit vonnis kunnen beargumenteren dat de Nederlandse lockdown ook onwettig was.

[RT via NZ Herald]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
vraagtekentje
vraagtekentje
6 maanden geleden

Wat maakt het allemaal uit, er is GEEN rechtstaat meer, er is geen echte rechter meer, dit is al decennia lang voorbereid om de juiste mensen op de hoogste posities te krijgen. WERELDWIJD, dit zijn “mensen” met nazigedachtegoed, die alleen maar de mensheid grotendeels uit willen roeien, je kinderen roven en van de overgebleven mensen slaven maken. Die zijn gewoon hun experiment, en iedereen die niet bruikbaar is of niet luistert wordt vermoord.

jan doornbos
jan doornbos
Reactie op  vraagtekentje
6 maanden geleden

En het gros van de medeburgers? Die werken er doodleuk aan mee.

Ivanneau
Ivanneau
Reactie op  jan doornbos
6 maanden geleden

Sterker nog, ze applaudisseren ervoor..!!

Tony
Tony
Reactie op  vraagtekentje
6 maanden geleden

Ja, dat is de macht van criminelen en mensen die kwaad willen. Voordat is aangetoond dat in dit geval de hele Corona lockdown met al zijn bijbehorende maatregelen geen bestaansrecht heeft, is het onheil al geschiedt.

Vergelijk het met een overval op een onbewaakte bank. Het personeel wordt overvallen en stelt zich weerloos om zelf geen schade op te lopen. Maar de gewapende daders weten wat zij doen en zijn daardoor altijd in het voordeel, want het bankpersoneel is ongewapend.

Het achterhalen van zowel de daders en de buit is vaak een kwestie van lange tijd. Zijn zij eenmaal gepakt, dan moet eerst alles nog bewezen worden. Maar de slachtoffers blijven vanaf het eerste moment voor de rest van hun leven met de psychische gevolgen, dus ook met de financiele gevolgen hiervan, zitten. M.a.w. de daders zijn altijd in het voordeel. Het zijn dus niet de goede mensen, maar juist de criminelen (dus de boosdoeners) die als eerste het voordeel van de twijfel hebben.

Worden de criminelen nooit gepakt, dan komen zij er ongeschonden mee weg en hebben daar de rest van hun leven voordeel van. Zij moeten wel altijd op hun hoede blijven en kunnen nooit ongestoord van hun vrijheid genieten. Het gevaar dat zij alsnog opgepakt kunnen worden blijft altijd bestaan. Wat is dan nog leven in vrijheid waard, wanneer die dan eigenlijk niet bestaat. Het blijft je altijd achtervolgen.

Dan hou je jezelf voor de gek, anders kan ik het niet verklaren. Dat geldt dus voor alle politici, die zich de laatste tijd niet tegen het Corona-beleid van de regering hebben uitgesproken. Zij hebben de laatste maanden genoeg tijd gehad om zelf op onderzoek te gaan en wanneer mensen als ik dat kunnen, moet dat voor politici helemaal mogelijk zijn. Tenzij politici bewust andere belangen hebben en hun hoofd de andere kant opdraaien en voor de waarheid weglopen. Was dat vorige week niet het geval!

Kwaadwillenden en mensen die menen dat zij recht hebben om onschuldige mensen verplichtingen op te leggen die nergens op slaan, ook al zou het wettelijk via een noodwet geregeld zijn, moeten zich ten alle tijde voor hun onmenselijk gedrag verantwoorden. Zeker wanneer die noodwet er in het belang is van de voorstanders (daders in dit geval) en niet in het belang van de onschuldige bevolking is.

Wanneer die noodwet er komt en dit in het belang is van mensen die dit ten koste van alles hebben doorgevoerd en er eigenlijk geen echte democratische basis voor is, dan moeten wetten alsnog met terugwerkende ongeldig gemaakt kunnen worden. De verplichtingen om mensen te compenseren die hier dan uit voortvloeien, zowel financieel als humaan, zijn dan een logisch gevolg hiervan.

De daders mogen niet ontkomen!

Rob
Rob
Reactie op  vraagtekentje
6 maanden geleden

Als je bewust wordt, wordt ook duidelijk wat rechtvaardigheid inhoudt. En dan kom je er ook achter dat hier nooit sprake is geweest van rechtvaardigheid. De wereld is altijd op macht gebaseerd geweest en in die wereld bestaat überhaupt geen waarheid, alleen leugens, bedrog, ontkenning, afleiding, misleiding. Alles om de waarheid verborgen te houden anders stort die macht wereld in. Ik zat onlangs naar een podcast te luisteren waarin heel vergaand uitgelegd werd hoe de wereld al heel erg lang in elkaar steekt. Om het kort samen te vatten: we zijn altijd proefkonijnen geweest voor de heersende macht.

Cold_Shot
Cold_Shot
6 maanden geleden

N.Z. en Australie : De proeftuintjes voor draconische wetten en onderdrukking (gevangenis-eilanden)..Zie ook de smerige afpersing van mensen met een nicotineVERSLAVING..

Tony
Tony
Reactie op  Cold_Shot
6 maanden geleden

Dat klopt, roken is bijna onbetaalbaar in Australie. Daar heb ik als niet roker geen probleem mee. Rokers richten ook schade aan bij mensen die niet roken. Dat een tray van 24 blikjes/flesjes bier een doorsnee prijs van 65 AUD. heeft vindt ik persoonlijk veel schandaliger.

Wanneer je op een hete dag (35 tot 45 graden Celcius is er heel normaal) 5 a 6 liter water hebt gedronken, ben je water wel zat, en smaken enkele of nog meerdere biertjes prima. Zolang je dan maar niet zelf meer achter het stuur gaat zitten.

Het is natuurlijk wel de Australische regering(en) die deze situatie uitbuit(en) en door belastingverhogingen alles steeds maar duurder maakt. Dat is hypocriet. In Australie zijn dan ook veel ontevreden mensen, die het met de politici niet op hebben. Politici over de laatste 40 jaar hebben er mede voor gezorgd dat Australie 1 van de duurste landen in de wereld is geworden, terwijl er geen gegronde reden voor bestaat. Het klimaat is er prima en ruimte zat. Het is alleen dat de bureaucratie daar enorm is en politici bij elke machtswissel zich zelf steeds meer geld en privileges toe eigenen, zo dat zij later een goed en onbezorgd leven kunnen leiden.

Wanneer een burgemeester van een klein dorp met zo’n 3.000 inwoners al 100.000 AUD. verdient, zegt dat al genoeg. Het zijn dus de rokers en drinkers die de mede sponsors zijn van ongekende salarissen in een land die zeer bureaucratisch is. In Queensland zijn bijv. veel overheidsinstellingen die dubbel zijn; 1 voor Aboriginals en Torresstrait Islanders en 2 voor andere mensen. Hun uitkeringen zijn 2 keer zo hoog als die van blanke Australiers. Daar wordt ook door mensen met nog maar een klein beetje Aboriginal bloed gebruik van gemaakt.

Vandaar dat het belastingsysteem in Australie zeer progressief is. Mensen die goed verdienen moeten daar al belasting in het vooruit betalen, op wat zij mogelijk het jaar daarop gaan verdienen. Hoe zou u het vinden dat u dit jaar al belasting moest betalen op geld dat je mogelijk volgend jaar zou kunnen verdienen?

Ik vrees dat Australie in werkelijkheid failliet is, alleen hebben vele burgers daar dat niet in de gaten!

vraagtekentje
vraagtekentje
Reactie op  Tony
6 maanden geleden

Zijn overgenomen door de Chinezen met bijpassend dictatoriaal regime.

Tony
Tony
Reactie op  vraagtekentje
6 maanden geleden

Dat zou heel goed kunnen. Chinezen betalen prijzen voor huizen in Australie die voor de meeste Australiers niet te bevatten en betalen zijn.

Dat is de schuld van de Australische regeringen, die zich in het verleden economisch bij China hebben aangesloten.

In Sydney hebben de Australiers een spelletje tijdens het reizen met openbaar vervoer. Het heet: spot the Aussie!

Of te wel; Australie is verkocht aan China, omdat het om de hoek ligt.

Waarom! Australie heeft veel strategische grondstoffen; een enorme voorraad ijzer in de Hammersley Range (W.A.) waarvan sinds de ontdekking en ontginning daarvan alleen maar het ijzererts gemijnd wordt met een hoog gehalte aan ijzer. Er is voorraad voor vele honderden jaren. Maar Australie bezit ook veel zilver, zink, koper, goud en uranium. De lijst zal ongetwijfeld veel langer zijn, maar dat schiet mij nu niet zo te binnen.

Berend Botje
Berend Botje
6 maanden geleden

Er is hier geen rechter meer die Rutte c.s. afvalt. Zie ook recentelijke uitspraak dat de grondwet maar een beetje geschonden is (en dat dat geen probleem was voor de rechter).

Eelke Piers
Eelke Piers
6 maanden geleden

Hoewel ik geen jurist ben zullen juristen op basis van dit vonnis kunnen beargumenteren dat de Nederlandse lockdown ook onwettig was .
…kunnen beargumenteren…. ja, maar daar schiet niemand iets mee op. Men moet de Eerste Kamer beschuldigen van nalatigheid naar huis sturen en afschaffen want zij moeten toetsen of een wet aan de grondwet voldoet en dat hebben ze niet gedaan. Daarom zijn alle wetten die tegen de grondwet ingaan onwettig dus ook die van de Corona-maatregelen

het leugentijdperk
het leugentijdperk
6 maanden geleden

Grondwet? De cabal veegt de vloer aan met grondwetten of grondrechten or whatever you like.

Het papier waar deze rechten op zijn geschreven, daar vegen de werkelijke machthebbers hun reet mee af. De zogenaamde (tijdelijke 😂) ‘noodwetten’ die zijn ingevoerd, maakt iedere wet die burgers dienen te beschermen, waardeloos en is het met nood- of spoedwetten afgelopen voor onschuldige burgers zich ergens nog op te kunnen beroepen. Idem geldt voor oorlogswetten waarmee men arm, ziek, gevangene en dood gemaakt kan worden.

Ja, de cabal is voor geen enkel gat meer te vangen. De totale wereldheerschappij ligt aan hun voeten en dat alles dankzij de goedgelovigheid van de doorsnee (schulden)slaaf en de medewerking van de kantoorsoldaten/ambtenaren in dienst van de satanische macht.

trackback
Hooggerechtshof Nieuw-Zeeland oordeelt: lockdown was ONWETTIG | E.J. Bron
6 maanden geleden

[…] Lees verder>>> […]

Ron Swart
Ron Swart
6 maanden geleden

Voor het zo lang het duurt komen nog enkele EU-instanties op voor de belangen van de burgers. Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens heeft de maatregelen van EU-landen om de gevolgen van het coronavirus te ondervangen op 11.06.2020 ongrondwettig verklaard. Compleet genegeerd door het tuig van de MSM: https://zentralmeldeamt.ch/Files/Beitr%C3%A4ge/92_2020_06_11%20GdM%20-%20CORONA%20Virus%20Verf%C3%BCgung,%20Korrekt%20MS%20HH%20AK.pdf

Sjazon
Sjazon
6 maanden geleden

Hoe kwam die virus er weer?
In Nieuw Zeeland hebben ze zeker geen vleermuizen.

trackback
Hooggerechtshof Nieuw-Zeeland oordeelt: lockdown was ONWETTIG - Burgerfront
6 maanden geleden
x

Check Also

baudet

Baudet maakt gehakt van 10 jaar Rutte: ‘Dit is nou precies wat het vertrouwen in de overheid ondermijnt’

Wat gebeurt er als minister Grapperhaus op ...

vaccin

Er woedt een (des)informatieoorlog over het coronavaccin

Goed nieuws, mensen! Ze hebben een wondervaccin ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x