Homepagina » Binnenland » Rutte geeft andere landen miljarden, maar eigen zorghelden krijgen NIKS: ‘Om je dood te schamen’
rutte
Foto: CC0

Rutte geeft andere landen miljarden, maar eigen zorghelden krijgen NIKS: ‘Om je dood te schamen’

Er komt geen extra salarisverhoging voor de zorgmedewerkers. Twee voorstellen zijn met 68 tegen 69 stemmen verworpen in de Tweede Kamer. Premier Rutte zei in het debat voorafgaand aan de stemmingen: “Het gaat niet. We kunnen niet en-en doen: alle salarissen extra laten stijgen en de economische crisis bestrijden.” Nederland kan het niet betalen, aldus de premier.

Regeringspartij VVD zei tegen de extra salarisverhoging te zijn. VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff zei dat de zorgmedewerkers wel alle waardering verdienen. De oppositiepartijen reageerden erg verontwaardigd.

“Hoe oneerlijk kan het zijn! De hardwerkende kanjers in de zorg krijgen een kruimel en de wegrennende Kamerleden een fortuin! En wél miljarden naar Frankrijk en Italië, maar niks voor onze eigen zorghelden! Waanzin!” reageerde PVV-voorman Geert Wilders.

Om je dood te schamen

Hij voegde toe: “Om je dood te schamen! De VVD strooit met miljarden naar andere landen en weigert de salarissen van onze helden in de zorg te verhogen!”

Er is al maanden gesteggel over de zorgsalarissen. Vorige week rende de coalitie letterlijk weg uit de Tweede Kamer om er niet over te hoeven stemmen.

Wilders noemt de wegrennende Kamerleden hieronder bij naam:


Ook FvD vindt het vreemd dat Rutte in Europa met miljarden strooit, maar niet de portemonnee wil trekken voor de eigen zorgmedewerkers. “Dit kabinet zegt dat er geen geld is om zorgmedewerkers fatsoenlijk te betalen. Waarom geven ze dan wel miljarden uit aan ‘internationaal klimaatbeleid’ en het EU-herverdelingsfonds?”

5 1 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
36 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Robert
Robert
1 jaar geleden

Alleen die term zorg helden ben ik het niet mee eens. Deze mensen hebben mee gedaan aan dit circus, let wel, bewust! En nu krijgen ze keurig het deksel op hun neus. Ik kan alleen maar zeggen in dat geval, goede zaak!

wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

Schaam je maar kapot voor het volk dat daar op stemt.

Tony
Tony
1 jaar geleden

Het kabinet is al geruime tijd niet meer geloofwaardig. De leugens, waar Rutte het patent op heeft, volgen elkaar in snel tempo op. Daar is niet veel menselijks meer aan.

Ik heb dan ook het idee dat Nederland in een dictatuur veranderd is. Oftewel enkele mensen maken nu de dienst uit en dan om met nieuwe (nood) wetten de mensen in Nederland de duimschroeven nog verder aan te draaien. Vriendjespolitiek en elkaar in bescherming nemen, is daar een vast onderdeel van.

Regeren is macht en macht is regeren. Wanneer je daar van houdt is de democratie ten dode opgeschreven. Dan dien je niet de agenda van de burgers in Nederland.

wim11
wim11
1 jaar geleden

Hoe lang pikt Nederland dit nog, snap er niks van we zijn makke schapen geworden.

Hoop dat hij volgend jaar maart de rekening krijgt

x

Check Also

baudet

Baudet leest Jetten de les: ‘Ú bent medeverantwoordelijk voor de herintroductie van apartheid in Nederland’

Thierry Baudet werd woensdag in de Kamer ...

baudet

Baudet zorgt voor vuurwerk in Kamer: ‘Het hele verhaal klopt van geen kant’

Er kan maar één conclusie zijn: het ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

36
0
We lezen graag je reactie!x