Homepagina » Buitenland » ‘Meesterschaker’ Poetin doet wat EU nalaat: Italië helpen bij coronacrisis. ‘Dit zie je niet bij de NOS’
italië
Foto: kremlin.ru CC BY 4.0

‘Meesterschaker’ Poetin doet wat EU nalaat: Italië helpen bij coronacrisis. ‘Dit zie je niet bij de NOS’

Rusland helpt Italië bij het gevecht tegen de coronapandemie. Het Russische leger heeft medisch personeel en apparatuur naar Italië gevlogen.

President Poetin heeft de hulp toegezegd na een telefoongesprek met de Italiaanse premier Giuseppe Conte.

Moskou heeft acht mobiele brigades medisch personeel, speciale voertuigen en ander medisch materiaal gestuurd.

‘Europeanen willen niet geholpen worden’

Zo’n 100 Russische virologen en epidemiologen zijn aan de slag gegaan in de regio’s die het zwaarst getroffen zijn door het coronavirus.

Het is opmerkelijk dat uitgerekend Rusland Italië te hulp schiet. Van de EU hebben de Italianen geen enkele hulp ontvangen.

Volgens D66-Europarlementariër Sophie in ’t Veld doet Europa niks ‘omdat de Europeanen dat niet willen’.

Laat dat even bezinken.

Bedrog en wanbeleid

In de westerse media is nauwelijks aandacht geweest voor de Russische hulp.

Dit leidde op social media tot felle reacties. Zo schreef Dali: “Poetin is een meesterschaker. Nu staat de EU toch echt voor lul. Ze kunnen niets en doen niets. Dit is toch niet te geloven! De EU bulkt van (ons) geld en wij de Europeanen kunnen barsten. Dit kan niet lang meer goed gaan! Mensen zien het bedrog en dit corrupte wanbeleid!”

René Kemp reageert: “Mooi dat Russische konvooi met artsen, medicatie, medische apparatuur en andere hulpgoederen op weg naar Bergamo. En natuurlijk willen de Russen er ooit iets voor terug, maar het is de EU die zich in de vingers heeft gesneden door Italië keihard te laten barsten.”

Zoveelste falen

“De invasie van de Russen is gestart! Brullen Guy Verhofstadt en Frans Timmermans. Extra zuur is dat Guy de Rotte een half Italiaans dorp bezit en dat met EU-gelden heeft laten opknappen. Maar Guy doet niets voor Italië. Sterker, zijn verzonnen aartsvijand helpt Italië wel! De ironie!” twittert de Redacteur.

Bep schrijft: “Wat een verschrikkelijk land hè dat Rusland. Man man man. Waar de EU het liet liggen, schiet Rusland te hulp.”

“Het zoveelste falen van de EU in beeld. Bezeten van luchtfietserijen, belastingzucht en verdeeldheid komen de Russen Italië te hulp,” aldus ‘And it was Yellow’.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Louise schreef:

  Je moet toch wel blind zijn om na afloop van dit drama niet in te zien dat Europa een zinkend schip is en nog asociaal ook………….
  Toen ik een paar jaar geleden op deze site kwam waren er meer spirituele onderwerpen , toen heb ik al voorspeld dat als planeet Uranus in sterrenbeeld Stier kwam en daar is hij nu de komende 8 jaar, we een enorme financiële crises zouden krijgen……Uranus laat de boel ploffen en Stier staat voor bankzaken….. Inmiddels zitten we in zo’n astrologische rollercoaster en dat gaat het hele decennium duren, dus maak je borst maar nat………..
  Er moet wat veranderen in de wereld van hebzucht naar mededogen en dat gaat niet zonder slag of stoot……
  Dit wilde ik even kwijt…
  Om bij het onderwerp te blijven, ik vind het van Cuba ook geweldig dat er een team artsen naar Italië is afgereisd. Cuba notabene een arm Land………Domme schaamteloze hufters die EU……..

  49 likes
  • Loekie schreef:

   Het europese volk is nog veel dommer, schaamtelozer en hufteriger door het zo lang te laten voortduren.
   Maar goed, ga er maar aan staan om mensen ervan te overtuigen dat Nazi Duitsland als peetvader van de EU, in vergelijking nog maar een droge scheet was

   10 likes
  • Sparky schreef:

   Ik wist niet dat sterren en planeten ook verstand van geld hadden.

   5 likes
   • Louise schreef:

    Hi Sparky, ga je er eens in verdiepen er gaat een wereld voor je open……….Uiiteindelijk kom je tot de conclusie dat alles gaat zoals het gaat, onverstoorbaar ……..Karma, de wet van aantrekkingskracht ……op planeet aarde is het de mens die creëert, nou daar zijn we getuige van……..😉

    6 likes
 • MdeFilosoof schreef:

  Liever de Russen dan die verraders van de EU of NL politici die van links tot rechts ons al deccenia lang hebben bedrogen en uitverkocht.

  48 likes
 • johan den haag schreef:

  Als Italië straks de EU verlaat, dan is dat natuurlijk de schuld van Rusland, vanwege deze hulp 🙂

  ( waar nieuws ook bijn niet over bericht zijn die 30.0000 Amerikaanse soldaten die vlakbij Rusland aan het “oefenen” zijn).

  die combi Corona, massahysterie en soldaten invliegen, is volgens mij een mooi scenario van WO3 dat nu getest wordt. De data en supercomputers staan al te snorren om dit verder door te rekenen.

  Rare wereld leven we in zeg ik al jaren, maar nu moet ik toch stellen dat het nog raarder is dan ik al dacht.

  23 likes
  • Gabriël schreef:

   Goed gedaan, Rusland!

   15 likes
  • Sparky schreef:

   Nou Johan, ik denk niet dat Rusland staat te trappelen om een wereldoorlog te beginnen, vergeet niet dat Rusland ook steeds bedreigd word door krachten van buitenaf en wat ze al meegemaakt hebben. Het is wel zo dat zij zich uitstekend kunnen verdedigen en ik geloof dat er op het ogenblik niemand is die dat even wil uittesten.

   1 likes
 • Straalmans schreef:

  De Russen willen natuurlijk ook ervaring opdoen, mocht het in hun land toenemen. Maar niettemin is de hulp wel een mooi gebaar van menselijkheid..

  22 likes
 • AlbertV schreef:

  Vanavond zal deze Russische hulpactie natuurlijk uitgebreid in het NOS journaal komen… of ben ik nu wat naïef.
  Misschien als doortrapte poging van Poetin om de EU verder te destabiliseren?

  17 likes
  • AlbertV schreef:

   Bij ‘een vandaag’ een paar minuten over de hulp acties van China, Cuba en Rusland aan het op apengapen liggende Europa.. Geen dankjewel maar verdachtmakingen: de macht van onze Amerikaanse vrienden wordt ondermijnd.

   2 likes
 • nou en! schreef:

  bye bye zwaai zwaai,europa!!!!nexit nu!

  16 likes
 • Silbereye schreef:

  Vermoedelijk hebben de Russen wel een budget voor een rampenscenario klaar liggen ondanks zij zelf het zelfde probleem hebben helpen zij Italie inplaats van toekijken en afwachten.

  Toen er vluchtelingen te verdelen waren dertig jaar terug waren onze VOC ers er direct bij, er viel veel geld mee te verdienden dat die situatie uiteindelijk tegen onze samenleving zou keren namen ze op de koop toe “wie dan leeft wie dan zorgt”.
  Maar een land met wie je echt een verbond hebt laten wij stikken, je kan wel naggan dat dit een staart gaat krijgen.

  Vraag mijn af in welke zakken de miljarden euro’s aan zorg premies zijn beland de afgelopen twintig jaar, een land met zeventien miljoen inwoners en hooguit 1200 ic bedden, je zou toch moeten denken dat bij een ramp er duizenden ic bedden met alle denkbare apparatuur opgeslagen liggen verdeeld over heel ons land? voor een ramp zoals deze.

  Vele grote overheids gebouwen staan leeg waar men eventueel voorraden had kunnen aanleggen voor gebeurtenissen als deze, als men wat doet is het altijd te weer te laat, het enigste wat politicie echt kunnen is vliegen afvangen door de waarschuwers te demoniseren.

  Zelfs toen de ramp zich aandiende was er geen enkele zelfstandig nadenkende politicus welke bedrijven benaderde om mondkapjes etc te gaan produceren ik maak hier uit op dat men een sinistere agenda nastreeft men wil willens en wetend onze zwakkeren elimineren opdat hun zakken nog voller mogen worden.

  Kan er niets anders van maken.

  Nu word het mij duidelijk waarom er heel zuinig is omgegaan met het verdelen van joduim pillen ondanks wij ons dagelijks van hot naar her verplaatsen, vond dit al zo raar.
  Men heeft kennelijk bewust een berekend scenario voor ogen welke duizenden doden rechtvaardigd zodat er niet geinvesteerd hoeft te worden in onze veiligheid.

  Vele bejaardhuizen verzorgingstehuizen ziekenhuizen zijn wegbezuinigd, er zijn zelf niet eens miljarden mondkapjes beschikbaar een investering van niets gezien te torenhoge volkspremies.
  Ondanks men wist van de SARS uitbraken in het verleden welke hebben laten zien wat er redelijker wijs kan gebeuren qua virussen, heeft de politiek niets gedaan.

  Na deze ellende moeten wij de politiek schoonvegen oppakken en veroordelen.

  13 likes
  • freddy schreef:

   ben je er wel bewust van dat sars veel minder infectief was dan dit virus? sars nestelde zich diep in de luchtwegen, waardoor het veel moeilijker van mens tot mens kon overspringen. dit in tegenstelling tot covid-19, dat zich hoog in de luchtwegen vestigt, en zo door hoesten al vrij komt. daarom de waarschuwing hiertegen ook. heel ander verhaal.

   2 likes
  • freddy schreef:

   @silbereye
   jodium pillen hebben in deze geen enkele zin, dat helpt alleen bij een nucleaire aanval. past helemaal niet meer in het tijdsgewricht.

   1 likes
   • Silbereye schreef:

    Hey Freddy,

    De Jodium pillen nam ik als voorbeeld aangaande het halve beleid van onze overheid, de pillen zijn een jaar of wat geleden uitgereikt aan bevoorrechte burgers i.v.m. catastrofale ongevallen met kerncentrales.

    0 likes
  • Sparky schreef:

   Wist je wel dat wij in 2017 nog 2156 ic bedden hadden, alles is kapot bezuinigt.

   1 likes
 • Kikoe schreef:

  Tenminste éën politicus met gezond verstand.

  8 likes
 • frans schreef:

  Hallo allen; dit bericht van Poetin in Italie met hulp bij corona crisis was wel degelijk op het journaal!!

  5 likes
  • freddy schreef:

   dat willen de mensen hier helemaal niet horen, frans. ze blijven het liefst in hun anti-nos bubbel.
   verder: “Laat dat even bezinken.”, aangaande het niet willen van europeanen dat ze (de eu) landen niet helpt in deze crisis. ze zegt in het artikel “Het is vrij simpel. De nationale politiek heeft Europa nooit dit soort bevoegdheden willen geven. De lidstaten weigeren dit.” precies waar velen op dit forum zo voor zijn, autonomie voor de lidstaten en minder of geen beslissingen door brussel. tegelijkertijd wordt er flink geklaagd dat brussel of de eu niets doet op dit moment. lekker conscequent en tegenstrijdig.

   3 likes
 • m.koningen schreef:

  nu we het toch over het virus hebben ,gaarne u aandacht voor het volgende :coronavirus and critical reading of nature article [bioengineerd virus] by Dr Paul Cottrell
  twee uur waarin hij tot schokkende onderbouwde conclusies komt .
  Ook is er en gesprek met Shaun Attwood en hem waarin hij zijn kijk op gang van zaken uiteenzet.
  maar de twee uur video liet de grootse indruk achter.Wat een kennis heeft die man en dat deelt hij met ons allemaal.
  En nu koffie,mvrg ,Marcel

  4 likes
 • Henk schreef:

  Of…. de Russen zijn bezig met het uitvoeren van arrestaties. De EU is door en door corrupt. Logisch dat die geen manschappen vrij maken om hun eigen nest op te schonen.

  2 likes
  • freddy schreef:

   arrestaties? waarvoor dan?
   ik zie dit als een strategische zet van poetin. goed voor de pr en het drijft een wig tussen europese staten. poetin is altijd strategisch bezig en probeert europa te destabiliseren, onderdeel van zijn buitenlands beleid. jaren geleden riep hij russiche bedrijven op in europa te investeren, om daar voet aan de grond te krijgen en invloed te kunnen uitoefenen. trap er niet in.

   5 likes
   • Louise schreef:

    Allemachtig freddy uit welk hol kom jij gekropen……..

    6 likes
   • MdeFilosoof schreef:

    Nee want we moeten in massa bedrog van de EU blijven trappen? Nou nogmaals liever de Russen. EU en ook NL grossieren al deccenia in slap leiderschap en decadentie, ververwaarlozen onze cultuur en beroven ons van bezit en nu dus zelf van onze vrijheid. Ik kan niet zeggen trap er niet in want ze trappen er al meer dan 20 jaar in. Veel plezier in je privé gevangenis van je persoonlijke woonomgeving.

    5 likes
   • stevan schreef:

    als iemand EU destabiliseert dan is dat nog altijd het westen dus ELITE

    0 likes
 • stevan schreef:

  liever Rusland dan EU en EU destabiliseert zich zelf

  1 likes
 • Freba schreef:

  De grootste vrees voor de rest van de wereld is het samengaan van de EU met Rusland. In een klap de grootste economische macht in de wereld. Kan niemand tegenop. En dan zit je toch maar mooi met je oorlogstuig in de V.S. Jaarlijkse omzet lockheed 1.100.000.000.000 . Dollar. U leest het goed. 1100 miljard. Wat Adolf niet gelukt is gaat Macron wel lukken. Macron=Rothschild.

  1 likes
 • Alain schreef:

  Uhmm, en wat voor help zullen virologen en epidemiologen dan wel gaan geven?
  Die kunnen wellicht helpen met het ontwikkelen van een vaccin en/of medicatie, maar die hoeven daarvoor niet in Italië rond te rijden toch? Verplegend personeel, en beademingsapparatuur is wat ze nodig hebben. Niet mensen die het virus komen bestuderen op de plek waar het Europa het hardst heeft geraakt.
  Wederom een mooie PR stunt van Poetin … leuk weer zo’n crisis voor hem, dan kan hij misschien …. heel misschien …. toch weer overgehaald worden om 30 jaar aan de macht vol te maken.

  0 likes
 • x

  Check Also

  verpleegster

  Verpleegster uit New York: ‘Coronapatiënten hadden niet hoeven sterven’

  Verpleegster en klokkenluider Erin Marie Olszewski hielp ...

  spaanse

  Ook Spaanse artsen laten van zich horen: ‘Overheid verzwijgt de waarheid’

  Zo’n 150 Spaanse artsen kunnen niet langer ...

  >