Binnenland

Arts houdt emotionele speech tijdens lockdownprotest Eindhoven: ‘Onvoorstelbaar wat er nu gebeurt’

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen weekend vond op het 18 Septemberplein in Eindhoven een lockdownprotest plaats. Tijdens de betoging konden verschillende sprekers hun standpunt naar voren brengen. Eén van de sprekers was psychiater Renate Tillema-Schoon. Ze vond dat ze ‘iets moest doen’.

“Ik ben 24 jaar werkzaam als arts en wat er nu gebeurt, vind ik onvoorstelbaar,” begon ze haar toespraak. “Het nieuwe normaal is voor mij niet normaal en ik wil dat we teruggaan naar normaal.” Hierna klonk een luid gejuich.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Tillema-Schoon, die in 1996 afstudeerde aan de Universiteit van Maastricht, vervolgde: “Er is sprake van massahysterie. Mensen worden niet gerustgesteld, maar hysterisch gemaakt. Dat is wat mij ontzettend boos maakt als arts, en ook machteloos. Machteloos in mijn eigen praktijk waar ik mensen zie die depressief en angstig zijn, en die ik niet meer gerustgesteld krijg omdat ze geïndoctrineerd worden met deze ellende.”

‘Het nieuwe normaal is abnormaal’

“De anderhalvemetermaatschappij moet weg,” riep ze emotioneel. “Wij zijn het volk en wij hebben de macht. Laat dat duidelijk zijn. Ik als arts werk hier niet langer aan mee want dit is indoctrinatie!”

“Het nieuwe normaal is abnormaal. Wij willen terug naar normaal, dat onze kinderen weer normaal naar school kunnen, dat we onze ouderen weer een knuffel kunnen geven.”

“Ik begrijp niet dat het zo stil blijft vanuit de verzorgingstehuizen. Hoe kan het dat mensen eraan meewerken dat ouderen worden opgesloten? Angst, dat mensen weer een trauma oplopen. Dat de familie een trauma oploopt. Dat je niet bij je dementerende bejaarde kunt zijn. Of bij je partner, of bij je ouder. En dat je na een paar weken merkt dat hij je niet meer herkent. Wat is dat? Dat is onmenselijk!”

Hebzucht

“Wij artsen schamen ons voor wat er gebeurt. En ik als psychiater schaam me voor de nieuwe armoede en de mensen die financieel nog afhankelijker worden gemaakt. En de hebzucht om een nieuw vaccin te creëren. Ten koste van wie? Van het volk!”

“Wij zijn het volk en wij willen terug naar normaal.”

Bekijk de speech van Renate Tillema-Schoon tijdens het lockdownprotest:

[WEES DE WEERSTAND]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joop
Joop
3 jaren geleden

Ik ben het hier volledig mee eens !!!

Laat je niet beïnvloeden
Laat je niet beïnvloeden
3 jaren geleden

Deze vrouw heeft helemaal gelijk. Om deze mensen te steunen is het van groot belang dat ook jullie je stem laten horen. Samen kunnen we dit aan. Ik hoop van harte dat het aankomende zaterdag drukker is in Den Haag dan de vorige keer. Wakker zijn is 1,het 2e kan je zelf invullen….

Dat artsen wakker worden is belangrijk. Steun deze vrouw dan ook.

salvar
salvar
3 jaren geleden

van het weekend???????????
waarom zie je dit niet op het journaal of heb ik iets gemist?
ze zijn ontzettend bang dat dit overslaat naar de burgers , doodsbang zijn ze.

Elise
Elise
3 jaren geleden

Weet je waar ik ook klaar mee ben? De berichten over dieren die een besmettelijke ziekte/het virus bij zich dragen. Vleermuizen, poezen, nertsen, honden, konijnen enz. en nu weer egeltjes.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x