Homepagina » Binnenland » Arts houdt emotionele speech tijdens lockdownprotest Eindhoven: ‘Onvoorstelbaar wat er nu gebeurt’
lockdownprotest
Foto: YouTube/WEES DE WEERSTAND

Arts houdt emotionele speech tijdens lockdownprotest Eindhoven: ‘Onvoorstelbaar wat er nu gebeurt’

Afgelopen weekend vond op het 18 Septemberplein in Eindhoven een lockdownprotest plaats. Tijdens de betoging konden verschillende sprekers hun standpunt naar voren brengen. Eén van de sprekers was psychiater Renate Tillema-Schoon. Ze vond dat ze ‘iets moest doen’.

“Ik ben 24 jaar werkzaam als arts en wat er nu gebeurt, vind ik onvoorstelbaar,” begon ze haar toespraak. “Het nieuwe normaal is voor mij niet normaal en ik wil dat we teruggaan naar normaal.” Hierna klonk een luid gejuich.

Tillema-Schoon, die in 1996 afstudeerde aan de Universiteit van Maastricht, vervolgde: “Er is sprake van massahysterie. Mensen worden niet gerustgesteld, maar hysterisch gemaakt. Dat is wat mij ontzettend boos maakt als arts, en ook machteloos. Machteloos in mijn eigen praktijk waar ik mensen zie die depressief en angstig zijn, en die ik niet meer gerustgesteld krijg omdat ze geïndoctrineerd worden met deze ellende.”

‘Het nieuwe normaal is abnormaal’

“De anderhalvemetermaatschappij moet weg,” riep ze emotioneel. “Wij zijn het volk en wij hebben de macht. Laat dat duidelijk zijn. Ik als arts werk hier niet langer aan mee want dit is indoctrinatie!”

“Het nieuwe normaal is abnormaal. Wij willen terug naar normaal, dat onze kinderen weer normaal naar school kunnen, dat we onze ouderen weer een knuffel kunnen geven.”

“Ik begrijp niet dat het zo stil blijft vanuit de verzorgingstehuizen. Hoe kan het dat mensen eraan meewerken dat ouderen worden opgesloten? Angst, dat mensen weer een trauma oplopen. Dat de familie een trauma oploopt. Dat je niet bij je dementerende bejaarde kunt zijn. Of bij je partner, of bij je ouder. En dat je na een paar weken merkt dat hij je niet meer herkent. Wat is dat? Dat is onmenselijk!”

Hebzucht

“Wij artsen schamen ons voor wat er gebeurt. En ik als psychiater schaam me voor de nieuwe armoede en de mensen die financieel nog afhankelijker worden gemaakt. En de hebzucht om een nieuw vaccin te creëren. Ten koste van wie? Van het volk!”

“Wij zijn het volk en wij willen terug naar normaal.”

Bekijk de speech van Renate Tillema-Schoon tijdens het lockdownprotest:

[WEES DE WEERSTAND]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Laat je niet beïnvloeden

  Deze vrouw heeft helemaal gelijk. Om deze mensen te steunen is het van groot belang dat ook jullie je stem laten horen. Samen kunnen we dit aan. Ik hoop van harte dat het aankomende zaterdag drukker is in Den Haag dan de vorige keer. Wakker zijn is 1,het 2e kan je zelf invullen….

  Dat artsen wakker worden is belangrijk. Steun deze vrouw dan ook.

  62 likes
 2. Ik ben het hier volledig mee eens !!!

  40 likes
 3. van het weekend???????????
  waarom zie je dit niet op het journaal of heb ik iets gemist?
  ze zijn ontzettend bang dat dit overslaat naar de burgers , doodsbang zijn ze.

  37 likes
  • Mensen denken er in grote getale zo over salvar, dat hoeft niet op het journaal vertoond te worden, de eerste 4 weken waren mensen nog voorzichtig en zegt vrijwel iedereen die ik spreek (en ik ben nogal een aanspreker van mensen) dat ze er wel klaar mee zijn met die flauwekul. Dus dit is niet meer te stoppen, men beseft dat het niet normaal is.

   22 likes
  • Je hebt niks gemist. Ik wist dit ook niet. wist jij dat er een aantal weken geleden een lockdown protest is geweest in Stuttgart met 55.000 mensen, waarschijnlijk niet, de MSM wil niet dat jij dat weet helaas

   6 likes
  • Laat je niet beïnvloeden

   Yes, aanstaande zaterdag in Den Haag. Het is ons recht, nu een plicht. Hoop dat je de moeite neemt om te komen.

   4 likes
 4. Weet je waar ik ook klaar mee ben? De berichten over dieren die een besmettelijke ziekte/het virus bij zich dragen. Vleermuizen, poezen, nertsen, honden, konijnen enz. en nu weer egeltjes.

  37 likes
 5. Weer het AD vandaag met misinformatie oftewel fakenews , 32 doden volgens RIVM dikke headline . Pas als je het verhaaltje verder leest gaat het over 3 dagen verspreidt die 32 . Niet veel nieuws onder de zon is al wat langer zo . Beste AD houd toch eens op met goochelen met cijfers alsook manipuleren uw lezers verliest u op dergelijke manier want die zijn niet gecharmeerd van een leugenblaadje .

  25 likes
 6. Zolang er ook artsen en specialisten zijn die de genomen maatregelen ondersteunen, zal men op hun kunnen bouwen.
  Anderzijds, haast geen enkele arts/specialist/professor/minister wil het risico lopen dat ze later ervan beschuldigd kunnen worden meegewerkt te hebben aan de verspreiding van de virus door zich uit te spreken tegen de genomen maatregelen of door te pleiten de genomen maatregelen terug te draaien. Want de gegevens zijn of vervuild of niet beschikbaar, waardoor een juiste analyse bemoeilijkt wordt.

  3 likes
 7. Goedenavond, hoe laat is dat morgen in Den Haag?
  Groetjes Siegfried Kunath.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

testen

Testen van vaccins in Afrika gaat soms behoorlijk mis, waarschuwt politicoloog

Het coronavaccin dat minister Hugo de Jonge ...

corona

‘Niet gevaccineerd tegen corona? Dan kom je het concertgebouw niet in’

Veel mensen hebben twijfels over het vaccin ...