Homepagina » Natuur en Milieu » WWF ‘bemiddelt voor bedrijven en niet namens u, particuliere donateurs’
WWF bemiddelt voor bedrijven en niet namens u, particuliere donateurs

WWF ‘bemiddelt voor bedrijven en niet namens u, particuliere donateurs’

Het is verschillende mensen opgevallen dat het Wereld Natuur Fonds met twee monden lijkt te spreken. Het WWF uit zich groen en politiek correct, maar denkt er tegelijk heel anders over.

Toen Foodlog schreef dat de Amerikaanse WWF-topman Jason Clay verhalen houdt die heel nadrukkelijk verdere intensivering van de kippenhouderij bepleiten, ontkende de Nederlandse organisatie met het Panda-logo dat ten stelligste. Toch toont onderstaande video glashard aan dat het wél het geval is.

Op verzoek van het Oostenrijkse veevoerbedrijf Biomin zei Clay dat we alleen vlees kunnen blijven eten als we daartoe genetisch geoptimaliseerde dieren houden in intensieve afmestsystemen. “We kunnen niet meer land creëren, hoe graag we dat ook zouden willen. En biologische productie (dat veel land vraagt) kan daarom nooit de oplossing zijn om de groeiende bevolking te voeden. We moeten de huidige productie op zijn minst verdubbelen. En dat kan alleen met intensieve productiesystemen,” zei Clay, die pleit voor het doorgaan met de ‘plofkip’.

WWF 'bemiddelt voor bedrijven en niet namens u, particuliere donateurs'

Jason Clay

Heulen met de industrie

De Britse krant The Guardian schreef onlangs over het visserijgevecht tussen het WWF en Greenpeace. Laatstgenoemde beschuldigt het WWF ervan te heulen met de industrie. Onder eindverantwoordelijkheid van het WWF wil een submerk van tonijnvisser John West bekijken hoe vermijdbare visvangst kan worden voorkomen. John West mag bepalen wat economisch haalbaar is. Wat ecologisch noodzakelijk is, komt op de tweede plaats.

Het lijkt er sterk op dat tonijnvissers onder eerder gemaakte afspraken uit proberen te komen en dat het WWF zich er als dekmantel voor leent om dat te bereiken. Daar steekt Greenpeace dan weer een stokje voor.

Het WWF leeft niet alleen van donateurs, maar ook van giften van grote bedrijven. Donateurs geven gemiddeld een paar tientjes, terwijl de grote bedrijven met cheques van enkele honderdduizenden euro’s komen. Een dergelijk verdienmodel maakt nogal uit voor je geloofwaardigheid als niet-gouvernementele organisatie, schrijft Foodlog.

Al lange tijd zijn er kritische geluiden over het WWF te horen. De organisatie toont zich meedenker in het kamp van de gevestigde belangen. De Panda lijkt zijn positie te gebruiken om vanuit de haalbaarheden met bedrijven mee te denken en van daaruit te onderhandelen met het publiek. “Wij bemiddelen voor bedrijven en niet namens u, particuliere donateurs.”

Foodlog vraagt zich af of het WWF nog wel een functie heeft, nu blijkt dat ze de belangen van de zittende klasse zo zwaar laat meewegen in haar werk, maar daar onduidelijk over is.

[Foodlog]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Lyra schreef:

  Dat idee had ik al toen die koning van Spanje gesnapt was met het neerknallen van weerloze olifanten terwijl hij een groot beschermheer was van het WNF. Toen ging er bij mij al een belletje rinkelen.

  15 likes
  • Huisheks schreef:

   Dat was al zo ten tijde van Prins Bernhard ! En hij was de beschermheer van het WWF, in het bijzonder van de olifanten. pffff die “hoge heren” mogen ze van mij afknallen.

   15 likes
 • J. Selten schreef:

  Het logo van de panda. de panda is een bedreigt diersoort.
  Als ik de berichten die zo links en rechts voorbijkomen goed tussen de regels door weet te filteren,
  dan gaan de grote jongens ook vallen, en daarmee het WWF ook.

  dus uiteindelijk hebben ze een passende logo uitgekozen.

  de panda’s, bedreigt door de mens, en nu de mens en diens corporatie’s ook bedreigt door de mens… hoe ironisch.

  0 likes
  • Light schreef:

   Zij gaan niet vallen, maar als wij ze dwingen gaan wij vallen.

   Als we maar ver genoeg gaan dan krijgen we verplicht zo’n chip ergens in onze lichaam gestopt en een of ander oorlog wordt er plots klap gestart om de koppige bevolking uit te dunnen en flink wat angst in de strot te drukken. Immers zijn wij toch al ontwapend en bieden met onze grote afhankelijkheid van deze economie geen weerstand.

   Weg communicatie, weg internet, weg vrijheid (in elke vorm) en welkom onderdrukking.
   Terug naar Tweede Wereldoorlog achtige taferelen maar dan in een nieuw jasje.

   Weet wat je wenst, je schaakt als leek tegen de zeer georganiseerde elite. Men denkt dat de 1% zo omver te werpen is maar vergeet dat de 1% de 2 tot en met ongeveer 50% trouw voor en onder hun heeft werken. Dit maakt hen gemakshalve tot een 51% georganiseerde macht wat ook nog in de meerderheid is en op Europees steun kan rekenen.

   Daar ga je dan met je GWST (geitenwollesokken theorie), dat is waarom al die krakers en de occupy bewegingen nooit stand hebben gehouden het was een zooitje ongeregeldheden zonder leiding.
   Zet er metaforisch gezien een figuur als King Leonidas van “the 300” of een “William Wallace” van Braveheart voor om een doel te behalen en je had zeker wel resultaat gezien.

   Dus zolang er geen Lionidas of Wallace figuur opstaat om het onrecht aan te vechten zul je je er bij moeten neerleggen dat je met bloemetjes, kaarsjes, liedjes over liefde, stille tochten, hippie bijeenkomsten de elite echt niet omver gaat werpen. Dat is vroeger niet gelukt en dat zal nu ook niet lukken.
   Als je dat wel denkt dan ben je niet realistisch en naïef.

   2 likes
   • J. Selten schreef:

    Helaas moet ik toegeven dat je gelijk hebt. Echter, de Leonidas of william’s zullen er wel zijn, alleen zullen we die in een inrichting moeten zoeken.

    0 likes
  • Aardebewoner schreef:

   Er wordt heel wat natuur beschermd door het WNF. Men probeert in ieder geval zeldzame diersoorten te laten voortbestaan zoals neushoorns en tijgers. Mooi werk.

   2 likes
 • Armonicus schreef:

  De panda was volgens de Chinese geschiedenis duizenden jaren geleden al zeldzaam! Sterker nog, de bamboe etende beer werd lange tijd gezien als een mythe! Net zoals vleesetende planten, complete onzin volgens de wetenschap! Er is bijna 60 jaar gezocht naar een levende panda. De mens heeft (bij hoge uitzondering) niets met het uitsterven van de panda te maken!

  3 likes
 • Huisheks schreef:

  Grote jongens bijten elkaar niet. Geweldig toch, met zn allen jagen. Dat deed de adel al in de UK, fox and hounds pubs herinneren daar nog aan.
  Na de jacht gaan we met zn allen gezellig ALLES doen wat God verboden heeft. Kost dat t barst, maar rombom wat maal ik erom, we zijn stinkend rijk, dus niet van dat benauwde.

  3 likes
 • frans schreef:

  hier in dit nieuws wordt alleen de vleesproduktie gepromoot. de rest is dekmantel, genetisch gemanipuleerd voedsel is ziekmakend. dus hier wordt ook nog eens gepleit voor bevolkingsvermindering en de leugen dat er niet genoeg landbouwgrond is om biologisch te telen. Leugens zijn het . Dit is toch duidelijk een praatje houden voor de industrie. die veevoerboer uit Oostenrijk heeft een mooi platform gevonden in deze Clay, zo kan er nog meer voer verkocht worden. Reclamestunt! Je kunt dit gewoon verbinden met het verhaal hier over vaccinaties waarbij er stoffen bij in de eigenlijke vacinatie zitten die onvruchtbaar maken.!
  Bevolkingsvermindering! De gentech ziet het wel zitten.

  1 likes
 • garriet60 schreef:

  het is beter om daaraan helemaal geen geld meer te besteden voor dat gene wat wij geven aan zulke verenigingen geef ik al lang geen cent meer

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  Ik heb niks tegen die zogezegde plofkippen. Het gaat erom wat die kippen eten. Geef die kippen kippenvoer gemaakt van graag en andere veevoergewassen die in Nederland of in Europa gekweekt zijn.
  Geef die kippen geen genetisch gemanipuleerde soya uit gebieden waar regenwouden worden gekapt.
  Doe ook niet aan biobrandstoffen uit gebieden waar regenwouden stonden om het klimaat(sprookje) te redden maar gebruik fossiele aardolie. CO2 doet planten sneller groeien en ook daarom is het beter de regenwouden te laten staan.

  0 likes
 • Huisheks schreef:

  Gaat het hier niet om wat zich aan de top van zulke organisaties afspeelt ? Net als met bv. de hartstichting; het is zo makkelijk om een greep te doen in de kas.
  Deze organisaties worden machtig, doordat er machtige mensen aan meedoen. En die machtige mensen hebben zo hun eisen die in ruil voor hun steun worden ingewilligd.
  Lijkt mij dat de organisatie an sich wel ok is , maar dat het bestuur te wensen over laat. Zoals gewoonlijk dus. Ik doe wat voor jou, jij doet wat voor mij , hahahah zo gaat het altijd…..

  0 likes
 • x

  Check Also

  greenpeace

  Medeoprichter Greenpeace: ‘Er is geen klimaatcatastrofe. Dat is een leugen’

  Wie dacht deze koele zomer even verlost ...

  groenlinks

  GroenLinks ontmaskerd als activistenclub: Van inbreken bij de overheid tot het inseinen van de vrienden van Volkert van der G.

  SP, GroenLinks en PvdA hebben de handen ...

  >