Innovatie

Hou je huis koel met deze gratis airconditioner die geen stroom verbruikt

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Je hebt helemaal geen grote dure airconditioners of luchtkoelers nodig om je huis ’s zomers koel te houden. Met een paar plastic flessen en een stuk karton kun je namelijk in no time zelf een airconditioner maken, zo meldt France 24.

De Bengaalse uitvinder Ashis Paul heeft een airconditioner ontwikkeld waarmee de temperatuur een aantal graden kan dalen, terwijl er geen stroom aan te pas komt. In Bangladesh wonen mensen vaak in kleine huisjes van golfplaten die in de zomer bloedheet worden. De inwoners beschikken daarnaast vaak niet over stroom.

De vernuftige eco-cooler biedt uitkomst. Het apparaat, bestaande uit afgeknipte plastic flessen die je in een kartonnen plaat schroeft, koelt de lucht af door deze samen te persen. Het gevolg is dat de warme buitenlucht een stuk koeler het huis binnenkomt.

Hou je huis koel met deze gratis airconditioner die geen stroom verbruikt
Omdat in Bangladesh nauwelijks wordt gerecycled, liggen de materialen die nodig zijn voor de eco-cooler voor het oprapen.

Met de hulp van het marketingbedrijf Grey Group heeft Paul al meer dan 25.000 Bengaalse families blij gemaakt met een eco-cooler. Hij ontwikkelde ook een gratis handleiding (pdf) waarmee mensen zelf een eco-cooler kunnen maken.

Bekijk ook onderstaande video over deze goedkope en milieuvriendelijke oplossing voor de hitte:

[Trouw]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
22 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans Verschoor
Hans Verschoor
6 jaren geleden

Dit is voor de mensen daar in die enorme hitte een welkome aanvulling . Zonder 1 vorm van energie toch iets bedenken waardoor het misschien ietsjes aangenamer word . Ik vind het bijzonder knap en inventief om zoiets uit te denken , het zou de mensheid ten goede komen als meer mensen dergelijke dingen kunnen ontwikkelen . Zonder energie , dus 0% bijzonder knap bedacht neem ik m’n petje voor af .

jos
jos
6 jaren geleden

Hier zullen weinig mensen gaten maken in hun huis.
Maar je kan om het koeler te krijgen hier in het westen waar stroom gewoon voor handen is ook op een manier je huis verkoelen door een kist met deksel te maken waar met gemak een fles water erin kan en een ventilator
Zet deze met water en al in je diepvries tot het bevroren is.
Zet deze in die kist waar men dan al drie gaten in heeft gemaakt.
1 Voor licht aan te voeren en 1 voor het afgekoelde lucht af te voeren en gat drie is voor een stekker erdoor te halen.
Zet in deze kist je bevroren waterfles erin met een kleine ventilator en zet die ventilator aan en laat deze blazen tegen die fles en leg je deksel op de kist en op de wijze heb je je lucht ook zo koel. Deze fles is na een uur of drie a vier weer te warm dus leg voor de zomer dan een paar flessen in je diepvries en zo heb je heel de dag een koele kamer.

jos
jos
6 jaren geleden

Op de manier kan het ook

http://viralmundo.nl/doe-het-zelf-airco-van-koelbox-pvc-ventilator/

Maar je kan evt die ventitator gewoon erin zetten en een gat maken voor de aanvoer van de luicht en een gat maken voor de stekker.
Evt maar je zelf een kist.
http://viralmundo.nl/doe-het-zelf-airco-van-koelbox-pvc-ventilator/

speedmaster
speedmaster
6 jaren geleden

als je lucht samenperst wordt deze volgens mij net warmer i.p.v. koeler. pomp de banden van je fiets maar eens op en voel daarna aan de fietspomp.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

22
0
We lezen graag je reactie!x