Gezondheid

Huisarts onthult: “We worden voortdurend bedonderd door de farmaceutische industrie”

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Met leugenachtige beweersels propageert de machtige farmaceutische industrie pillen waar ze vooral zelf beter van wordt, waarschuwt huisarts Hans van der Linde.

Van der Linde werkt nog één dag in de week in de groepspraktijk in Capelle aan den IJssel waar hij al sinds 1975 praktiseert. Daarnaast is hij minstens zoveel tijd kwijt aan zijn activisme. De afgelopen 10 jaar werd hij bekend om zijn kritiek tegenover de farmaceutische industrie, medische opinieleiders met conflicterende belangen, gesponsorde nascholing en griepvaccinaties.

Volgens Van der Linde is er geen enkel bewijs dat het griepvaccin werkt. Hij merkt op dat verreweg de meeste huisartsen zichzelf niet laten vaccineren tegen de griep. “Er wordt al 40 jaar ingeënt dus een onderzoek naar de werkzaamheid had allang gedaan kunnen worden,” zegt hij. “Het is heel raar en heel verdacht dat de farmaceutische industrie dat onderzoek niet heeft gedaan.”

Puur om het geld

De huisarts stelt dat het vaccin puur uit eigenbelang op de markt is gebracht en dat er heel veel aanwijzingen zijn dat het niet helpt. “Het gaat puur om het geld.”

In Nederland adviseert de Gezondheidsraad de regering en het parlement over vraagstukken op het gebied van de volksgezondheid. De minister moet doen wat de Gezondheidsraad zegt, aldus Van der Linde. Hij wijst erop dat in de Gezondheidsraad helaas veel mensen zaten die banden hadden met de farmaceutische industrie. “En dan krijg en je een gesloten cirkel.”

“Farmaceutische bedrijven proberen artsen echt te overtuigen en te misleiden dat hun medicijn het beste is,” zegt de huisarts. Ze gebruiken daarbij veel ingewikkelde medisch-technische argumenten. Omdat huisartsen vaak geen tijd hebben om alle relevante literatuur door te spitten gaan ze meestal overstag.

Bewijslast is flinterdun

Een ander probleem is volgens Van der Linde de hype rond cholesterol. Er wordt gezegd dat een hoog cholesterol gevaarlijk is, maar dat is in de ogen van de huisarts allemaal vreselijk overdreven en voor een heel groot deel niet waar.

Toch wordt er in Nederland nog steeds ieder jaar 200 miljoen euro uitgegeven aan pillen die het cholesterol omlaag brengen. Deze onnodige medicatie leidt wel tot ernstige bijwerkingen, aldus Van der Linde. “Dat terwijl de bewijslast dat het helpt flinterdun is.”

In onderstaande video gaat Dirre van Wijk (11) in gesprek met Hans van der Linde over hoe we worden bedonderd door de farmaceutische industrie:

In de tweede video interviewt Willeke Slingerland de huisarts over farma-marketing:

[Cafe Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
hannie
hannie
6 jaren geleden

ja dat is al jaren bekend ,,maar als je er over spreekt met mensen zeggen ze de dokter wee t het wel ..een vriendin van mij liep jaren lang bij een internist ,,bronchitus was het aldoor , benauwd had ze ,dus hup steeds weer een medicijn erbij ,,tot 17 stuks aan toe .
Ieder keer zei ik er wat van ,maar die dokter was zo aardig vond ze tot ze na jaren een ander kreeg ,en toen was het te laat ,,ze had 2 verkalkte hartkleppen ,,is bij de operatie overleden .
en dan de meisjes die ingeent zijn voor baarmoederhals kanker,in mijn omgeving is een mooie dochter ernstig ziek en weten niet wat er is ???? de vriendin van het meisje zit al in een rolstoel zelf 84 jaar heb nooit een griep prik genomen ,en vinden je dan maar eigen wijs ,,
kreeg eind 2015 PANTASOL voor maag en darm klachten na 1pil werd ik dood ziek rare bulten op de arm ..niet meer genomen ,,maar heb wel 30 tabletten ,,1euro per stuk ,,, en
dan lees hoe gemeen spul het is ,, wat kunnen wij gewone mensen doen .
de dokter die dit stuk schrijft mag wel oppassen immers mensen die het goede willen ,worden vaak ver moord ,,in het mooie Amerika gebeurd het immers al lang .
Vind het een dappere man en wens hem alle goeds ,Hannie ..

J@n
6 jaren geleden

An apple a day keeps the doctor away, o zo waar.

dimmer
dimmer
6 jaren geleden

Ik loop al 5 weken met n bacterie onder mn knie en heb intussen 4 verschillende keuren gekregen en voor de 1e keur n pakje diclofenac moet ik al 37 euro betalen dus dat wordt nog leuk dan!!!!!!
en heb 4 weken thuisgelopen als zzper dus mis daardoor een maandinkomen.

David de Bree
David de Bree
6 jaren geleden

Een arts naar mijn hart. Ik zou willen dat er meer van deze artsen waren en in opstand komen tegen die maffia. Top arts.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x