Homepagina » Gezondheid » Huisarts onthult: “We worden voortdurend bedonderd door de farmaceutische industrie”
Huisarts onthult: "We worden voortdurend bedonderd door de farmaceutische industrie"

Huisarts onthult: “We worden voortdurend bedonderd door de farmaceutische industrie”

Met leugenachtige beweersels propageert de machtige farmaceutische industrie pillen waar ze vooral zelf beter van wordt, waarschuwt huisarts Hans van der Linde.

Van der Linde werkt nog één dag in de week in de groepspraktijk in Capelle aan den IJssel waar hij al sinds 1975 praktiseert. Daarnaast is hij minstens zoveel tijd kwijt aan zijn activisme. De afgelopen 10 jaar werd hij bekend om zijn kritiek tegenover de farmaceutische industrie, medische opinieleiders met conflicterende belangen, gesponsorde nascholing en griepvaccinaties.

Volgens Van der Linde is er geen enkel bewijs dat het griepvaccin werkt. Hij merkt op dat verreweg de meeste huisartsen zichzelf niet laten vaccineren tegen de griep. “Er wordt al 40 jaar ingeënt dus een onderzoek naar de werkzaamheid had allang gedaan kunnen worden,” zegt hij. “Het is heel raar en heel verdacht dat de farmaceutische industrie dat onderzoek niet heeft gedaan.”

Puur om het geld

De huisarts stelt dat het vaccin puur uit eigenbelang op de markt is gebracht en dat er heel veel aanwijzingen zijn dat het niet helpt. “Het gaat puur om het geld.”

In Nederland adviseert de Gezondheidsraad de regering en het parlement over vraagstukken op het gebied van de volksgezondheid. De minister moet doen wat de Gezondheidsraad zegt, aldus Van der Linde. Hij wijst erop dat in de Gezondheidsraad helaas veel mensen zaten die banden hadden met de farmaceutische industrie. “En dan krijg en je een gesloten cirkel.”

“Farmaceutische bedrijven proberen artsen echt te overtuigen en te misleiden dat hun medicijn het beste is,” zegt de huisarts. Ze gebruiken daarbij veel ingewikkelde medisch-technische argumenten. Omdat huisartsen vaak geen tijd hebben om alle relevante literatuur door te spitten gaan ze meestal overstag.

Bewijslast is flinterdun

Een ander probleem is volgens Van der Linde de hype rond cholesterol. Er wordt gezegd dat een hoog cholesterol gevaarlijk is, maar dat is in de ogen van de huisarts allemaal vreselijk overdreven en voor een heel groot deel niet waar.

Toch wordt er in Nederland nog steeds ieder jaar 200 miljoen euro uitgegeven aan pillen die het cholesterol omlaag brengen. Deze onnodige medicatie leidt wel tot ernstige bijwerkingen, aldus Van der Linde. “Dat terwijl de bewijslast dat het helpt flinterdun is.”

In onderstaande video gaat Dirre van Wijk (11) in gesprek met Hans van der Linde over hoe we worden bedonderd door de farmaceutische industrie:

In de tweede video interviewt Willeke Slingerland de huisarts over farma-marketing:

[Cafe Weltschmerz]


Vind je dit goed? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. ja dat is al jaren bekend ,,maar als je er over spreekt met mensen zeggen ze de dokter wee t het wel ..een vriendin van mij liep jaren lang bij een internist ,,bronchitus was het aldoor , benauwd had ze ,dus hup steeds weer een medicijn erbij ,,tot 17 stuks aan toe .
  Ieder keer zei ik er wat van ,maar die dokter was zo aardig vond ze tot ze na jaren een ander kreeg ,en toen was het te laat ,,ze had 2 verkalkte hartkleppen ,,is bij de operatie overleden .
  en dan de meisjes die ingeent zijn voor baarmoederhals kanker,in mijn omgeving is een mooie dochter ernstig ziek en weten niet wat er is ???? de vriendin van het meisje zit al in een rolstoel zelf 84 jaar heb nooit een griep prik genomen ,en vinden je dan maar eigen wijs ,,
  kreeg eind 2015 PANTASOL voor maag en darm klachten na 1pil werd ik dood ziek rare bulten op de arm ..niet meer genomen ,,maar heb wel 30 tabletten ,,1euro per stuk ,,, en
  dan lees hoe gemeen spul het is ,, wat kunnen wij gewone mensen doen .
  de dokter die dit stuk schrijft mag wel oppassen immers mensen die het goede willen ,worden vaak ver moord ,,in het mooie Amerika gebeurd het immers al lang .
  Vind het een dappere man en wens hem alle goeds ,Hannie ..

  55 likes
  • https://www.facebook.com/groups/537554609718521/ we hebben het op genomen in onze site.
   Want wij vinden het erg belangrijk dat de mensen weten hoe dat ze bedonderd worden en waardoor. Het is ontzettend spijtig dat er zoveel mensen de dupe zijn van onwetendheid, het misbruik wat wordt gedaan en aangedaan hierdoor. Persoonlijk vind ik ook als volk dat we MOGEN EISEN voor een normaal menselijk bestaan zonder daarbij proefkonijn te zijn.

   3 likes
 2. Als collega ben ik het volledig eens met dit verhaal. Ik denk dat de manipulatie van artsen door big farma nog veel ernstiger is dan we op dit moment kunnen overzien.

  32 likes
 3. Een arts naar mijn hart. Ik zou willen dat er meer van deze artsen waren en in opstand komen tegen die maffia. Top arts.

  24 likes
 4. An apple a day keeps the doctor away, o zo waar.

  11 likes
 5. Ik loop al 5 weken met n bacterie onder mn knie en heb intussen 4 verschillende keuren gekregen en voor de 1e keur n pakje diclofenac moet ik al 37 euro betalen dus dat wordt nog leuk dan!!!!!!
  en heb 4 weken thuisgelopen als zzper dus mis daardoor een maandinkomen.

  6 likes
 6. ‘we worden voortdurend bedonderd’ volstaat

  10 likes
 7. Lees dit dan maar, nogmaals een voorbeeld dat we als burgers/mensen niets meer of minder zijn dan melkkoeien, die door de politiek ook nog eens worden uitgebuit/uitgemolken, zolang dat we maar geld opbrengen.

  Ik walg hier trouwens van, meer nog, ik moet me inhouden om niet in een franse collaire te schieten!!

  Overheid wil onze medische gegevens verkopen aan farmasector

  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160614_02338169

  5 likes
 8. Hypothese:
  Een vaccin dient in een X-aantal verspreid te worden om zo de massa te beschermen tegen een epidemische golf.
  De directe slachtoffers worden beschouwd als “collateral damage”.

  3 likes
 9. Goeidedag mijn lieve medeburgers,

  Ik zal heel eerlijk zeggen dat ik hier niet van opkijk alles is een beetje corupt
  denk aan topsport denk aan alle zaken waar geld mee te verdienen valt en daar hoort dan uiteraard ook de gezondheidszorg bij. Beste mensen ik gun jullie het aller beste en alle ziektes die er zijn op aarde hebben een genezing, en de grootste ziekte blijft het ziekte van het hart.

  ik roep op om de islamitische geneeskunde die meet dan 1500 jaar geleden geopenbaard is aan een profeet die niet kon lezen noch kon schrijven, die ons zoveel zaken geleerd heeft oa: De grzondheidzorg lees erover, en neem niet alles klakkeloos aan wat er verteld wordt.

  Bedankt iedereen fijne dag

  1 likes
 10. Ik heb een klein ideetje met zo een grote gevolgen dat je meteen alles zal verhelpen. Laat ons beginnen in Nederland en België, uit traditie, Benelux was de start van de EEG. Er wordt heel veel gepalaverd over transparantie en laten we dat nu is echt toepassen, heel progressief. We beginnen bij zij die een voorbeeld functie hebben. De gemeenten met de burgemeester en de schepenen, alles wat ze aanvragen, aankopen, verkopen, belastingen, komt in hun boekhouding en die boekhouding komt op internet voor iedereen te bekijken met alle details. Dan volgen de steden, dan de provincies, dan het land, dan de grote bedrijven, de kleinere bedrijven, dan de zelfstandigen en dan alle personen. Je weet over boekhouding dat wat er in komt en wat er uit gaat gelijk dient te zijn aan nul. Dat is transparantie. Wie wil dit nu wel en wie niet? Aan het resultaat kan je nu meteen zien of de maatschappij in zijn geheel nu wel of niet wil bedonderd worden of wil bedonderen. Geen discussie meer met pro en contra. Probleem van de baan. Er is geen andere oplossing, dit is de enige ‘WARE’. De rest is blablabla.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Deze medicijnen verhogen kans op overlijden door het coronavirus

Mensen met hoge bloeddruk en diabetes lopen ...

griepprik

NUcheckt gefactcheckt door NFNcheckt. Waarom je wél griep kunt krijgen van de griepprik

Mensen die voor de mainstream media werken ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 9 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.