Blog

Zo kies jij de juiste verzekering voor je auto

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor wie in Nederland met de auto de openbare weg wil betreden is verplicht zijn of haar auto te verzekeren. We kennen hierin een 3-tal verschillende mogelijkheden. De WA-verzekering, WA+ verzekering en de Allrisk verzekering.

Afhankelijk van een aantal factoren is het aan jezelf om te bepalen voor welke verzekering jij kiest. Daarnaast is het ook goed verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken, want naast de maandelijkse premie, kan er ook een verschil zitten in de dekking en het eigen risico die je dient te betalen bij eventuele schade.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/03/open_the_door_to_your_heart.jpg
Leeftijd van je auto

Afhankelijk van de leeftijd je auto, bepaal je welke verzekering het beste bij je past. Wanneer je kiest voor een zakelijke auto verzekeren, dan zal dit doorgaans gaan om een nieuwe auto.

Als stelregel voor een allrisk verzekering wordt er vaak geadviseerd deze af te sluiten bij auto’s jonger dan 5 jaar. Een WA+ verzekering voor auto’s van 5 tot 10 jaar en alle auto’s ouder dan 10 jaar een WA verzekering.

Bij een Allrisk verzekering worden zowel de kosten van de tegenpartij als jezelf vergoed. Wij een WA+ verzekering ben je zelf ook verzekerd bij brand, diefstal of waterschade. Bij een WA verzekering wordt alleen de schade van de tegenpartij vergoed.

Vaak is het verstandig bij lichte schade de schade bij de tegenpartij zelf te vergoeden. Dit voorkomt, dat je premie als gevolg van een schademelding bij je verzekeraar stijgt.

Dagwaarde

Mede bepalend voor welke verzekering jij voor je auto kiest is de dagwaarde van je auto. Als stelregel worden vaak bovenstaande getallen aangehouden, echter is het ook volledig afhankelijk van hoeveel je auto op dat moment nog waard is.

Je kunt je namelijk voorstellen, dat wanneer jij in het bezit bent van een speciale zeldzame oldtimer wellicht een Allrisk autoverzekering een verstandige keuze kan zijn. De leeftijd van je auto hoeft dus niet altijd te bepalen welke verzekering je daadwerkelijk het beste kunt afsluiten.

Wanneer je twijfelt over welke verzekering je het beste kunt kiezen voor je auto, is het raadzaam een specialist te raadplegen. Het is immers ontzettend zonde, dat jij achteraf spijt hebt van je keuze en dus voor alle gemaakte kosten bij schade aan jezelf moet opdraaien.

Eigen risico

De dekking is in grote lijnen bij alle verzekeraars gelijk. Toch is het goed de polisvoorwaarden goed door te nemen en ook het eigen risico goed onder de loep te nemen.

Het kan namelijk heel goed zijn, dat de ene verzekering maandelijks een stuk voordelig is, maar het eigen risico flink hoger ligt. Wanneer je dan aanspraak moet maken bij schade, dan is het voordeel die je aanvankelijk dacht te hebben in één keer vervlogen.

Ook bieden verzekeraars vaak de mogelijkheid tot het afkopen van het eigen risico. Door maandelijks enkele euro’s meer premie te betalen, kan het zijn dat je hiervoor in ruil een lagere of zelfs geen risico hoeft te betalen bij een eventuele schade.

Kortom, zorg er dus voor dat je voordat je een verzekering afsluit dit van te voren goed checkt. Zo voorkom je verrassingen achteraf.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Blog

Deze blog wordt aangeboden door een derde (niet-NFN) partij en is een zorgvuldig geselecteerd blog-artikel. De inhoud van blogs valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x