Mens en Dier

Hugo de Jonge zegt zich zorgen te maken om de rechtsstaat

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!

Wees waakzaam, zegt demissionair minister Hugo de Jonge tegen de partijen die samen onderhandelen in de formatie. Hij maakt zich zorgen om de rechtsstaat, zei hij in een interview met NRC.

Op de vraag wat hij bedoelt met waakzaamheid, antwoordde hij dat de rechtsstaat onder druk kan komen te staan met woorden. “Rechters partijdigheid verwijten kan de rechtsstaat ondermijnen. Journalisten ‘tuig van de richel’ noemen ook. Volksvertegenwoordigers een ‘nepparlement’ noemen, dat is een kwalificatie van één van de belangrijkste instituties van die democratische rechtsstaat, die uiteindelijk een ondermijnende werking kan hebben,” aldus de minister.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Pot verwijt de ketel dat-ie zwart ziet

De Jonge krijgt op social media een storm van kritiek over zich heen. “De pot verwijt de ketel dat-ie zwart ziet,” zegt jurist Stan Baggen.

“Dit is waar George Orwell voor gewaarschuwd heeft: ‘tegenstanders verketteren, maar zélf de grondrechten van deze burgers afnemen’. Want dát is wat er gebeurd is de afgelopen paar jaar,” zegt auteur en spreker Hans van Tellingen vanuit zijn tweede thuisland Portugal.

“Een Hugo de Jonge die opkomt voor de grondwet doet mij persoonlijk wel wat denken aan een ayatollah die zich hard maakt voor LHBTI-rechten.”

Idioter wordt het echt niet

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn reageert: “Idioter wordt het echt niet. Hugo de Jonge, de man die de rechtsstaat eigenhandig heeft afgebroken ten tijde van corona door het discrimineren, uitsluiten en opjagen van miljoenen ongevaccineerden werpt zich nu in ‘kwaliteitskrant’ NRC op als hoeder van diezelfde rechtsstaat.”

“Dit kabinet heeft de rechtsstaat grotere schade toegebracht dan welk ander kabinet uit het verleden,” stelt emeritus hoogleraar Paul Cliteur vast. “Maar mensen als De Jonge krijgen dat niet te horen van onze kwaliteitspers: lakeien van de macht.”

Die man hoort in de bak

Neuroloog Jan Bonte haalt hard uit: “Deze man is een regelrechte bedreiging voor de rechtsstaat.”

Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons vindt het een ‘walgelijk interview’ en wijst erop dat hij zelf de grondwet overtrad in coronatijd. “Die man hoort in de bak.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 218 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

172 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen
Jeroen
3 maanden geleden

Ik maak me ook zorgen over de rechtstaat.
Mede dankzij Hugo.
Wat een vieze vuize huichelaar.

Kiekedief
Kiekedief
3 maanden geleden

Hugo de Jong hoort in het gevang !!

Rimuru Tempest
Rimuru Tempest
3 maanden geleden

Zoals ik al eerder heb gezegd, negeer deze criminelen en laat deze egotrippers/narcisten ,overal waar ze komen ,duidelijk blijken dat ze uitgekotst worden door de samenleving en trap hun ego tot 3 meter onder de grond en dan nog even aanstampen!

Eleonora
Eleonora
3 maanden geleden

Echt, dit

Back to top button
172
0
We lezen graag je reactie!x