Mens en DierCorona

Huisarts ‘geeft hoogleraar les’ over IFR van Covid-19 en myocarditis na corona-injecties: ‘Een pareltje’

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een 14-jarige scholier zakte afgelopen weekend na een inhaalwedstrijd op het hockeyveld in elkaar en overleed later in het ziekenhuis. Klasgenoten en vrienden zijn met stomheid geslagen. Publicist en jurist Sietske Bergsma liet weten: “Ons is ter ore gekomen dat de jongen gevaccineerd zou zijn.”

Samen met journalist Annelies Strikkers is ze in deze zaak gedoken. “Het overlijden van de 14-jarige Wouter roept onwijs veel vragen op, ook omdat er de laatste tijd te veel jonge sporters opeens omvallen. Een zorgelijke trend,” lichtte Strikkers toe.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Vervolgens kreeg het tweetal een aantal boze twitteraars over zich heen. “We hebben recht op de waarheid. En die wordt pijnlijker hoe langer we elkaar in de haren vliegen,” schreef Bergsma.

In de media is daar geen aandacht voor

Ene Alex reageerde: “Je hebt op geen enkele manier ‘recht’ op de ‘waarheid’ over de doodsoorzaak van een kind van 14. Laat staan het lastigvallen van de ouders daarover.” Waarop hoogleraar Stefan Paas (VU) zei: “Hear hear. Complotdenkers hebben een zieke fantasie met overleden kinderen. Laatst al die toestand in Bodegraven, nu dit weer.”

Huisarts Els van Veen riep Paas tot de orde: “Complotdenker is een manier om anderen in een hokje te stoppen en hen niet meer serieus te nemen. Het werkt in elk geval niet om echt met elkaar in gesprek te komen.”

“U bent arts. Laatst meldde u me dat de IFR (infection fatality rate, red.) van covid 0,15 procent is. Nu liket u een bericht, zie ik, dat het aantal hartklachten bij jongeren snel toeneemt en dat dit te maken heeft met vaccinatie. Op welke studie baseert u zich?” vroeg hoogleraar Paas aan de huisarts.

“In oktober 2020 schatte gerenommeerd wetenschapper John Ioannidis de IFR op 0,23 procent. En later werd deze schatting naar beneden bijgesteld, 0,15 procent, in de media is daar geen aandacht voor,” antwoordde Van Veen.

Verdere polarisatie

“Verder maak ik alleen bezwaar tegen uw gebruik van woorden als complotdenker. Het voegt niets toe en het leidt alleen tot verdere polarisatie,” benadrukte ze.

“Dan uw vraag om artikelen waaruit vaccinatieschade door covidvaccins blijkt. Dit zijn geen gewone vaccins. Het zijn mRNA- en DNA-vectorvaccins,” merkte ze op. Van Veen verwees naar een studie in het medische tijdschrift The New England Journal of Medicine en een studie in het tijdschrift Clinical Infectious Diseases over een link tussen het mRNA-vaccin en gevallen van myocarditis, een ontsteking van de hartspier. Ze voegde daar ook nog een onderzoek aan toe over de prognose na myocarditis.

“Indien u nog informatie wenst over het extreem lage risico dat kinderen lopen op ernstige ziekte en sterfte door Covid-19 kan ik u die ook bezorgen, evenals vele case reports waar nog andere (ernstige) bijwerkingen gemeld worden,” besloot Van Veen.

Strikkers: “Els geeft Stefan Paas les over de IFR van Covid-19 en myocarditis na de corona-injecties. Een pareltje.”

5 104 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

78 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Ik was zéér nieuwsgierig om te weten, waar deze hoogleraar dan wel specifiek in gespecialiseerd is. Toen ik las, dat hij werkzaam is bij de Vrije Universiteit van Amsterdam, gingen bij mij al de alarmbellen af.

Wat blijkt: deze man is hoogleraar in de missiologie en interculturele theologie.

Vooral dat specialisme “missiologie” is bijzonder interessant. Ik heb wel een voorstel: Laten wij HEM maar lekker ver wegzenden naar een plek ergens diep in Afrika. En dat wij vervolgens niets meer van deze onbenul zullen vernemen.

O.k. Ik ben een beetje afgedwaald, maar ik moest en zou weten, waar deze omhooggevallen figuur het lef vandaan haalde om een integere arts als Els van Veen even de les te kunnen lezen.

De 14-jarige scholier, die luisterde naar de naam Wouter Betjes, was zonder meer “gevaccineerd”. Ik heb interviews gelezen met mensen die in de omgeving van hem verkeerden en die verklaarden, dat praktisch alle leerlingen waren gevaccineerd vanwege een reisje, ik dacht naar de wintersport, dat binnenkort gehouden zou worden.

In de overlijdensadvertentie stond, dat hij was gestorven door een virus, dat zijn hartspier had geïnfiltreerd. Er stond met geen woord, dat er een relatie was met de vaccinatie.

Ook het AMC in Amsterdam sprak er met geen woord over.

Met andere woorden: wéér de zoveelste doofpot.

Huisarts Els van Veen praat over, dat er niet verder gepolariseerd moet worden. Daar ben ik het volledig mee eens. Alleen denk ik, dat het bij “wishful thinking” blijft. Die polarisatie is al lang aan de gang en is, althans naar mijn mening, niet meer te stoppen.

Het is voor mij overduidelijk, dat mensen zoals die zogenaamde professor in de “niet weet kunde”, zeer waarschijnlijk ook gevaccineerd, niet anders kan dan zijn kop diep in het zand steken en alleen nog maar wartaal kan uitslaan.

Vanochtend las ik op Telegram, dat voormalig kickbokser Remy Bonjasky weer ijzersterk in zijn betoog was in het programma Beau.

Ik kijk al lang niet meer naar de NPO, dus dit soort berichten krijg ik dan op een andere manier op een presenteerblaadje.

Hij zei, dat het hoog tijd was om eens wat meer aandacht te besteden aan een gezonde levensstijl, in plaats van het pushen van experimentele gentechinjecties.

Vóórdat hij werd afgekapt, kon hij nog een zéér belangrijk statement maken: “Van kinderen blijf je af!”

Daar kan ik het alleen maar roerend mee eens zijn. Volwassen mensen maken hun eigen keuzes, goed of slecht, maar kinderen moeten beschermd worden.

Henk R
Henk R
2 jaren geleden

stefan paas hoogleraar theologie. Gaan we hier ook al onze titel gebruiken? Ik heb dan persoonlijk Els van Veen hoger zitten. Daarom ook met hoofdletters.

Mario
Mario
2 jaren geleden

Het zijn er nu 41.000 en het moeten er minimaal 250.000 worden ,Wybren van Haga kon het laatst ook met zijn handtekeningen . Nederland heeft je hulp nodig .

https://www.aangiftehugodejonge.nl

Hiermee bescherm je jezelf en ook anderen !

QRiticaster
QRiticaster
2 jaren geleden

Over zelfbenoemde deskundigheid gesproken:

NOS: “Mensen met twijfels over het nemen van een vaccin kunnen vanaf 13 december tussen 08.30 uur en 16.30 uur bellen op het nieuwe nummer 088-7555777 met medici of speciaal daarvoor getrainde studenten. Vooral zwangeren, mensen met een kinderwens, een allergie of een auto-immuunziekte hebben veel vragen over bijwerkingen, is tot nu toe gebleken. Ze hebben vaak zeer specifieke vragen, waarvoor de antwoorden niet te vinden zijn op de websites van bijvoorbeeld het RIVM.”

Lees en huiver: “…speciaal getrainde studenten…” gaan dus antwoordscripts voorlezen. Informed consent was al kapot, maar nu nog kapotter.

Back to top button
78
0
We lezen graag je reactie!x