Gezondheid

Veel melk drinken gelinkt aan botbreuken en vroegere dood

Help door deze info met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veel melk drinken is helemaal niet zo gezond als vaak wordt beweerd. Wie veel melk drinkt, kan namelijk eerder doodgaan. Daarnaast verkleint melk de kans op botbreuken niet, zo ontdekten Zweedse wetenschappers.

Hun bevindingen zijn gepubliceerd in het tijdschrift BMJ. Ze onderzochten ruim 100.000 mannen en vrouwen in de jaren tachtig en negentig en hielden hun gezondheid 10 tot 20 jaar in de gaten. Het eten van melkproducten zoals yoghurt en kaas werd juist geassocieerd met een lagere kans op sterfte en botbreuken.

Vrouwen die meer dan drie glazen melk per dag dronken, hadden twee keer zoveel kans om te overlijden als vrouwen die minder dan een glas melk per dag namen. Vrouwen die veel melk dronken hadden ook 50 procent meer kan op een heupbreuk. Voor mannen golden botbreuken en eerder overlijden in iets mindere mate.

Suikers in melk (lactose en galactose) kunnen de boosdoeners zijn. Uit studies bij dieren is namelijk gebleken dat ze het verouderingsproces versnellen. De suikers kunnen leiden tot oxidatieve stress en chronische ontsteking in het lichaam, twee belangrijke oorzaken van een hele reeks dodelijke en chronische ziektes.

De wetenschappers vragen zich hardop af of het advies om veel melk te drinken tegen botontkalking nog wel stand kan houden, aldus hoofdonderzoeker Karl Michaëlsson van de Universiteit van Uppsala in Zweden.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
46 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
sonja
sonja
7 jaren geleden

melk (kaas, yoghurt) is al heel lang geen melk meer maar toegevoegde chemicaliën. Dus onderzoek even over doen op rauwe melk en niet op chemische melk zou ik zeggen.

Gijs
Gijs
7 jaren geleden

Tja, (koeien) melk is ook niet voor mensen bedoeld. Alleen voor kalfjes en dan ook maar een korte periode.

peter
peter
7 jaren geleden

en geen melk drinken veroorzaakt versnelde bot ontkalking roken veroorzaakt long kanker en een pijnlijke dood alcohol consumptie verpest je lever als je daar op gaat letten is alles slecht

THiZ-iZ-MaDNeSS
THiZ-iZ-MaDNeSS
7 jaren geleden

Ik ben nu 22 jaar en ik drink al sinds ik klein ben 2-3 glazen melk per dag. Ik heb nog nooit een botbreuk gehad. Dat vroege overlijden daar moet ik nog achterkomen 😛

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

46
0
We lezen graag je reactie!x