Homepagina » Gezondheid » Veel melk drinken gelinkt aan botbreuken en vroegere dood
Veel melk drinken gelinkt aan botbreuken en vroegere dood

Veel melk drinken gelinkt aan botbreuken en vroegere dood

Veel melk drinken is helemaal niet zo gezond als vaak wordt beweerd. Wie veel melk drinkt, kan namelijk eerder doodgaan. Daarnaast verkleint melk de kans op botbreuken niet, zo ontdekten Zweedse wetenschappers.

Hun bevindingen zijn gepubliceerd in het tijdschrift BMJ. Ze onderzochten ruim 100.000 mannen en vrouwen in de jaren tachtig en negentig en hielden hun gezondheid 10 tot 20 jaar in de gaten. Het eten van melkproducten zoals yoghurt en kaas werd juist geassocieerd met een lagere kans op sterfte en botbreuken.

Vrouwen die meer dan drie glazen melk per dag dronken, hadden twee keer zoveel kans om te overlijden als vrouwen die minder dan een glas melk per dag namen. Vrouwen die veel melk dronken hadden ook 50 procent meer kan op een heupbreuk. Voor mannen golden botbreuken en eerder overlijden in iets mindere mate.

Suikers in melk (lactose en galactose) kunnen de boosdoeners zijn. Uit studies bij dieren is namelijk gebleken dat ze het verouderingsproces versnellen. De suikers kunnen leiden tot oxidatieve stress en chronische ontsteking in het lichaam, twee belangrijke oorzaken van een hele reeks dodelijke en chronische ziektes.

De wetenschappers vragen zich hardop af of het advies om veel melk te drinken tegen botontkalking nog wel stand kan houden, aldus hoofdonderzoeker Karl Michaëlsson van de Universiteit van Uppsala in Zweden.

[Express]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Erkani101 schreef:

  Altijd al gedacht…
  Welk dier drinkt als hij reeds volgroeid is nog moedermelk?
  Geen enkel dier… maar mensen dus nog wel… en dan nog van een ander soort ook (dieren).
  Sick…
  Ben benieuwd hoe de club van “Joris Driepinter” (de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO)) dit nieuws weer gaat vergoelijken.

  17 likes
  • josie schreef:

   Dat wat jij zegt en er mee aantonen dat klopt niet.
   Welk wezen eet euculiptus? Juist ja net 1 dier.
   Laat de mens net dat ene wezen zijn die graag melk drinkt. Niks mis mee.
   Ik heb jaren en letterliujk jaren meer als 1 liter melk gedronken per jaar tot ongeveer een jaar of twee terug. En ben meer als een halve eeuw oud en nog niet dood en mijn botten zijn nog steeds heel en ben gezond omdat ik veel honing eet knoflook en zoveel mogelijk vers.
   Deze kul geloof ik niet, want in verse melk direct van de boer zitten vele antistoffen in.

   6 likes
   • eNdEmiOn schreef:

    Nog niet dood? Dat zegt toch niks. Pas als je dood bent en gaat kijken hoe ver je boven of onder het gemiddelde zit voor mensen met jou geboortejaar kun je conclusies trekken.

    Je zegt verder gezond te eten. Wat natuurlijk voor negatieve eigenschappen van bepaalde stoffen kan compenseren.

    Dus jou ene ervaring zegt meer dan een dit grootschalige onderzoek?

    Ik vraag me trouwens af of je wel eens in het gips hebt gezeten? Dat zou wat mij betreft een nee moeten zijn om nog enigszins aan te tonen “niks mis mee”.

    Overigens is er natuurlijk wel noemenswaardig verschil tussen verse melk vd boer en die gepasteuriseerde melk die de meeste drinken aangezien warmte een hoop kapot maakt wat goed voor je is.

    2 likes
  • eNdEmiOn schreef:

   Zo had ik vroeger altijd zoiets van baby’s en kleine kinderen worden juist geboren met flexibele botten want dat is wel handig bij al dat vallen en staan van die leeftijd. Dus wat is er zo goed aan hardere botten?

   2 likes
  • Jolanda schreef:

   Ja en nee, in de dierenwereld verkeren de mensen lichamelijk gezien als wezen nog in een soort puppy stadium. Geen mens heeft in verhouding de krachten van een volwassen dier. Als voorbeeld, zo’n kleine chimpansee is al 5 x sterker als een volwassen man!! We hebben geen hoektanden, kracht of enig verdedigingsmechanisme wat er toe doet. In dit licht is ons melk drinken misschien nog niet zo vreemd? De mens heeft hersens en kan daarmee alles ‘de baas’ misschien ook zijn eigen uitmelkzucht? Er zijn wellicht minder belastende alternatieven…

   1 likes
   • eNdEmiOn schreef:

    Ik vraag me altijd bij dit soort uitlatingen af van hoe hebben ze dat eigenlijk getest dat chimpansees zoveel sterker zijn? Ja kijk dat een gewone man wellicht niet zo sterk is als zo’n aap is logisch maar stel je neemt een mens en aap die beide dezelfde fysieke inspanning leveren in het dagelijks leven. Ik geloof nooit dat er dan nog sprake van verschil is.

    0 likes
  • frans schreef:

   om economische redenen? joris driepinter!

   1 likes
 • THiZ-iZ-MaDNeSS schreef:

  Ik ben nu 22 jaar en ik drink al sinds ik klein ben 2-3 glazen melk per dag. Ik heb nog nooit een botbreuk gehad. Dat vroege overlijden daar moet ik nog achterkomen 😛

  10 likes
  • octavium schreef:

   Ik ben 35 en drink veel melk, koffie, water of bier. Jarenlang meer dan een liter per dag melk gedronken. Ik nooit een botbreuk gehad, begin dit jaar de marathon van Rotterdam gelopen en een 2 jaar geleden 10 km gezwommen gewoon omdat het kon. Laatste keer ziek kan ik me niet meer herinneren. (al klop ik dat natuurlijk gelijk af :p)

   Vind het allemaal prima die onderzoeken, maar er zijn veel vreselijker dingen om te drinken dan melk, dus ik neem nog een glaasje… met een lekkere biefstuk, het 1 sluit het ander echt niet uit.

   8 likes
  • jointje schreef:

   Ik ben al in de 50 en doe hetzelfde, ben ook nog onder de levenden (geloof ik).

   4 likes
  • Natsu schreef:

   Heb precies hetzelfde. Voel me lichamelijk fitter dan de meeste van mijn leeftijdsgenoten en zie er ook lichamelijk prima uit.

   2 likes
   • Huisheks schreef:

    Melk kan echt geen kwaad; zeker niet als het zo van de boer komt ( echte melk).
    Bij ons wordt er veel lichamelijk werk gedaan en de mannen maken zich dus echt niet druk om 1 glas meer of minder. Botbreuken zijn er niet geweest en de gemiddelde leeftijd in onze familie ligt rond de 92. Wat nou vroeg dood ???

    1 likes
 • sonja schreef:

  melk (kaas, yoghurt) is al heel lang geen melk meer maar toegevoegde chemicaliën. Dus onderzoek even over doen op rauwe melk en niet op chemische melk zou ik zeggen.

  17 likes
 • Gijs schreef:

  Tja, (koeien) melk is ook niet voor mensen bedoeld. Alleen voor kalfjes en dan ook maar een korte periode.

  14 likes
 • Willie schreef:

  Drink mijn hele leven lang (69 jaar oud) geen melk; lust ik niet, ik krijg er slijmvorming van en blaasjes in mijn mond als ik er wel eens wat van binnenkreeg en ben er ook van overtuigd dat dit niet voor mensen bedoeld is, alleen voor kalfjes in de zoogperiode. Nu heb ik de laatste jaren nogal behoorlijk wat smakken op straat gemaakt, lopend alswel fietsend, en diverse ongelukken. Laatst een ongeluk gehad, 4 weken geleden aanrijding door auto en ik op de fiets. Van alles heel erg gekneusd o.a. ribben en verder hele lichaam aangedaan met diverse kneuzingen maar (even afkloppen) geen enkele breuk! Tja, ik gebruik nauwelijks geraffineerde suiker en drink geen melk, eet ook geen vlees en misschien dat ik daardoor toch gevrijwaard ben/blijf van osteoporose. Nog een opmerking: mijn zussen die een stuk jonger zijn dan ik hebben al versleten knieën (waarvoor vervanging), heupen, polsen en nekwervels en meer van zulks en die drinken wel melk, eten vlees en gebruiken ook zoals de meeste mensen geraffineerde suiker en -suikerproducten.

  8 likes
  • josie schreef:

   Versleten knieen nzijn cronische ontstekingen en kunne verhopen worden door twee lepels honing en twee eetlepels kaneel op je nugtere maag rond een uur of vier herhaal je dit nog eens en pal voor het slapen gaan. Een paar jaar terug moet ik aan andere knieen en zocht internet op en las dit en loop weer zonder stok en kilometers per dag. En eet al een jaar gene honiung MET kaneel meer omdat ik daar van gruwel van die kaneel erbij. Ik eet alleen nog die honing en niks meer aan het handje dus.

   3 likes
  • tjeu schreef:

   Willie, je trekt de juiste conclusies…we komen allen naar de aarde met een plan…

   dit plan ondersteunen we met de juiste omstandigheden…tijd, ouders, broers zussen, religie…..

   Jij bracht net dat mee wat jou ten dienste staat om jouw plan te verwezenlijken, dat betekent: “jij bent ideaal zoals je bent, het is jouw weg, gekozen door jou.

   Dat is het mooie van het universum, ieder kan weten waarom hij zijn weg koos en niemand anders kan dit ten volle begrijpen maar wel empathie ontwikkelen omdat we allen in hetzelfde schuitje zitten.

   Jij oordeelt niet over jouw zussen maar constateert…dat is liefde!!!

   Ik wens jou veel geluk en vooral verder met veel inzicht zoals je nu voor jezelf bewijst!

   Groeten

   3 likes
 • peter schreef:

  en geen melk drinken veroorzaakt versnelde bot ontkalking roken veroorzaakt long kanker en een pijnlijke dood alcohol consumptie verpest je lever als je daar op gaat letten is alles slecht

  9 likes
 • tjeu schreef:

  Het is duidelijk een zware dobber voor Nederlanders die de wetenschap dat melk gezond is met de “paplepel” ingelepeld kregen!

  Effe logisch nadenken. Wat is moedermelk…het is een transformatie van bloed, het eerste voedsel na het “moederbloed” om de overgang te leren maken naar vast voedsel dat de aarde, de planeet waarmee wij interactie maken, waar we ons leven mee delen, voortbrengt.

  Melk heeft de bedoeling ons te transformeren van de geesteswereld waar we allen uitkomen naar de “wereldse” wereld waarin we leven.

  Onze moedermelk is niet enkel “menselijk” van samenstelling maar tegelijk de energie van onze moeder die wij allen kozen om ons manifest hier op aarde te verwezenlijken. We voedden ons met haar bloed om te groeien in de baarmoeder en nu helpt ze ons via het getransformeerde bloed, haar melk, de volgende stap te zetten…ons klaar maken om onze relatie met “moeder” aarde vorm te geven en ons leven te leiden op en met haar. Moeder aarde zal ons alle voedsel geven…direct zonder omweg.

  Vele mensen, in onze maatschappij verkiezen het voedsel van moeder aarde op een “tweede hands” wijze tot zich te nemen….melk en vlees of vis. Dit is hun volste recht…ieder kiest zijn weg, enkel….

  ….onze moderne maatschappij heeft de grenzen zwaar verlegd met maar één doel…..geldelijke winst!!!

  Na de 2de wereldoorlog is men begonnen vlees en zuivel te promoten….buiten alle proporties!! de menselijke gezondheid werd hierbij ZEKER NIET centraal gezet….in tegendeel…de zoveelste leugens werden de wereld in gestuurd….men moest de melk en boterberg op één of andere manier zien te slijten zonder verliezen te boeken!!!

  Inderdaad, melk en vlees zijn nefast voor vele mensen. Het feit dat “jij” geen last hebt betekent helaas niet dat het OK is. Sommige mensen hebben een sterke constitutie mee gebracht in dit leven….goed voor hun maar er zijn mensen die misschien minder mee brachten in dit leven en voor hun kan het effect wel heel erg voelbaar zijn……En, zelfs zij die op deze sterke constitutie mogen bogen worden benadeeld ook al ervaren ze het niet direct!!

  mijn grootvader rookte, dronk overmatig veel alcohol maar werd ondanks 95 jaar…betekent dit dat roken en drinken volledig OK zijn?

  Zoals men terecht opmerkt, een levend wezen gebruikt enkel melk tot het zelfstandig voedsel kan verwerken, melk is een tussenstadium en….enkel de melk van jouw moeder. Koemelk heeft een totaal andere samenstelling en zeker een totaal andere energie…

  men weet heus al héél lang dat koe- of andere dierlijke melk mineralen rooft in plaats van toevoegt en dat we van nature uit geen enzymen aanmaken om deze melk te verteren….vele mensen braken van melk om nog maar te zwijgen van de verslijming die het in jouw lichaam voortbrengt.

  ….je bent wat je eet zeiden de Grieken reeds en wat kan je van een koe zeggen…ze lopen mekaar in een kudde achterna….zien enkel wat voor hun neus gebeurt!!!…..weinig inzicht…..sorry, ik wil niemand beledigen maar zo gaat het eenmaal met vicieuze cirkels!!!

  Groeten aan iedereen!

  9 likes
 • Robin schreef:

  Koeienmelk is niet slecht voor allen, maar voor diegenen die koeienmelk drinken en dan vervolgens die koe ook opeten! Of je neemt geen zuivel en eet rundvlees of je neemt zuivel en eet geen rundvlees. Neem je beide, dan ontstaan er problemen in je lichaam en geest.

  3 likes
  • frans schreef:

   mooie optie. als je de koe opeet is er geen melk meer. Een koe die vlees eet krijgt toch de gekke koeienziekte!

   Er is veel meer aan de hand! Het veel te sterke doorgekweekte koeienras. hier in Nederland zie je alleen M.R.IJ.-vee of de holsteinkoeien. Daarbij komt nog het eenzijdige voer, mais. veel geimporteerd meel. de koeien zijn hoornloos, er is hun dus iets afgepakt dat wel bij hen hoort.
   Ik las laatst een onderzoek over wat A1-melk is en wat A-2melk is. A1 melk is van bovengenoemde arme beesten. A2 melk van oude koeienrassen is veel gezonder en niet van massaproduktie.
   Het gaat hier om belangrijke bestanddelen in de melk.

   2 likes
   • earthaxis schreef:

    @robin
    Dat is een mythe uit vervlogen tijden die echter nogsteeds sandhoudt. Men dacht het volgende:
    Als een vrouw bevrucht is maakt ze moedermelk aan, als een vrouw niet bevrucht wordt dan geeft ze tijdens de menstruatie bloed. Men dacht dus: bloed en melk gaan niet samen. Aangezien in hun ogen alles met alles verband hield, dronk men geen melk bij het vlees (bloedhoudend) .
    DUS.

    1 likes
  • Vandattem schreef:

   @Robin, interessant.

   Waar kan ik hierover meer lezen?

   2 likes
 • Scrambler schreef:

  Ik citeer: Vrouwen die meer dan drie glazen melk per dag dronken, hadden twee keer zoveel kans om te overlijden als vrouwen die minder dan een glas melk per dag namen.”

  Wat is dit nu voor een stelling? Twee keer zoveel kans om te overlijden? Als je minder dan een glas melk drinkt, blijf je dan eeuwig leven of hoe zit dit? Ik zou dit graag onderbouwd willen zien. Binnen welke termijn overlijden, de doodsoorzaak enz. Hier kan ik dus echt niets mee.

  5 likes
 • Huisheks schreef:

  Wij halen onze melk en boter bij een boer die aangesloten is bij de Org. Demeter. Dat betekent zoveel als; geen oormerken, vrij in de wei en vers van het land. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat de zuivel producten van de supermarkten tegenwoordig van een dusdanig slechte kwaliteit zijn dat het niet eens prettig is om dat te eten of te drinken.
  Veelal te zoet, te slijmerig of te waterig. Er zit nauwelijks voedingswaarde meer in. Als je wat genuttigd hebt, krijg je na een uurtje weer honger. Bij ons is het de bedoeling dat er 3 maaltijden genomen worden. En niks er tussendoor. Hoeft ook niet wat je hebt geen hongergevoel. lijkt mij trouwens een normaal patroon. Voor mij is en blijft karnemelk een uitstekende regulator van het darm systeem, en biogarde wordt ook door dieeetisten aanbevolen. Dus wat wordt er nu eigenlijk allemaal geroepen ???

  1 likes
  • josie schreef:

   Tussen door eten is naar mijn idee heel belangrijk ivm met je suikergehalte in je bloed, zo is dat mij geleerd en vele suikerpatienten leren ook om de paar uur wat te eten. Al is het maar een glas melk of een klein koekje of een fruit. Dan heb ik het niet eens over de maag,,,, die ineens giga moet uitdijen van geen inhoud naar giga inhoud. Ik zelf ga liever voor vele kleine beetjes.

   1 likes
 • G. Visser schreef:

  Ik drink elke dag melk en veel koffie. Ik rook en 1x in 4 maanden neem ik een lekker XTC om even uit de idiote systematische maatschappij hectiek te ontsnappen. Een biertje ‘s avonds op de bank vind ik een lekker beloon moment. Mijn lichaam is 42 jaar oud en men schat mij gemiddeld 30. Dus nee ik denk dat het een typisch geval is van achteruitgang van de genencombinaties. Ik kan echt met mijn ogen al zien aan kleine koters wie een sterke en gezonde genenstam heeft en welke koter uit een zwakke genenstam komt. Hoe dit komt zal ik maar beter over zwijgen.

  0 likes
  • earthaxis schreef:

   @G.Visser
   Wat een vreselijke manier om naar `kleine koters` te kijken.

   BTW Er bestaat een risico dat je na 1 pil ernstige schade aan de hersenen kunt krijgen (of zelfs doodgaan).

   Om met jouw woorden te praten: “ik kan aan je reactie zien dat je beschikt over een zwakke hersenfunctie. Hoe dit komt kan ik maar beter over zwijgen.” Nou hoe voelt dat nou G.Visser? Kan niet wachten om in je reactie hierop de zwakheid van je hersenfunctie bevestigd te zien. Misschien kun je sowieso beter zwijgen…

   1 likes
  • earthaxis schreef:

   @G.Visser
   Ok dus je zegt eigenlijk dat het “combineren van genen” genen zwakker maakt. Dus door genencombinaties worden ze zeker minder “zuiver”. Tegelijkertijd kun jij een kind beoordelen op het uiterlijk, of het “zuivere” genen heeft. Hmm ok, ik denk dat ik weet waar je het over hebt, Ubermenschen en Untermenschen. Volgens mij ben je aanhanger van de rassenleer en doe je dit uit zelfverheerlijking, zoals ook blijkt uit je zelfingenome posting. Jammer dat je onschuldige koters het hierbij moeten ontgelden lijkt mij..

   0 likes
   • josie schreef:

    Jullie hebben toch wel dat hij hier gewoon lol aan het trappen is.
    Gewoon een gezellige trol, die je niet serieus moet nemen. Beetje lachen hoort bij het leven mensen.

    1 likes
 • Blanka schreef:

  Van de Hare Krishna geleerd.
  Toen de mens werd neergezet op aarde, moest hij iets eten. De eerste mensen vroegen aan hun Schepper wat het beste was om te eten. De Schepper Brahma bracht de graansoorten van een andere planeet naar de aarde en de koe bracht hij speciaal naar de aarde uit de Koeienplaneet, genaamd Goloka die een van de allerhoogste geestelijke planeten is in onze universum. De koe beschikt over alle (hoogwaardige geestelijke) eigenschappen die heiligen beschikken, alleen….een heilige kan ons veel geven maar geen melkliefde. Derhalve kreeg de mens de zegen van melkliefde. Wie melk drinkt en de koe, die edelmoedige heilige, beschermt, zal geestelijk en spiritueel sneller vootuitgang maken. Wie de koe dood en opeet zal spiritueel en geestelijk een mindere evolutie doormaken. Moeder koe geeft via haar melkliefde ons de grote gift van versnelde spirituele en geestelijke evolutie. Bewijs? Elke samenleving waar de koe ontbreekt (dus melkliefde ontbreekt) is nog steeds primitief, bv Papoea’s, Aboriginals, sommige Indianenstammen enz. Overal waar veel zuivel wordt geconsumeerd zijn de mensen verstandelijk ontwikkeld. En overal waar koeien worden beschermd (niet gedood en niet gegeten) ontwikkelen mensen spirituele diepgang, zoals in India.
  U mag van dit verhaal het uwe denken, ik denk dat er een grote waarheid in zit.

  1 likes
  • dick schreef:

   wat een ***verhaal!,ik consumeer nooit geen zuivel,helemaal niks en ik ben reeds 58 jaren en ben zo gezond als een vis.
   Ik mankeer niks,ben geestelijk en lichamelijk zeer fit.
   Ik neem wel elke dag CHLORELLA 20 gram per dag.
   Nee.ik laat al die yughurtjes en vlaatjes maar lekker voor wat het is.
   Dat mogen de papkindjes onder ons hebben wat mij betreft.
   Zuivel is JUNKFOOD.

   1 likes
 • rik schreef:

  Nu is er vaak nieuws dat sommige producten niet goed – of juist wel goed – zijn en wordt het later ook weer tegengesproken. Lekker bezig om iedere dag maar al die informatie te ontleden. Bij het – wel goed en niet goed – nieuws zijn er ook altijd weer “belangen” groepen die er vanuit een bepaald perspectief belang bij hebben dat te vinden.

  Het is gelijktijdig zo dat we als mens steeds ouder worden en langer gezond blijven. Velen hebben toch het zelfde eetpatroon dat ze in de jeugd van de ouders geleerd hebben en zeer velen doen de boodschappen in de standaard supermarkt.

  Het is zeker goed om oplettend te blijven dat er geen ondeugdelijk voedsel in de keten komt maar teveel van dit soort nieuws draagt alleen maar bij aan (vaak onterechte) angst gevoelens en achterdocht.

  1 likes
 • rik schreef:

  Wat zijn er weer veel mensen die graag laten horen wat ze allemaal wel niet weten en aan elkaar kunnen redeneren. En indirect erbij insinueren dat “de rest van de Nederlanders” zo dom is of nog veel moet leren.

  Dan gooi ik er ook nog maar eentje in: Vegetariër zijn is “beter” en gezonder is tegenwoordig de tendens, maar is deze populatie gezonder en worden ze ouder dan de “niet vegetariër” ? Het antwoord is: Nee.
  (Deze populaties zijn groot genoeg om als statistisch gemiddelde te behandelen)

  1 likes
 • Orlando schreef:

  Kijk hoe goed je ook je best probeert te doen om gezond te zijn, dingen zoals fukushima, chemtrails, … verknallen het toch allemaal dus rijd maar rond met die V8, geniet zowel van spare ribs als van je wortelen en andere gezonde dingen.

  1 likes
 • sible brandsma schreef:

  koemelk is iets zuurder dan moedermelk, daardoor gaat de zuurtegraad van het bloed iets omlaag.
  Ook wel PH waarde genoemd.
  Het lichaam gaat automatisch de PH weer op peil brengen en gebruikt daarvoor kalk wat het aan de botten
  onttrekt.
  Hoe moeilijk kan het zijn?
  Melk heeft verder de eigenschap dat je er lekker kan van slapen. zie kalfjes en baby’s.
  Zolang je nog zuigeling bent van koe of moeder ben mentaal noch niet volwassen.
  In Friesland hebben we een standbeeld van een koe in Leeuwarden en die noemen we Us MEM (onze moeder).
  Gebruik van melk als genotmiddel lijkt me niet zo’n probleem.

  1 likes
 • Dick schreef:

  Ik roep het al jaaaren…..melk is voor kalfjes.

  1 likes
 • Nobel schreef:

  Gij zult geen melk drinken. Dit is iets wat ze uit de bijbel hebben gelaten tijdens het samenstellen.
  Vroeger moest je iedere dag wel een paar glazen melk drinken, ook het eitje hoorde er bij, wat te denken van spinazie, mag je ook niet meer eten, te veel nitraten. Nog even, dan zitten we allemaal aan vloeibaar ruimtevoedsel, met alleen maar de ingredieenten er in die noodzakelijk zijn om te blijven ademen. Je moet je gewoon niet gek laten maken door dit soort onderzoeken, gewoon eten en drinken wat je wilt, en ook roken is voor mij nooit een taboe geweest, hoewel ik wel gestopt bent, maar dit uit financiele overwegingen, niet omdat het slecht zou zijn. Iedereen gaat dood, dit staat bij je geboorte al vast.
  Toen ik een jaar of vijf was gestopt met roken, heb ik een total bodyscan gehad, toen zijn ook mijn longen goed bekeken. Hoewel ik meer dan 30 jaar zwaar had gerookt, vroeg de arts aan mij; “U heeft zeker nooit gerookt?, Uw longen zien er zo schoon uit”. Maar als ik al die opgeklopte verhalen hoort over roken, dan ben je al dood na 1 sigaret. Leven en laten leven, dat is mijn motto.

  1 likes
 • anoniempje schreef:

  Onlangs nog een verhaal gelezen over een vrouw die borstkanker had en daardoor hormoontherapie kreeg, door de hormoonbehandeling kreeg ze ernstige osteoporose ofwel zwakkere (en breekbare) botten. Allerlei middeltjes van de arts voor gekregen zoals kalktabletten, vit-D-tabletten en weet ik wat nog meer. Niets sloeg aan, haar botten bleven zwak. Totdat ze zelf op het idee kwam om eens veel en vaak RAUWE melkproducten te gaan consumeren. Al binnen een aantal maanden hadden haar botten weer de normale botdichtheid! Dit is allemaal bevestigd door metingen in het ziekenhuis. Ik vind het een geweldig verhaal! Hoe simpel kan het soms zijn…
  Ik haal zo af en toe rauwe, ongekookte melk bij een goede boer en maak er (rauwe) yoghurt van, een paar literflessen tegelijk. Het is verrukkelijk en o zo gezond!

  0 likes
 • shoggoth schreef:

  Misschien ook handig om te vermelden dat meer dan drie glazen melk ook meer dan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid is. De ADH voor zuivel is ~450 ml, meer niet. Het is al veel langer bekend dat een hogere melkinname juist tot botontkalking leidt.

  Alles waar je te veel van neemt is uiteindelijk slecht voor je.

  Wat ik veel interessanter vind is waarom houden mensen zich niet aan de ADH? Sowieso slechte dieetgewoontes? Eigenwijs? Ze weten niet beter? Slecht geïnformeerd?

  0 likes
 • Ryback schreef:

  Dit is een onzin verhaal! ik drink al heel me leven melk en ik doe fitness, melk is gezond, de media wilt ons dom maken! waarom hebben ze nooit gezegt dat cola slecht voor je is? geloof me later zeggen ze dat water slecht voor je is, geloof nooit zulke domme nieuws, luister altijd naar jezelf!

  0 likes
 • x

  Check Also

  paaseiland

  Kan een bacterie die alleen op Paaseiland is te vinden veroudering genezen?

  In de jaren zestig reisden onderzoekers af ...

  rauwe melk

  Hoe rauwe melk beschermt tegen astma en voedselallergieën (en bewerkte melk uit de supermarkt juist allergieën uitlokt)

  Suzanne Abbring heeft tijdens haar promotieonderzoek aan ...

  >