Straling

Huisarts schrijft manifest tegen 5G: ‘Kan enorme impact hebben’

Help ons door dit artikel met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Huisarts Liesbeth Adriaansens roept artsen op een manifest te ondertekenen om aan te geven dat ze zich zorgen maken over 5G. Volgens haar moet de uitrol van 5G worden uitgesteld. Ze verwijst naar een advies van de Gezondheidsraad waarin staat dat niet helemaal kan worden uitgesloten dat 5G nadelige effecten op de gezondheid heeft. De Gezondheidsraad adviseert meer onderzoek te doen.

Adriaansens wil ook dat er meer onderzoek wordt gedaan. “Er zijn wat mij betreft genoeg aanwijzingen dat elektromagnetische velden (EMV) impact hebben. Niet alleen op mensen, maar ook op de natuur. Ik denk dat 5G en andere EMV een enorme invloed kunnen hebben op de biodiversiteit. Ook vind ik dat nog niet voldoende bekend is of EMV invloed hebben op bijvoorbeeld het ontstaan van kanker of veranderingen in virussen,” zegt de huisarts in Medisch Contact.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Ze wil dat 5G pas uitgerold wordt als er onafhankelijk onderzoek naar is gedaan.

Waarom zo’n haast?

De uitspraken van Adriaansens zetten artsen aan het denken. Zo zegt internist Sabine Pinedo in een bijdrage op LinkedIn: “Interessant. Ik heb mij hier nog niet in verdiept. Maar zo’n artikel creëert wel bewustwording.”

Tijdens een speurtocht op internet kwam Pinedo tot de ontdekking dat er ook andere (inter)nationale professionals en wetenschappers zijn die 5G als probleem zien. “Waarom wordt er dan niet geluisterd naar hen door de EU? Waarom zo’n haast?”

Ze krijgt bijval van medisch oncoloog Fabienne Warmerdam. “Mee eens, Sabine. Wij ons druk maken over het rietje bij je drankje en ondertussen wordt iets groots uitgerold waarvan de effecten nog onzeker en potentieel onomkeerbaar zijn. Misschien blijkt het een goed idee. Maar wat ik kan vinden aan verslaglegging over onderzoek naar 5G (en andere G’s overigens), inclusief het RIVM-rapport, overtuigt niet van zekere veiligheid,” schrijft ze in een reactie.

Het manifest ondertekenen kan hier.

4.2 5 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Tony
Tony
3 jaren geleden

Ook het RIVM is in deze kwestie gemanipuleerd. De waarheid is een andere dan men daar doet voorkomen. Dat klinkt mij bekend in de oren. Waar kennen wij dat van?

salvar
salvar
3 jaren geleden

ik ben omringt door masten nu nog 4G.
ziekenhuis
brandweer
flats die volstaan

sinds ik daar woon heb ik last van oorsuizen , spierpijnen, hoofdpijn.
volgens mij is 5g al inwerking want de laatste maanden verergeren de klachten.
arts nou nee?

P.M.
P.M.
3 jaren geleden

Volgens mij heeft 5G te maken met die chip die ze willen injecteren onder onze huid zoals in China dat met een punten systeem blijkbaar werkt.!

ben
ben
3 jaren geleden

die 5g uitrol is al bijna klaar mensen, zie hier de dekking van nederland; https://www.vodafone.nl/support/internet-en-dekking/dekkingskaart.shtml

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x