Homepagina » Mens en Dier » Huisarts uit Heemstede weigert coronavaccin toe te dienen: ‘Held van het jaar’
huisarts
Foto: Annalyn Gallego/Province of Camarines Sur CC0

Huisarts uit Heemstede weigert coronavaccin toe te dienen: ‘Held van het jaar’

Huisarts Frank Roodenburg is de afgelopen dagen negatief in het nieuws geweest. De media schreven dat er meerdere klachten waren ingediend door patiënten die zeiden dat hij weigert de coronaprik toe te dienen en ‘hen belette om elders een vaccin te krijgen’. Na berichtgeving hierover van de Volkskrant opende de Inspectie een onderzoek naar de Heemstedense huisarts.

Tegenover NH Nieuws zegt Roodenburg dat het ‘pertinent onjuist’ is dat hij patiënten heeft tegengewerkt bij het krijgen van een coronavaccin. Hij verklaarde: “Zelf weiger ik principieel deze ‘vaccinatie’ aan patiënten te geven. Het is mijn overtuiging dat de nadelen ervan groter zijn dan de voordelen. Als mijn patiënten na ontvangst van deze informatie besluiten dit ‘vaccin’ te nemen, geef ik hen exact aan waar zij zich kunnen laten vaccineren. Ik laat geen enkele patiënt die het vaccin wil, aan zijn lot over. Berichten die anders luiden, zijn pertinent onjuist.” De Inspectie bevestigde dat een huisarts mag weigeren om patiënten te vaccineren.

Heldendaad

Ramon Walter, die zich inzette voor de film Vaxxed, besloot bij de huisarts langs te gaan met een grote bos bloemen. Voor hem is Roodenburg de held van het jaar. “Er zijn zo weinig mensen uit de medische wereld die durven te zeggen: ‘tot hier en niet verder’. Dat doet deze geweldige dokter uit Heemstede wel!” zegt Walter.

“Omdat de reguliere media je in opdracht van hogerhand vaak een kopje kleiner willen maken als je niet in de pas wilt lopen, wilde ik deze dokter ondersteunen, en hem enorm bedanken voor zijn heldendaad! Kritiek op vaccineren blijft een enorm taboe, en het wordt tijd dat dit opengebroken gaat worden.”

De huisarts zei tegen Walter dat hij patiënten die hem vragen om de ‘vaccinatie’ tegen corona informeert over het relatief lage risico op het ernstig verloop van corona versus de potentiële bijwerkingen op langere termijn van dit zogenaamde ‘vaccin’.

Verminderde bescherming

“Ik deel de zorgen van deskundigen die kritisch zijn over mogelijke ernstige bijwerkingen op lange termijn. Ten eerste kunnen auto-immuunziekten ontstaan die chronisch zijn. Een tweede bijwerking is juist de verminderde bescherming tegen varianten van het coronavirus. Dit zou ook de verklaring kunnen zijn van meerdere corona-uitbraken in verpleeghuizen in februari twee tot drie weken na de vaccinatie! Het kan ook verklaren waarom een groot deel van de IC-opnames van coronapatiënten juist nu gevaccineerden betreft.”

Huisarts Roodenburg noemde ook vruchtbaarheidsproblemen en miskramen als mogelijke bijwerkingen doordat het gemaakte antilichaam op de placenta reageert.

Neurenbergcode

“Ik ben als arts verplicht deze informatie te verschaffen aan mijn patiënten. Zulks volgt uit de Wet inzake de geneeskundige behandelingsovereenkomst, de Wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen, de Neurenbergcode en de Eed van Hippocrates. Alleen goed geïnformeerde patiënten kunnen een informed consent geven,” legt hij uit.

Walter roept iedereen op om een bloemetje te sturen naar de praktijk van de dokter. Het adres vind je onderaan dit Facebookbericht. “Het is een man naar mijn hart! Verandering komt van binnenuit en het is tijd om op te staan en te zeggen ‘hier doe ik niet aan mee!’ Mijn verzoek is dan ook om een grote bloemenzee bij de praktijk van deze dokter te organiseren en hierbij een fantastisch signaal af te geven als steun in de rug voor waarheid en gerechtigheid. Dat kan ook met spandoeken, kaarten, teksten, et cetera. Hierdoor zullen we mensen juist bewust maken.”

4.8 122 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Patrick
Patrick
6 maanden geleden

Dat velen zijn voorbeeld mogen volgen

Monique
Monique
6 maanden geleden

Een echte held, net als dokter schindler

ProAsfalt
ProAsfalt
6 maanden geleden

Ik zou wensen dat ik zo’n huisarts heb.

pien
pien
6 maanden geleden

Deze arts is ook eerlijk tegenover zichzelf

x

Check Also

hoog

‘Twintigers hebben een 7 keer zo hoog overlijdensrisico na vaccinatie dan door COVID-19’

Bij ouderen en zorgmedewerkers is in vergelijking ...

verpleeghuizen

Sterftecijfer in verpleeghuizen weer net zo hoog als vóór vaccinaties: ‘Stop met die injecties!’

In de verpleeghuizen is het percentage coronadoden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

96
0
We lezen graag je reactie!x