Mens en Dier

Hulpverlener gooit uit protest uniform in kliko: ‘Waar is dit maffiakabinet in godsnaam mee bezig?’

Help door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vanaf 25 september is de coronapas verplicht in de horeca en cultuur- en evenementensector. De maatregel heeft verregaande gevolgen en stuit op veel verzet. Talloze mensen spreken zich op social media uit tegen de coronapas. Eén van hen is hulpverlener Sjouke-Douwe Stoelwinder.

“Waar is dit maffiakabinet in godsnaam mee bezig? Bedankt graftak Hugo en graftak Rutte,” zegt hij in onderstaand filmpje. “Dankzij jullie kan ik vanaf de 25e van september als ongevaccineerde hulpverlener geen mensen meer helpen die zich in de kroeg in coma zuipen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Helemaal niks meer

“Ook mag ik tijdens de hulpverlening geen mensen meer helpen die in nood verkeren op een evenemententerrein,” vervolgt Stoelwinder. “Dankzij jullie maatregelen mag ik als ongevaccineerde hulpverlener helemaal niks meer.”

Vervolgens gooit hij zijn stethoscoop en uniform in de kliko. “Het is tijd om de werkelijkheid onder ogen te zien en te zeggen dat mijn beroep en hobby niet meer uitgeoefend kunnen worden. En dat houdt in dat ik helemaal niets ben.”

Niet buigen

Stoelwinder laat op Facebook weten dat hij inmiddels honderden positieve reacties heeft gekregen op zijn video. “Als je mensen gaat uitsluiten die zich niet willen laten vaccineren en zich weigeren te testen alleen om te bewijzen dat ze gezond zijn, om alleen zo toegang te krijgen tot evenementen, kroegen, restaurants of theaters, dan sluit je niet alleen de mensen uit, maar ook hun beroepen en hobby’s!” zegt hij.

“Doe wat je moet doen en volg je hart. Ik ben dus ook helemaal niet tegen de vax, maar zelf wil ik hem gewoon niet. En zal daar dan ook niet voor buigen!” aldus de hulpverlener.

4.9 183 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

159 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Yoa
Yoa
2 jaren geleden

Hij zal heus niet de laatste zijn. Reken maar dat meer dan een kwart van het zorgpersoneel dat zal gaan doen! Terwijl men nu al geen zorgverleners kan vinden om diensten in te vullen.
Familieleden zullen nu zelf hun geliefden moeten gaan verzorgen in zorginstellingen.
Zo gaat het ook in de derde wereld.
Een land waar alles prima geregeld was gaat ten onder aan corona fobie.

Jan Doornbos
Jan Doornbos
2 jaren geleden

Zeer goed Sjouke-Douwe Stoelwinder. De loopjongens en meisjes van de nazi’s daar in het Haagse kunnen riant de pot op. Ik zou de dames en heren graag eens meenemen naar herinneringskamp Westerbork. Kijk zeg ik dan, zo ging het de vorige keer. En u wilt er nu een schep bovenop, begrijp ik dat goed?

ongevaccineerde
ongevaccineerde
2 jaren geleden

Deze man is een held!!

Arwijn
Arwijn
2 jaren geleden

Word het misschien tijd dat we onze eigen maatschappelijke regels gaan instellen naast dit “Kabinet” en hun regeltjes gewoon volledig gaan negeren?

Back to top button
159
0
We lezen graag je reactie!x