Homepagina » Mens en Dier » Hulpverlener gooit uit protest uniform in kliko: ‘Waar is dit maffiakabinet in godsnaam mee bezig?’
hulpverlener
Foto: Sjouke-Douwe Stoelwinder (Videostill Facebook/Sjouke Douwe DoraJitske Stoelwinder Jonker)

Hulpverlener gooit uit protest uniform in kliko: ‘Waar is dit maffiakabinet in godsnaam mee bezig?’

Vanaf 25 september is de coronapas verplicht in de horeca en cultuur- en evenementensector. De maatregel heeft verregaande gevolgen en stuit op veel verzet. Talloze mensen spreken zich op social media uit tegen de coronapas. Eén van hen is hulpverlener Sjouke-Douwe Stoelwinder.

“Waar is dit maffiakabinet in godsnaam mee bezig? Bedankt graftak Hugo en graftak Rutte,” zegt hij in onderstaand filmpje. “Dankzij jullie kan ik vanaf de 25e van september als ongevaccineerde hulpverlener geen mensen meer helpen die zich in de kroeg in coma zuipen.”

Helemaal niks meer

“Ook mag ik tijdens de hulpverlening geen mensen meer helpen die in nood verkeren op een evenemententerrein,” vervolgt Stoelwinder. “Dankzij jullie maatregelen mag ik als ongevaccineerde hulpverlener helemaal niks meer.”

Vervolgens gooit hij zijn stethoscoop en uniform in de kliko. “Het is tijd om de werkelijkheid onder ogen te zien en te zeggen dat mijn beroep en hobby niet meer uitgeoefend kunnen worden. En dat houdt in dat ik helemaal niets ben.”

Niet buigen

Stoelwinder laat op Facebook weten dat hij inmiddels honderden positieve reacties heeft gekregen op zijn video. “Als je mensen gaat uitsluiten die zich niet willen laten vaccineren en zich weigeren te testen alleen om te bewijzen dat ze gezond zijn, om alleen zo toegang te krijgen tot evenementen, kroegen, restaurants of theaters, dan sluit je niet alleen de mensen uit, maar ook hun beroepen en hobby’s!” zegt hij.

“Doe wat je moet doen en volg je hart. Ik ben dus ook helemaal niet tegen de vax, maar zelf wil ik hem gewoon niet. En zal daar dan ook niet voor buigen!” aldus de hulpverlener.

4.9 182 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
159 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Yoa
Yoa
1 maand geleden

Hij zal heus niet de laatste zijn. Reken maar dat meer dan een kwart van het zorgpersoneel dat zal gaan doen! Terwijl men nu al geen zorgverleners kan vinden om diensten in te vullen.
Familieleden zullen nu zelf hun geliefden moeten gaan verzorgen in zorginstellingen.
Zo gaat het ook in de derde wereld.
Een land waar alles prima geregeld was gaat ten onder aan corona fobie.

Jan Doornbos
Jan Doornbos
1 maand geleden

Zeer goed Sjouke-Douwe Stoelwinder. De loopjongens en meisjes van de nazi’s daar in het Haagse kunnen riant de pot op. Ik zou de dames en heren graag eens meenemen naar herinneringskamp Westerbork. Kijk zeg ik dan, zo ging het de vorige keer. En u wilt er nu een schep bovenop, begrijp ik dat goed?

ongevaccineerde
ongevaccineerde
1 maand geleden

Deze man is een held!!

Arwijn
Arwijn
1 maand geleden

Word het misschien tijd dat we onze eigen maatschappelijke regels gaan instellen naast dit “Kabinet” en hun regeltjes gewoon volledig gaan negeren?

x

Check Also

europarlementariër

4 Europarlementariërs geven persconferentie, maar de media zwijgen: ‘Wij zullen vechten voor jullie rechten’

Europarlementariërs hebben de handen ineengeslagen tegen verplichte ...

de jonge

Onder De Jonge is de IC-capaciteit meer dan gehalveerd: ‘Geen wonder dat hij liever patiënten de schuld geeft!’

Vorige week zei zorgminister Hugo de Jonge ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

159
0
We lezen graag je reactie!x