Homepagina » Mens en Dier » Huisarts in gewetensnood: ‘Nu is het tijd om kleur te bekennen en me uit te spreken’
huisarts
Foto: young shanahan CC BY 2.0

Huisarts in gewetensnood: ‘Nu is het tijd om kleur te bekennen en me uit te spreken’

Huisarts Jan Vingerhoets besloot zich in het coronadebat te gaan roeren omdat hij zich toenemend zorgen maakte over de maatregelen, de vaccinaties, de angst die onder mensen wordt gekweekt, de maatschappelijke effecten en de enorme prijs in verloren levensjaren die inmiddels de winst van de coronazorg ver overstijgt. Later kwamen daar nog zorgen bij over zinloze maatregelen zoals de avondklok, voor velen een zeer beladen symbool van onderdrukking.

“Als huisarts sta ik midden in de maatschappij. Daarbij toets ik mijn handelen voortdurend aan de eed die ik heb afgelegd en waarin ik heb beloofd om altijd het beste voor mijn patiënten na te streven, bij twijfel terughoudend te zijn en in elk geval nooit onnodig schade toe te brengen,” zei Vingerhoets dit weekend bij de buitenparlementaire onderzoekscommissie.

“Ik kwam door diverse maatregelen in gewetensnood en kon toen niet anders dan aan de bel trekken,” voegde hij toe. Er waren meer zaken die gingen opvallen en die hij niet goed kon verklaren. “Een van de triggers was het feit dat het dragen van mondkapjes werd omgezet van een advies naar een verplichting – en dat zonder goede onderbouwing.”

Men vond dat we niet te kritisch moesten zijn. Dat werkte hier echt niet voor mij

“Er kwam een vaccin dat werd ingevoerd terwijl het fase 3-onderzoek nog liep. Ik had grote twijfels bij de opzet – de regie lag van begin tot eind volledig bij de farmaceut – en bij de verwerking van de gegevens,” zegt de huisarts.

“Mijn ongerustheid begon met het gevoel te worden ingezet voor zaken waarvan ik oprecht twijfelde of deze in overeenstemming zijn met mijn artseneed,” licht hij toe. “Daar had ik last van als nooit tevoren. Gesprekken met collega’s en mijn beroepsorganisatie losten mijn dilemma niet op: men vond dat we niet te kritisch moesten zijn en gewoon het beleid moesten uitvoeren. Dat werkte hier echt niet voor mij.”

“Ik wist dat het grootschalig gebruik van dit type vaccin bij gezonden totaal nieuw was en dat het onderzoek ernaar een periode van slechts enkele maanden betrof, waarbij er in de totale onderzoeksgroep slechts 170 besmettingen waren. Dat is bijzonder weinig voor het trekken van conclusies op basis waarvan je een groot deel van de bevolking gaat injecteren,” benadrukt hij. “Over de lange termijn was al helemaal niets bekend.”

Op de vaccinonderzoeken is volgens huisarts Vingerhoets het nodige aan te merken. Ze tonen niets anders aan dan het effect op ziek worden, en dat gaat dus voornamelijk om verkoudheden en griepachtige verschijnselen. “Als je miljoenen mensen aan een relatief onbekend vaccin gaat blootstellen, moet je je doel wat ambitieuzer stellen: het voorkomen van een verkoudheid is dan niet genoeg. Dan moet je echt aantonen dat vaccineren ziekenhuisopnames, IC-opnames of sterfte voorkomt. Geen van die parameters is onderzocht! Dus is het effect hierop ook niet aangetoond.”

Dit alles gaf mij het gevoel dat mensen misleid worden met informatie waar echt veel op af te dingen valt

Daarnaast waren er 170 besmettingen, maar wetenschapper Peter Doshi – redacteur van het medische vakblad The BMJ – toonde aan dat er maar liefst 3400 patiënten buiten de studie gehouden zijn die op klinische gronden verdacht werden van corona. “Dit is explosief, want dat aantal ligt liefst 20 keer zo hoog als het aantal van 170 besmettingen.”

“Zou maar een klein deel van deze verdachte patiënten daadwerkelijk besmet zijn – en dat is zeer waarschijnlijk – dan heeft dat een dramatisch negatief effect op de geclaimde bescherming door het vaccin. Deze getallen zijn in het rapport van Pfizer geheel weggelaten, maar zijn wel te lezen in het rapport van de Amerikaanse medicijnwaakhond FDA. Kortom: er is alle reden om af te dingen op de juichende getallen die de farmaceut – en in het kielzog de regering – naar buiten brengt,” zegt huisarts Vingerhoets.

“Dit alles gaf mij het gevoel dat mensen misleid worden met informatie waar echt veel op af te dingen valt. En als er tientallen miljarden te verdienen vallen, is het voor belanghebbenden al snel verleidelijk om de cijfers wat positiever bij te kleuren en is het doorgaans niet onverstandig om wat extra alert te zijn. De ervaring met farmaceuten geeft alle reden hiertoe: zij zijn er niet vies van om de volledige trukendoos open te trekken om hun winsten te maximaliseren.”

We móeten juist stelling nemen in het belang van onze patiënten

Voor de huisarts staat allerminst vast dat hij met het vaccin geen schade toebrengt. “Het voordeel is onzeker en per individu zeer verschillend; de afweging is dan ook een persoonlijke en wie de patiënt serieus neemt licht hem of haar eerlijk en volledig in. En op dat laatste punt laat de overheid haar burgers grondig in de steek.”

Hij werd geconfronteerd met nog een tweede dilemma. De regering diende een gedrocht van een spoedwet in, die controle-instanties een soort vrijbrief gaf om achter de voordeur te controleren hoeveel mensen er in huis waren. Een wet waarmee de volksvertegenwoordiging, nota bene de stem van het volk, buitenspel gezet kon worden en die naar believen verlengd kon worden.

“Hier zag ik een fundamentele aantasting van de vrijheid, de medezeggenschap en de democratie, en ik schrok van het gemak waarmee de Kamer zich buitenspel liet zetten. Dat kon gebeuren omdat de bevolking inmiddels massaal angstig was gemaakt door berichtgeving vanuit de overheid en de media – die inmiddels meer op sensatie dan op waarheidsvinding gericht was. De hoofdredacteur van de Volkskrant zwoer een kritische benadering af, verkocht zijn journalistenziel en verlaagde zich in een interview tot het niveau van een staatskrant.”

De huisarts haalt ook hard uit naar het kabinet. “De informatievoorziening van de overheid heeft in veel gevallen het karakter van een reclamecampagne waarbij uitspraken van met name onze minister van Volksgezondheid tenenkrommend en vaak apert onjuist zijn. Een uitspraak dat het vaccin ‘uit-en-te-na onderzocht is’ kan niet anders dan misleidend genoemd worden: dat is gewoon onjuiste informatie. Het bagatelliseren van zeer invoelbare zorgen over de samenstelling van het vaccin met een verwijzing naar een frikandel getuigt van een totaal gebrek aan invoelend vermogen; met een dergelijke opmerking geeft de minister er blijk van de zorgen van mensen absoluut niet serieus te nemen.”

Voor huisarts Vingerhoets was neutraliteit geen optie meer. “We móeten juist stelling nemen in het belang van onze patiënten. Nu was het tijd om kleur te bekennen, verantwoordelijkheid te nemen en me uit te spreken.”

Lees hier de volledige verklaring van Jan Vingerhoets.

[BPOC]
4.7 85 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
62 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Priscilla
Priscilla
2 maanden geleden

Gelukkig zijn er nog mensen waar de eed nog bestaat. Veel medici en ook media zijn dat geloof ik vergeten. Dank u wel meneer Jan Vingerhoets. Dit is een parel in deze tijd!!!

Rob
Rob
Reactie op  Priscilla
2 maanden geleden

Het is natuurlijk altijd goed dat er mensen hun mond open doen. Maar als je naar het systeem kijkt dan hebben artsen altijd al voor de farma industrie gewerkt en ons zogenaamde zorgsysteem is nooit over gezondheid gegaan maar over ziekte. Ziekte en zieken worden verzorgd en dat is een enorm verdienmodel waarbij ze alleen maar met het lichaam bezig zijn. Gezondheid gaat over het leven, niet over (alleen) het lichaam. Dat artsen nu opstaan voor een tegengeluid is in wezen omdat hun baan nu wordt overruled door de farma zelf. De farmaceutische industrie heeft de medicijnen gemaakt uit olie, zo schijnt het. En de vraag is wie daar ooit mee begonnen is. Komt de naam Rockefellers bekend voor? Die worden vaak genoemd als de elite familie die de olie business domineren en die familie schijnt dan ook te zijn begonnen met het chemisch na bootsen van natuurlijke kruiden etc. Geen mens is ooit gezonder geworden door die chemische troep. De huisartsen hebben dan wel in hun werk die troep ook altijd verkocht. In plaats van gezonder worden hebben we nu zo’n 10 miljoen mensen in dit land die chronische aandoeningen en / of ziekten hebben, JUIST door die troep. Ik heb het aan mijn moeder gezien wat die zooi met een lichaam doet. Ze was long patiënt, COPD en kreeg daar medicijnen voor. Het hele lichaam was opgeblazen, dik, de huid was net crepepapier en overal blauw en rood, ze had weinig eetlust. Als ze zich ook maar een klein beetje ergens aan stootte dan had ze meteen een enorme bloeduitstorting die niet meer heelde. Simpel gezegd, de medicijnen hadden het hele lichaam letterlijk kapot gevreten. De vrouw die ze ooit was was weg, die zag je niet meer.

salvar
salvar
Reactie op  Rob
2 maanden geleden

zeer kwalijke zaak.
ik heb ook copd en zuig ook de troep naar binnen en ben op zoek naar iets anders.
ik neem aan dat je moeder er niet meer is neem ik aan , i,am sorry.

Geen schaap
Geen schaap
Reactie op  salvar
2 maanden geleden

Bestel via wish ephedra. Dat is een natuurlijk kruid wat de luchtwegen verruimd zodat je meer lucht krijgt. Niet in te grote doses gebruiken. Of bestel bij je reformzaak longkruid, dit is zeer verzachtend voor de luchtwegen.

Rob
Rob
Reactie op  salvar
2 maanden geleden

Mijn moeder is in 2013 al overleden. Beter gezegd, de huisarts heeft er een einde aan gemaakt. Mijn moeder had twee jaar eerder al een euthanasieverklaring getekend. Toen dat werd uitgevoerd kon ze domweg niet meer ademen. Bij de eerste injectie van vijf was ze al weg, Dat was alleen maar een verdoving of slaapmiddel. Zo ver was ze al afgezwakt. Ik had voorheen een buurvrouw, ook met COPD. Die heeft er ook een einde aan laten maken. Mijn moeder heb ik echt weg zien teren, bij mijn buurvrouw zag ik dat niet op die manier. Maar mijn moeder was introvert en die buurvrouw extravert. Alhoewel het ook aan haar lijf ook wel te zien was.

Als je iets kan vinden om daar vanaf te komen of daar een draai aan te geven, absoluut doen. Misschien dat je je gedachten moet zetten op het leven in plaats van ziekte. Ik ben zelf niet zo bekend met allerlei biologische middelen etc maar ik weet wel dat emotie als mens een belangrijk aspect van het leven is. Emotie betekent beweging en dat is van binnen. Ik heb daar mijn eigen ervaring in en ik heb het ook gezien. Mensen zijn in contact met hun Zelf als ze emotioneel zijn. Ik heb dat het laatst gezien bij een Roemeen die in de buurt was en op straat was geëindigd. Die had niets meer hier sinds de corona bs was begonnen en die wilde met zijn vrouw terug naar huis en naar hun kinderen. Die was geld aan het verzamelen om met de bus terug te kunnen. Hij had wel al wat bij elkaar maar had nog niet genoeg. Ik heb hem het laatste geld gegeven wat ze nog nodig hadden. Maar doordat hij zijn verhaal vertelde werd hij emotioneel. Ze konden de volgende dag met de bus weg en hij vroeg me om voor die tijd nog terug te komen. Ik zag toen iemand die weer ‘terug’ was. Hij had vast gezeten, kon nergens zijn verhaal kwijt, had geen middelen enz.Dan zit je vast en verdwijn je. Doordat hij emotioneel werd toen hij zijn verhaal vertelde kwam er beweging in en de volgende dag leefde het weer en dat was op zijn gezicht te zien. Spanning zet de boel vast, praten zorgde voor beweging en daarna was hij terug. In die zin heb je dan gewoon iemand nodig om mee te praten, en het beste is nog gewoon een medemens en geen dokter, psycholoog of wat dan ook. We hebben allemaal ervaringen n als je daar met elkaar over praat dan zijn mensen ondeling de beste support die je kunt hebben naar mijn mening anders krijg je psychologische, filosofische of andere taal terijl de enige echte taal gewoon menselijke taal is.

Aphelius
Aphelius
Reactie op  salvar
2 maanden geleden

Misschien moet je je eens verdiepen in Wim Hof.

Siempie
Siempie
Reactie op  salvar
2 maanden geleden

Wietolie met THC schijnt verslechtering te voorkomen en zelfs te verbeteren, wel prijzig en niet legaal te verkrijgen maar super spul voor heel veel ziektes en waar komt het vandaan? uit de natuur dus is het illegaal omdat ze daar geen geld mee verdienen 🤣🤣🤣

Paca
Paca
2 maanden geleden

Goed stuk, fijn dat er artsen tegen dit beleid ingaan. Het wachten is op de rest van de artsen die allemaal die eed hebben afgelegd.

nemo
nemo
Reactie op  Paca
2 maanden geleden

Toch veel RESPECT voor deze arts om naar buiten te treden.
Ik begrijp heel goed dat dokter Vingerhoets zich heel voorzichtig moet uitdrukken, gelet op de censuur (die hij ook zelf aanhaalt) en andere ‘krachten’ in ons land.

Ik hoop van harte dat ook andere beroepen naar buiten durven treden! Te denken valt aan verplegers en verpleegsters, specialisten, maar ook en vooral politiemensen (die er vóór de burgerS moet zijn, want van hen afhankelijk) en zelfs de BOA’s !!!
Even de militairen daargelaten, maar die ….

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 maanden geleden

Dit allemaal is opezet voor het door voeren van “the GREAT RESET”! Leugenaar Rutte en de hele regering moet ONMIDDELIJK afgezet worden! Volk moet nu ingrijpen terug gaan naar ONZE normaal !! WEG MET DEZE ZIEKELIJK BELEID !! OOK ALLE CORRUPTE MEDIA STIL LEGGEN !!

elisabeth
elisabeth
Reactie op  Joyce Ramgatie
2 maanden geleden

helemaal mee eens Joyce, maar wie gaat t doen???? t Volk,een instantie,artsen……etc?

Haggis
Haggis
Reactie op  Joyce Ramgatie
2 maanden geleden

Hoe kun je deze reactie disliken???? Lezen er zoveel volksverraders mee?

Ikke
Ikke
Reactie op  Haggis
2 maanden geleden

Hmm, trollen, AI, wie zal het zeggen. Gelukkig kijken wij met gezond verstand verder dan wat hoge rode cijfers

Aphelius
Aphelius
Reactie op  Haggis
2 maanden geleden

Ja, ik ben ook verbaasd…

Haggis
Haggis
Reactie op  Joyce Ramgatie
2 maanden geleden

Kinderen plegen massaal zelfmoord en dan ben je het oneens met deze reactie? De strijd is dan definitief verloren voordat ie begonnen is

Haggis
Haggis
Reactie op  Joyce Ramgatie
2 maanden geleden

Door de media en corrupte politici zitten we in deze situatie en iedereen kan wel nagaan dat deze lieden het “vaccin” zelf nooit zullen nemen

Eus
Eus
Reactie op  Joyce Ramgatie
2 maanden geleden

153 duimpjes down, wow. Het prikt kennelijk.

Jelle
Jelle
2 maanden geleden

Ik hoop dat er meer artsen naar buiten treden.
Vaccinaties zijn niet goed en zeker niet binnen een paar maanden op de markt brengen.

nemo
nemo
2 maanden geleden

Als dat de enige huisarts is in heel Nederland dan heb ik er een hard hoofd in.

Wanneer worden de GEWONE mensen nu eens wakker! Wij hier zijn het al!

Dubito
Dubito
2 maanden geleden

Al staan er duizend gewetensvolle huisartsen te roepen bij de voordeur van het Torentje: Rutte en De Jonge stoppen de vingers in de oren en zingen samen nanananana en zeggen daarna gebroederlijk: ‘samen krijgen we het verschrikkelijke dodelijke virus er wel onder’ – knipoog, grijns.
En Herr doctor Schwab knikt instemmend: Het Plan loopt als een trein.
Arme huisarts Vingerhoets. Ik wens hem alle sterkte in de strijd om het behoud van zijn licentie. Hij is nu een risico voor Het Plan. Levensgevaarlijk.

Ertje
Ertje
2 maanden geleden

ik hoop echt dat de overheid gaat inzien dat ze niet goed bezig zijn. en de MSM heeft hierin een hele grote rol. we zijn nog lang niet van deze crisis af!

nemo
nemo
Reactie op  Ertje
2 maanden geleden

@Ertje De rOverheid ziet dat heel goed in, wat dacht je…
Ze moeten dat plan ‘de grote reset’ (communistische totalitaire DIKTATUUR) invoeren en doen hartstikke aan mee !!!!!! 🙁 🙁 🙁 Nee, zeker we zijn nog lang niet van deze viruscrisis machtscrisis af.

Mensen wordt toch wakker, donder die tv eens gewoon het raam uit. Dat herrieklereding met als die gore viezigheid programma’s: Waar kinderen naar kijken. Waar ze ‘JE’ tegen “U” zeggen. Waar je gehersenspoeld wordt waar je bij staat sorry zit (waarschijnlijk hangt)!

Nina
Nina
Reactie op  Ertje
2 maanden geleden

Gaan ze nooit doen! Ze zitten er allemaal tot in hun nek in, behalve FvD misschien.

Eus
Eus
Reactie op  Ertje
2 maanden geleden

Iemand heeft ooit geroepen dat een internationale kliek de wereld in zijn greep heeft en het nooit genoeg voor ze zal zijn. Helaas heeft hij het niet overleefd.

nemo
nemo
2 maanden geleden

Ach hij (die huisarts) gelooft nog steeds in dat virus annex het vaccin, Man, durf nou eens keihard te zeggen voor deze “Buitenparlementaire Commissie” dat a) dat virus niet bestaat en b) dat al deze vaccins ergo totaal nutteloos zijn en niet alleen nutteloos maar zelfs gevaarlijk tot dodelijk aan toe. En die enkele mensen die al binnen ettelijke uren al dood zijn neergevallen zijn al erg genoeg, maar de gevaccineerde mensen kunnen ook na weken, maanden of zelfs jaren dood neervallen c.q. overlijden!!!

Joep
Joep
Reactie op  nemo
2 maanden geleden

PRECIES!
Zelfde geldt trouwens ook voor dieren.
Al die zogenaamde varkenspest, gekke-koeien-ziekte, etc… bestaan ook niet!
Die situaties zijn gefrabiceerd, net zoals deze hele corona-leugen.

De hele wereld is gebrainwashed door de media, tv, films, radio, kerken, kunst, etc…
Vele mensen protesteren wel tegen wat er allemaal gebeurt, maar het probleem is dat ze zelf niet eens inzien wat de waarheid is, ze roepen maar wat.
Slechts weinigen hebben de waarheids-vonk in zich.
Dit is een treurige gegeven….

serieuze aangelegenheid
serieuze aangelegenheid
Reactie op  nemo
2 maanden geleden

Het creëren van een grote dosis angst is voldoende om onwetende en onbewuste mensen in te enten.

Het zogenaamde virus is een gevolg van het in gebruik nemen van 5G (straling). en het wereldwijd vergiftigen (via chemtrails) van mensen. Beide hebben invloed op het lichaam in de vorm van vergiftiging van de cel, hetgeen leidt tot een overreactie van het immuunsysteem. Dit is wat iedereen een pandemie noemt. In werkelijkheid betreft het een situatie die bewust in de wereld is gebracht om mensen te elimineren.

Het zogenaamde virus wordt gebruikt om mensen wereldwijd te elimineren. Er is een situatie gecreëerd dat mensen gaan vragen om gevaccineerd te worden. Dat was het ultieme doel van het WHO, Bill Gates en de farmaceutische industrie. Zij gebruiken de regeringen om hun doel te bereiken. Politici zijn maar marionetten en doen alsof zij de regie hebben, maar de werkelijke macht ligt bij het WHO. Dat is in de jaren 90 al geregeld. Toen was men dus al bezig om het programma van Rockefeller Lockstep 2010 uit te voeren.

De enige mogelijkheid om levend uit deze situatie te komen is dan ook het weigeren van Covid-vaccins. Daarnaast niet laten testen, want via de test kunnen mensen ook vergiftigd worden.

Joep
Joep
Reactie op  serieuze aangelegenheid
2 maanden geleden

Correct!

Simon
Simon
2 maanden geleden

Dapper van deze huisarts. Ik hoop dat meer huisartsen eindelijk eens hun eed serieus nemen en niet alleen aan geld denken.

Ton Teurlings
Ton Teurlings
2 maanden geleden

Fijn dat deze huisarts zich uitspreekt tegen het massaal toedienen van ‘vaccins,’ en het invoeren van de Spoedwet zonder dat daar een reële noodzaak toe is. Beter laat dan nooit. Dat veel van zijn beroepsgenoten de eed die ze hebben uitgesproken niet naleven, en zich gedwee laten gebruiken als uitvoerders van krankzinnig beleid, is een grote schande.

x

Check Also

bloed

Kans op bloedaandoening PVT door vaccins Pfizer en Moderna 30 keer groter dan door AstraZeneca

Een potentieel dodelijke bloedaandoening komt 30 keer ...

meisje

Hartverscheurend: 2-jarig meisje sterft na coronavaccin Pfizer

Een tweejarig meisje is gestorven na toediening ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

62
0
We lezen graag je reactie!x