Homepagina » Buitenland » Gele hesjes laten zien dat het kookpunt is bereikt. Dit is wat je krijgt als je eisen van burgers jarenlang negeert
Gele hesjes laten zien dat het kookpunt is bereikt. Dit is wat je krijgt als je eisen van burgers jarenlang negeert

Gele hesjes laten zien dat het kookpunt is bereikt. Dit is wat je krijgt als je eisen van burgers jarenlang negeert

Eerder dit jaar signaleerde professor Michel Maus van de Vrije Universiteit Brussel dat ‘zich stilletjes aan een opstand aan het manifesteren is’. “We zitten nu in het stadium van het maatschappelijke protest,” zei hij.

Maus legde uit dat belastingen onrechtvaardig zijn en dat mensen biologisch geprogrammeerd zijn om in opstand te komen tegen onrechtvaardigheid.

“Als de overheid niet luistert gaat het protest nog een stap verder,” waarschuwde hij.

Gele hesjes

Professor Maus verwees naar Groot-Brittannië, waar de regering van Thatcher in de jaren tachtig na een gewelddadig protest min of meer werd afgezet.

“Het wordt hoog tijd dat we onze stem laten horen over onrechtvaardige belastingen,” benadrukte hij.

En opeens waren daar de gele hesjes. In korte tijd veroverden ze Frankrijk en verspreidden ze zich naar België en Nederland.

Geen idee

Vrijdag verzamelden zo’n 1000 mensen met gele hesjes zich op de Brusselse binnenring. Bij de ambtswoning van premier Michel kwam het tot een serieuze confrontatie met de politie.

Mensen droegen kartonnen borden met daarop boodschappen tegen de Europese Unie en te hoge belastingen.

Ondanks de jubelberichten van premier Michel hebben veel gewone mensen het moeilijk.

Betogers zeiden dat politici geen idee hebben hoe het is om elke maand de eindjes aan elkaar te moeten knopen.

Kloof

Een journalist van het Franse online medium Brut die verslag deed van de protesten in Brussel, werd hardhandig opgepakt door de politie.

Rémy Buisine filmde een groep agenten toen één van hen hem beval om de uitzending te stoppen. Buisine weigerde, waarna hij stevig tegen de grond werd gedrukt en vervolgens meegenomen naar het politiebureau.

De reactie van premier Michel is tekenend voor de enorme kloof tussen politici en gewone burgers.

Hij zei bereid te zijn met de actievoerders te overleggen, maar dat ze nog geen verzoek hadden ingediend tot overleg.

Kookpunt

Het betreft hier een informele groep, dus er zijn geen organisatoren of woordvoerders waarmee je in overleg kunt gaan.

Als je eisen jarenlang negeert, krijg je dit soort protesten. Problemen verdwijnen niet door simpelweg te zwijgen.

Op een bepaald moment wordt het kookpunt bereikt, waar professor Maus al voor waarschuwde.

Het kookpunt is ook in Frankrijk bereikt. Daar breiden de protesten met de gele hesjes zich steeds verder uit.

Bekijk hieronder hoe het er zaterdag aan toeging in Parijs:

Foto: Jean-Paul Corlin Wikimedia Commons

[DeWereldMorgen]


Vind je deze info belangrijk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

33 reacties

 1. Het coudenhoven kalergi satans pact Marrakesh verdrag WORDT NIET ondertekend in België
  Onze regering gaat vallen en gele vestjes gaan België lam leggen

  T’is nu aan Nederland volg ons Belgie sta op mensen STA OP!!!!!
  Vecht voor uw land voor uw Volk voor uw SOEVEREIN land!!!!

  https://www.hln.be/nieuws/binnenland/live-crisis-rond-migratiepact-compleet-premier-michel-stelt-kernkabinet-uit-n-va-verwijdert-verguisde-campagnefoto-s~abdce833/

  27 likes
  • 🙂 opnieuw poll 80% is tegen
   Dit voelt zo goed het Volk versus de land en volksVERRADERS van politiek hier.
   Ze kunnen dat verdrag niet tekenen want we hebben verkiezingen.
   Wow dit is onbeschrijfelijk, whahahaha dankzIj VB KUNNEN ZE NIET TEKENEN

   https://sceptr.net/2018/12/dewinter-feliciteert-n-va-met-anti-marrakesh-campagne-ik-ben-auteur/

   https://www.hln.be/nieuws/binnenland/belgische-onderhandelaar-over-vn-migratiepact-alles-wat-belgie-wou-staat-in-de-tekst~aa5abc0c/

   10 likes
   • Gele hesjes is staatstheater ! De uiteindelijke uitkomst zal altijd uitpakken in het voordeel van de illuminatie ! Ofwel de vlam slaat in de pan en de zo gewenste chaos zal ontstaan waar de illuminatie zo lang op hoopten. Orde uit chaos op een voor hen gewenste manier zal het gevolg zijn. Zij hebben een politiemacht en militaire macht met het monopolie op het meest verschrikkelijk en vernietigende wapentuig. Wat ze daarmee gaan doen laat zich makkelijk raden. Optie 2 : de “opstand” sterft een langzame dood , iedereen likt zijn wonden en gaat over naar de orde van de dag en wij betalen uiteindelijk de rekening voor alle schade, waarschijnlijk in het kwadraat.
    Kortom : opstand en geweld is wat hen in de kaart speelt, hen de macht op geweldloze wijze ontnemen door niet meer mee te werken is de enige remedie, de enig mogelijke uitweg. Niet meer stemmen tot het algehele corrupte old boys network van het toneel verdwenen is inclusief de bron en oorzaak van het hele zootje : het koningshuis.

    Alle publieke functies verkiesbaar, alle politieke beslissingen via referendum. Uit de EU, uit de NATO en uit het “Koninkrijk”.

    Een trap schoonvegen doe je van boven naar beneden zonder geweld, gewoon met stoffer en blik. Elke andere manier zal stranden.

    6 likes
    • Het is in ieder geval duidelijk dat Baudet verloren is met z’n actie tegen Marrakesh, de meeste kamerleden zijn er nl voor…….jammer van al die handtekeningen, maar hetzelfde verhaal als bij het referendum, op deze manier heeft het kennelijk geen zin…”.. België is een ander verhaal, daar is het al een tijd onrustig onderling in de politiek..
     Als mensen oprecht tegen het beleid van onze regering zijn, moeten ze toch met sterke argumenten komen en wel massaal… die lui die er nu zitten hebben schijt aan de burgers………Toch geeft het wel inzicht hoe we er voor staan……

     4 likes
     • @eksegese

      Een geel hesje is een aanvang en dat al op de top van de economie en beurzen i.p.v. alleen tijdens een kunstmatige crisis.

      Er is een groeiend besef dat het zo niet langer kan en we moeten stoppen met stemmen en ook boycotten is zeker een zinvolle onderdeel waarmee de zio maffia hun macht is af te nemen. Het besef ontstaat omdat de politiek en overheid geen maat kennen en dat doet mij vermoeden dat de politiek zich sterk voelt doordat bijv. ze worden geholpen van bovenaf en zijn of worden gekozen middels stemfraude.

      Alles is zo strak corrupt gecoördineerd dat het politieke kartel zich totaal geen zorgen maakt. Vandaar ook die zelfverzekerde en arrogant lachende smoelwerken van de stinkende kadavers.

      6 likes
     • @eksegese
      In België is stemmen verplicht ….
      Dat is ook een probleem want dan krijg je wat er nu gebeurd, allemaal verschillende partijen die niet door één deur kunnen, bovendien draaien ze zelf de strop om hun nek, want ze sluiten sommige partijen uit, gelijk hier… Met dat uitsluiten schieten ze nu in eigen voet net als hier. Het is niet democratisch, want de burger blijft boos en wordt bewust aan de zijkant gezet…… Het enige verschil is dat de Hollander met alle winden mee waait…..Niks geleerd na Fortuyn, de man heeft nooit geregeerd maaar wel al de tweedeling in onze maatschappij laten zien… Ik hoop maar dat hoogmoed voor de val komt….

      4 likes
     • In België is het een nader verhaal ? De uiteindelijke uitkomst zal verduidelijking brengen. Er is maar één manier : ontneem hen de macht door niet te stemmen. Dan moeten ze hun nep-democratische masker laten vallen en wordt het voor iedereen duidelijk waar we mee te maken hebben. Pas dan kan er eensgezindheid ontstaan met alle onwetenden en allen die zich uit angst hardnekkig en willens en wetens vast houden aan smerige leugens die hen slechts een schijnveiligheid en op valsheid gebaseerde gemoedsrust bieden. De meesten weigeren nog steeds te snappen hoe het echt zit.

      3 likes
     • Weg met ons
      Deze dame is onrechtstreeks verantwoordelijk voor de gele vestjes opstand is ANTI LINKS EN ANTI macron
      Spontaan omdat iedereen geel vest verplicht in wagen heeft begon dat
      Let op nu
      Links antifada proberen dit tte kapen
      1 GROOT probleem, het was links die accijnzen heeft uitgevonden en verhoogd in B EN FR enkel links, deze regeringen melken dat links repo incassso beleid verder WAARDOOR het volk volledig keert tegen gans die politiek in FR en B

      Zet je schrap want links ziet in dat ze de geel vestjes NIET kunnen kapen, daarom was er zoveel geweld van antifada, volg onze MSM ff lees commentaren politiek en MSM hebben geen grip meer op het volk, dit gaat zwaar escaleren

      https://www.hln.be/nieuws/buitenland/frankrijks-gezicht-van-de-gele-hesjes-wordt-inmiddels-zwaar-bedreigd-niemand-heeft-nog-grip-op-de-gilets~aaaa4f29/

      1 likes
    • Al maken de gele vesten ,heel Parijs met de grond gelijk, de elite blijft toch ongedeerd en zal er om lachen!

     3 likes
   • Hi Marduk, tja in België is het een politiek probleem dat Marrakesh verdrag, ben benieuwd hoe dat gaat aflopen, jawel ze zijn politiek de weg kwijt……
    Dan is er in Brussel een klimaat demonstratie geweest, hoge opkomst, maar die mensen spelen de overheid weer in de kaart, met roepen over CO 2………Terwijl de doorsnee burger het eigenlijk over milieu vervuiling heeft, ze weten niet eens waarom ze daar nu lopen….
    Frankrijk heeft verschillende problemen …..
    Er is een enorm verschil tussen het grotestedenbeleid en de kleinere gemeente en boeren, dat is echt a-social.Bovendien is Frankrijk al zwart in de grote steden…… Er spelen verschillende problemen nu…….. En wat Nederland gaat doen, ik heb geen idee…..maar al die kleine ongeorganiseerde clubjes zetten tot nu toe geen zoden aan de dijk……Baudet heeft alleen stuur van de PVV……. En nu is de EU al in spoedzitting bijeen geroepen?

    4 likes
  • Vergeefse moeite mijn beste, Nederland staat onder regie van de Bilderbergers en de media volgt gedwee, de koers van deze Bilderbergclub.
   Iedereen met een andere mening, is een racist een fascist of een populist.
   En het hokje waar je wordt ingeduwd, staat wagenwijd open.
   Het gaat in Nederland te slap te vrijblijvend.
   Er zijn wat acties aangekondigd maar allemaal te vrijblijvend.
   De macht van de Bilderbergclub, is in Nederland heel erg groot.

   9 likes
   • hier gaat iets los barsten

    hier gaat het ook over ne Franse premier die wilt tekenen +
    het gelieg en bedriegerij onze politiek is nu op explosiepunt

    Altijd hier geschreven dat mijn land begin revolte ging zijn
    het is op hier, klaar met alles MSM en politiek zijn controle kwijt 🙂

    6 likes
  • Hoe vaak is dit gedaan denk aan “Occupied” en niet gelukt en zo weer de kop ingedrukt.

   Tis nobel maar het zal toch een enorme hoeveelheid mensen voor nodig zijn om de ballen te kweken die er nodig zijn om dit te bewerkstelligen.

   Anders word het weer bestempeld als zo’n oproerkraaierig zooitje..

   4 likes
 2. Ik ben benieuwd of de Elite, Politiek Pluche, Legerkneusjes en Politiemuppets het lef hebben om dadelijk met scherp te gaan schieten op het eigen Volk….

  Dan gaat de shit pas echt los!

  ( Besef eens dat je met een 3D printer in enkele uren een vuurwapen kunt printen en de blauwdruk is overal gratis op internet te vinden )

  13 likes
  • @Mannon

   Een wapen, is tegenwoordig met alle Afrikaanse hyena’s die de overheid loslaat in de eens zo vredige straten, geen overbodige luxe.

   Ik, als mens die voor zichzelf denkt en opkomt, zou niet zonder een wapen, waarmee mijzelf te verdedigen, over straat durven gaan. De overheid en politie zijn niet/mogen niet (in staat) ons (te) beschermen.

   12 likes
  • ze hebben al met scherp geschoten……xandernieuws.
   + link naar youtube met beelden van sniperkogels.

   fff

   5 likes
 3. Dit land is het zat!!…C’est ca!!!

  https://youtu.be/deTKmGGZPWc

  Helemaal eens. Quote: Dit land is het zat, C’est ca!!!! Op spandoeken en op messen en bijlen, op pek en veren!!!…Het leger moet zich scharen achter het volk en Den Haag en Brussel bezetten!!…Een coupe moet er komen. Gerechtigheid voor het volk, gerechtigheid voor Pim Fortuyn, die is vermoord door de smerig stinkende cabal!!

  12 likes
 4. Een iemand vaart er wel bij en dat is de directeur van de gele hesjes fabriek!

  6 likes
 5. en toch denk ik dat ik zaterdag ga, al is het alleen al om te zien/horen wat er leeft! begint om 11:30 bij de stopera. Heb er op zich weinig vertrouwen in, maar misschien doet het iets met mijn mening.

  10 likes
 6. Als je wacht voor een teken om te gaan beginnen met het aanleggen van een voedselvoorraad e.d. voor slechte tijden, dit zou het teken wel eens kunnen zijn. Als transporteurs zich ermee gaan bemoeien of grote wegen worden langere tijd geblokkeerd, dan is de supermarkt zo leeg.

  9 likes
 7. Misschien een rare vraag, maar wie maakt al die mooie bordjes die je overal ziet bij de protesten?
  Het ziet er zo strak georganiseerd uit, en dat terwijl de hesjesmensen zomaar spontaan de straat zijn opgegaan.
  Ook maken de hesjes nu al onderling ruzie en zijn elkaar zelfs al met de dood aan het bedreigen! Ik vind dat nogal heftig dat zoiets in een paar weken al gebeurt. Ik maak me daar best zorgen over.
  Vanaf het begin waren de hesjesmensen er juist zo duidelijk over dat de protesten vreedzaam zouden zijn. Helaas gaat dat al heel snel mis.
  Daar baal ik echt van. Je zou bijna denken dat er mensen zijn die zich bij de hesjes aansluiten alleen maar om de boel ein de war te laten lopen en door herrie schoppen de gele hesjes in een kwaad daglicht proberen te stellen.
  Ik ga altijd uit van de goedheid van de mens, maar dit vind ik toch wel erg raar.
  Meer weet ik er ook niet over te zeggen.
  Ik hoop dat de gele hesjes snel een plek krijgen aan allerlei onderhandelingstafels en dat ze serieus genomen worden omdat de gele hesjes echt het volk vertegenwoordigen. Misschien nog wel meer dan de gekoezen volksvertegenwoordigers zélf omdat die in de praktijk niet doen wat ze hebben beloofd….

  Best moeilijk allemaal dit! Ik hoop dat ‘de mensheid’ in het algemeen snel oplossingen gaat vinden voor problemen als oorlog, milieuvervuiling, vrouwenonderdrukking, homohaat, voedselschaarste (er komen helaas nog steeds duizenden kinderen per dag om van de honger) en ik vergeet in de gauwigheid natuurlijk nog veel meer problemen, jullie mogen aanvullen!

  Hartelijke groeten,

  Vredelievende Generaal Biff

  6 likes
 8. Is dit al het kookpunt…?

  Zeker hier in NL merk ik op straat nog erg weinig van boosheid… Ja, natuurlijk; Afgelopen weekend waren er in meerdere steden ook hier gele hesjes die hun boosheid lieten zien. Maar verder…

  M’n inziens moet het echt nog véél erger worden; Á la het einde van de Sovjet-Unie (1991); De Oktober Revolutie (1917); Franse Revolutie (1789–1799); Het huidige Venezuela, enz.

  Er moet chaos in de straten zijn; De mensen moeten honger voelen; De criminaliteit moet regeren á la de laatste dagen van de Sovjet-Unie, en Venezuela nu.
  De machthebbende partijen moeten klappertanden, en het angstzweet onder de oksels klotsen. Dat is nu echt nog niet het geval.

  Kanttekening: Zowel in het huidige Venezuela, als de Sovjet-Unie destijds, hadden de VS stevig de hand in het laten instorten van het regime.

  5 likes
 9. Vertel gewoon dat het heeeeel goed gaat in het land, en iedereen denkt dat hij/zij er alleen voor staat, en dus toch geen kans maakt met protesteren.

  4 likes
 10. Dus die protesten zijn tegen belastingen of bepaalde EU maatregelen?

  2 likes
 11. Het is wel duidelijk dat de Illuminati goede figuranten heeft! Ze hebben er zelfs een kaartspel van deze ” gele hesjes”…

  In lak ‘ ech ala k’ in

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Wat er nu gebeurt heeft vooral te maken met het redden van de democratie. Farage roept op tot vreedzame revolutie

Wat er nu gebeurt heeft vooral te maken met het redden van de democratie. Farage roept op tot vreedzame revolutie

Ik kom terug, zo zei de Nigel ...

Verwoestende brand Notre-Dame aangestoken? Deze Franse volksvertegenwoordiger denkt van wel (en wordt gelijk afgekapt)

Verwoestende brand Notre-Dame aangestoken? Deze Franse volksvertegenwoordiger denkt van wel (en wordt gelijk afgekapt)

Gisteravond brak er brand uit in de ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 25 april 2019
20:00 uur (CEST)
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.