Homepagina » Buitenland » Vanaf de Syrische frontlinie: “Bedankt Rusland! Russische interventie is een zegen”
In de Syrische frontlinie: "Bedankt Rusland! Russische interventie is een zegen"

Vanaf de Syrische frontlinie: “Bedankt Rusland! Russische interventie is een zegen”

De Syrische strijdkrachten hebben begin deze maand ten noordwesten van de stad Aleppo twee aangrenzende dorpen ontzet. De dorpen Nubul en al-Zahraa werden al zo’n drie jaar belegerd door rebellen.

Bij het doorbreken van de belegering hebben strijders van de sjiitische beweging Hezbollah en plaatselijke sjiitische milities geholpen. Het Syrische leger is met bondgenoten Hezbollah en steun van de Russische luchtmacht in de aanval gegaan bij Aleppo.

Na de bevrijding op 3 februari gingen dorpsbewoners de straat op om hun dank te betuigen richting Rusland, Iran en Hezbollah. Nog geen twee weken geleden waren de strategisch belangrijke dorpen in handen van verschillende rebellengroepen, waaronder het Al-Nusra Front.

After more than 3 years of siege the market stands are full again in Nuble. Northern Aleppo #Syria #cnn

Een foto die is geplaatst door Fred Pleitgen (@fpleitgencnn) op

Lokale bewoners zeiden dat ze meer dan drie jaar lang in angst hebben geleefd. Het Syrische leger, dat wordt gesteund door pro-Iraanse milities en Rusland, werd met open armen ontvangen door de bewoners, die de regering van president Bashar al-Assad steunen.

De straten zijn gedecoreerd met posters van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah en de Iraanse hoogste leider ayatollah Ali Khamenei. Voor het gemeentehuis in Nubul en buiten de grootste moskee hangen foto’s van de Syrische president.

 

Nuble in Northern Aleppo #Syria after government forces moved in. #cnn

Een foto die is geplaatst door Fred Pleitgen (@fpleitgencnn) op

“Rusland bedankt! Hezbollah bedankt! Iran bedankt!” riep een dorpsbewoner door de straten, meldt CNN. Op een legerbasis tussen Raqqa en Aleppo zei een generaal tegen de zender: “De Russische interventie is een zegen. Ze hebben ons enorm geholpen.”

Volgens de Syrische Rode Halve Maan is deze week humanitaire hulp geleverd aan Nubul en al-Zahraa. De leefomstandigheden in de dorpen zijn flink verbeterd en winkels hebben een stuk meer voorraad.

De overwinning is van groot belang voor het Syrische leger, aangezien al-Zahraa en Nubul zijn gelegen tussen de Turkse grens en delen van Aleppo die nog in handen zijn van de rebellen. Hierdoor zijn de terroristen in het noorden van Aleppo afgesneden van bevoorradingsroutes.

[CNN]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • dimmer schreef:

  Net op tv hebben de russen 5 ziekenhuizen gebombardeerd.
  Ik dacht nu moet ik gelijk ff op nftn kijken en juist klopt weer geen hol van wat ze op t nieuws zeggen.

  16 likes
 • Mammon schreef:

  Met verbazing sta ik iedere dag te kijken hoe groot de domheid der massa is!

  De propaganda ligt tegenwoordig zo dik op het MSM “nieuws” dat zelf een struisvogel
  met zijn kop in het zand de leugens simpelweg doorprikt.

  Toch knap hoe je het brein van zulke grote groepen mensen zover “geprogrammeerd”
  krijgt dat ze stoppen met zelf na te denken…

  19 likes
 • exegese schreef:

  Er komt geen WO 3 omdat reeds te veel mensen dit smerige spelletje hebben doorzien en de bewustwording die voor onze beleving veel en veel te langzaam gaat toch al verder is dan we denken. Er zijn nu al zoveel serieuze pogingen gedaan de grote oorlog op poten te krijgen maar steeds gaat het net op tijd weer mis. Dit kan onmogelijk toeval zijn. Ik begin langzaam te geloven in een omslag naar de goede kant. Steeds meer bedrog komt boven water en wordt door steeds meer mensen veroordeeld. Het tij is aan het keren en al wat wij hoeven te doen is het kwade als zodanig te herkennen en de rug toe te keren en het goede te omarmen. Wees ervan bewust dat we altijd voorgelogen zijn en dat het meeste wat ons voor goed verkocht is in werkelijkheid slecht is en andersom, dan zit je een heel eind in de goede richting. The M.S.M is mainly the opposit of the truth

  3 likes
  • Niels schreef:

   (1) Als ik het goed heb, voeren verschillende EU-landen, de VS, Rusland, Turkije, Syrie een oorlog. (2) Er is een wereldwijde vluchtelingenstroom. (3) Onenigheid tussen de verschillende grootmachten (4) De ene provocative na de andere.

   We zitten in een wereldoorlog alleen speelt deze niet af in Europa. Het volk draagt er wel het dragen de gevolgen ervan (vluchtelingen, militaire invasive, doden, etc.). Me dunkt hebben we het laatste ervan nog niet gezien: USA en Rusland kunnen elkaar duidelijk niet luchten. Wat er zich in Syrie afspeelt in een tikkende tijdbom. Vroeg of laat ontplost de boel. Wat ze tijdens de koude oorlog nog net hebben kunnen voorkomen wordt mogelijks realitiet: een kernoorlog die zijn properties niet kent.

   2 likes
  • Ph schreef:

   “Er komt geen WO 3 omdat reeds te veel mensen dit smerige spelletje hebben doorzien en de bewustwording die voor onze beleving veel en veel te langzaam gaat toch al verder is dan we denken. ”

   Laat me hopen dat je gelijk hebt, maar als ik dan naar de oorlog in Irak ga kijken, waarbij wereldwijd miljoenen mensen tegen die oorlog op straat zijn gegaan, dan heb ik toch mijn twijfels!!

   Hoop doet leven, maar valse hoop is ook geen hoop!!

   1 likes
  • catrice schreef:

   Hillary stikt hier haast letterlijk in haar leugen. Ze spreekt een zaal jonge mensen van Zuid Amerikaanse afkomst toe in het hopeloze deel van NY.
   Dat als je maar hard werkt, ook al ben je kansloos, kun je het toch wel maken.
   Werken werd nog nooit zo slecht beloond en met de NWO vooruitzichten waarmee zij in haar hoofd loopt zal het alleen maar slechter worden.

   Hoor ze hoesten.

   https://www.youtube.com/watch?v=kIZBw507FDE

   0 likes
 • Ad schreef:

  Ik heb gisterenavond bij een vriend van mij nog aan moeten horen wat voor kl**tzakken de Russen in zijn ogen waren! Nadat ik hem het een en ander aan z’n verstand gebracht had hoop ik dat hij toch wat meer zelf na gaat denken ! En niet meer zoals hij tot nu toe deed het klakkeloos napraten van wat de westerse propagandisten roeptoeteren! Hoe zij hun plannen in de war gebracht zien worden door de voortvarendheid waarme Rusland, China, Iran en andere niet zo VS minnende natie’s het in Syrie aanpakken! Door het al diverse jaren Bombarderen door VS wat geen enkele effect scheen te hebben?? Want wat ze dan toch in godsnaam gebombardeerd hebben al die tijd??? Het enige wat we samen konden bedenken is dat de VS hoogstwaarschijnlijk voor de door hun gesteunde en opgeleide troepen uit gebombardeerd hebben!

  2 likes
  • Eli020 schreef:

   Precies @Ad

   Dit is het nieuws dat de MSM niet wil dat jij ziet. In die zin kan ik het de gewone man amper kwalijk nemen, alhoewel, het is ook een kwestie van verder kijken dan je neus lang is. Ik volg de MSM en de alternatieve media en heb hier vaak discussie over met mijn vader. Hij, opgegroeid in het Nederland van Drees, is ondanks zoveel tegenbewijs in de veronderstelling dat de Nederlandse media objectief is. Maar zeg ik dan, dat denken de mensen in Noord Korea ook.

   3 likes
 • Erik schreef:

  we weten niet eens of dit wel de waarheid is wat ons verteld wordt dus laten we maar gewoon afwachten hoe het afloopt.
  Alles wordt gemanipuleerd dus ik weet niet meer wat waar of niet waar is.

  2 likes
  • Typhoon schreef:

   Eindelijk iemand met een gezond verstand! Geen vooroordelen geen snelle conclusies! Een echte waarheidszoeker wordt niet gemanupileerd en gelooft niet alles wat hij leest…

   1 likes
  • Cihad schreef:

   Het probleem is dat de VS en de Russen niet willen dat een land als Turkije de overhand krijgt in de regio! Omdat zij weten dat, als dat gebeurt, zij de regio niet meer kunnen besturen en manipuleren zoals zij dat al decennia doen en voor nog eens decennia lang willen doen.

   Om dat te verwezenlijken willen zij nu een 2e Israël stichten in het Midden Oosten! Daarmee willen zij Turkije afscheiden van de rest van het Midden Oosten en Iran(!) een hoofdrol geven i.p.v. Turkije, omdat Iran, ondanks zijn uitlatingen jegens Israel, een goede vriend en dienaar is van het zionisme! Turkije zal opkomen voor de rechten van alle groeperingen en rassen in de regio, daarom kruist Turkije in tegen de plannen van deze grootmachten(!)….

   Zij willen vanaf het Koerdische deel van Irak tot aan de Middellandse zee een gebied afstaan aan de aanhangers van de pyd (de Syrische aftakking van de pkk!…)

   Pyd werkt nauw samen met Esad, Rusland en Iran!

   De Pesmerges van Noord Iraakse Koerden, zijn Soennieten en weten dat zij noch van Irak, noch van Iran of van de Syrië van Esad, iets goeds voor henzelf kunnen verwachten… Noord Irak Koerden, werken ook hecht samen met Turkije (Pesmerges, strijdkrachten van de Koerden in Noord Irak, worden door Turkse officieren getraind om isis te bevechten in Moesul en andere gebieden Noord Irak!

   Turkije zal nooit en te nimmer toestaan dat er aan haar grenzen zulke vieze spelletjes worden gespeeld!

   1 likes
 • Cihad schreef:

  Als de mensen van deze steden, die zijn herovert(!) door de pyd terroristen, zo blij en gelukkig zijn, waar komt dan de nieuwe stroom van ruim 100.000 vluchtelingen vandaan?

  van Mars ?

  2 likes
 • Typhoon schreef:

  Onder leiding van Turkije hebben 38 landen ingestemd om een leger te vormen. Met lucht en grondtroepen gaan ze DAES bestrijden in Syrie en Irak. Rusland heeft na deze plan al meteen een staakt-het-vuren aangekondigd met Amerika. Rusland en Amerika zijn vijanden maar zijn druk aan het vergaderen de laatste dagen. Erdogan heeft de slangenzaad schaak gezet welteverstaan. Zoals Nostradamus heeft voorspeld: Er komt een oorlog tussen Moslims en de Moslims zullen winnen! Dus afgelopen met al die vuile spelletjes des duivels!

  Bron: Verzin zelf maar iets…

  1 likes
 • Cihad schreef:

  Ik wist niet dat Syrië deel uitmaakte van Afrika ?! Jij wel blijkbaar!

  1 likes
 • x

  Check Also

  biden

  Zoon Joe Biden gelinkt aan ‘prostitutie- of mensensmokkelnetwerk’

  Hunter Biden, de zoon van de Democratische ...

  maan

  Er is beslist iets gaande op de maan, maar wat?

  Midden in de coronacrisis heeft de regering-Trump ...

  >