Buitenland

Vanaf de Syrische frontlinie: “Bedankt Rusland! Russische interventie is een zegen”

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Syrische strijdkrachten hebben begin deze maand ten noordwesten van de stad Aleppo twee aangrenzende dorpen ontzet. De dorpen Nubul en al-Zahraa werden al zo’n drie jaar belegerd door rebellen.

Bij het doorbreken van de belegering hebben strijders van de sjiitische beweging Hezbollah en plaatselijke sjiitische milities geholpen. Het Syrische leger is met bondgenoten Hezbollah en steun van de Russische luchtmacht in de aanval gegaan bij Aleppo.

Na de bevrijding op 3 februari gingen dorpsbewoners de straat op om hun dank te betuigen richting Rusland, Iran en Hezbollah. Nog geen twee weken geleden waren de strategisch belangrijke dorpen in handen van verschillende rebellengroepen, waaronder het Al-Nusra Front.

After more than 3 years of siege the market stands are full again in Nuble. Northern Aleppo #Syria #cnn

Een foto die is geplaatst door Fred Pleitgen (@fpleitgencnn) op

Lokale bewoners zeiden dat ze meer dan drie jaar lang in angst hebben geleefd. Het Syrische leger, dat wordt gesteund door pro-Iraanse milities en Rusland, werd met open armen ontvangen door de bewoners, die de regering van president Bashar al-Assad steunen.

De straten zijn gedecoreerd met posters van Hezbollah-leider Hassan Nasrallah en de Iraanse hoogste leider ayatollah Ali Khamenei. Voor het gemeentehuis in Nubul en buiten de grootste moskee hangen foto’s van de Syrische president.

 

Nuble in Northern Aleppo #Syria after government forces moved in. #cnn

Een foto die is geplaatst door Fred Pleitgen (@fpleitgencnn) op

“Rusland bedankt! Hezbollah bedankt! Iran bedankt!” riep een dorpsbewoner door de straten, meldt CNN. Op een legerbasis tussen Raqqa en Aleppo zei een generaal tegen de zender: “De Russische interventie is een zegen. Ze hebben ons enorm geholpen.”

Volgens de Syrische Rode Halve Maan is deze week humanitaire hulp geleverd aan Nubul en al-Zahraa. De leefomstandigheden in de dorpen zijn flink verbeterd en winkels hebben een stuk meer voorraad.

De overwinning is van groot belang voor het Syrische leger, aangezien al-Zahraa en Nubul zijn gelegen tussen de Turkse grens en delen van Aleppo die nog in handen zijn van de rebellen. Hierdoor zijn de terroristen in het noorden van Aleppo afgesneden van bevoorradingsroutes.

[CNN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mammon
Mammon
6 jaren geleden

Met verbazing sta ik iedere dag te kijken hoe groot de domheid der massa is!

De propaganda ligt tegenwoordig zo dik op het MSM “nieuws” dat zelf een struisvogel
met zijn kop in het zand de leugens simpelweg doorprikt.

Toch knap hoe je het brein van zulke grote groepen mensen zover “geprogrammeerd”
krijgt dat ze stoppen met zelf na te denken…

dimmer
dimmer
6 jaren geleden

Net op tv hebben de russen 5 ziekenhuizen gebombardeerd.
Ik dacht nu moet ik gelijk ff op nftn kijken en juist klopt weer geen hol van wat ze op t nieuws zeggen.

Ad
Ad
6 jaren geleden

Ik heb gisterenavond bij een vriend van mij nog aan moeten horen wat voor kl**tzakken de Russen in zijn ogen waren! Nadat ik hem het een en ander aan z’n verstand gebracht had hoop ik dat hij toch wat meer zelf na gaat denken ! En niet meer zoals hij tot nu toe deed het klakkeloos napraten van wat de westerse propagandisten roeptoeteren! Hoe zij hun plannen in de war gebracht zien worden door de voortvarendheid waarme Rusland, China, Iran en andere niet zo VS minnende natie’s het in Syrie aanpakken! Door het al diverse jaren Bombarderen door VS wat geen enkele effect scheen te hebben?? Want wat ze dan toch in godsnaam gebombardeerd hebben al die tijd??? Het enige wat we samen konden bedenken is dat de VS hoogstwaarschijnlijk voor de door hun gesteunde en opgeleide troepen uit gebombardeerd hebben!

Typhoon
Typhoon
6 jaren geleden

Onder leiding van Turkije hebben 38 landen ingestemd om een leger te vormen. Met lucht en grondtroepen gaan ze DAES bestrijden in Syrie en Irak. Rusland heeft na deze plan al meteen een staakt-het-vuren aangekondigd met Amerika. Rusland en Amerika zijn vijanden maar zijn druk aan het vergaderen de laatste dagen. Erdogan heeft de slangenzaad schaak gezet welteverstaan. Zoals Nostradamus heeft voorspeld: Er komt een oorlog tussen Moslims en de Moslims zullen winnen! Dus afgelopen met al die vuile spelletjes des duivels!

Bron: Verzin zelf maar iets…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

17
0
We lezen graag je reactie!x