Gezondheid

Indiase voedselveiligheidsautoriteit waarschuwt tegen voedsel dat MSG (E621) bevat

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In India is de smaakversterker MSG in opspraak geraakt nadat was gebleken dat de enorm populaire noedels van Maggi te veel van de smaakstof bevatten. Een laboratorium in Delhi heeft bepaald dat de noedels niet geschikt zijn voor consumptie.

De autoriteiten in de Indiase hoofdstad hebben een tijdelijk verbod ingesteld op de verkoop van de noedels. Verschillende grote supermarktketens hebben het product al uit de schappen gehaald. De noedels zijn razend populair onder scholieren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In een aantal monsters is bijna zeven keer de toegestane hoeveelheid MSG aangetroffen. Dat terwijl op de verpakking van het product staat dat er geen MSG in zit. Na de aankondiging van het verbod ging het aandeel van fabrikant Nestlé hard onderuit op de Indiase beurs. Nestlé is van mening dat het voedsel ‘veilig is’ en dat er ‘geen MSG wordt toegevoegd’ aan de noedels.

Onvruchtbaarheid

De Indiase voedselveiligheidsautoriteit heeft gewaarschuwd dat zwangere vrouwen en baby’s onder de 12 maanden geen voedsel zouden moeten consumeren dat mononatriumglutamaat (MSG) bevat. De smaakversterker zit in veel verschillende supermarktproducten, waaronder soep, bewerkt vlees, groente in blik en chips.

De voedselautoriteit lichtte toe dat MSG, bij ons beter bekend als E621, een ingrediënt is dat in toenemende mate wordt toegevoegd aan verpakte voedselproducten. De consumptie van de smaakversterker is gelinkt aan onvruchtbaarheid bij vrouwen, daarom wordt vaak gewaarschuwd dat zwangere vrouwen MSG moeten vermijden, klonk het verder. In India bevatten voedselproducten met MSG een waarschuwingslabel dat ze ongeschikt zijn voor kleine kinderen.

India TV meldt dat MSG kan leiden tot eczeem, jeuk, netelroos, misselijkheid, braken, migraine, hoofdpijn, astma, hartaandoeningen, depressie en beroertes.

Lood

In de noedels is daarnaast een te hoge concentratie lood aangetroffen. Een kinderarts waarschuwde dat lood een gifstof is die je lichaam niet nodig heeft. Hij voegde toe dat lood zich kan verspreiden naar je brein, lever, nieren en botten als het de kans krijgt zich op te hopen in je lichaam.

[Times of India]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

WAT?! In INDIA, een derde wereld land, doen ze dat wel, maar niet in Nederland niet? Waar slaat dat op!

trackback
BOINNK!!! | Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart
8 jaren geleden
Mammon
Mammon
8 jaren geleden

Dat noem je: Glow in the Dark Noodles!

Zijn te bereiden bij volledige duisternis 🙂

Roeland
Roeland
8 jaren geleden

Er staat ook echt: “Mummy, I’m hungry” op de verpakking… Hahaha!

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x