Buitenland

Industriële hennep gelegaliseerd in Californië

Help door dit met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Californië is de teelt van industriële hennep gelegaliseerd. Gouverneur Jerry Brown ondertekende daatoe een nieuwe wet.

Beleidsmakers worstelen al sinds 1999 met een voorstel om burgers in de gelegenheid te stellen hennep te telen voor industriële doeleinden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In de wet wordt het gewas omschreven als de niet-psychoactieve variant van de cannabisplant die niet meer dan drie tiende van een procent THC, één van de psychoactieve bestanddelen in cannabis, mag bevatten.

Biologisch afbreekbare producten

Voorstanders van het wetsvoorstel zeiden dat er jaarlijks 500 miljoen dollar (370 miljoen euro) omgaat in de hennepindustrie, die jaarlijks met 10 procent groeit.

In negen andere Amerikaanse staten en 30 landen is de teelt van industriële hennep legaal. De plant kan onder meer worden gebruikt voor voedsel, kleding, papier, brandstof en andere biologisch afbreekbare producten.

Pesticiden

Voor hennep is minder water nodig dan voor maïs en de plant kan worden geteeld zonder gebruik te maken van herbiciden of pesticiden. Eerdere wetsvoorstellen werden tot vier keer toe tegengehouden door drie verschillende gouverneurs. Zij waren bezorgd dat de federale overheid zou ingrijpen omdat industriële hennep op nationaal niveau niet wordt onderscheiden van cannabis.

De Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder heeft echter gezegd dat de federale overheid zich niet zal bemoeien met staten die het bezit van cannabis toestaan.

Bron: Sfbg.com

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
HetGroterePlaatje
HetGroterePlaatje
10 jaren geleden

de opmars van cannabis is niet te stuiten. en terecht, want het is een absolute wonderplant. steeds meer mensen ontdekken ook dat hennepolie een prima middel is tegen kanker, veel beter dan de conventionele behandelmethodes. de gevestigde orde heeft er de afgelopen decennia alles aan gedaan om cannabis te demoniseren, maar dit is een slag die ze verloren hebben.

Pablo
Pablo
10 jaren geleden

Marijuana Inc, Inside America’s Pot Industry

http://youtu.be/4O5scWXRans

Flabbergast
Flabbergast
10 jaren geleden

[quote name=”HetGroterePlaatje”]de opmars van cannabis is niet te stuiten. en terecht, want het is een absolute wonderplant. steeds meer mensen ontdekken ook dat hennepolie een prima middel is tegen kanker, veel beter dan de conventionele behandelmethodes. de gevestigde orde heeft er de afgelopen decennia alles aan gedaan om cannabis te demoniseren, maar dit is een slag die ze verloren hebben.[/quote]

het grotere plaatje is dat er meer achter zit.Straks is cannabis daar legaal maar wel van monsatan en dus GMO.

M. Brandenburg
M. Brandenburg
10 jaren geleden

[quote name=”Flabbergast”][quote name=”HetGroterePlaatje”]de opmars van cannabis is niet te stuiten. en terecht, want het is een absolute wonderplant. steeds meer mensen ontdekken ook dat hennepolie een prima middel is tegen kanker, veel beter dan de conventionele behandelmethodes. de gevestigde orde heeft er de afgelopen decennia alles aan gedaan om cannabis te demoniseren, maar dit is een slag die ze verloren hebben.[/quote]

het grotere plaatje is dat er meer achter zit.Straks is cannabis daar legaal maar wel van monsatan en dus GMO.[/quote]
En door de verpolichte lage waardes van THC niet meer verslavend. Daarnaast kan het dus in het groot openbaar worden verbouwd, en uit het illegale circuit worden gehaald. Daarnaast komt de mooie zaak dat het dus belasting opbrengsten met zich mee brengt en het uit het zwarte circuit haalt. Echter nu gaan we zien of mensen het gebruiken omdat het een wonder middel is ofdat ze nog steeds de zware rommel willen hebben,omdat ze de illusie hebben dat de verdovende werking van de THC hen zogenaamd een ruime levenbevatting geeft! Wat wel apart is want mijn veinden die in het verleden die troep gebruitken konden specifieke detials nooti herrineren, wat wel aangeeft dat het niet zo geestveruimd is als men roept, het is meer geestdodend, men weet niet meer exact wat men heeft gedaan!

In ieder geval een goede ontwikkeling, uiteraard hoort hier wel een wetje bij dat wanneer je aan minderjarige(onder 21) verkoopt dat je een enkele rit levenslang krijgt!

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x