Straling

Inwoners Bombay verenigen zich in strijd tegen gsm-masten

Help mee door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De inwoners van de Indiase stad Bombay verenigen zich in de strijd tegen de omstreden gsm-masten.

In 2007 werd in het nabijgelegen dorp Khotachiwadi een mast neergezet en inmiddels zijn meerdere dorpsbewoners gediagnosticeerd met kanker.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Ook gemeenschappen rond de buitenwijk Vile Parle en Usha Kiran in het zuiden van Bombay keren zich tegen de masten, nadat bij verschillende inwoners van de stad hersenkanker was geconstateerd.

Illegaal

De stad bevat momenteel circa 3705 gsm-masten, waarvan er 1830 illegaal zijn. Onder druk van de bewoners heeft het stadsbestuur bepaald dat ieder gebouw hooguit één mast mag bevatten. Daarnaast is het vanaf nu verboden om gsm-masten te plaatsen in scholen, universiteiten, ziekenhuizen, weeshuizen, bejaardentehuizen en verzorgingscentra.

In het Westen wordt inmiddels zo’n 20 jaar onderzoek gedaan naar straling van mobiele telefoons en gsm-masten, maar in India is onderzoek vrijwel niet voorhanden.

Sommigen wijzen op het Bioinitiative Report uit 2012 waarin staat dat mensen door blootstelling aan straling van mobiele telefoons last kunnen krijgen van slaapstoornissen, hoofdpijn, irritatie, concentratieproblemen, geheugenverlies en depressie. Uit het rapport, dat is gebaseerd op onderzoek uit 10 verschillende landen, blijkt dat kinderen, zwangere vrouwen en ouderen het meest kwetsbaar zijn voor deze vorm van straling.

Niet-ioniserende straling

Volgens experts is niet-ioniserende straling, elektromagnetische straling van lagere frequentie, schadelijk. Door de radiofrequentie van de 2,4- en/of 5,0 GHz-band valt wifistraling bijvoorbeeld onder niet-ioniserende straling.

Het Indiase ministerie van Communicatie en Informatietechnologie heeft de toegestane hoeveelheidheid elektromagnetische straling teruggeschroefd van 4500 naar 450 milliwatt per vierkante meter. Volgens critici is deze waarde nog veel te hoog.

Netwerkaanbieders stellen dat kanker niet kan worden gerelateerd aan de straling van mobiele telefoons. Zij vinden dat er geen reden is tot bezogdheid en hebben naar eigen zeggen minimaal 2000 gsm-masten nodig in Bombay om overal een optimaal bereik te kunnen bieden.

Bron: Thehindu.com

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kukumatz
kukumatz
10 jaren geleden

Ja hoor, komt er weer eens tegengas van netwerkaanbieders gsm is veilig. Horen we over een paar jaar dat gsm weldegelijk invloed had op hersenen en de rest van het lichaam. Hoewel men ook wel constant met zo’n ding aan haar / zijn oren loopt. Ik stop mijn hoofd toch ook niet in een magnatron, is bijna dezelfde straling. Bellen is handig maar kort en soms. Waar is de tijd dat we zonder mobiel toch ook bereikbaar waren? Goed hadden thuis telefoon maar niemand had daar last van en was thuis gewoon bereikbaar. Nu raken mensen in paniek als ze geen gsm toestel hebben, want niemand kan je bereiken hoor je dan. Misschien wil ik dat ook wel, ik hoef niet mijn leven op de sociale sites te gooien of zorgen dat een ieder weet waar ik ben en wat ik doe. Maar daarvoor ben ik waarschijnlijk te oud om dat te begrijpen. En ja ook ik heb een gsm maar die ligt hoofdzakelijk thuis, vergeten, en is nog een iphone 3G, nog gekregen ook.

Odette
Odette
10 jaren geleden

[quote name=”kukumatz”]Ja hoor, komt er weer eens tegengas van netwerkaanbieders gsm is veilig. Horen we over een paar jaar dat gsm weldegelijk invloed had op hersenen en de rest van het lichaam. Hoewel men ook wel constant met zo’n ding aan haar / zijn oren loopt. Ik stop mijn hoofd toch ook niet in een magnatron, is bijna dezelfde straling. Bellen is handig maar kort en soms. Waar is de tijd dat we zonder mobiel toch ook bereikbaar waren? Goed hadden thuis telefoon maar niemand had daar last van en was thuis gewoon bereikbaar. Nu raken mensen in paniek als ze geen gsm toestel hebben, want niemand kan je bereiken hoor je dan. Misschien wil ik dat ook wel, ik hoef niet mijn leven op de sociale sites te gooien of zorgen dat een ieder weet waar ik ben en wat ik doe. Maar daarvoor ben ik waarschijnlijk te oud om dat te begrijpen. En ja ook ik heb een gsm maar die ligt hoofdzakelijk thuis, vergeten, en is nog een iphone 3G, nog gekregen ook.[/quote]
Beste Kukumatz,
Hierbij een zeer doorwrochte website met metingen ,foto’s, analyses etc. etc. over electrosmog en electroseniviteit in het Nederlands
http://www.milieuziektes.nl/index.html

lambertus
lambertus
10 jaren geleden

Al in de jaren 60 heeft men op uitgebreide schaal mensen “experimenteel” verkankerd en om zeep geholpen door middel van deze electronische wetenschap.Vandaag de dag wordt deze tot steeds meer in detail verfijnde magnetrontechnologie op grote schaal als ‘verbetering van ons telecommunicatiesysteem’ in onze leefomgeving geplaatst alsof het een noodzakelijk kwaad is. Echter wie goed om zich heen kijkt ziet welke problemen deze draadloze gemakken als (onderbelichte) keerzijde zoal met zich meebrengen; slaapstoornissen, vruchtbaarheidsproblemen, gedragstoornissen bij jong en oud, korte lontjes, onhebbelijkheid , onverdraagzaamheid, concentratieproblemen, geheugenstoringen, huidaandoeningen, kanker in een bijzonder breed spectrum enz. enz. Klokkenluiders worden geridiculiseerd en weggehoond. Indien men met een eenvoudige stralingsmeter door eigen woning zou lopen worden de meesten toch we erg stil van de resultaten… Straling 24/7. Inderdaad is dát hetgeen wat de bomen en struiken zo langzamerhand steeds meer en meer laten zien; tumoren, woekeringen, bastdegeneratie , tak- en algehele sterfte, bloedingsziekten en ga zo maar door. Maar ‘het is onderzocht en het kan geen kwaad! Gaat u vooral door met de dagelijkse beslommeringen van uw door ons gemanipuleerde leventje!'(aldus belanghebbenden ). Het is makkelijker om de mensheid te misleiden dan om diezelfde mensheid ervan te overtuigen dat ze misleid is. Google eens op; UMTS VERNIETIGT BOMEN en kom tot een conclusie die ik jaren geleden al getrokken heb en die door steeds meer mensen begint door te dringen. Een voordeel van de mensen die door crisisperikelen thuis zijn komen te zitten (en dat worden er steeds meer en meer)is dat ze nu wél de tijd nemen om via deze ‘alternatieve’ media de antwoorden te zoeken die ze via de reguliere weg niet zullen horen in het belang van het grote geld.

dymph
dymph
10 jaren geleden

Dat er gsm masten zijn is ok maar de freqenties die ze uitstralen die moeten bijgesteld worden en de produkten die het ontvangen ook. Er zijn genoeg freqenties die goed zijn voor onz lichaam en daar moet het op afgestemd worden.

Back to top button
15
0
We lezen graag je reactie!x