Homepagina » Straling » Inwoners Bombay verenigen zich in strijd tegen gsm-masten
Inwoners Bombay verenigen zich in strijd tegen gsm-masten

Inwoners Bombay verenigen zich in strijd tegen gsm-masten

De inwoners van de Indiase stad Bombay verenigen zich in de strijd tegen de omstreden gsm-masten.

In 2007 werd in het nabijgelegen dorp Khotachiwadi een mast neergezet en inmiddels zijn meerdere dorpsbewoners gediagnosticeerd met kanker.

Ook gemeenschappen rond de buitenwijk Vile Parle en Usha Kiran in het zuiden van Bombay keren zich tegen de masten, nadat bij verschillende inwoners van de stad hersenkanker was geconstateerd.

Illegaal

De stad bevat momenteel circa 3705 gsm-masten, waarvan er 1830 illegaal zijn. Onder druk van de bewoners heeft het stadsbestuur bepaald dat ieder gebouw hooguit één mast mag bevatten. Daarnaast is het vanaf nu verboden om gsm-masten te plaatsen in scholen, universiteiten, ziekenhuizen, weeshuizen, bejaardentehuizen en verzorgingscentra.

In het Westen wordt inmiddels zo’n 20 jaar onderzoek gedaan naar straling van mobiele telefoons en gsm-masten, maar in India is onderzoek vrijwel niet voorhanden.

Sommigen wijzen op het Bioinitiative Report uit 2012 waarin staat dat mensen door blootstelling aan straling van mobiele telefoons last kunnen krijgen van slaapstoornissen, hoofdpijn, irritatie, concentratieproblemen, geheugenverlies en depressie. Uit het rapport, dat is gebaseerd op onderzoek uit 10 verschillende landen, blijkt dat kinderen, zwangere vrouwen en ouderen het meest kwetsbaar zijn voor deze vorm van straling.

Niet-ioniserende straling

Volgens experts is niet-ioniserende straling, elektromagnetische straling van lagere frequentie, schadelijk. Door de radiofrequentie van de 2,4- en/of 5,0 GHz-band valt wifistraling bijvoorbeeld onder niet-ioniserende straling.

Het Indiase ministerie van Communicatie en Informatietechnologie heeft de toegestane hoeveelheidheid elektromagnetische straling teruggeschroefd van 4500 naar 450 milliwatt per vierkante meter. Volgens critici is deze waarde nog veel te hoog.

Netwerkaanbieders stellen dat kanker niet kan worden gerelateerd aan de straling van mobiele telefoons. Zij vinden dat er geen reden is tot bezogdheid en hebben naar eigen zeggen minimaal 2000 gsm-masten nodig in Bombay om overal een optimaal bereik te kunnen bieden.

Bron: Thehindu.com

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • kukumatz schreef:

  Ja hoor, komt er weer eens tegengas van netwerkaanbieders gsm is veilig. Horen we over een paar jaar dat gsm weldegelijk invloed had op hersenen en de rest van het lichaam. Hoewel men ook wel constant met zo’n ding aan haar / zijn oren loopt. Ik stop mijn hoofd toch ook niet in een magnatron, is bijna dezelfde straling. Bellen is handig maar kort en soms. Waar is de tijd dat we zonder mobiel toch ook bereikbaar waren? Goed hadden thuis telefoon maar niemand had daar last van en was thuis gewoon bereikbaar. Nu raken mensen in paniek als ze geen gsm toestel hebben, want niemand kan je bereiken hoor je dan. Misschien wil ik dat ook wel, ik hoef niet mijn leven op de sociale sites te gooien of zorgen dat een ieder weet waar ik ben en wat ik doe. Maar daarvoor ben ik waarschijnlijk te oud om dat te begrijpen. En ja ook ik heb een gsm maar die ligt hoofdzakelijk thuis, vergeten, en is nog een iphone 3G, nog gekregen ook.

  0 likes
 • Odette schreef:

  [quote name=”kukumatz”]Ja hoor, komt er weer eens tegengas van netwerkaanbieders gsm is veilig. Horen we over een paar jaar dat gsm weldegelijk invloed had op hersenen en de rest van het lichaam. Hoewel men ook wel constant met zo’n ding aan haar / zijn oren loopt. Ik stop mijn hoofd toch ook niet in een magnatron, is bijna dezelfde straling. Bellen is handig maar kort en soms. Waar is de tijd dat we zonder mobiel toch ook bereikbaar waren? Goed hadden thuis telefoon maar niemand had daar last van en was thuis gewoon bereikbaar. Nu raken mensen in paniek als ze geen gsm toestel hebben, want niemand kan je bereiken hoor je dan. Misschien wil ik dat ook wel, ik hoef niet mijn leven op de sociale sites te gooien of zorgen dat een ieder weet waar ik ben en wat ik doe. Maar daarvoor ben ik waarschijnlijk te oud om dat te begrijpen. En ja ook ik heb een gsm maar die ligt hoofdzakelijk thuis, vergeten, en is nog een iphone 3G, nog gekregen ook.[/quote]
  Beste Kukumatz,
  Hierbij een zeer doorwrochte website met metingen ,foto’s, analyses etc. etc. over electrosmog en electroseniviteit in het Nederlands
  http://www.milieuziektes.nl/index.html

  0 likes
 • lambertus schreef:

  Al in de jaren 60 heeft men op uitgebreide schaal mensen “experimenteel” verkankerd en om zeep geholpen door middel van deze electronische wetenschap.Vandaag de dag wordt deze tot steeds meer in detail verfijnde magnetrontechnologie op grote schaal als ‘verbetering van ons telecommunicatiesysteem’ in onze leefomgeving geplaatst alsof het een noodzakelijk kwaad is. Echter wie goed om zich heen kijkt ziet welke problemen deze draadloze gemakken als (onderbelichte) keerzijde zoal met zich meebrengen; slaapstoornissen, vruchtbaarheidsproblemen, gedragstoornissen bij jong en oud, korte lontjes, onhebbelijkheid , onverdraagzaamheid, concentratieproblemen, geheugenstoringen, huidaandoeningen, kanker in een bijzonder breed spectrum enz. enz. Klokkenluiders worden geridiculiseerd en weggehoond. Indien men met een eenvoudige stralingsmeter door eigen woning zou lopen worden de meesten toch we erg stil van de resultaten… Straling 24/7. Inderdaad is dát hetgeen wat de bomen en struiken zo langzamerhand steeds meer en meer laten zien; tumoren, woekeringen, bastdegeneratie , tak- en algehele sterfte, bloedingsziekten en ga zo maar door. Maar ‘het is onderzocht en het kan geen kwaad! Gaat u vooral door met de dagelijkse beslommeringen van uw door ons gemanipuleerde leventje!'(aldus belanghebbenden ). Het is makkelijker om de mensheid te misleiden dan om diezelfde mensheid ervan te overtuigen dat ze misleid is. Google eens op; UMTS VERNIETIGT BOMEN en kom tot een conclusie die ik jaren geleden al getrokken heb en die door steeds meer mensen begint door te dringen. Een voordeel van de mensen die door crisisperikelen thuis zijn komen te zitten (en dat worden er steeds meer en meer)is dat ze nu wél de tijd nemen om via deze ‘alternatieve’ media de antwoorden te zoeken die ze via de reguliere weg niet zullen horen in het belang van het grote geld.

  0 likes
 • dymph schreef:

  Dat er gsm masten zijn is ok maar de freqenties die ze uitstralen die moeten bijgesteld worden en de produkten die het ontvangen ook. Er zijn genoeg freqenties die goed zijn voor onz lichaam en daar moet het op afgestemd worden.

  0 likes
 • White Wizzard schreef:

  Helaas mensen; iedereen die een mobieltje heeft werkt mee aan de opbouw van de zendmasten. iedereen!! We hebben echter een keuze, portomoNEE!

  0 likes
 • Elise schreef:

  Ik heb geen mobiel. Mijn kinderen wel. Ze moeten wel, want anders kun je niks regelen bv. aanvraag duo, kan alleen met mobiel plus sms funktie. Computer moet iedereen in huis hebben, want anders kunnen de kinderen geen huiswerk meer maken, kijken op hun magister enz. Uitkering aanvragen, boeken voor school bestellen enz enz. De overheid verplicht je om deze apparatuur te hebben. Je hebt geen keuze meer en het is super verslavend. Overal waar je bent, heb je nu technologische straling/golven. De mens/natuur(cellen) reageert op golven/trillingen enz. en wordt langzaam ziek/dood. Mooi toch, zo kun je de mens terugbrengen naar 500 miljoen(agenda 21), maar ondertussen wel veel geld verdienen over onze rug.(ziektebestrijding enz.) De duivel(het kwaad) bezit bijna alles, want een echt mens gaat zichzelf niet vernietigen. Wakker worden mensen.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [nadat bij verschillende inwoners van de stad hersenkanker was geconstateerd.]

  Een stad met 12 miljoen inwoners? Ja, dan wordt er weleens hersenkanker geconstateerd.

  Als ik in Bombay was dan zou ik me meer zorgen om de enorme vervuiling en vuiligheid op straat dan om GSM masten.

  0 likes
 • dymph schreef:

  [quote name=”Elise”]Ik heb geen mobiel. Mijn kinderen wel. Ze moeten wel, want anders kun je niks regelen bv. aanvraag duo, kan alleen met mobiel plus sms funktie. Computer moet iedereen in huis hebben, want anders kunnen de kinderen geen huiswerk meer maken, kijken op hun magister enz. Uitkering aanvragen, boeken voor school bestellen enz enz. De overheid verplicht je om deze apparatuur te hebben. Je hebt geen keuze meer en het is super verslavend. Overal waar je bent, heb je nu technologische straling/golven. De mens/natuur(cellen) reageert op golven/trillingen enz. en wordt langzaam ziek/dood. Mooi toch, zo kun je de mens terugbrengen naar 500 miljoen(agenda 21), maar ondertussen wel veel geld verdienen over onze rug.(ziektebestrijding enz.) De duivel(het kwaad) bezit bijna alles, want een echt mens gaat zichzelf niet vernietigen. Wakker worden mensen.[/quote]
  je kunt ene magneet dragen voor je lichaam maar er is aan een magneet een neem kant en een geef kant en die geef kant moet je op je lichaam dragen er zijn op de markt ook ketingen te koop die draaien die moet je dan wel mijden en er zijn er ook te kopen met twee magneetjes 1 ervan in je nek en die draait haal die eraf want je word er gewoon ziek van en ik spreek uit ervaring ik haalde die eraf en ik voelde me stuken beter en draag nou gewoon 1 magneet. Ook heb je armbanden goede kant zit om je arm maar de neem kant hou je wel tegen je lichaam ana fout dus. Mijd armbanden want die trekken je energie uit je lichaam en geeft het aan je pols. Het beste is gewoon een keting die niet draait om je nek.

  0 likes
 • karel appel schreef:

  ik maak er een sport van om NIET bereikbaar te zijn.
  Als iemand je belt heeft ie iets nodig van jou, minstens je energie……

  0 likes
 • Peter II schreef:

  [quote name=”dymph”]Dat er gsm masten zijn is ok maar de freqenties die ze uitstralen die moeten bijgesteld worden en de produkten die het ontvangen ook. Er zijn genoeg freqenties die goed zijn voor onz lichaam en daar moet het op afgestemd worden.[/quote]

  Je hebt gelijk. Hoe hoger de frequentie’ s, welke gebruikt worden, des te schadelijker. Maar wat vooral ook schadelijk is, zijn de enorme hoeveelheid aan wattages (het zendvermogen) welke gehanteerd worden. En daar hoor je niemand over.

  0 likes
 • Jos schreef:

  [quote name=”Wesley”][nadat bij verschillende inwoners van de stad hersenkanker was geconstateerd.]

  Een stad met 12 miljoen inwoners? Ja, dan wordt er weleens hersenkanker geconstateerd.

  Als ik in Bombay was dan zou ik me meer zorgen om de enorme vervuiling en vuiligheid op straat dan om GSM masten.[/quote]

  Vreemde argumentatie: omdat er toch al zoveel vervuiling is in miljoenenstad Bombay, mag kanker a.g.v. gsm zendmasten geen reden zijn tot bezorgdheid of nader onderzoek.

  0 likes
 • Wesley schreef:

  [quote name=”Jos”][quote name=”Wesley”][nadat bij verschillende inwoners van de stad hersenkanker was geconstateerd.]

  Een stad met 12 miljoen inwoners? Ja, dan wordt er weleens hersenkanker geconstateerd.

  Als ik in Bombay was dan zou ik me meer zorgen om de enorme vervuiling en vuiligheid op straat dan om GSM masten.[/quote]

  Vreemde argumentatie: omdat er toch al zoveel vervuiling is in miljoenenstad Bombay, mag kanker a.g.v. gsm zendmasten geen reden zijn tot bezorgdheid of nader onderzoek.[/quote]Als het nog nooit zou zijn onderzocht wellicht wel ja.

  En dan nog ben ik van mening dat de kans dat je in Bombay overlijdt aan een dodelijke infectie als gevolg van verontreinigd water, open riolen, afval en uitwerpselen op straat, ongedierte vele vele vele malen groter is dan kanker krijgen door een GSM mast.

  Ik weet niet of je weleens in india bent geweest, veel te veel mensen en vuiligheid overal waar je kijkt.En echt ondragelijke stank op sommige plaatsen in de steden

  0 likes
 • Nibber schreef:

  [quote name=”karel appel”]ik maak er een sport van om NIET bereikbaar te zijn.
  Als iemand je belt heeft ie iets nodig van jou, minstens je energie……[/quote]
  Goh wat moet JIJ dan een enurme vriendenkring hebben… Niet!

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  En maar bellen en ander draadloos gedoe daar in Bombay met die 20 miljoenen.

  0 likes
 • Aardebewoner schreef:

  [quote name=”Nibber”][quote name=”karel appel”]ik maak er een sport van om NIET bereikbaar te zijn.
  Als iemand je belt heeft ie iets nodig van jou, minstens je energie……[/quote]
  Goh wat moet JIJ dan een enurme vriendenkring hebben… Niet![/quote]

  Zijn digitale vrienden dan werkelijke vrienden. Komen die helpen bij je huis te schilderen ??

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  advocate

  Advocate doet boekje open over Obama, Biden en ‘criminele Clinton-kliek’: ‘Veel erger dan we dachten’

  Sidney Powell, advocate van oud-generaal Michael Flynn, ...

  zweden

  Zweedse arts kondigt aan: ‘Corona is voorbij in Zweden’

  Zoals velen inmiddels zullen weten, ging Zweden ...

  >