Buitenland

Nieuwe onthullingen: vergeet alles wat je tot nu toe hebt gehoord over de aanslag op de Nord Stream-pijpleidingen

Help door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!

Vorige maand stopte zowel Zweden als Denemarken met het onderzoek naar de explosies in de Nord Stream-gaspijpleidingen eind september 2022 op de bodem van de Oostzee.

Het onderzoek in Zweden heeft uitgewezen dat de Zweedse justitie ‘niet bevoegd is’ de zaak te behandelen. Denemarken concludeert dat er opzettelijke sabotage was van de pijpleidingen, maar dat er in het land geen betrokken partijen zijn die hier vervolgd voor kunnen worden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een onafhankelijke data-analist en onderzoeker die bekendstaat als ‘Mortymer’ heeft een onderzoek afgerond waaruit volgens hem betrokkenheid van elementen binnen de Britse overheid blijkt, schrijft The Nordic Times.

Bezoek

Mortymer gebruikt webcrawlers om informatie van internet te halen die betrekking heeft op de aanslag. De data-analist presenteert een grote hoeveelheid data die het officiële narratief onderuit halen.

Hij wijst erop dat minister Alec Shelbrooke begin oktober 2022 een bezoek bracht aan marinebasis HMNB Clyde in Schotland. Hij zei daar over de oorlog in Oekraïne: “Dit is onze oorlog.” Waar hebben we dat eerder gehoord?

Shelbrooke inspecteerde op de basis de onderzeeër HMS Ambush (S120), die een week na de aanslag was teruggekeerd, en ontmoette de bemanning en kapitein.

Mortymer onthult dat Shelbrooke aan het hoofd stond van het DTXG-team van de Britse marine, een eenheid van de Special Boat Service van het Britse leger. DTXG staat voor Diving & Threat Exploitation Group.

Ontslagen

Kort na het bezoek volgden de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. De minister werd ontslagen en premier Liz Truss stapte op. Opmerkelijk: de havenmeester werd ook ontslagen. In dezelfde periode beschuldigde Rusland ‘Britse marinespecialisten’ van de aanslag.

Het Britse parlement lanceerde een onderzoek naar DTXG, maar dat werd tegengehouden, en wel door Ben Wallace, toenmalig minister van Defensie.

Volgens Mortymer trokken de Verenigde Staten zich terug uit de Oostzee en werden de EU, VS en NAVO op 22 september geïnformeerd.

Ondergedoken

Op 21 september, vijf dagen voor de aanslag, zei Truss op de Algemene Vergadering van de VN: “We sluiten de […] pijpleidingen van autoritaire regimes af en versterken onze veerkracht op het gebied van energie.”

De dag erna had Truss een ontmoeting met de regering-Biden, waarna ze onderdook, om drie dagen na de explosies in de pijpleidingen weer op te duiken.

Op dezelfde dag werd Groot-Brittannië volgens Mortymer voor het eerst in 44 jaar netto-exporteur van energie.

Deep State

Vorige maand deed Truss op de Conservative Political Action Conference (Cpac) een opmerkelijk boekje open. Ze beweerde daar dat ze eruit is gewerkt door de Deep State.

“Ik kwam tot de ontdekking dat [de premier] niet degene is die de teugels vasthoudt. De teugels worden vastgehouden door de Bank of England, het Office of Budget Responsibility, maar niet door de minister-president. Dat is een enorm probleem,” zei ze in gesprek met Steve Bannon.

Ze zei verder dat de conservatieven een ‘grotere bazooka’ nodig hebben om de Deep State te lijf te gaan.

Vorig jaar zei de oud-premier tijdens een speech in Tokio dat autoritaire regimes een nieuwe wereldorde proberen te creëren.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 181 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

43 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Djennis
Djennis
2 maanden geleden

Tja, net als de 2 door vele getuigen geziene straaljager aanslag van MH17 zal ook dit geval wel weer anders uitgelegd gaan worden, Het nieuws is gemaakt, het is niet meer de waarheid!

Margie
Margie
2 maanden geleden

Het wordt tijd dat deze wereld vergaat. De hoogste tijd. Wat een droeftoeterij is het op deze planeet. Wat maakt de mens nou niet kapot. ALLES.!!!!!!! Klaar mee.

Draak
Draak
2 maanden geleden

Eh, NEXIT?
Zal nog wel even duren voordat Rotte iets over de ‘Deep State’ te melden heeft. Voorlopig moeten we het doen met de huilie, huilie Truusje Truss.

malion
malion
2 maanden geleden

Ja de volgende leugen, alle aluhoedjes weer gelijk en vele conspiracy theoristen mogen ook wel eens herkent worden in deze oorlog van terreur.
Alles is de omgekeerde waarheid, voor de zoveelste maal.
Wordt er ergens bij gehouden hoeveel mensen nu doorhebben hoe het volk van alle kanten bedonderd wordt en in de fuik van het WEF lopen?

Back to top button
43
0
We lezen graag je reactie!x